Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי הרבה דעות ובדקתי בגוגל וראיתי הרבה שירשורים לגבי זה.

עם אני רוצה להגיע לעוצמות משוגעות אז זה הדרך היחידה לא . ?

הריי בסופו של דבר קומפוננט מאחורה לא יכל להתחרות עם עוצמה של 6*9 אז מה ביזבוז בזה ?

והרעיון בסך הכל הוא לחבר מורל טמפו+סאב שאני יקנה בעתיד+6*9 שאני יקנה בעתיד על מגבר שמספק 200 בגישור 100 ברגיל וראיתי עוד אופצייה שהוא מספק בה 65... יכל להיות שזה כשכל היציאות מחוברות .. ?

יחזיק איכשהו לא . ?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עיוותים בגלל ציר אורך במבנה האליפסה, הקשיחות של הממברנה נמוכה לעומת דרייבר עגול כמו ה 6.5".

ובכלל לגבי הצבת רמקולים מאחור (פרט לסאב) המוסיקה הוקלטה כדי שהמאזין יחשוב שהיא משוחזרת מולו ולא מאחוריו.

פורסם

סך הכל זה נותן סראונד בקשר לעיניין עם המוזיקה מלפנים או מאחור יש לי רמקולים מקדימה ...

ועוד משו ..

כשאתם אומרים שלא מומלץ 6*9 זה כי לא מומלץ 6*9 או לא מומלץ רמקול מאחורה ?

אז מה אני כן יכל לשים מאחורה .. ?

פורסם

בדיוק כמו שאמרו מעלי, מומלץ לא לשים רמקולים מאחורה.

אין מה להגיד זה נותן יחסית עוד עוצמה למוזיקה, אבל אם רוצים שזו תיהיה עוצמה איכותית, אפשר להשיג אותה בדרכים אחרות (ובדרך כלל בהשקעה של כסף)

פורסם

אין פה עניין של מומלץ או לא, טוב לך, נעים לך שיש "סראונד" או מוזיקה שמתנגנת גם מאחורה ולא רק מקדימה?!

תתקין אחוריים ואל תשבור את הראש...

מקס.

פורסם

קומפוננט יתן לך עוצמה גבוהה יותר ואיכות גבוהה יותר מאשר 6X9

בשילוב עם סאב ,רמקולים 6X9 הם רמקולים לאנשים שלא מעוניינים בסאב

או שמעוניינים להוציא מינימום כסף ולקבל תוצאה טובה.

פורסם
אין פה עניין של מומלץ או לא, טוב לך, נעים לך שיש "סראונד" או מוזיקה שמתנגנת גם מאחורה ולא רק מקדימה?!

תתקין אחוריים ואל תשבור את הראש...

מקס.

התגובה שלך נכונה השאלה עד מתי?

כולנו היינו בשלב של ה6*9 בחיים, וכולנו היינו בטוחים שאצלנו שומעים הכי טוב שיש, עד ששומעים מערכת נורמלית ומבינים שזה סתם חר*א סלח לי על המילה.

אם החבור מחפש איכות מו שהוא מצהיר אין לו מה לחפש ב6*9, הוא מוזמן להגיע ולשמוע מערכות בלעדיהם ונראה אם לא חזק לו מספיק.

בקשר לסראונד כמו שהרבה אוהבים לתאר זאת, גם במערכת ביתי 5.1 או 7.1 לא זכור לי שבניגון מוזיקה עובדים עוד רמקולים חוץ מה2 הקדמיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לזה שמעליי ^ במקרה אתה טועה, יש דיסקים של מוזיקה שהוקלטו או לפחות נערכו במיוחד לסראונד,

בהם הרמקולים האחוריים פעילים מאוד, ולא בצורה מלאכותית של ניפוח מקור סטראופוני.

מה שכן, צריך מערכת שתומכת בזה ואני לא מכיר יותר מידי אנשים שיש להם כזה דבר באוטו (או שזה בכלל מעניין אותם :-P)

פורסם

אני מחכה לדוגמא שתגבה את הדברים.

מעבר לזה אם זה איזה דיסק הדגמה ספציפי או משהו בסגנון זה לא כלכך נוגד את מה שאמרתי.

דיסק מוזיקה רגיל שנמכר כיום (אולי לעומת יחידי סגולה כמו שאתה אומר) מנגן בשני ערוצים נטו.

זה שקיימים כמה בודדים לא מבטל את הנקודה שלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה מוזמן לאוטו שלי, בתקווה שיהיה מוכן בעוד שבוע שבועיים,

בערך 30 דיוידים עם 6-8 אלבומים כל אחד מספיק טוב בשבילך? נוכל ליסוע לאילת וחזרה ולא לשמוע עשירית :-P

פורסם

ביקשתי דוגמה לא עקיצה צינית.

של מה/מי המוזיקה? איזה ז׳אנר?

ואם אתה לא בטוח אם ערכו/או שבאמת זה הוקלט ככה אז זה לא עוזר הרבה.

בכל מקרה חוץ מלעשות שרירים זה לא תורם הרבה לשרשור הזה.

העניין שדובר פה על סראונד/סאונד היקפי ועוד כמה המצאות שרצות פה בפורום זאת המצאה שאנחנו מספרים לעצמנו ברגע שהעניין לא נתפס לנו בהיגיון הפשוט שלנו שיותר זה יותר טוב ורחוק ממה שאתה מדבר עליו.

כמו שאמרתי כולנו היינו בשלב הזה וכולנו נדהמנו כשאמרו לנו לוותר על הרמקולים האחוריים.

יש לנו בצפון דוגמה מאוד טובה לעניין, רכב עם רכיבים בעשרות אלפי שקלים שמערכות של 3000 שקל נשמעות טוב יותר ממנו.

