Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כפי שהכותרת רומזת, הבחנתי ברכב הזה עומד למכירה. רוב הזמן הוא בחנייה ונראה לי די שמור באופן כללי... הרכב עבר צביעה לא מזמן, מאדום ללבן (לא יודע אם הקודם היה צבעו המקורי. עבודת הצביעה די מרשימה אם כי לא מושלמת) וזה בעצם הפרט הנוסף היחידי שאני יודע עליו. אהה, יש לו גם אגזוז מורחב. :wink: אתם יודעים, של הצעירים שאוהבים לעשות דאווינים (עליהם אני לא נמנה).

לפני שאני מברר לעומק עם הבעלים, אני צריך לדעת מה מחירו (באומדן גס) בהתחשב בפרטים שסיפקתי?

תודה מראש.

BTW, אני חובב רכב בערך מכתה ג', ומבחינה טכנית יש לי ידע מעל לממוצע. עם זאת, זוהי הפעם הראשונה שאני רוכש רכב, לעצמי, בעצמי, ללא עזרה רצינית מבחוץ... לכן דעתכם חשובה לי מאד.

:idea:
פורסם

המחירון הוא בערך 21.

תבדוק טוב את הגג, אם אין נזילות וכו'...

אם יש לך שאלה ספציפית תשאל...

למרות שאני משוחד, אחלה של רכב! אחלה של נסיעה יש לרכב, וכמובן הגג הנפתח...

האחזקה טיפה יקרה, מכיוון שזהו רב די ישן, ואם אתה רוצה ליישר קו לחלוטין זה יעלה טיפה יקר.

המחיר הוא סביר מאוד בהתחשב שזה קבריולט.

בהצלחה...

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

בעיקרון רכב נהדר יש שני דברים חשובים מאוד לבדוק

1. שילדה - צעירים רבים נוהגים לעשות תאונה עם הרכב ואז מצב השילדה הוא לא משהו

2. גג - רכב קבריולט יש בעיות רבות בגג מחיר של גג חדש מקורי הוא בשמים ( 12000 ש"ח)

כנס לאתר WWW.PSI.CO.IL ישנם שם הרבה בעלי CTI הם יכולים לענות לך על הרבה שאלות

פורסם

היי,

תודה על התגובות!

ramigt: בת'ראד הנ"ל נמכרה CTI משנת '88 אומנם, אך עם מנוע 1900 סמ"ק (נדיר, לפי מיטב הבנתי) ולפני למעלה מחצי שנה, ב-16 אלף בלבד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=27286

הייתכן שהבעלים הנ"ל הציג מחיר התחלתי נמוך בכמה אלפי ש"ח מתחת למחירון?

SUPER, אתה בטוח שלא הוספת שם אפס בטעות? :shock:

עם כל האהבה שלי לאופי ולחיודיות של ה-CTI, אני מתחיל לחשוש שזו לא קנייה טובה בתור רכב ראשון...או שמא אני טועה. :idea:

פורסם

נתי (super) לא טעה, גג מקורי עולה אף יותר.

גג תפור עולה בסביבות ה 4500, אפשר למצוא בפחות... לגבי האיכות של התפירה, זה תלוי כבר בתופר... ובמקצועיות.

אם זה רכבך הראשון, לא כ"כ היית ממליץ לך ללכת על הרכב הנ"ל. הרכב הזה הוא כמו תינוק!

מה התקציב שלך ד"א?

DFC

פורסם

מנוע 1.9 לא כזה נדיר בארץ , אחרי שה1600 המקוריים הולכים בשלב כלשהו רוב האנשים לא טורחים לשפץ אותו אילה מביאים כבר 1900 בערך באותו המחיר , זה לא אומר שהרכב מוסב כראוי להיות 1.9 עם מערכת בלימה , הזרקה ושילדה , סתם תקעו בו מנוע 1.9 ברוב הסיכויים.

וכל רכב נמכר בהתאם למחיר , תחפש פה הודעה של בחור בשם 205CTI , 1.9 תראה כמה הוא ביקש על הרכב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מנוע 1.9 לא כזה נדיר בארץ , אחרי שה1600 המקוריים הולכים בשלב כלשהו רוב האנשים לא טורחים לשפץ אותו אילה מביאים כבר 1900 בערך באותו המחיר , זה לא אומר שהרכב מוסב כראוי להיות 1.9 עם מערכת בלימה , הזרקה ושילדה , סתם תקעו בו מנוע 1.9 ברוב הסיכויים.

וכל רכב נמכר בהתאם למחיר , תחפש פה הודעה של בחור בשם 205CTI , 1.9 תראה כמה הוא ביקש על הרכב.

