Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

כפי שכתבתי בעבר, ברשות אחותי פיאט גרנדה פונטו 2007 רובוטית.

כבר לפני כשנה החלו בעיות גיר כשהגיר מסרב לצאת מניוטרל תחת הכיתוב שהגיר לא זמין. לעיתים אף עובר לניטרל בנסיעה.

לפני כ-8 חודשים הגיר עבר שיפוץ (שיפוץ ליחידה הרובוטית) במוסך שאיני רוצה לפרסם את שמו כרגע כיוון שאע"פ שהבעיה לא נפתרה יאמר לשבחם שעד כה הם עומדים באחריות שנתנו למשך שנה (דבר נדיר בפני עצמו) וניסו לפתור את הבעיה בדרכים שונות. המוסך הינו מקצועי ומשתמש בציוד ממוחשב איכותי. הגעתי אליו עפ"י המלצה של מביני דבר (הכותבים גם בפורום זה). כמובן שחזרתי אליהם הרבה לפני שעברו 8 חודשים מהשיפוץ.

כרגע הרכב במוסך. בעל המוסך אמר שמחר ידע לתת פרטים מדוייקים אך נראה שהכיוון הוא כשל ביחידה ההידראולית של הגיר. במידה והדבר נכון, וכיוון שלאחר שיפוץ היחידה הרובוטית בגיר הבעיה לא נפתרה, אני מניח שהתקלה אינה נובעת ולא נבעה מתקלה ביחידה הרובוטית. פירוש הדבר שהיחידה הרובוטית שופצה עבור סכום של למעלה מ5000 ש"ח ללא צורך.

האם אני זכאי לדרוש לשפץ את היחידה ההידראולית ללא תשלום או בתוספת ההפרש שבין מחיר שיפוץ היחידות? לחילופין לדרוש לקבל את כספי בחזרה?

מה ביכולתי לעשות במידה והמוסך מסרב לעשות כן?

תודה רבה.

פורסם

אני חושב שהאפשרות הראשונה הכי סבירה.

שישפצו את מה שצריך ויקזזן לך 5000 מהחשבון.

סה״כ הם טעו בדיאגנוזה, קורה - שישאן באחריות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הצלחת לבלבל אותי עם העובדות .

מנסה לעשות סדר בדברים :

גיר עם תקלה

נכנס לתיקון / שיפוץ

יוצא תקין /לא תקין ? אם תקין,

כמה זמן וקמ' עבר עד לתקלות עכשיו ?

האם התקלה מלפני השיפוץ/תיקון זהה לתקלה עכשיו ?

רענן

פורסם

תודה רבה למגיבים.

א. במידה ויקזזו לי 5000 ש"ח מעלות שיפוץ מה שצריך כרגע אהיה מרוצה. מה עלי לעשות במידה והמוסך מסרב.

ב. אנסה להסביר בצורה ברורה יותר.

בגיר רובוטי ישנה יחידה רובוטית ויחידה הידראולית.

1. 1. גיר נכנס לתיקון\שיפוץ עם התקלה שתיארתי - גיר לא זמין, נשאר בניוטרל.
  2. 2. המוסך אבחן שהתקלה ביחידה הרובוטית ושיפץ אותה במחיר של כ-5000 ש"ח.
  3. 3. הרכב יצא מהתיקון כאשר מהר מאד (ימים) התברר שהבעיה לא נפתרה. יש לציין שמאפייני הבעיה בפועל לא השתנו אך היתה נזילה שניתן היה לראות מבחוץ שנעלמה.
  4. 4. חזרתי למוסך בפעם הראשונה אחרי כחודש וחצי ו2000 ק"מ. שם טענו שמצאו שהיה בורג שנשאר מעט פתוח וחיזקו אותו.
  5. 5. מאז חזרתי למוסך עוד כמה פעמים.
  6. 6. כרגע הרכב במוסך, 8 חודשים אחרי השיפוץ הראשון ו15K ק"מ יותר על השעון. בעל המוסך טען אתמול שאף שעוד לא ברור לו בוודאות, נראה שיש צורך בתיקון היחידה ההידראולית.

כרגע השאלות כפי שכתבתי בהודעה המקורית:

האם אני זכאי לדרוש לשפץ את היחידה ההידראולית בקיזוז 5000 ש"ח או לחילופין לדרוש לקבל את כספי בחזרה?

פורסם

אתה יכול לפנות לבוררות באיגוד המוסכים, לתבוע את המוסך בבית משפט לתביעות קטנות, להחנות מולם עם שלט ענק ״כאן נעקצתי ב5000 ש״ח״, האפוציות פתוחות.

מציע שתבוא לדבר בנועם עם הבעלים ותסביר את הסיפור מנקודת ראותך. במידה ולא תקבל תשובה מספקת תמשיך בצינורות המשפט או הבורררות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תודה רבה למגיבים.

א. במידה ויקזזו לי 5000 ש"ח מעלות שיפוץ מה שצריך כרגע אהיה מרוצה. מה עלי לעשות במידה והמוסך מסרב.

