Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות.

אחד מהתחומים בו אני יכול להשתלב לאחר הלימודים הוא מפתח \ מתכנת. מאחר והתוכנה השלטת בלמעלה מ 90% מהשוק בנוייה על פייטון זו השפה שהכי כדאי ללמוד לאחר התואר ובתנאי שהמסלול שקבעת לעצמך הוא תכנות או פיתוח בתחום.

שאלתי פשוטה: מה זה אומר להיות מתכנת? האם זו עבודה אפורה שכרוכה ברביצה של שעות על גבי ימים מול מסך LCD בחדר עם תאורה פלורסנטית מהבהבת, מלווה בתיסכולים למה הקוד לא עובד או שמא העסק טוב ואטרקטיבי יותר?

שאלה נוספת היא כמה קשה ללמוד את השפה באופן עצמאי? אילו תכונות צריך בשביל לתכנת? צריך להיות גאון מתמטיקה או שמספיק הגיון בריא ו\או חשיבה תבניתית?

תודה לכל מי שתוכל לעזור או לייעץ,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעולם של היום הייתי אומר שחשובים כמה דברים שקשורים אחד בשני.

אחד, לדעת ללמוד לבד. כמות החומר שקיימת היום באינטנרט לגבי תיכנות היא אינסופית. היום מצופה ממתכנת שכאשר הוא מתמודד עם בעיה שהוא לא מצליח לפתור הוא ידע לחפש לבד ולמצוא פתרון. מה שמביא אותי לדבר חשוב נוסף שהוא אורך רוח. לפעמים אתה נתקל בבעיות שאין לך מושג איך לפתור אותן, ואתה צריך לחפור לחפור ולחפור עוד כדי להגיע לפתרון. לפעמים זה לא קל ללכת בסוף היום עם כך וכך דברים לא פתורים על הראש.

מעבר לזאת, הייתי אומר שלדעת לשאול ולהתנסח היא גם תכונה חשובה, זה שוב מתקשר לעובדה שתמיד יהיו דברים שלא תצליח לפתור, ולדעת לשאול שאלה טובה ב STACKOVERFLOW מצילה אותך משעות של חירבושים.

לבסוף, גם בקשר לשאלות, לא להתבייש לשאול אותן, לא הביישן למד !

לגבי הרביצה שעות מול מסך LCD, בעיקרון... כן :) אבל כדאי שהפלורסנטים לא ירצדו, זה משגע את השכל.

לגבי גאונות במטמטיקה, לדעתי ממש לא תנאי הכרחי. כמובן שזו עבודה שנדרש לחשוב בה, צריך הבנה טובה ואנגלית טובה, אבל הרבה יותר חשוב לאהוב את זה מאשר להיות גאון במטמטיקה. מי שאוהב את זה אז גם חופר ושואל וחוקר ומוצא פתרונות, וזה מה שחשוב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
מאחר והתוכנה השלטת בלמעלה מ 90% מהשוק בנוייה על פייטון זו השפה שהכי כדאי ללמוד

מצטער קשה לי עם המשפט הזה. מה ייחד אותך מ-90 אחוז מהאנשים שיוצאים לעבוד בשוק?

אם כבר הייתי משקיע את הזמן ללמוד שפה שהיא הרבה יותר ייחודית היות והן בדרך כלל הכי מתגמלות מבחינה כספית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

פייתון היא שפה מאוד מגניבה. היא יכולה להיות מאוד פשוטה או מאוד מסובכת (אחת מהשפות הכי גמישות שיש בקטע הזה). יש עליה המון מידע וחומר.

אתה בערך הבנת את הסיפור לגבי הLCD והפלורסנט, למרות שבחברות סטארט אפ (מסויימות) המצב טוב יותר. הרעיון הוא שהשכר, העניין והתנאים מפצים על הקטע של הפלורסנט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קודם כל מה שאלון אמר, במיוחד לגבי פלוסנטים מרצדים.

כתיבת קוד בסופו של דבר היא כתיבת קוד, אחרי תקופה מסויימת אתה תרגיש שאתה כל הזמן עושה את אותו הדבר, אז ההמלצה שלי היא - תסיים את שלב ״כתיבת קוד״ בחיים שלך כמה שיותר מוקדם ותתקדם הלאה לתפקידים יותר אטרקטיבים.

