Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

רציתי לשתף אתכם במשהו. (אני מניח שהתופעה מוכרת).

מיד כשקניתי את הרכב שלי (סוזוקי סוויפט 2007), עשיתי טיפול שבו הוחלף השמן לROYAL PERPLE 5W30.

צריכת הדלק הממוצעת בתוך העיר עמדה על כ11 ק"מ לליטר.

בטיפול האחרון (לפני כחודשיים), החלטתי ללכת למוסך של סוזוקי בירושלים (אל תשאלו למה! :oops: ) ולעשות טיפול "לפי הספר" (טיפול גדול שבו הוחלפו בנוסף לשאר הדברים, גם פלאגים ושתי רצועות).

השמן שאליו החליפו הוא שמן סינטטי מלא בצמיגות 10W40.

מאז צריכת הדלק עלתה משמעותית!

אני לא מצליח להשיג תוצאה טובה יותר 9 ק"מ לליטר :shock: (והדרכים בהן אני נוסע הן אותן דרכים בדיוק.)

בנוסף, אני מרגיש שהאוטו פחות "חי". (אני מאוד מחובר לרכב ומכיר את ההתנהגות שלו מצויין, כך שאני בטוח שזה לא רק בראש שלי)

כל זה למרות שהחליפו פלאגים. (מנסיון עם רכבים קודמים, אחרי החלפת פלאגים הרכב נוסע טוב יותר.)

יש לי תחושה שקצת יותר קשה לו. (הרכב במצב מצויין. הוא בסך הכל עם 57 אלף ק"מ.)

נראה לי שאין מנוס ואחליף שמן.

שמעתי שהחליפו את התרכובת של הRP. זה נכון? הם עדיין נחשבים לאיכותיים ביותר?

אני יודע שהעלו את המחירים שלהם לאחרונה.

האם יש עוד שמנים מומלצים בצמיגות 5W30?

במידה ואין לי בעיה לשלם אקסטרה עבור RP, האם מומלץ להשאר איתו?

תודה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני משתמש כבר שנתיים בשמנים שלהם והם מעולים, קצת יקרים לעומת אחרים אבל זה זניח כשמדובר בטיפול אחת לשנה (עוד פחות משקל ליום בממוצע), לדעתי זה נובע מהמעבר משמן דליל לסמיך יותר (אל תתפוס במילה ייתכן ואני מטעה וטועה), אני משתמש בסופר לנסר משנת 97 שעברה 180 אלף כבר בפעם השלישית ב RP בסוג 10W40, לאחר שהשתמשו בו רק בחצי סינטטי ממקור לא ידוע, וזאת כיוון שפחדתי ללכת לדליל יותר למקרה שהאוטו יתחיל לעשן.

אני לא יודע מה ממליצים ברכב שלך ומה עדיף, זאת נשאיר למומחים.

Opel Adam S 2017

פורסם
10W40 סינתטי מלא היחיד שמשווק בארץ שייך לרויאל פרפל. כנראה שמדובר על שמן חצי סינתטי תוצרת מקומית.

אכן שמן דליל כדוגמת 5W30 יכול להועיל בצריכת הדלק ברכבים מרובי התנעות -קרות- עם שימוש גבוה בתחומי העיר. אך לא באופן כזה חריג כהגדרתך. כנראה שמשהו אחר גרם לזה (לדוגמה מצתים לא מתאימים/לא תקינים/לא מקוריים).

בנוסף, אני מרגיש שהאוטו פחות "חי". (אני מאוד מחובר לרכב ומכיר את ההתנהגות שלו מצויין, כך שאני בטוח שזה לא רק בראש שלי)
שוב, כנראה משהו בטיפול לא התבצע כראוי. לא הגיוני שמנוע "ייחנק" בגלל הבדל צמיגות כזה זניח (התקנים אותו דבר).

התאימו את השמן לדרישות האחרונות של ארגון התקינה האמריקאי. כך שהנוסחה רק שופרה ולא הפוך.

כל שמן סינתטי אחר בתקן SM לפחות מחברה גדולה ומוכרת יספק את "אותה הסחורה".
פורסם

מציע לך לבדוק בספר רכב שלך מהו השמן המומלץ (צמיגות, תקנים וכו'...).

