Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת רכב ל-גז, בנוסף לדלק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך זה הולך בדיוק? יש לי כמה שאלות שאני אשמח אם אקבל תשובה עליהם:

אמרו לי ש-אם עושים הסבה לגז, אז הרכב צורך את אוטו הדבר בדיוק כמו בדלק, לדוגמא, אם הרכב היה עושה 6 ק"מ לליטר, אז גם בגז הוא יעשה 6 ק"מ לליטר.

האם זה נכון?

האם זה פוגע במנוע של הרכב? כי הבנתי שיש רכבים שבכוונה מותאמים ל-הסבה לגז. כמו: Jeep Wrangler Rubicon ... הדגם רוביקון ספציפית מותאם להסבה לגז... זה נכון?

ואם השאלה הראשונה ששאלתי נכונה, אז אם אני קונה את ה-ג'יפ שדיברתי עליו, רוביקון אזי זה אמור להיות ככה:

צריכת דלק: 5.8 ק"מ לליטר. משמע, אם אני עושה בשנה 30,000 ק"מ, יוצא לי: צריכה של 432 ליטר בחודש, נגיד וליטר בנזין עולה 8 ש"ח, אזי יוצא לי 3500 ש"ח בחודש!

צריכת גז: 5.8 ק"מ לליטר. משמע, אם אני עושה בשנה 30,000 ק"מ, יוצא לי: צריכה של 432 ליטר בחודש, נגיד וליטר גז עולה(לפי כמה אתרים) 4.5 ש"ח, אזי יוצא לי 1950 ש"ח בחודש!

האם זה הגיוני? זה כמעט מחצית ממה שאני אמור לשלם ב-דלק.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

אני אסביר לך בקצרה איך מתבצעת ההסבה ואתן לך תשובות לגבי השאר:

ההסבה מתבצעת כך:

מבצעים מעקף חשמלי במזרקים של הרכב ומריצים חוטים אל מחשב הגז.

קודחים בסעפת הפליטה את המזרקים של הגז.

מיכל הגז יושב מאחור ישנה צנרת גז שרצה מתחת לאוטו עד לתא המנוע.

בתא המנוע יש מאדה (רדיוסר) שהופך את הגז מנוזל לגז ע"י חימום, המאדה מחובר לצנרת המים של הרכב.

מהמאדה יוצאת צנרת למזרקים ובדרך ישנו פילטר (רצוי להחליף כל 10000 ק"מ).

בעת פקודה לעבור לגז מנתק מחשב הגז את מזרקי הדלק ומפעיל את מזרקי הגז, למערכת ישנו חיישן לחץ וכאשר לחץ הזג יורד (משמע נגמר הגז) המערכת מחזירה את מזרקי האוטו לפעולה ומנתקת את מזרקי הגז.

כל המערכת עובדת אוטומטית וכמעט אין התערבות של הנהג.

הסבר זה היה על רגל אחת.

לגבי שאר השאלות:

ברוב המנועים הגז לא פוגע ישנם מנועים קצת יותר רגישים אך בעיה זאת נפתרת עם משמנת (הסבר אצל המתקין).

לגבי צריכת דלק האמור הוא נכון בסטיה של 5 אחוז אך זה תלוי מאד במיומנותו של המתקין וברמת ההתקנה.

לגבי התחשיבים צריך להוסיף 1/2 טנק דלק לחודש אם אתה מקפיד לנסוע על גז כי הרכב מניע על בנזין.(אגב גם את זב ניתן לעקוף).

מקווה שעניתי לך על השאלות.

גילוי נאות הייתי מתקין מערכות גז במשך 8 שנים.

פורסם

motimv , כל הכבוד בהחלט פירוט מכובד של הנושא .

יש לי שאלה , יצא לך להתקין מערכת גז למאזדה 3 מנוע 1600 ? , עשיתי חיפוש קטן בפורום ויצא לי לראות אנשים שאומרים מנוע 1600 של מאזדה 3 אסור להתקין מערכת גז כי זה הרס עצמי של המנוע .

במצב של היום בהחלט שווה להתקין מערכת גז איכותית לרכב, חסכוני למי שחושב לטווח ארוך .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם
שלום

ההסבה מתבצעת כך:

בתא המנוע יש מאדה (רדיוסר) שהופך את הגז מנוזל לגז ע"י חימום, המאדה מחובר לצנרת המים של הרכב.

בעת פקודה לעבור לגז מנתק מחשב הגז את מזרקי הדלק ומפעיל את מזרקי הגז, למערכת ישנו חיישן לחץ וכאשר לחץ הזג יורד (משמע נגמר הגז) המערכת מחזירה את מזרקי האוטו לפעולה ומנתקת את מזרקי הגז.

הסבר זה היה על רגל אחת.

לגבי שאר השאלות:

ברוב המנועים הגז לא פוגע ישנם מנועים קצת יותר רגישים אך בעיה זאת נפתרת עם משמנת (הסבר אצל המתקין).

