Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כ-20 דקות חזרתי הביתה, אחרי שנסעתי להביא את אחותי. בדרך נסעתי ברחוב הראשי בנתניה (וייצמן) וראיתי כ-70 מטרים לפניי רכב שעומד בנתיב הימני, עברתי לשמאלי ונעצרתי לפני מעבר החצייה, כאשר מאחוריי רכב נוסף, ואישה מבוגרת החלה לחצות את הכביש. אני זורק מבט למראה הימנית כרגיל, ורואה רכב נוסע בערך ב50 קמ"ש ולא מתכנן לעצור, האישה שחוצה את הכביש לא שמה לב אליו כי היא עם הראש למטה, ובאותו רגע לא ידעתי מה לעשות (הרי אם היא הייתה בשמאלי, יד מהחלון של עצרי, והיא הייתה עוצרת), אבל כאשר היא מימיני לא ידעתי מה לעשות. הייתי כבר מוכן לסטות ימינה בכדי שתיכנס בי, וזה יהיה באשמתי, אבל ככה לפחות ההולכת רגל לא תיפגע, אבל גם את זה לא יכולתי לעשות, כי הולכת הרגל הייתה צמודה לרכב שלי. האפשרות השנייה הייתה לצפור, אבל פחדתי, שכן זה יבהיל אותה והיא תחצה מהר יותר, ובכל זאת צפרתי בחוזקה, וסימנתי לאישה המבוגרת שתעצור תוך כדי צעקה מהחלון הסגור. למזלי היא עצרה בקצה הימני של הרכב שלי, והנהגת הממהרת עקפה אותנו מימין במהירות בלי לשים לב בכלל למה קרה או לצפירה הארוכה שלי. כנראה היא חשבה שסתם נעמדתי באמצע כביש מרכזי בנתיב השמאלי להנאתי. כל המקרה הזה ארך משהו כמו שתי שניות. בכל מקרה, האישה עשתה לי סימן של תודה, והמשיכה בדרכה, ואני נותרתי עם שאלות לגבי אופן פעולתי:

האם יש דרך מקובלת לסמן לנהג מקביל לעצור? הבהוב אורות ערפל אחוריים? ארבעה וינקרים? האם פעלתי כראוי? כי כמה שזה הסתדר, זה יכל להיגמר באסון. אני לא מאמין שאני אומר את זה, אבל האם בכלל לא כדאי להתערב במצבים כאלה? שכן אני אמצא את עצמי אשם במותה של אישה? אלה מחשבות תאורטיות, אבל בשום קורס נהיגה מתקדמת לא לימדו אותי להתמודד עם מצב שכזה, ולכן אשמח לתשובה ממישהו שכן יודע.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל שהולכת הרגל תוציא את הראש שלה מהתחת, זה הצעד הראשון. מטורפים על הכביש תמיד היה ותמיד יהיו והבנאדם הראשון שצריך להזהר מהמשוגעים האלה זה הולך רגל. במיוחד כשהוא חוצה כביש..

ובנוגע לנהגת, שאלוהים ייקח אותה בייסורים.. את התאונה הקשה שלה היא כבר תעשה בעתיד.

פורסם

אני בספק לגבי ה"4 וינקרים" שהרי זה הסימן המוסכם ל"עצרתי רגע לפיצוציה ואני חוסם לך את הנתיב אבל היי, הדלקתי 4 וינקרים". וזה יכול להתיפרש לגמרי להפך ממה שהתכוונת. אני אם כבר אולי הייתי מפמפם קצת עם אורות הברקס.

אבל בכל מקרה אני חושב שפעלת בסדר גמור, ואפילו הגדלת ראש. יש דברים שהם מעבר לשליטך בתור נהג. אותה אחת שלא שמה לב כנראה תמשיך לא לשים לב לשאר משתמשי הדרך להבא.

VW PASSAT 1.8T

פורסם

חובת הזהירות של הנהגים במעבר החצייה קבועה בתקנות 67(א) ו-52(6) לתקנות התעבורה. לפיהם, כאשר נהג מתקרב למעבר חציה והולכי הרגל החלו בחציית הכביש, על הנהג לאפשר להם להשלים בבטחה את החצייה ואם יש צורך אף לעצור את רכבו לשם כך. כמו כן, במידה שצפויה סכנה לעוברי דרך או לרכוש, לרבות הרכב עצמו ובמיוחד לאור ההתקרבות למעבר החצייה, על הנהג להאט את מהירות הנסיעה ובמידת הצורך אף לעצור.

