Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הנה הסיפור:

נסעתי על איילון דרום מכיוון חדרה ובשלב מסוים ליד היציאה של קק"ל שמתי לב שיוצא עשן לבן מהמכסה מנוע ואז הסתכלתי לכיוון הדש בורד והמד חום היה על הכי גבוה, והמנורה של המצב דולקת אז יצאתי ביציאה של קק"ל (אני לא חושב שנסעתי ככה הרבה מכיוון שאני כן מסתכל מידי פעם שהכל בסדר והרכב תפקד בלי בעיות כל הנסיעה).

פתחתי את המכסה מנוע ויצא עשן מהאזור של המצב איפה שיש את הדבר של המים הירוקים(הלבן) ושאין מים אז שמתי מים וחיכיתי שיתקרר כמה זמן ונכנסתי שוב לרכב והמד חום היה על האמצע וחשבתי שנפתרה התקלה והמשכתי בנסיעה, כשירדתי חזרה לאיילון אז החום מנוע עלה בהדרגתיות וכל הדברים החשמליים של הרכב הפסיקו לתפקד(על הדש בורד הופיעה הנורה של הABS, הנד ברקס, מצבר, הרדיו לא עבד, והוישרים לא עבדו) אז החלטתי להפסיק בנסיעה אבל שאני אצא ביציאה הבאה שהייתה ממש אחר כך כדי לא להתקע על הכביש המהיר אז יצאתי בשלום ואז גם שמתי לב שהרכב לא נוסע לבד כשמשחררים את הגז כמו שאמור להיות ברכב אוטומטי ואז שמתי את הרכב בצד וכיביתי אותו.

התקשרתי לאמי כדי להסביר לה מה קרה ולהתייעץ מה לעשות והבן של חברה לעבודה של אמי שעובד בתחום הרכב אמר לי לבדוק את המים הירוקים וכשפתחתי את המכסה מנוע אז המים ששמתי מקודם בעבעו ולאחר מכן התאדו כנראה כי לא ראיתי אותם ואז שמתי מחדש מים שם וגם בדבר שקרוב לפתח המנוע עם הפקק הכסוף(רדיאטור אני חושב) ובעצתו ניסיתי להדליק את הרכב והוא נדלק אבל לא התניע אז הוא אמר שמה שהוא חושב שקרה זה שהלך האלטרנטור והוזמן הגרר.

מחר האוטו יגרר למוסך כי זה קרה בשישי ואי אפשר היה לגרור אותו כבר אז למוסך ונראה מה הם יגידו אבל רציתי להתייעץ איתכם מה אתם חושבים שהיא הבעיה וכמה לדעתכם יעלה לתקן את הנזק?

פורסם

יתכן מאוד שנגרם נזק לראש מנוע. האם נבדק השמן ?

האם יש בשמן סימנים של חדירת מי קרור?

צריך לבדוק מהיכן בורחים המים.

בניסיון השני להניע את הרכב - האם ניסית מיד לאחר הוספת המים (כשהמנוע עדיין רותח)?

האם ניסית להניע לאחר שהרכב התקרר?

האם יש סטרטר ?

פורסם
יתכן מאוד שנגרם נזק לראש מנוע. האם נבדק השמן ?

האם יש בשמן סימנים של חדירת מי קרור?

לא בדקתי

צריך לבדוק מהיכן בורחים המים.

בניסיון השני להניע את הרכב - האם ניסית מיד לאחר הוספת המים (כשהמנוע עדיין רותח)?

האם ניסית להניע לאחר שהרכב התקרר?

ניסיתי להתניע כשהרכב כבר היה קר

האם יש סטרטר ?

הרכב כרגע לא אצלי אלא באחסנה אצל שלמה סיקסט(שגררו את הרכב) ומחר הוא יגררו אותו למוסך ונדע מה יש(אני אעדכן).

פורסם

לפי מה שהבנתי מההודעה הראשונה, יש סטארטר אבל אין התנעה, זה בהחלט לא נראה טוב, בדר"כ זה אכן או ראש מנוע או מנוע שהתעוות מהחום והלך.

בעיית מערכת הקירור היא כרגע משנית, לפחות עד שיפתחו ויראו כמה נזק נגרם למנוע.

פורסם

הרכב רותח, מים מבעבעים ומתאדים, כל הנורות דלוקות, הרכב לא מתניע - ומכך הוא הסיק שהלך האלטרנטור?

מזכיר לי את הבדיחה - "אל תדאג, בסך הכל הרדיאטור נפל לתוך הקרבורטור ועשה שם סמטוחה, חצי שעה בשמש והאוטו כמו חדש"

ואני ממש לא רוצה לאכזב אותך אך אחרי כל מה שהרכב עבר, אני חושב שהרכב יבקר במוסך בזמן הקרוב.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

• תוכן חדש...