לגבי צריכת דלק האמור הוא נכון בסטיה של 5 אחוז אך זה תלוי מאד במיומנותו של המתקין וברמת ההתקנה.

לגבי התחשיבים צריך להוסיף 1/2 טנק דלק לחודש אם אתה מקפיד לנסוע על גז כי הרכב מניע על בנזין.(אגב גם את זב ניתן לעקוף).

אני לא יודע איך להודות לך. פעם ראשונה שאני מקבל תשובה מספקת (לא משנה באיזה נושא\פורום מדובר).

תודה רבה גבר! עזרת לי מאוד.

פורסם

אשמח אם תוכל להסבר לי את הלוגיקה שעומדת מאחורי התקנת מזרקי גז בצנרת פליטה (ציינת חימום של גז שהופך מנוזל לגז , האם יש קשר). אולי הכוונה לצנרת יניקה כפי שציין The Coolest?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התקנת מערכת הגז בארץ היא לרוב חאפרית וכבר יצא לי להתקל בהתקנות מבהילות.

מחירי הגז והבנזין מצמצמים את הפער בינהם ,מה שהופך את המערכת ואת העלויות בטווח הקצר והארוך ללא משתלמות.

מתקינים רבים מכוונים את המערכות לתערובות עניות(על מנת להציג כדאיות כלכלית) מה שגורם לנזקים חמורים ועד השבתת המנוע.

ברכבים בעלי יחס דחיסה נמוך (בעיקר אמריקאיות עתירות נפח) המערכת מסתדרת בסדר,במנועי בעלי יחס דחיסה ממוצעת ומעלה ישנה בעיה ולא מומלץ.

פורסם
אשמח אם תוכל להסבר לי את הלוגיקה שעומדת מאחורי התקנת מזרקי גז בצנרת פליטה (ציינת חימום של גז שהופך מנוזל לגז , האם יש קשר). אולי הכוונה לצנרת יניקה כפי שציין The Coolest?

שלום\

אכן טעיתי הקדיחה מתבצעת בסעפת הינקה (טעות כי הייתי עסוק בקריאת מאמר על פליטת גזים של רכב).

לגבי התקנה במזדה אין בעיה רק קח בחשבון שצריך משמנת חשמלית (עלות גבוהה קצת) לא משנה איפה תתקין תדרוש את המשמנת.

עכשיו אזהרה:

הרבה מתקינים שמים משמנות עם נורת אזהרה שמראה שנגמר השמן וקוראים לה "משמנת חשמלית" אז היא לא.

משמנת חשמלית היא משמנת בעלת משאבה שדוחפת שמן למזרקים לפי פולסים של מערכת הגז.

לגבי התקנות חאפריות :

יש מתקינים חאפרים מומלץ לבדוק אם המתקין הוא מוסך מורשה ויש לו רישיון לעבוד עם גפ"מ

אשמח לענות על עוד שאלות

מוטי

פורסם

ואם השאלה הראשונה ששאלתי נכונה, אז אם אני קונה את ה-ג'יפ שדיברתי עליו, רוביקון אזי זה אמור להיות ככה:

צריכת דלק: 5.8 ק"מ לליטר. משמע, אם אני עושה בשנה 30,000 ק"מ, יוצא לי: צריכה של 432 ליטר בחודש, נגיד וליטר בנזין עולה 8 ש"ח, אזי יוצא לי 3500 ש"ח בחודש!

צריכת גז: 5.8 ק"מ לליטר. משמע, אם אני עושה בשנה 30,000 ק"מ, יוצא לי: צריכה של 432 ליטר בחודש, נגיד וליטר גז עולה(לפי כמה אתרים) 4.5 ש"ח, אזי יוצא לי 1950 ש"ח בחודש!

האם זה הגיוני? זה כמעט מחצית ממה שאני אמור לשלם ב-דלק.

לא בידיוק.

קודם כל, מחיר הדלק 7.4 בערך,כך שכבר זה 3200.

דבר שני, אל תשכח את עלות המערכת כ9 אלף שקל.

תוסיף לזה שמן למשמנת שעולה בתחנות דלק 130 שקל(אפשר לקנות ביותר זול)

כל 15 אלף קילומטר יש החלפת מסנן בעלות של 150 ש"ח נדמה לי.

כל 30 אלף קילומטר החלפת מסנן שצייני לפני כן + מסנן נוסף בעלות של כ350 שקל.

בכל הנעה, עד שהמנוע מתחמם, הוא עובד על בנזין. כמה שנראה לך שזה קצת דלק, בסוף אתה מוצא את עצמך ממלא מיכל מלא בדלק.

צריכת הדלק הופכת להיות פחות טובה כשהרכב נוסע על גז + תוסיף את המשקל הנוסף של המערכת

את זה שאסור לך להכנס לחניון תת קרעי ולמוסכים שמפקידים.