ליביו

אני פה....

ביקשתי 45000 קיבלתי 42000 ולמרות זאת החלטתי לא למכור....

אכן הכל תלוי במצב הרכב ועד כמה הוא נדיר.

כמה CTI יש בארץ שברישיון שלהם מופיע בנפח 1905?

למיטב ידיעתי רק אחת - והיא שלי...

ככל שעובר הזמן - והיא אצלי כבר שנה שביעית המחיר שלה רק עולה, בעייני לפחות! בעיני אחרים (למשל: לוי יצחק, הערס הממוצע ברחוב, ילדוני GTI בני 18 וכו') הערך שלה רק יורד.

זה מתכון בטוח לכך שגם בעוד 10 שנים הרכב כנראה עדיין יהיה אצלי :wink:

אלון

נ.ב.

ה 1.9 הוא רכב שונה בתכלית מה 1.6....

מתלים משופרים...

סרן אחורי עם בלמי דיסק ולא תוף....

בלמים קידמיים מוגדלים ומוגנים בקליפרים מחוזקים....

נבות מחוזקות - מנמיכות את הרכב ב 7 מ"מ מקדימה....

ג'נט 15 במקום 14.....

מזרקים שונים.....

מחשב הזרקה שונה....

מד כמוות אויר שונה....

אגן שמן וכמות שמן שונים......

גיר בעל יחסי העברה שונים....

מוטות פיתול מוקשחים....

מוטות מייצבים מחוזקים...

הגה מעט "קצר" יותר....

וזה רק חלק מההבדלים המכניים ועוד לא הזכרתי שינויים קוסמטיים....

בקיצור קפיצת מדרגה רצינית מה 1.6

אלון

פורסם
והרבה מאוד כסף...
נכון מאוד....

אני יכול להעיד שליישר קו ב CTI שלי, השקעתי בשבע השנים האחרונות כ 50000 שקל מתוכם כ 40000 בשנתיים הראשונות. זה כולל גם קוסמטיקה אומנם - אבל לא כולל עבודה שלא עולה לי כסף וכמובן החלקים שאני רוכש בלפחות 30% הנחה....

אז מי שרוצה CTI שיעשה חושבים טוב טוב...

עלות אחזקה שנתית ממוצעת יכולה לעבור בקלות את ה 12K לשנה:

טיפולים שוטפים - לפי 15000 בשנה לפחות 6000 ש"ח כולל ברקסים וצמיגים אחת לשנתיים לפחות.

תקלות וקוסמטיקה(בייחוד פלסטיקה) - לפחות 6000 בשנה (ככה זה שמצחייה עולה 1450 ש"ח לפני מע"מ)....

בקיצור - לא לילדי GTI, כן לחובבי GTI/CTI אמיתיים שמעריכים את ייחודיות הרכב ויכולים להרשות לעצמם להחזיק אחד.

העובדה היא - שעד היום פז'ו סיטרואן לא הוציאו משהו טוב יותר מה GTI 1.9 והיחידה שאולי מדגדגת את הרכב המדהים הזה היא ה 106S16/GTI והסקסו VTS.

אלון

פורסם

רב תודות על התגובות האינפורמטיביות...

כאמור, לעולם המוטוריקה התוודעתי בכתה ג' כאשר קראתי בעצמי את ספר התאוריה של הדוד המבוגר ושיננתי אותו מרוב אהבה לחלק הטכני שבו. התחלתי עוד אז לקרוא מגזיני אוטו ויש תכנים שאני זוכר את מיקומם וחלקם בעל פה. כל הרקע שאני מביא כאן הוא כדי להדגים לכם שמדובר כאן במישהו שיודע להעריך את מה שה-CTi מייצגת. הסטיגמה של האוטו הנפלא הזה היא של "אוטו פשע" (עם כיתוב no fear מקדימה וכונס אוויר custom made - שני סממנים שאף קיימים על היחידה הספציפית העומדת למכירה), כזה הנועד להרשים בחורות בנות טיפש-עשרה שחושבות שקבריולט זה מזה קול, כאילו כזה.

שאלתי היא כזו: אני בתחילת חיי כבוגר, כך שהוצאות על תחזוקת הרכב, מוטב כי יושקעו במקומות אחרים (לא חסרים כאלו). הלב רוצה את הפיז'ו, רוצה את ההנאה המוטורית וכל ה"פוזה", גם אם השלילית בעיני ג'ו הממוצע (דימוי הערס המצוי, ממנו רחוק אני עשרות מונים, או ק"מ, בהקשר שלנו כאן :wink:), חרף העובדה ששאר הסובבים אותי, משפחה וחברים, לא מבינים בדיוק מזו הנאה מוטורית.