ולבדוק מראש עם המוסך באיזה שמן הם מתכוונים להשתמש.

וכמובן לעדכן אותנו האם חזרה ל5W30 באמת שיפרה את הצריכת דלק באופן כל כך משמעותי? (אם הספר אצלך מאשר לשים 5W30, אני לא רואה סיבה אצלך למה להעדיף לשים 10W40).

שים לב שיש את נתון הצמיגות המדויק במפרט של השמן כאשר הוא ב100 מעלות - שזה רוב הזמן בנסיעה ארוכה, מציע לבדוק גם אותו, כזכור לי לפעמים יש שוני מסוים בין השמנים השונים.

פורסם
10W40 סינתטי מלא היחיד שמשווק בארץ שייך לרויאל פרפל. כנראה שמדובר על שמן חצי סינתטי תוצרת מקומית.

אכן שמן דליל כדוגמת 5W30 יכול להועיל בצריכת הדלק ברכבים מרובי התנעות -קרות- עם שימוש גבוה בתחומי העיר. אך לא באופן כזה חריג כהגדרתך. כנראה שמשהו אחר גרם לזה (לדוגמה מצתים לא מתאימים/לא תקינים/לא מקוריים).

שוב, כנראה משהו בטיפול לא התבצע כראוי. לא הגיוני שמנוע "ייחנק" בגלל הבדל צמיגות כזה זניח (התקנים אותו דבר).

התאימו את השמן לדרישות האחרונות של ארגון התקינה האמריקאי. כך שהנוסחה רק שופרה ולא הפוך.

כל שמן סינתטי אחר בתקן SM לפחות מחברה גדולה ומוכרת יספק את "אותה הסחורה".

הייתי בוחר דווקא בתקינה אירופאית או לפחות לפי מה שהולך שם לרכב הזה. אינני מומחה אך ככל הידוע לי, אצל האמריקאים לפעמים יש הוראות טיפה שונות בנוגע לאיזה תקן להשתמש בגלל שהדלק אצלם מועשר בעד 10 אחוזים של אתנול.

הנה מקור אחד מבין רבים בנושא:

The latest US spec oil standards, API SN and ILSAC GF-5, have formulations specifically intended for battling the effects of ethanol on motor oil.

Unfortunately, in your case, the Europeans seem to be going the opposite direction in their low SAPS oils, for example, the VW504/507 oils are known to have poor compatibility with ethanol fuels and cannot be used for long drains as specified in the EU. (OTOH, they are great with diesels).

http://www.bobistheoilguy.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=2546819#Post2546819

פורסם
שלום.

רציתי לשתף אתכם במשהו. (אני מניח שהתופעה מוכרת).

מיד כשקניתי את הרכב שלי (סוזוקי סוויפט 2007), עשיתי טיפול שבו הוחלף השמן לROYAL PERPLE 5W30.

צריכת הדלק הממוצעת בתוך העיר עמדה על כ11 ק"מ לליטר.

בטיפול האחרון (לפני כחודשיים), החלטתי ללכת למוסך של סוזוקי בירושלים (אל תשאלו למה! :oops: ) ולעשות טיפול "לפי הספר" (טיפול גדול שבו הוחלפו בנוסף לשאר הדברים, גם פלאגים ושתי רצועות).

אני לא מצליח להשיג תוצאה טובה יותר 9 ק"מ לליטר :shock: (והדרכים בהן אני נוסע הן אותן דרכים בדיוק.)

כל זה למרות שהחליפו פלאגים. (מנסיון עם רכבים קודמים, אחרי החלפת פלאגים הרכב נוסע טוב יותר.)

יש לי תחושה שקצת יותר קשה לו. (הרכב במצב מצויין. הוא בסך הכל עם 57 אלף ק"מ.)

נראה לי שאין מנוס ואחליף שמן.

אני יודע שהעלו את המחירים שלהם לאחרונה.

במידה ואין לי בעיה לשלם אקסטרה עבור RP, האם מומלץ להשאר איתו?

תודה!

עודד.