כמה זה יוצא משתלם בסוף, אני לא יודע.

תעשה את החשבון שלך.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

תוסיף לזה שכאשר יצוצו תקלות , המתקין של הגז יגיד לך זה בעיה במנוע או באוטו לא קשור אלי, והמוסך יגיד לא זה בגלל מערכת הגז לך למתקין ואז יתחיל הפינגפונג.

גם כמו שאמרו לפניי לא כל מוסך מוכן/מורשה לטפל ברכב שנוסע על גז.

ואל תשכח שיהיה לך בגאז' מלא.

פורסם

תראו

לכל דבר יש בעד או נגד אין שום דבר מושלם הכל שאלה של תחשיב כספי לי באופן אישי יש רנו מגאן 2007 באה מוכנה להסבה לגז (אני מוכן להוכיח לכל אחד) אומנם לא עלתה לי המערכת אבל מערכת גז לרכב 1600 (הכי נפוץ) עולה סביב 5500 אם אני לא טועה נכון יש טיפולים אבל אם ההתקנה היא מקצועית צריכת הדלק אמורה להגיע לסטיה של בין 3 ל-5 אחוז יותר מדלק בסופו של דבראם אני מחזיק רכב 3 שנים בממוצע (18000 ק"מ בשנה)זה משתלם מה עוד שניתן לקחת את המערכת לרכב הבא או לדרוש עליה תוספת במכירה.

אני מבקש אל תצלבו אותי אני לא מקדם אף מתקין עבדתי הרבה שנים אצל אחד כזה אגב מאד מקצועי :-) וגם טסתי הרבה כדי ללמוד את התחום בחו"ל (איטליה) וחבל שיש חאפרים שמוציאים שם רע למערכת בסופו של דבר המערכות הללו נועדו כדי לזהם פחות את האויר תוצר לוואי היה עלות הגז מול הבנזין.

לידעתכם הרבה אוטובוסים באירופה ובארה"ב (SCHOOL BUS הצהובים) מונעים בגז וגם פה בארץ חברת דן הביאה אוטובוס מונע בגז השמועה אומרת שמשרד הביטחון לא נתן אישור בגלל הפיגועים באוטובוסים.

אם זה משתלם תעשו את החשבון אבל אל תצאו בהצהרות סתם.

פורסם

מענין שגורסים כאן שגז מתאים דווקא לאמריקאיות גדולות.

באיטליה אין אמריקאיות אלא דווקא בעיקר קטנות והיא המדינה שפיתחה את הגז (GASAUTO - בתחנות דלק) כשהיתה המדינה היקרה ביותר בבנזין והיו קופונים לעידוד תיירים. שמו גז בפיאטים קטנים החל משנות ה-60. ב-70 היה נפוץ.

פורסם
שלום

ההסבה מתבצעת כך:

הסבר זה היה על רגל אחת.

לגבי שאר השאלות:

לפי מה שמתקין הגז הסביר לי אפשר לעבור לגז רק כאשר הרכב מתחמם. אם אני לא טועה, מה שמחמם את המאדה של הגז זה הנוזל קירור של המנוע. לכן, עד שהוא לא חם מספיק אי אפשר לעבור לשימוש בגז. האם זוהי האמת או לא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפי מה שמתקין הגז הסביר לי אפשר לעבור לגז רק כאשר הרכב מתחמם. אם אני לא טועה, מה שמחמם את המאדה של הגז זה הנוזל קירור של המנוע. לכן, עד שהוא לא חם מספיק אי אפשר לעבור לשימוש בגז. האם זוהי האמת או לא?

בגדול המתקין לא טועה הרכב אמור להתחמם לטמפ' מסויימת (בדר"כ 40 מעלות) ואז המערכת יכולה לעבור לגז.

זמני החימום ברכבים הם שונים אך זה לא עולה על 5 דקות.

אמרתי בגדול כי ישנה דרך לעקוף את ההגבלה אבל היא לא רצויה והיא למקרה חרום אז נשאיר אותה כרגע לא ידועה.

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום מוטי!

אחר שבדקתי בשטחיות את נושא ההסבה לגז, הייתי רוצה לשאול אותך מספר שאלות:

א: מבין הג'יפים הללו, אלו מתאימים יותר להסבה (היינו, השסתומים והראש מנוע עומדים בטמפרטורה הגבוהה ולא נזקקים למשמנת)?:

וולוו XC90, ביואיק רנדוו, קרייזלר ג'יפ קומנדר (מנוע של גרנד צ'ירוקי).

ב: האם ישנם מתקינים המחזיקים מוסכים לטיפולים מכניים רגילים (למעט סובארו), בכדי למנוע מצב של פינג-פונג בין המוסך שלי למוסך של הגז בעת בעיה עתידית כלשהיא במנוע? אפשר דוגמאות בבקשה (באזור המרכז)

תודה אחי!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...