במידה שהולך הרגל טרם החל בחציית הכביש, על הנהג לקבוע מהירות שתאפשר לו לבלום את רכבו במידת הצורך תוך שהוא לוקח בחשבון כי קיימת אפשרות של התנהגות רשלנית מצדו של הולך הרגל. כמו כן, יש להדגיש כי קיים איסור על הנהג לעקוף לפני מעבר חציה, אלא אם מדובר בתנאים מיוחדים בהם הדבר אפשרי.

על הנהג לאפשר להשלים בבטחה את החצייה.

יש לך את האופציה להעיף מבט למראה , ואם טרם עצרת (ותמיד אני בודק את המצב טרם העצירה) ולהחליט לא לעצור במידה והולך הרגל עדין לא החל בתהליך החצייה.

תמיד עדיף להמנע מסיטואציה שאין לנו כלים לצאת ממנה.

במידה וההולך רגל התחיל לחצות החוק מורה על עצירה , ובכך אין לנו כלים מיוחדים להתמודד איתם , הכל נובע מתרבות נהיגה פסולה של נהגים שלא נותנים ערך מוסף למעבר חצייה

גודשת בגבוהות..... :D

פורסם

קרה לי מקרה כזה בעבר.

פתחתי מהר את הדלת הימנית, הנהג ראה אותה ובלם.

מיותר לציין שהוא התנצל לאחר מכן אבל אני בטוח שלא שינה את הרגלי הנהיגה שלו.

פורסם

תומר דעתי שונה והיא ע"פ חוק.

כאשר הולך רגל מתקרב למעבר חצייה או מחכה לחצות חובת הנהג לעצור. אף שוטר בארץ לא יקבל את הטענה למה החלטת לא לעצור.

בחו"ל זה היה עובד בארץ לא.

לא הייתי שופט את האישה המבוגרת שכן אין לדעת איזה פגיעה ברמת החיים יש לה. זה קצת לא פייר כלפייה.

התקלה הינה בנהגת שעקפה, לעקוף מצד ימין? לעקוף מימן מעבר חצייה? לא להאט בקרבת מעבר חצייה? אין תכנון נהיגה?

אותה נהגת צריכה רענון נהיגה דחוף, אין אין למנוע את התאונה אולי חוץ מלהתפלל לאדון שלמעלה.

עריכה: אגב אני תמיד מאט כפליים כאשר יש רכב שעוצר ליד מעבר חצייה זה כבר מתכון לתאונה זה כמו חוק מרפי.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אין יותר מדי מה לעשות...

מה שכן, סימון בולט וטוב יותר של מעברי חצייה, יכול לעשות פלאים.

שימו לב איך נראה מעבר חצייה באנגליה.

הכביש צר יותר בנקודת המעבר (גורם להאטה).

סימון ברור על הכביש, בגישה למעבר (והסימנים עצמם בולטים ולא דהויים).

תאורה ברורה.

ולעיתים קרובות המעבר עצמו מוגבה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר גם לעצור באמצע הכביש, על שני הנתיבים, בתנואה סואנת אני משתדל לנהוג כך, לפני שעוצרים חובה להסתכל במראות ולראות מה המצב שאותו אנו עומדים לייצר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ולעיתים קרובות המעבר עצמו מוגבה.

גם כאן זה המקרה, המעבר כולו נמצא על באמפר, וצבעו אדום, אי אפשר לפספס אותו לא ביום ולא בלילה. גם כשאין אנשים, אף אחד שפוי לא נוסע שם כל כך מהר. מיד לאחר שאני פניתי לרחוב הראש הצצתי במראה והיה רק הטנדר שעצר מאחורי, אחרי שעברתי נתיב שמאלה הכביש גם היה פנוי, ותוך 2 שניות עצרתי לגברת, ואז כבר הנהגת המסוכנת הייתה בנסיעה, מה שגורם לי להאמין שהיא כנראה יצאה מאחת החניות שמקבילות לדרך הראשית, או שהיא הגיע מהצומת רק שהיא האיצה מהר מאוד.