ב. אנסה להסביר בצורה ברורה יותר.

בגיר רובוטי ישנה יחידה רובוטית ויחידה הידראולית.

1. 1. גיר נכנס לתיקון\שיפוץ עם התקלה שתיארתי - גיר לא זמין, נשאר בניוטרל.
  2. 2. המוסך אבחן שהתקלה ביחידה הרובוטית ושיפץ אותה במחיר של כ-5000 ש"ח.
  3. 3. הרכב יצא מהתיקון כאשר מהר מאד (ימים) התברר שהבעיה לא נפתרה. יש לציין שמאפייני הבעיה בפועל לא השתנו אך היתה נזילה שניתן היה לראות מבחוץ שנעלמה.
  4. 4. חזרתי למוסך בפעם הראשונה אחרי כחודש וחצי ו2000 ק"מ. שם טענו שמצאו שהיה בורג שנשאר מעט פתוח וחיזקו אותו.
  5. 5. מאז חזרתי למוסך עוד כמה פעמים.
  6. 6. כרגע הרכב במוסך, 8 חודשים אחרי השיפוץ הראשון ו15K ק"מ יותר על השעון. בעל המוסך טען אתמול שאף שעוד לא ברור לו בוודאות, נראה שיש צורך בתיקון היחידה ההידראולית.

כרגע השאלות כפי שכתבתי בהודעה המקורית:

האם אני זכאי לדרוש לשפץ את היחידה ההידראולית בקיזוז 5000 ש"ח או לחילופין לדרוש לקבל את כספי בחזרה?

עכשיו ההשתלשלות מובנת. למרות שאני לא מצליח להבין איך "סחבת ומשכת" את התקלה 8 חודשים ?

יש לך תיעוד כתוב ו/או מוקלט לכול הביקורים שלך במוסך ?

לדעתי אין טעם להמשיך לטפל באותו מוסך. עליך לפנות בצורה רשמית (מכתב רשום) לקבלת החזר כספי.

במידה והמוסך מעוניין לנסות ולתקן שוב, תוודא שיעביר לך הבקשה באופן כתוב + הארכת אחריות מלאה וחדשה לתיקון.

בהצלחה

רענן

פורסם

עדכון תמונת המצב כרגע.

הרכב שהה במוסך כשבוע. במשך השבוע ביצעו נסיעות מבח עם מכשירי הדיאגנוסטיקה מחוברים. תחילה שללו אובדן לחצים ביחידה הרובוטית וביחידה היידראולית. הם בוודאות טוענים שהיו אובדנים כאלה לפני השיפוץ הראשוני והם נפתרו. היחידות לא נוזלות לבד מהזעה קלה מתחתית היחידה ההדראולית.

נמצאו נפילות מתח קצרות באספקת החשמל למשאבה. לאחר החלפת הרכיב החשמלי התגלה שזו התנהגות רגילה והיא חזרה על עצמה גם לאחר החלפת הרכיב. עד כאן ללא חיוב.

במוסך טוענים שנתקלו בגיר שלא נכנס להילוך בפעם הראשונה בבוקר אך לא נתקלו ביציאה לניוטרל במהלך נסיעה. אני, לפחות לפני שהרכב נכנס למוסך, כן פגשתי.

כרגע במוסך טוענים שהאשמה נעוצה בקלאץ' שלא ממוקם היטב ומחליק. לטענתם הם גם מריחים ריח של קלאץ אחרי העליה לתוך המוסך (עליה קצרה תלולה). יש צורך לטענתם, לעהחליף את הקלאץ', ייתכן שגם את ה"מזלג" והמוט שדוחף אותו, עלות לשלושתם מעל 3000 ש"ח, רק קלאץ', כ2200 ש"ח.

אוסיף רק למשוואה שהקלאץ' הוחלף לפני כשנה, ממש לפני השיפוץ הראשוני.

האם קלאץ' רובוטי יכול להדפק כתוצאה ממערכת לא תקינה לפני ואחרי השיפוץ?

כל הכניסות למוסך מתועדות במחשב המוסך. כרגע הוצאתי את הרכב כדי לשקול את צעדי הבאים.

אשמח לתגובתכם.

האם מישהו מכיר מקום שצבר נסיון וידע רק בתיבות רובוטיות שיוכל לתת אבחון חיצוני? מה לגבי המעבדה "נ. אייל" בראשל"צ?

תודה רבה!

פורסם

לפני שאתה עושה צעד בלתי הפיך, ממליץ לך לפנות למוסך מוסמך נוסף ולקבל דיאגנוזה. יעלה לך עד כסף, אין מה לעשות, אכלת אותה. אם המוסך המשפץ לא יימצא אשם ברשלנות, או שתחזור אליו להמשך טיפול, או שתחליף מוסך. אחרת, תוציא למוסך המשפץ דרישה בכתב (בשלב ראשון רצוי לא דרך עו"ד) לתקן את הטעון תיקון פעם אחרונה, ללא עלות נוספת, תוך פרק זמן סביר. לא ילך, אתה יודע - אגוד המוסכים/עו"ד/וכן הלאה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אז ככה, יש לי מעט ניסיון עם הרובוטים האלו, היות ואני עובד איתם ביום יום.