אבל השכל מושך לצד השני, לכיוון יפנו-1400 אוטומטית, יעילה, אמינה, חסכונית, סחירה, אך גם כמובן "אפרורית" ואנאליטית למדי, כפי שרבים מחולי ההגה (במושג הטהור של הביטוי) חשים ובצדק.

אני יודע שמאחר וזה רכב ראשון, ואני צעיר, לא תהיה לי עוד הזדמנות בחיים להיות בעלים של סופר מיני אגדית ועוד קבריולט, כדוגמת ה-CTi המדוברת. מצד שני, אני זקוק לכל טיפת שקל אפשרית בחשבון הבנק, ולכן עלי לתכנן את צעדי האסטרטגיים תוך התחשבות בשיקולים "יבשים" גרידא...או במילים אחרות: כ-ס-ף.

אני מודע לעובדה שאין זה ממקומם של חברי פורום זה להיות מעורבים בהחלטה אישית שכזו, אך עם זאת, אשמח לשמוע כל side note מאנשים ברי נסיון, כאלו שכבר עברו כברת דרך בחייהם המוטוריים. כל מי שמוכן לזרוק את הטיפ, העיצה, לשטח ולגולל את סיפורו, או לפרוס בפני את נסיונו, יותר ממוזמן.

פורסם
אני מודע לעובדה שאין זה ממקומם של חברי פורום זה להיות מעורבים בהחלטה אישית שכזו, אך עם זאת, אשמח לשמוע כל side note מאנשים ברי נסיון, כאלו שכבר עברו כברת דרך בחייהם המוטוריים. כל מי שמוכן לזרוק את הטיפ, העיצה, לשטח ולגולל את סיפורו, או לפרוס בפני את נסיונו, יותר ממוזמן.
אני מוכן להרים את הכפפה. נראה אם זה יעזור לך במשהו.

בתור בוגר שנה אחת בבעלות על רכב, אני מספיק זוכר מהיכן הגעתי כדי להזדהות עם התלבטויותיך, ומספיק למוד תלאות, כמה שזה מפתיע אפילו אותי, כדי להציע נקודת מבט אחרת.

ראשית אנסח מחדש את מה שקודמי ניסו להביע, בטון שאינו משתמע לשני פנים - אם אין ממון בכיסך, ואם אין לך כוונה או רצון או יכולת להיכנס לחובות עבור האוטו, אל תקנה 205 CTI.

עם זאת, אני מבין את שיקול "עכשיו הזמן, אחר כך לא יצא לי עוד" ברכישת רכב ספורטיבי מהנה בגיל צעיר. עד כדי כך למעשה שאני עצמי נכנס כעת להרפתקה כזו. עם זאת, ההבדל הוא בכך שאני עשיתי בית ספר ושילמתי שכר לימוד נכבד על הרכב הראשון שקניתי - 205 סטנדרטית שההוצאות שהוצאתי עליה לא יביישו שום צרפתייה ספורטיבית ישנה. במהלך שנת הבעלות שלי למדתי מספיק (כך נדמה לי, לפחות, ומן הראוי שאתבדה במהרה) כדי להרגיש בטוח דיו בידע הפרטי שלי, ברשת בעלי המקצוע, החברים למודי הנסיון ובפורום הזה שלנו כדי להיות מוכן לספוג את ההפסדים ולהמשיך הלאה, לטובת התחביב המוטורי.

לעצם העניין, אם בשקט נפשי ותעשייתי חפצה נפשך - קנה יפנית. אל תתקרב, ובודאי אל תשב בשום דבר מתוצרת אירופית. קנה יפנית וברח. הישבן והגב אולי יתלוננו פה ושם, אבל הארנק יהיה מרוצה. אני רוצה להדגיש שאין בדברי טיפת ציניות. לו הייתי עושה זאת בעצמי, כנראה שהייתי במקום אחר לגמרי היום - במקום חובב רכב סתם נהג ישראלי שלא מזיז לו.

אם בכל אתה חפץ במשהו יותר מזה, לטעמי יש לך שתי ברירות בלבד -

הברירה הראשונה היא לנשום עמוק ולהיכנס "עד הסוף", לרכוש צרפתייה ספורטיבית ישנה, או אולי אפילו CTI (רק להבהרה, גם בין שתי הקטגוריות הללו יש הבדלי הוצאות). רכב כזה יאתגר אותך במישורים רבים - אך בעיקר בחשבון הבנק ובבריאות הנפש - ואלה באמת, ברצינות, לא הגזמות. התמורה כמובן היא אדירה, ולצערי לא ניתן (לפחות אני קטונתי) להסביר אותה במילים למי שלא חש עדיין, או אי פעם, אהבה אמיתית לכלי הרכב שלו.