הבחור שאומר לא לעצור, כשיש גברת מבוגרת במעבר חצייה, עוצרים, ונותנים זכות קדימה, במצב הזה אם אני לא הייתי עוצר, הטנדר היה עוצר, ובכל מקרה היה קורה מה שהיה קורה. יש הרבה אמצעי זהירות שאפשר לנקוט, אבל לא לעצור לא ימנע את ההתרחשות, הוא רק ירחיק אותך ממנה, וזה לא היה האינטרס שלי, אם זה היה האינטרס שלי, אז בכלל לא היה לי מה לצפור, שתידרס, אני עצרתי.

המטרה שלי הייתה לאפשר מעבר בטוח להולכי רגל, כי גם לנו כנהגים יש אחריות כלפי הולכי רגל, מה גם שהאישה הייתה מבוגרת, ועם נהגים כמוך כנראה שלא הייתה חוצה עד עכשיו. אל תיעלב, אבל אני לא מצליח לדמיין מצב שלא צריך לעצור להולך רגל במעבר חצייה, בטח שלא במצב שהיה פה.

שלקייס- במקרה הזה אין מה לעצור באמצע, כי הנתיב הימני היה חסום, הנהגת שעקפה אותנו במהירות מיד אחרי המעבר סטתה בחדות שמאלה כדי לא להתנגש ברכב בימני, אני לא יודע מה עבר עליה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הולכת הרגל יכולה לחכות כמה שניות עד שהכביש יהיה ריק ולחצות בביטחה.

הבעיה בעצירות "מחווה" בכאלו כבישים היא שהנהג העוצר רוצה להיות "האיש הטוב" ולוקח הימור שאף אחד לא ינסה לעקוף אותו על המעבר, אבל הוא מהמר על חייו של הולך הרגל, לא על חייו שלו.

פורסם

תפיסת המציאות שלך מעוותת ותפיסת החוק שלך שגויה.

קודם כל חוקית - אם אתה חושש שהולך הרגל יירד לכביש, אתה חייב לעצור. זה החוק.

השאר הוא באחריות הולך הרגל.

לא מקומך להחליט אם ההולכת תמתין או לא תמתין.

מבחינה לוגית, אם אתה עוצר לא הופך אותך לאחראי להתנהגות הולך הרגל, לא חוקית (כפי שכבר הוסבר לך) ולא מוסרית.

זה לא אומר שאני עוצר אם שיקול הדעת אומר שעדיף שלא, אבל לקיחת האחריות הזו על הזהירות הנדרשת מהולך הרגל בכביש, הפטרנות הזו על שלומו, היא שגויה ויכולה להוביל למצב בו תזניח את החובה שלך לעצור, כשאתה לוקח על עצמך להחליף את שיקול הדעת של הולך הרגל.

זו לא חובתך ולא תפקידך.

שוב, החוק מאוד ברור, אתה תיתן את זכות הקדימה, כפי שנדרש ממך. נקודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לצערנו אין פה נוסחא יבשה , הרבה שיקול דעת, ולבחור מעלי שרשם שהוא עוצר במרחק יותר גדול מהמעבר חציה , ממש עכשיו נתקלתי בדילמה הזאת , הרכב לפני שעצר במעבר חציה עצר די לפני , ואפילו די באמצע הנתיב , מה שאילץ אותי להאט אוטומטית.

(גם אם בהנחה שלא הייתי שם לב למעבר החציה), אני מאמץ ומקווה באמת שאף אחד לא יתקל בסיטואציה כזאת שנגמרת ברע.

זה מעבר לשליטה שלנו. סעו בזהירות.

וכמובן שמה שרשמתי בהודעה הקודמת שלי , זאת נקודת השקפה שלי , ואין לראות בה המלצה או משהו כזה .

תודה רבה.

גודשת בגבוהות..... :D

פורסם

במקרה דומה שקרה לי (אני הייתי בנתיב הימני) במעבר חצייה שבו התחילה ללכת אישה וראיתי במראה רכב דוהר הוצאתי את היד מהחלון וסימנתי לו לעצור - למזלי הוא הבין, אם הוא לא היה עוצר האישה הייתה עפה כמה מטרים באוויר.

כמובן שזה מתאפשר רק אם אתם נמצאים בנתיב הימני ויש אפשרות להוציא יד מהחלון.

• תוכן חדש...