מה שתיארת כשהילוך לא רוצה להכנס בבוקר ורושם Gear no avialble, בדרך כלל החלפת צובר הלחץ, הוא שפותר את הבעיה.

מה שתיארת כגיר זורק לניוטרל באמצע נסיעה, מצביעה על חוסר בהפרדה של מצמד, יש להחליף מזלג ! לא מצמד, אלא מזלג !.

הרבה קורה שהמזלג נשבר שם\מתעוות. וכדאי לנסות להחליפו.

כל מה שכתבתי פה זה סתם דיבורים באוויר, כי ללא קודי תקלה ובדיקת מחשב, הכל פה השערות.

דעה אישית שלי,

אני לא מכיר את המוסך שאתה מדבר עליו, אבל כרגע כל עוד הוא נושא באחריות ומנסה לעזור לך, אין לך מה ללכת ולחפש להתלונן עליו כמו שכתבו פה.

שיהיה לך בהצלחה עם זה.

פורסם

לפני שאתה עושה צעד בלתי הפיך, ממליץ לך לפנות למוסך מוסמך נוסף ולקבל דיאגנוזה.

בהחלט. ואני הייתי מציע - לא לספר למוסך השני שום דבר ממה שהיה ומה שהמוסך הראשון חושב, אלא רק לתת להם את הרכב ולהגיד "הוא מתנהג ככה וככה, תבדקו ותגידו לי מה הבעיה".

אני לא מכיר את המוסך שאתה מדבר עליו, אבל כרגע כל עוד הוא נושא באחריות ומנסה לעזור לך, אין לך מה ללכת ולחפש להתלונן עליו כמו שכתבו פה.

להתלונן אולי לא, אבל לדעתי להחליף מוסך בהחלט כן. מי שמחליף חלק ואח"כ אומר "טוב, כנראה שזה לא זה" אינו בעל מלאכה מקצועי. אדם מקצועי עובד לפי הכלל הידוע של החייטים "מדוד שבע פעמים, חתוך פעם אחת".

דני

פורסם

תודה למגיבים.

א. אין לי את קודי התקלה אך באבחון ראיתי שמופיעה תקלה ב ב"מעגל הידרואלי" ועוד תקלה שלא הספקתי לראות.

ב. אכן ברצוני לקבל דיאגנוסטיקה, בתשלום מלא כמובן. אשמח לקבלהמלצה למקום מקצועי שמתעסק בדיאגנוסטיקה ובעל נסיון בגירים רובוטיים.

תודה.

פורסם

א. אין לי את קודי התקלה אך באבחון ראיתי שמופיעה תקלה ב ב"מעגל הידרואלי" ועוד תקלה שלא הספקתי לראות.

כאן יש נקודה חשובה מאד שרבים, כולל בעלי מקצוע, טועים בה.

אם המחשב אמר "רכיב פלוני מקולקל", זה לא בהכרח אומר שיש בעיה באותו רכיב. תיתכן גם בעיה בחוטים אל הרכיב, ויתכנו גם בעיות לא שגרתיות ש"נופלות בין הכסאות". כי המחשב בסך הכל בוחר ממספר קבוע של תקלות ידועות מראש, את זו שלדעתו הכי דומה למה שהוא רואה. אז אם התקלה היא נפוצה, המחשב אכן מאתר אותה תוך רגע. אבל אם התקלה לא נפוצה, אפשר להחליף חלק אחרי חלק - ללא צורך וללא תועלת.

וכאן ההבדל בין מומחה שמבין את המערכת לבין מי שיודע להדליק את המחשב ולקרוא שלוש מילים באנגלית.

דני

פורסם
כאן יש נקודה חשובה מאד שרבים, כולל בעלי מקצוע, טועים בה.

אם המחשב אמר "רכיב פלוני מקולקל", זה לא בהכרח אומר שיש בעיה באותו רכיב. תיתכן גם בעיה בחוטים אל הרכיב, ויתכנו גם בעיות לא שגרתיות ש"נופלות בין הכסאות". כי המחשב בסך הכל בוחר ממספר קבוע של תקלות ידועות מראש, את זו שלדעתו הכי דומה למה שהוא רואה. אז אם התקלה היא נפוצה, המחשב אכן מאתר אותה תוך רגע. אבל אם התקלה לא נפוצה, אפשר להחליף חלק אחרי חלק - ללא צורך וללא תועלת.

וכאן ההבדל בין מומחה שמבין את המערכת לבין מי שיודע להדליק את המחשב ולקרוא שלוש מילים באנגלית.

דני

+ 1

בנוסף, שיש הופעה של מס' קודים של תקלות, צריך לחפש את הרכיב המשותף שבד"כ הוא מקפיץ את כול התקלות.

אכן, במקרה כזה נדרש ידע וספרות מלאה.

רענן

• 6 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...