הברירה השנייה תלויה במידה רבה במידת הדחיפות של הרכישה ובמידת הסבלנות שלך. אתה יכול לקחת את הזמן, לשהות בחברתנו כאן בפורום, לקרוא את מאגר הידע העצום שהוא מציע, להגיע למפגשים, להכיר אנשים ולהתוודע טוב יותר לתחום המוטורי בארץ. לאחר זמן מה תוכל אולי בעזרת הידע החדש לרכוש צרפתייה סטנדרטית, כזו שתהיה במצב טוב ולא תידרש בה למשכנתאות, ואשר עדיין תספק שילדה מצוינת שיש הרבה מה להינות וללמוד ממנה. ובעתיד...נראה.

לסיכום אנסה להעביר לך את הלקח הכי משמעותי שלמדתי בשנה הזו, והוא לא לקח פשוט:

זה רק כסף.

האוטו שלי, וגם בזכות ההכנסה המאוד מצומצמת שלי, הכניס אותי לחובות מעיקים, גזר עליי בעיקר להישאר בבית במקום לצאת לבלות, להישאר בבית במקום לעשות שופינג, להישאר בבית במקום לטוס לחו"ל, ו...טוב, הבנת את העיקר. א-ב-ל...אני לא מצטער. למעשה בניגוד לכל הגיון אני מוכר אותו ומתחיל מחדש. מוזר, אה?

אבל מתי שצוברים מספיק נסיון וסבל כדי לדעת כמה כל דבר עולה (מנוע ככה וככה אלפי שקלים, גיר ככה וככה, קלאץ' ככה וככה, ציריות ככה וככה), מגלים שזה באמת רק כסף. לכל דבר יש מחיר, ואם אתה מוכן לשלם אותו כי הדבר גורם לך סיפוק או אושר או הנאה...אז אתה פסיכי. סתאאאאאאם.

בהצלחה ושנה טובה. :-D

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

אני יכול להעיד שעד עכשיו יצאו מכיסי יותר מ 12 K מרשרשים ליישור קו.

והרכב אצלי 7 חודשים.

התמורה היא נפלאה!

אבל לא פעם יוצא לי לחשוב מה הייתי עושה עם הכסף? יש המון דברים, לצערי העולם בנוי על כסף!

אם אתה מתכוון לחסוך כסף, קפוץ לבנק תפתח חיסכון ל 3 שנים!

מוטוריקה זה תחביב יקר!

וחבל מאוד שתקנה CTI ולא יהיה לך כסף להחזיק את הרכב, והוא סתם יהרס, הרבה מאוד רכבים כאלו נכחדים (205 CTI/GTI) ואני חושב שזה מסיבה אחת או שבעצם 2.

1. רכב יחסית זול שמציע הרבה, והוא מגיע לגיליי הטיפשעשרה (אני גם טיפשעשרה ד"א, אבל זה דיון אחר) והם פשוט קורעים/הורגים את הרכב!

2. אנשים רוצים לקבל מהרכב שלהם יותר מדי במינימום השקעה! זה לא הולך ככה!

ה CTI זה רכב בובה! ולא בנוי לכתוביות כמו no fear או כונסים מאולתרים!

תחשוב טוב! חבל על הכסף שלך ועל עוד CTI שתלך לעולמה!

ואתה דווקה נשמע כמו מישהו שמעריך.

בהצלחה!

DFC

פורסם

העובדה היא - שעד היום פז'ו סיטרואן לא הוציאו משהו טוב יותר מה GTI 1.9 והיחידה שאולי מדגדגת את הרכב המדהים הזה היא ה 106S16/GTI והסקסו VTS.

אלון

לא שכחת אולי את ה306 S16/GTI שבכל המבחנים גברה על ה106 והסקסו הספורטיביות?

מגאן 265

פורסם

שוב תודה על התגובות המפורטות - לקחתי אותן לתשומת לב...

שאלה: אם אני לא מתכוון לבצע שום שיפורים לאוטו, כלומר אני קונה מתדלק ונוסע ונוסע ונוסע... בהתחשב בכך ובהנחה שאני גם אהיה עדין עם הרכב (במידה) מה תהיינה העלויות התחזוק השנתיות לדעתכם?

• תוכן חדש...