Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי דיהטסו סיריון שנת 99.

לפני שבועיים החלפתי מנוע לאחר שהוא עישן בכמויות, ניגשתי לטסט ונכשלתי על זיהום אוויר co יצא 4.04 ולמבדה כמעט תקינה.

חזרתי למוסך והסתבר שהם לא חיברו לי חיישן טמפרטורת חמצן.. ניגשתי שוב לטסט היום וה Co יצא 1.02 ולמבדה תקינה של 1 ,

עדיין לא עברתי.. כמו כן כאשר נותנים גז לסביבות 4000-5000 סל"ד יוצא עשן לבן מהאוטו אך לא בכמויות.

על פי הנתונים אתם חושבים שהבעיה אולי בממיר הקטליטי או בחיישן חמצן?

או שפשוט המנוע המיובא גם לא טוב ומעשן?

תודה לכל העוזרים

פורסם

שכחתי לציין שיומיים לפני הטסט הוספתי תוסף K44 למיכל דלק מלא.

הגעתי לטסט עם מנוע חם ונתתי 3 קיקים רציניים לפני הבדיקה..

פורסם

בדרך כלל אם הממיר קטליטי גמור אז נדלקת מנורת Check Engine או משהו, לא?

חוץ מזה הרבה מאד בעלי מקצוע אומרים לי שמומלץ לנסוע בכביש מהיר (איזה 100-105 קמ"ש) איזה חצי שעה לפני הטסט, אבל אצלך זה Co ממש גבוה, אני לא חושב שזה יוריד אותו עד 0.5%, אבל מצד שני אולי זה כן יהיה טוב אם תעשה כי אמרת ששמת תוסף K44, אולי הוא הגורם לזיהום?

פורסם

תגובותי בכחול

...ניגשתי שוב לטסט היום וה Co יצא 1.02 ולמבדה תקינה של 1 ,

עדיין לא עברתי.. ....

תוצאה של ממיר לא תקין.

שכחתי לציין שיומיים לפני הטסט הוספתי תוסף K44 למיכל דלק מלא....הגעתי לטסט עם מנוע חם (כמה חם? כמה זמן מרגע הנעת הרכב ואיזו נסיעה ביצעת?) ונתתי 3 קיקים רציניים לפני הבדיקה.(מצויין..)

(ברכבים שיש בהם חיישן קדמי וחיישן אחורי אכן אמורה להופיע התראה ואולם, בסיריון 99 למיטב זכרוני כלל אין חיישן אחורי כך שלא תופיע התראה.)

חוץ מזה הרבה מאד בעלי מקצוע אומרים לי שמומלץ לנסוע בכביש מהיר (איזה 100-105 קמ"ש) איזה חצי שעה לפני הטסט, אבל אצלך זה Co ממש גבוה, אני לא חושב שזה יוריד אותו עד 0.5%, אבל מצד שני אולי זה כן יהיה טוב אם תעשה כי אמרת ששמת תוסף K44, אולי הוא הגורם לזיהום?

(נסיעה מחוץ לעיר אמורה להביא את הממיר למצב חימום טוב ולפעולת מנוע לא מאומצת בתערובת לכאורה מיטבית.

ניתן להגיע במצב מיטבי גם אם מבצעים נסיעה בעיר, מחמיים היטב את הממיר ומעלים כמה פעמים סל"ד באופן מהותי לפני הבדיקה .)

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הגעתי לטסט עם מנוע חם מאוד לאחר 25 דקות נסיעה..

דרך אגב אני מדבר על כשלון במצב סרק על ניוטרל..

לדני :

אם ערך הלמדה יצא 1 זה אומר שהתערובת טובה לא? זה לא אומר שגם הממיר תקין?

עוד שאלה:

האם כאשר מעלים ל- 4000-5000 סל"ד ויוצא עשן לבן לא בכמויות רציניות זה אומר שגם המנוע החדש מעשן? או שברכבים כמו שלי זו תופעה טבעית??

פורסם

אם ערך הלמבדה יצא 1 זה אומר שמערכת הזרקה פועלת ביחסי תערובת נכונים.

זה לא אומר שהממיר תקין, ממיר הוא לא חלק ממערכת הזרקה. חיישן למבדה נמצא לפני הממיר.

ממיר לא תקין לא מוריד את רמת ה CO.

מנוע תקין לא אמור לעשן בעשן לבן בשום סל"ד.

פורסם

הלך לי באיביזה 95' ואיביזה 2002 (ממש מחלה אה?) הממיר קטליטי ובאף אחד מהם לא נדלקה שום נורה, גיליתי את זה רק בכשלון בבדיקת זיהום אוויר בטסט השנתי.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

ממיר קטליטי מקורי מחזיק סביב 150-200 אלף קילומטרים, כך שאם ברכב עם 150 אלף קילומטרים הלך ממיר, זה לא מחלה אלא בלאי טבעי.

דני הסביר כמה תגובות מעל, מדוע לא נדלקת נורה.

אני חושב שרק במכוניות בתקן יורו 3 ומעלה יש חיישן חמצן אחורי, ומערכת מסוגלת לבדוק את ביצועי הממיר, על ידי קריאת נתונים מחיישן חמצן אחורי, שנמצא אחורי הממיר.

יורו 3 בארץ נכנס החל ממודל 2003 או 2004.

במכוניות ישנות יותר עם חיישן חמצן אחד אין שום פיקוח על עבודת הממיר.

גם אם תוריד את הממיר לגמרי, שום נורה לא תדלק.

פורסם

יש מצב שצריכת שמן מעלה לך את ה CO . כלומר, למרות שהנתונים מצביעים לכאורה ובמאת האחוזים על ממיר לא תקין, קיים חשש של שריפת שמן בתא השריפה מה שיש שיכול להעלות את רמת ה CO .

עוסק בנדל"ן.

פורסם

איך אני יכול לדעת אם המנוע החדש מעשן בוודאות?

אתמול הייתי במכון בדיקת רכב לפני קנייה בצפון והוא לא בדק את האוטו באופן רשמי אלא רק נתן קיקים ממושכים למנוע דרך המנוע

עצמו ובטורים גבוהים יצא עשן לבן ואף נוזלים מהאגזוז (כנראה שמן)... זה הוכחה מספיק בטוחה שהמנוע מעשן?

יש לי אחריות לחצי שנה, כדאי לי לדרוש מנוע חדש? והאם כדאי גם להוציא מבעל המוסך מסמך מטעמו שבו הוא מאשר

כי המנוע תקול? כי לא נראה שהוא יספק לי אחד כזה..

פורסם

תגובתי בכחול

......ו ובטורים גבוהים יצא עשן לבן ואף נוזלים מהאגזוז (כנראה שמן)... זה הוכחה מספיק בטוחה שהמנוע מעשן?

מה אתה אומר? אם זו לא ראייה, אזי מהי ראייה?

יש לי אחריות לחצי שנה, כדאי לי לדרוש מנוע חדש? (חדש או אחר? שהרי חדש בוודאי שלא מגיע לך) והאם כדאי גם להוציא מבעל המוסך מסמך מטעמו שבו הוא מאשר כי המנוע תקול? (אתה מעוניין במסמך או בפתרון הבעיה? מה יעזור לך מסמך?) ..

שים לב. הפורום הוא טכני. אין מקום להמשיך ולזלוג לייעוץ מסוג אחר. מנוע מעשן / מנוע לא בגדר מצב תקין סביר? - שהמוסך יפתור את התקלה.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...