Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

נסיעה לרמת הגולן - עזרה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

 

7 חודשים אני בלי מלווה, 10 כולל מלווה.

 

אני בן 18, ורציתי לשאול משהו לגבי נסיעה לרמת הגולן..

 

האם לנסוע עם ווייז לרמת הגולן זה יהיה מסובך בשבילי לדעתכם?

 

כי רציתי לנסוע מתישהו בקרוב ואבא שלי אמר לי שהכבישים באיזור שם בצפון מסוכנים

ושאני עדיין לא מתאים לנסוע לשם..

 

בכל מקרה הכי רחוק שנסעתי לבד זה עד קיסריה, אני מאיזור תל אביב..

 

בקיצור מה אתם מיעצים? אני כן רוצה לנסוע לרמת הגולן לאיזה צימר

 

אבל אני לא יודע אם הדרך באמת מסובכת בצפון או לא..

 

מה דעתכם? ואיפה לדעתכם טוב לנסוע כדי להתאמן ( כלומר מקומות עם כבישים מסובכים כדי להיות נהג יותר מיומן ) ?

 

 

תודה על כל עצה!

פורסם

יש כבישים עם סיבובים רצינים,נהג לא מיומן יכול להיכנס לתוכם מהר מידי,עם וויז אתה תגיע לכול מקום.

אל תמהר,עדיף להרשים את החברה בצימר ולא עם מהירות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עם כל הכבוד למדינת ת"א ולפרוורה שבקיסריה, מדובר על מרחק של שעתיים נסיעה בסך הכל. והכבישים שם הם אמנם לא נתיבי איילון, אבל לדעתי הם הרבה יותר רגועים, כל עוד תסע רגוע אתה הרבה יותר בטוח מכל כביש במרכז הארץ פשוט כי נפח התנועה נמוך יותר ואין את ההזויים של המרכז.

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עם פריסת המצלמות החדשות הכי חשוב לשים לב למהירות

הנסיעה לשם במהירויות החוקיות בכל כביש אינן מסוכנות גם אם אתה תלמיד נהיגה.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
עם כל הכבוד למדינת ת"א ולפרוורה שבקיסריה, מדובר על מרחק של שעתיים נסיעה בסך הכל. והכבישים שם הם אמנם לא נתיבי איילון, אבל לדעתי הם הרבה יותר רגועים, כל עוד תסע רגוע אתה הרבה יותר בטוח מכל כביש במרכז הארץ פשוט כי נפח התנועה נמוך יותר ואין את ההזויים של המרכז.

 

מחזק.

ובכל מקרה - אם אתה/אביך חוששים מדרך "מאתגרת" לרמת הגולן, עדיף שתיסעו דרך כביש 87 (מצידה הצפון-מזרחי של הכנרת), המתמזג בסופו של דבר עם כביש 98, ולא דרך כביש 98 מתחילתו (מתחיל בצומת מעגן, בחלק הדרום-מזרחי של הכנרת).

פורסם

נשמע שאתה קורבן של היסטריה מוגזמת מצד אבא שלך.

כבישי הצפון אמנם מסוכנים יותר יותר מכבישי המרכז, אז בהחלט פשוטים יותר לנהיגה.

תשתמש בשכל ובהיגיון ואין שום בעיה.

לפניה הנסיעה תוודא שהצמיגים ולחץ האוויר בהם תקין וסע לשלום.

זאת אותה מדינה עם אותה תרבות, רק קצת רגוע יותר.

חופשה מהנה!

פורסם

סע כחוק, תהיי ערני לתנאי הדרך, אל תעוף לתוך פניות (את זה עושים אחרי שצוברים "קצת" ניסיון ;)) והכל יהיה בסדר.

לנסוע לרמת הגולן מת"א זה פשוט כמו לנסוע לקיסריה 4 פעמים.

רק קח בחשבון מזג אוויר גשום, לרוב זה מלחיץ נהגים חדשים ופקקים איומים בחזור (כמובן תלוי מתי חוזרים).