לדוגמא : הדרכות, הטמעות, פיתוח מאובטח, סקר קוד, איפיון דרישות, בניית ארכיטקטורה, ניהול, מחקר וכד, כי הייטק זה לא רק תכנות ולא חסר עוד תפקידים מעניינים.

לגבי 90 % מהשוק פייטון - אני לא בטוח, כדאי שתבדוק את זה שוב.

וכמו שנאמר קודם - הכל מתחיל ונגמר בכמה אתה באמת אוהב את זה.

פורסם

תודה על התגובות.

מצטער אם לא הובנתי קודם, התוכנה הספציפית בה אצטרך להתמקצע שולטת ב 90% מהשוק והיא מבוססת פייטון. אני מקווה שעכשיו זה ברור.

הבנתי. אז כמו שחשבתי תכנות זה לא בשבילי. עם כל הכבוד למשכורת שמנה "חיים" זה דבר שאשמח שיהיה לי.

תודה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תכנות זה לא שליטה בשפה מסוימת. זה אורח חיים...

אני לא מבין מדוע אתה לוקח את זה בצורה כל כך שלילית.

מצד אחד, כן, מדובר בישיבה מול מסך והמון הקלדה והמון שיטוטים ב-stackoverflow,

אבל מצד שני אתה בונה דברים, ויש סיפוק כמעט יום-יומי של דברים שאתה יוצר והם עובדים לך.

מנקודת המבט שלי, תכנות מתחלק ל-2: חפירות ובנייה.

חפירות - לפתור באג או להבין מה מתכנת אחר כתב או להבין איך לעז%$#$ חלק X במערכת מורכבת פועל.

מתיש אבל מפתח אינטואיציה וזיכרון של פיל.

בנייה - זאת פריוויליגיה מיוחדת של מתכנתים. אתה גם הארכיטקט וגם הקבלן וגם הפועל שמדביק את החרסינה.

אתה יוצר. כמו אומן עם ו"ו. אוסף של חלקי קוד הופכים לדבר מוחשי, שעובד. רואים תוצאות. זה שלך. כיף. סיפוק.

- - - - - - -

בנוגע לפייתון - באופן אישי אני אוהב את השפה, יש בה קצת מכל דבר ואין לה סוגריים מסולסלים, שזה נהדר.

חוץ מזה היא מספיק ותיקה בשטח בשביל שיהיו בה קיימים כל ה-DLLs שאי פעם תזדקק להם,

והכי חשוב - היא לא מכריחה אותך לדבוק בדוגמות מסוימות (בניגוד לפנאטים של RUBY עם אוסף העקרונות שלהם ו"רק ככה עושים").

- - - - - - -

בנוגע ל"חיים" - שטויות במיץ. אתה שולט בשעות העבודה שלך.

- - - - - - -

עריכה אחרונה:

מה שכתב אלון חשוב מאוד - הכול כרוך אחד בשני, ואם לא תפחד מזה, אתה תפרח.

אז לפעמים תגלה שאתה צריך ללמוד 2 שפות תכנות "על הדרך" באיזה פרויקט, אז מה.

אז לומדים עוד שפת תכנות, מה רע. כולן דומות בסופו של דבר...

הרווחת כלי. עוד מיתר בגיטרה.

- - - - - - -

עריכה אחרונה בהחלט,

בנוגע לשאלות המקוריות שהעלית:

אין לי תואר בשום תחום רלוונטי, אפילו לא 5 יחידות מתמטיקה.

פייתון/רובי/javascript למדתי לבד. לא צריך להיות גאון במתמטיקה.

זיכרון טוב עוזר מאוד. כל המתכנתים הטובים הם אוטודידקטים, עם אפס יוצאים מהכלל.

אנגלית משובחת. ישבן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
תודה על התגובות.

מצטער אם לא הובנתי קודם, התוכנה הספציפית בה אצטרך להתמקצע שולטת ב 90% מהשוק והיא מבוססת פייטון. אני מקווה שעכשיו זה ברור.

הבנתי. אז כמו שחשבתי תכנות זה לא בשבילי. עם כל הכבוד למשכורת שמנה "חיים" זה דבר שאשמח שיהיה לי.

