Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

החורף הגיע רשמית. אצלנו בבית אנחנו החליטה שנכין חמין.

מאחר ואת רוב הבישולים בבית אני עושה וכזה עוד לא יצא לי להכין, אני צריך טיפ של אלופים.

יש הרבה מתכונים ברשת. אבל מה לעשות ועל מה להקפיד שיצא חמין טוב?

הכנתי מראש:

שעועית, גריסים, בשר, עצמות וקישקע ירושלמי (שעדיין לא ברור לי לחלוטין איך מכינים אותו)

יש לי סיר נירוסטה גדול וגבוה וסיר רגיל כבד של פעם (מצופה אמייל) מה עדיף?

לטגן בצל מראש או לשים אחד שלם?

לטגן מעט את הבשר או להניח אותו בסיר?

איזה תבלינים לשים?

בקיצור, אתם מבינים את הכוונה.

תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בקשר לבצל, צריך לקצוץ 2 בצלים גדולים ולטגן אותם עד להזהבה.

תיבול - פפריקה, כמון, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.

אתה שם את כל התבלינים בקערה, יוצק עלהם מים רותחים ומערבב היטב.

את תערובת התבלינים שהכנת, אתה יוצק באופן שווה על החמין.

פורסם

אשתי משתמשת ב-Selmor SE680 (לחץ על התמונה המשאלית בקישור). החמין בסגנון מרוקאי, אין לי מושג מה נכנס, אני רק יודע מה אני אוכל בשבת. וזה טעים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טשולנט בסגנון אשכנזי שונה במהותו מחמין בטעם מזרחי. המרכיבים העיקריים (תפו"א, עוף/בשר, שעועית, גריסים) זהים. מה שעושה את ההבדל זה התיבלון.

קישקע (מעיים ממולאים) זה אשכנזי. יש כל מיני, הנה המומלצים (לטעמי): "תוחלת" (אם תשיג תקנה לי גם), "טירת צבי", "הקר" (דחוס, מזכיר לי טעם של ילדות, לא אוכלים את העטיפה).

פורסם
אשתי משתמשת ב-Selmor SE680 (לחץ על התמונה המשאלית בקישור). החמין בסגנון מרוקאי, אין לי מושג מה נכנס, אני רק יודע מה אני אוכל בשבת. וזה טעים.

אין לך מושג מה נכנס, אבל אני מאמין שיש לך מושג מה יוצא :lol:

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
אין לך מושג מה נכנס, אבל אני מאמין שיש לך מושג מה יוצא :lol:

אני עמדתי לכתוב זאת, אבל נזהרתי בלשוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העירקי שונה לחלוטין. זה אורז ע עוף או בשר שמתבשל על אש קטנה. לפעמים יש בפנים גם מעיים ממולאים באורז ובשר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אז תגיד טבית.

עריכה

נו יופי, ככה זה כשמתחילים לקרוא מלמטה... אני רואה שכבר אמרת באמצע השרשור

ד"א גם חיפוש בגוגל לא פותר את הדילמה עם כמה ט וכמה ת ואיפה לשים אותם במילה הזו, יש בכל הצורות

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
בקשר לבצל, צריך לקצוץ 2 בצלים גדולים ולטגן אותם עד להזהבה.

תיבול - פפריקה, כמון, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.

אתה שם את כל התבלינים בקערה, יוצק עלהם מים רותחים ומערבב היטב.

את תערובת התבלינים שהכנת, אתה יוצק באופן שווה על החמין.

אחלה. בוצע רק ללא הכמון. הטעם שלו אגרסיבי לטעמי.

לגבי הסיר, אמא שלי שלפה מהבוידעם סיר כבד ואמרה שיצלח למלאכה אז היום זה המבחן שלו.

לגבי החמין אצלכם, שאל אותה. בבקשה. אני צריך טיפ של אלופים.

עזוב. לך על תביט. יותר טעים ופחות עבודה.

טבית לא יעשה את העבודה. זה עניין של מסורת ונוסטלגיה.

טשולנט בסגנון אשכנזי שונה במהותו מחמין בטעם מזרחי. המרכיבים העיקריים (תפו"א, עוף/בשר, שעועית, גריסים) זהים. מה שעושה את ההבדל זה התיבלון.

קישקע (מעיים ממולאים) זה אשכנזי. יש כל מיני, הנה המומלצים (לטעמי): "תוחלת" (אם תשיג תקנה לי גם), "טירת צבי", "הקר" (דחוס, מזכיר לי טעם של ילדות, לא אוכלים את העטיפה).

האמת, שמבחינתי כל הבלאגן שווה את זה בגלל הקישקע.

תוסיפו שתי כוסות קולה לתבשיל , (לא צוחק) נותן מתקתקות + צבע.

רעיון יפה אבל קצת רדיקלי מדי בשבילי, מעבר לעובדה שקולה לא נכנסת אלינו הביתה.

עכשיו העמדתי את הסיר.

אני מקווה שיהיה מוצלח.

אני מבקש שגם מי שתפקידו בהכנת החמין הוא לאכול אותו, לעשות מאמץ, לתחקר את הבשלנית ולתת פה טיפ.

תודה רבה:mm_yeah:

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...