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

יש לך איזשהו נסיון בנהיגה בכבישים הרריים?

אם לא אז בתור בעל הרכב הייתי חושב פעמיים אם לתת לך רכב לנסיעה כזו.

 

אם כן יש לך קצת נסיון בנסיעה בכבישים כאלו, ואתה יודע למשל שבירידה ארוכה משלבים הילוך נמוך ולא יושבים על הבלמים כל הירידה, ויודע להעריך פחות או יותר מהירות רצויה לנסיעה בכביש מפותל - אז סע לשלום המפתחות בפנים.

 

מבחינת ניווט והתמצאות אין שום בעיה, WAZE תוביל אותך לכל מקום בארץ.

מבחינת אורך הנסיעה זו נסיעה קצת ארוכה (אבל לא ממש ארוכה), אולי כדאי לחשוב מראש על מקום באמצע הדרך לעצור למנוחה קלה, אולי ארוחה, אולי פיפי, בטוח קצת התמתחות. פשוט כדי לשמור על עירנות.

 

אה ועוד דבר, לגבי עקיפות בכבישים דו-סטריים (דרך הנתיב הנגדי): כשיש ספק אין ספק.

יקח זמן עד שתדע להעריך את המרווח הבטוח לביצוע עקיפה, וכדאי שבפעמים הראשונות זה יהיה בליווי נהג מנוסה שיבקר את ההערכה שלך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות!! :)

 

"הארתם" אותי ואני חושב שאתם צודקים, אולי כבישים קצת יותר מפותלים אבל בכל זאת

עם קצת חשיבה לוגית ותמרון נכון אין סיבה לא לעבור גם את זה.. :)

 

בנוגע לתגובה האחרונה - לא נהגתי בעצמי בכבישים הרריים כמו שיש בצפון, אבל ראיתי את הדרך מספר פעמים

בנסיעות לפני מס' חודשים והיא אכן מעט פתלתלה.. יחד עם זאת אני מעריך שאני כן יודע לתמרן בפניות חדות , עיקולים וכו'..

וכן, אני יודע שכדי לא לעשות בלאי לבלמים אז בירידה ארוכה משלבים להילוך L/2 כדי שהגיר יחזיק את המנוע ויבלום אותו:)

 

לא נורא, אני אצבור עוד ניסיון עם הזמן.. הכי חשוב להמשיך לנהוג וללמוד להתמודד עם מצבים חדשים :)

 

תודה לכולם ושבקרוב אהיה ברמת הגולן ( חרוז חעחע ) :-P !

פורסם

אני לא חושב שיש הרבה ממה לדאוג. יצא לי לנסוע לקצרין כ-5 חודשים אחרי ש"עליתי על ההגה", עם האוטו הקודם, שלא ממש אהב את העליות. אבל מעבר לזה אין בזה משהו מיוחד.

לפני כחודש יצא לי לנסוע לקצרין שוב וזה לאחר שאני נוהג כ10 חודשים. נהנתי מאד מהנסיעה בכבישים המפותלים (לצערי הנוסעים שלי כנראה נהנו קצת פחות :p).

חשוב מאד לא לטוס, סע עד 80 (שזאת המהירות המותרת) ושים לב, יש שם פניות עיוורות וגם עליות חדות כך שלא רואים מה קורה מלפנים. אז תשמור מרחק גדול יותר בעליות ותהיה ערני, הנוף יפה ולפעמים תשומת הלב יכולה לברוח מהכביש למסביב :)

התגובות מעל בעיקרון כיסו את הכל, לא נראה לי שיש לי מה להוסיף. אה כן, אל תשכח את המטען של הטלפון.