תודה!

איתמר.

מאחל לך חיים שיש להרבה מהתוכניתנים שאני מכיר, כולל אני עצמי.

תרבות עבודת הפרך ששלטה בשנים האחרונות כבר לא קיימת ברוב המקומות, בייחוד הטובים שבהם.

גם אני, וגם מספר חברים שלי, עובדים בממוצע 9.5 שעות ביום. כשיש עומס עובדים יותר, וכשאין יוצאים מוקדם כשרוצים.

בנוסף לכל אלה כמובן אתה מקבל תנאים מעולים מסביב, שעות עבודה גמישות (יכול להתחיל מוקדם ולסיים מוקדם, או להתחיל מאוחר ולסיים מאוחר - מה שעדיף בשביל אורח החיים שלך), האפשרות לעבוד מהבית (מעולה כשיש ילדים, התעוררת בהאנג אובר, או סתם כשיש סופה בחוץ ולא בא לצאת מהבית) ועוד כל מיני הטבות.

אבל כל זה לא רלוונטי אם אתה לא אוהב את זה - זה באמת אומר לשבת כל היום מול המחשב - אבל אם תגיע למקום טוב, זה אומר להפעיל את הראש כל היום, ולהתמודד עם הרבה אתגרים שחלק גדול מאוד מהאנשים יכאב להם הראש רק מלחשוב עליהם.

וכמו שאמרו לפני, ההיטק הזאת תעשייה שלמה. יש אינסוף תפקידים בתחום (שיווק, ניהול מוצר, ניהול פרוייקט, IT, ניהול פיתוח ועוד ועוד) ואם תהייה טוב תוכל להתקדם לאן שתרצה.

הדרישה בשוק לאנשים טובים כרגע רק בעליה, ואני לא רואה סיבה שתרד. מי שטוב מוצא עבודה בקלות. כשחיפשתי עבודה קיבלתי עשרות זימונים לראיונות, וכך גם כל מי שאני מכיר.

כן ממליץ לך להתאמץ ולהגיע בתפקיד הראשון לחברה טובה שתיתן לך פוש יפה לקורות החיים, ולא לחברה אפורה שתקשה עליך להתקדם בהמשך.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

משה.

מגאן 265

פורסם

נותר לי רק לחזק כל מילה של משה, אין ספק שהמקצוע מאוד מתגמל אבל אולי הדבר הכי חשוב שהוזכר כאן זה שצריך לאהוב את זה.. בלי זה אתה פשוט תמצא את עצמך נפלט מהשוק תוך מס' שנים מועטות

אבי

פורסם

אכן - אין כמו הכיף של לבנות משהו בעצמך ולחשוב על כל הפילפולים והמקרים המעניינים ובסוף להביא מוצר עומד איכותי.

גם אין הרבה דברים מספקים כמו שמשהו מדבר על בעיה שנתקע בה ואתה פותר לו אותה בשניה וחצי. נו טוב יש - הפעם שבה אתה נתקלת באותה בעיה ואחרי כמה שעות פתרת אותה :) איזה סיפוק...

בכלליות - אם אתה אוהב את הראש והעבודה הזו - היא מדהימה.

בסופו של דבר בניגוד למה שסנופ אמר- לא כל כתיבת קוד היא כתיבת קוד.

האתגרים וההתפתחות הם תמידיים ולמי שאוהב ללמוד ולהתקדם - העבודה הזו יכולה להיות סופר מספקת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
תכנות זה לא שליטה בשפה מסוימת. זה אורח חיים...

אתה בונה דברים, ויש סיפוק כמעט יום-יומי של דברים שאתה יוצר והם עובדים לך.

לא ציטטתי את שאר ההודעה משום שרוח הדברים ברורה, אלא שאני יכול לחתום תחת כל מילה ומילה ועדיין להגיע למסקנה ההפוכה בדיוק. למעשה, מאותן סיבות שמנית כאן נגמר בזמנו הרומן הקצר שלי עם תחום התכנות, אי שם בשנות התיכון העליזות.