פורסם
אתה מוזמן לאוטו שלי, בתקווה שיהיה מוכן בעוד שבוע שבועיים,

בערך 30 דיוידים עם 6-8 אלבומים כל אחד מספיק טוב בשבילך? נוכל ליסוע לאילת וחזרה ולא לשמוע עשירית :-P

אצלי, בנוסף למערכת ברכב יש אחלה מערכת ביתית, מוזיקה לא מקליטים ב"סראונד", מקליטים בסטראו, זה שבבית אתה יכול לעשות דימוי סראונד (3D וכל הקישקושים הללו) דרך המגבר\רסיבר זה משהו אחר, לעיתים זה אכן נשמע טוב, אבל אך תשווה את זה לסטראו איכותי, כי באמת שאין מקום להשוואה, ולצורך הדוגמה , הסטים הכי יקרים של רמקולים כיום (כמעט חצי מיליון לסט) באים אך ורק בזוגות , לא 5.1 ל 7.1 ולא שום דבר,

עניין הסראונד עובד יפה רק בקולנוע, או אם תרצה "בקולנוע" הבייתי, שם באמת צורבים את האודיו על 7.1/5.1 ערוצים , מוזיקה לא!

ואתה כבר יכול להבין מה דעתי לגבי רמקולים אחוריים, זה סתם גונב תהצגה, למי שאין מגבר זה עוד ניחא , אם יש מגבר מעורב, מיותר מאד!

SCANSPEAK

פורסם

אני חולק על רוב הכותבים כאן! התנאים בבית אינם התנאים באוטו , בבית יש לך אפשרות להזיז את המושב לנקודה שבה תשמע הכי טוב,

בבית יש לך קירות ותקרה , ותנאים אקוסטים אחרים, בבית אתה גם לא צריך סאב, וזוג רמקולים מבוססי אלמנט של 6.5 , יתנו לך עומק סאונד שרובנו חולמים להגיע אליו ברכב ,

לכן אני חסיד של רמקולים מאחור , וחושב כי צריך להשקיע בזוג אחורי לא פחות טוב מהזוג הקדמי!.

לכך יש מספר סיבות:

1. אני אוהב כי הסאונד עוטף אותך מכל הכיוונים כאשר אתה יושב ברכב, הפיזור של הסט הקדמי הוא מוגבל , ברוב המקרים הוופר מנגן לך לתוך הרגל - ומאבדים הרבה מאוד פרטים בצורה הזאת (אין מה לעשות זאת הצורה של הרכב ) את השלמה אפשר לעשות רק באמצעות עוד זוג אלמנטים.

2. היושבים מאחור , כל חסידי רק סט קדמי וסאב .. מדברים מתוך העובדה כי הם אלו היחידים שיושבים ברכב, בדכ' בכסא הנהג או מקסימום במושב ליד, אלו היושבים מאחור , יקבלו "שאריות" מפיזור הסאונד הגם ככה גרוע שיש ברכב (כמעט כל רכב ) , וכדי להוסיף חת על פשע.. הם גם יקבלו רק את המהום הסאב.. - סט אחורי יתן איכות שונה ליושבים מאחור ללא לגרוע מהיושבים לפנים. הרי אם חושבים על זה מדוע יצרני הרכב תמיד שמים רמקולים גם מאחור?

3. מיקום מאחור : בעוד שמקדימה תמיד זה בדלת וטווטרים בדש או ליד המראה (במקרים מסויימים ליד ידית פתיחת הדלת) הסט האחורי יכול להיות מותקן או במדף האחורי או בדלתות האחוריות. - דווקא כאן למדף האחורי יש יתרון אדיר! האלמנט גבוה יותר ומופנה למעלה , הפיזור עדיף , ומשרת נאמנה את יושבי המושבים הקדמיים בצורה טובה יותר ,נוסיף כי גם מיקום טוב יותר של הטוויטר כאשר הוא מופנה קדימה ! - מה שמביא אותי לקביעה החד משמעית כי סט אחורי בעיקר על המדף האחורי חייב להיות קומפוננט! תא המטען מהווה אחלה תיבת תהודה .. מאפשר להגיע לעומק באס איכותי , ולכן אפשר ורצוי להשקיע בסט איכותי (אני אישית מעדיף כי הסט האחורי יהיה האיכותי מבין השניים במידה ואחד פחות "איכותי" מהשני כאשר מדובר התקנה במדף ) - 6X9 הוא פשרה כואבת - אם אפשר זוג קומפוננט מבוססי 8.. אבל אנחנו כמעט ולא מוצאים כאלו.

כאשר מדובר בהתקנה בדלת האחורית זה סיפור קצת שונה, זה פחות משרת את היושבים מקדימה אבל בהתקנה טובה כאשר הטוויטר בגובה האוזניים - זה לפחו ישרת נאמנה את היושבים מאחור .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מישהו מכם קרא לעומק את התשובה שלי לפני שהוא החליט לענות?

כמו שכתבתי, הדיסקים האלה הוקלטו במיוחד לסראונד, לא סטראו עם הדמיה לסראונד, הצלילים מופרדים במקור (שום הדמיה לא יכולה להוציא את הזמר בשלמותו בלי ארטיפקטים), וכן אני בטוח שכך הם הוקלטו, למה החלטת שאני לא בטוח?

מתוך יותר מ200 אלבומים אתה לא מצפה שאני אביא לך ז'אנר אחד, נכון?

יש שם את כל הסגנונות חוץ ממוזיקה ישראלית (למרות שהשתעשעתי לערוך דיסק אחד שיש לי גישה למולטי-טראקים שלו).

בלי קשר, לכל מי שאין סראונד דיסקרטי באוטו, אני גם ממליץ להיפטר מהאחוריים.

• תוכן חדש...