פורסם

דווקא הנהגים של הצפון הם הרבה פחות בהמות מהנהגים של המרכז, בכל פעם שאני מגיע לאיזור חיוג 03, אני מקלל את הרגע

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בנוסף לכל מה שאמרו ... להקפיד על תנאים פיזיים לפני הנסיעה. לישון טוב לפני הנסיעה, לצאת בשעות הבוקר, כשהראות טובה.לנהוג לאט, ולפי תנאי הדרך.

 

לא לצאת לעקיפות מיותרות. אני אישית, זוכר את עצמי נהג חדש... בכביש מחוץ לעיר, נוסע לאט לאט, פשוט כי אני לא מכיר את הדרך. וזה תופס גם היום, אם אני נוסע ליעד לא מוכר.

 

בהצלחה, ונסיעה טובה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תשמע, יכול להיות שאבא שלך צודק? אולי באמת אתה לא נוהג מספיק? וזה בסדר גמור, כן? יש אנשים שלוקח להם יותר זמן, ויש כאלה שפחות. אף אחד כאן לא מכיר אותך, ואולי החששות של אביך נכונות, מצד שני אם הוא נותן לך לנסוע לקיסריה לבד, אז אין סיבה שלא תיסע לרמת הגולן, למרות מורכבות הכבישים.

בקשר לרמה עצמה, אני זוכר מתי אני נסעתי שם פעם ראשונה: אז דבר ראשון זה לא להילחץ, גם אם האנשים שגרים באזור ממהרים, וקצת נצמדים אליך, אל תילחץ וסע במהירות הנוחה לך. אלו אנשים שפשוט רגילים לכבישים האלה, ויודעים כבר מה מותר ואיפה, וזה יבוא גם לך אחרי שתעלה ותרד את הרמה כמה פעמים. בנוסף, העליות זה החלק הקל, אתה פשוט עוזב את דוושת הדלק והופ, הרכב מאט כאילו בלמת. בירידות, יש להיזהר יותר, להאט הרבה לפני העיקול, ולהשתדל שלא לבלום חזק בתוך העיקול, אם אתה צריך אז ליטוף קטן על הבלמים לא יעשה כלום. דבר נוסף, הרבה נהגים חדשים, וגם כאלה שלא, רגילים "לפספס" תמרורים, בעיקר באזורים חדשים, מכיוון שהם מאוד לחוצים ושקועים בכביש, אז אני אומר השתדל לשים לב לתמרורים, כי ברמה"ג יש הרבה תמרורי אזהרה מעולים שמזהירים אותך מפני עיקולים חדים, הישארות בהילוך נמוך ואפילו תמרור אזהרה כללי, שזה פשוט סימן קריאה (אנחנו לא יודעים מה להגיד לך, אבל תיזהר!). בקיצור, אין סיבה לחששות מיותרות, כמו שאומרים: סע לאט, תגיע עד אילת.

 

עריכה: כמעט שכחתי, יש לעתים בע"ח שחוצים כבישים, או נופים מדהימים, אל תיתן להם להסיח את דעתך, וגם לא לחברים מאחורה שחופרים. כשנוהגים, אז נוהגים :)

טיול מהנה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אל תשכח לבדוק לחץ אוויר בכל הצמיג כולל בספייר! כשאני נסעתי לצפון בפעם הראשונה לבד (עם החברה), ערב קודם נכנסתי, תידלקתי, בודקים לחץ אוויר- כולם לחץ תקין (בדיקות קבועות ותכופות. היה ברור שיהיה תקין אבל ליתר ביטחון)- בודקים את הספייר... 7 PSI :shock: צריך להיות 62. :shock:

 

מילאתי אוויר ויום למחרת הגענו עד החרמון ויום אחרי זה חזרנו הבייתה. באמצע נסעתי המון בעליות, מורדות ומה שיש ברמת הגולן. הכל היה בסדר.

כל השאר נאמר- תשמור מרחק במיוחד בירידות, שים לב לכביש לא לנוף, תאט בפניות.

 

שיהיה טיול מהנה. :-)

×
×
  • תוכן חדש...