למדתי על קצה המזלג מגוון שפות שהיו אז בשימוש, מודרניות יותר ופחות (C עם ובלי פלוסים, אסמבלר, VB, משהו של רובוטים ועוד כמה), ורק ל-HTML הוויזואלי איכשהו הצלחתי להתחבר. הבנתי את הרעיון שעומד מאחוריהן, אבל למה לעזאזל צריך לכתוב עשר שורות קוד בשביל לראות איזה סמן שזז מנקודה א' לנקודה ב', וזה במקרה הטוב - כי במקרה הגרוע מדובר באיזו פונקציה עלומה שתהיה קבורה בתת-תפריט והמשתמש יפעיל פעם בחודשיים. האם את זה "יצרתי"? האם זה היה שווה את הזמן שלי? מה אכפת לי ממחסניות ומחרוזות כשהדבר היחידי שאני נוגע בו בפועל זה המקלדת ואינני יכול למשש את פירות עמלי בסוף היום? לאדם שאוהב עבודה פיזית זה כמו לנסוע כל בוקר למשרד דרך הסטלביו פאס על שברולט אבאו אוטומטית.

אני לא אומר שתכנות זה רע, אלא שזה באמת מאד תלוי בסוג האדם שאתה ובתפיסתך את המקצוע. יש אנשים שלא יכולים לעבוד עם מברג ופטיש יותר מעשר דקות ויש כאלה כמוני שאחרי חצי שעה מול קומנד ליין וקומפיילר מרגישים איך נוזל אפור מתחיל לדלוף להם מהאזניים ולטפטף על הרצפה. הגיון ורציונליזציה הם פחות רלוונטיים כאן, את חדוות היצירה והבניה כל אחד פשוט מרגיש בתחומו ואת המימוש העצמי אפשר למצוא גם מול מדף העגבניות ברמי לוי ("משה, תראה איזה יופי סידרתי אותן").

לגופו של שרשור - מהיכרות של כמה שנים עם איתמר, אני לא רואה אותו מתעסק בתכנות בתור מקצוע, מקסימום בתור חלק פונקציונלי של תפקיד גדול יותר המשלב עבודה מעשית בשטח.

פורסם

צודק במאה אחוז, אבל כמעט אף אחד פה לא שואל או מתעניין או רוצה או עוסק בעבודה פיזית.

בנוגע לצד הוויזואלי - באופן אישי אני די זקוק לפידבק ויזואלי בכל צעד ושעל,

ולכן אני משתדל לקחת על עצמי כמה שיותר דברים כאלה - צד לקוח, עיצוב וכיו"ב,

CSS וחיתוכי שקיפויות בפוטושופ.

כשיש עבודות ללא אלמנט ויזואלי, אני משתדל להכניס אותו - משהו תמיד ידפיס לוגים איפה שהוא,

לרוב עם צבעים (כן, כן, צבעוניות בקונסולה. כן, אני דפוק). פידבק חיובי זה דבר חשוב בחיים,

אפילו דבר פשוט כמו פידבק שלך לעצמך.

בשביל ה"נשמה" יש תחביבים כגון נגרות ובישול, שבהם אני נהנה ללכלך את הידיים ולהזיע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

והכי חשוב - היא לא מכריחה אותך לדבוק בדוגמות מסוימות (בניגוד לפנאטים של RUBY עם אוסף העקרונות שלהם ו"רק ככה עושים").

היא השפה היחידה שמכריחה אותך לכתוב באינדנטציה נכונה...

פורסם
היא השפה היחידה שמכריחה אותך לכתוב באינדנטציה נכונה...

זה יתרון אדיר של פייתון מכל הכיוונים. גם הופך את התכנות למאוד נקי (לא רק שלא צריך סוגריים וכו', אי אפשר לשים סוגריים מסביב if למשל) וגם גורם לאחרים לכתוב כמו בני אדם.

לך תקרא קוד perl אחרי פייתון...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
זה יתרון אדיר של פייתון מכל הכיוונים. גם הופך את התכנות למאוד נקי (לא רק שלא צריך סוגריים וכו', אי אפשר לשים סוגריים מסביב if למשל) וגם גורם לאחרים לכתוב כמו בני אדם.

לך תקרא קוד perl אחרי פייתון...

א. לכי.

ב. אני לא נגד - פשוט ציינתי את זה אל מול העובדה שהנס טען שפייתון לא מחייבת אותך בדוגמה מסוימת.

• תוכן חדש...