אני כמעט בטוח שהיצרן\ היבואן דורשים להשתמש ב- 5W-30. אני מכיר מקרה שהלך מנוע בגלל

ה- 10W-40 והמוסך (מרכזי) ספג את העלות של המנוע ללא התנגדות... תבדוק את זה יסודי.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

טעות שלי. במפרט של הטיפול כתוב "גלון שמן סינטטי מלא". לא מצויין יצרן או צמיגות השמן. :shock:

רוב הנסיעות הן ממש קצרות! המנוע לא תמיד מגיע לטמפ' עבודה אידיאלית. אני תמיד ממתין כשתי דקות לפני התחלת נסיעה.

אני עובד כשני ק"מ מהבית. (משתדל להגיע באופניים, אבל לא תמיד המזג אויר מאפשר זאת.)

חוץ מללכת ולהוציא את הפלאגים על מנת לבדוק, אין לי שום דרך לדעת איזה פלאגים שמו, הא?

תודה!

האם החליפו רצועת תיזמון בטיפול (טימינג) ?

אין טיימינג ברכב הזה. זו שרשרת.

עודד.

פורסם

שלום רב

ראשית הצמיגות של השמן לא צריכה להיות 10w40 ומירב הסיכויים שהשמן מינרלי . שמן זה הוא צמיגי יותר והדבר משפיע כ 5 אחוז לגבי תצרוכת הדלק .

לגבי החלפת מצתים ברכב הזה המצתים הם מאירדיום ומוחלפים אחת ל105 אלף ק"מ ( אם זה היה רכב שלי הייתי מחליף כל 60 אלף ) . יתכן כי הורכבו מצתים לא מתאימים .

פורסם

הי.

תודה על התשובה.

היצרן ממליץ להחליף את המצתים כל 7 שנים או 105 אלף ק״מ. ובדיוק כמו שהצעת, אני החלפתי בטיפול האחרון (57 אלף ק״מ).

לגבי אירידיום, אני מאוד מקווה בשביל המוסך שזה מה שהם שמו! כי על זה הם חייבו אותי!

לגבי השמן, נראה לי שבכל מקרה אחליף שוב אבל הפעם לRP 5W30.

שוב תודה.

עודד.

פורסם

הי רענן.

במבט ראשוני (רק מלפתוח את המכסה שלו ומבלי לפרק), הפילטר היה נראה חדש.

היום אוציא אותו על מנת לראות אם הוא מקורי.

עודד.

פורסם
10W40

.

לא יודע אם בדיוק שופר, אבל התוספים שמכיל השמן ירדו בכמות ניכרת אל מול הדרג SJ שרויאל פרפל בעצמם המליצו לי להשתמש בו ולא בתקן SL כמו החדשים שהם משווקים כרגע, בגלל שהרכב שלי ישן יותר.

אם אני לא טועה הרכב של פותח השרשור מחייב דרג גבוה יותר

Opel Adam S 2017

פורסם

אם אני לא טועה הרכב של פותח השרשור מחייב דרג גבוה יותר

אז זה אומר שהשמנים החדשים של RP לא יתאימו לרכב שלי? :shock:

עודד.

פורסם

למה שלא יתאימו? לתקן API יש תאימות לאחור. אם הרכב דורש API SL או API SM, תוכל לשים לו את ה API SN ללא כל חשש.

גם אצלי ביאריס יש דרישה לAPI SL ורכשתי לו שמן בדירוג SN.

לדעתי ה 5W30 יעשה רק טוב לרכב. אם אפשר לשים שם 5W20 לפי ספר הרכב, מה טוב. מה ש- RP שינו זה את התוספים-הם הורידו את ה synerlac שלהם על מנת להתאים לתקן SN.

לאמא שלי יש סוויפט 2010, שמים לה במוסך מורשה יבואן 10W30 כנראה של דלקול. גם אצלה יש צריכת דלק לא משהו (מנוע 1.5 ל', נסיעות עירוניות לרוב) והרכב שותה 1:10.

אני מתכנן לשים שם 5W20 (אם אפשר על פי ספר הרכב, נראה לי שאפשר אפילו 0W20!) עם פילטר שמן חדש אחרי שאזרוק לה פחית של K44 למיכל הדלק. לא יזיק ואולי ישפר את הצריכה.

• תוכן חדש...