Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני גר במקום קר. קר מאוד. ברכב החורף שלי (פורסטר 2.5T), עוברות בערך 10 דקות מתחילת הנסיעה ועד שהחימום מתחיל לעבוד, אחרי שהאוטו עמד בחוץ לפחות שעה+.

התנהגות דומה נצפתה גם בכמה רכבים אחרים, מכל קצוות הקשת (בימרים, פורשה, רנו, פיג'ו, פולקסווגן וכ"ו).

לא מזמן יצא לי לסוע על סוזוקי גרנד ויטארה.

מלבד נוחות הנסיעה המזעזעת, שמתי לב שהחימום מתחיל לעבוד, באופן יעיל, מאוד מהר.

2 דקות (אפילו אם עומדים במקום!), והוא מחמם.

לא נתקלתי ברכב אחר שמחמם בכזאת מהירות - בד"כ מדובר על לפחות 10 דקות, אם לא יותר (במיוחד בלטו לרעה מכוניות עם מנוע חזק במיוחד, שלוקח להן לנצח להתחמם כאשר קר).

האם מישהו מסוגל להסביר לי כיצד מתבצע הנס הזה?

פורסם

במכוניות המיועדות לאזורים קרים יש כל מיני טריקים:

חימום פנימי חשמלי (כמו מפזר חום ביתי) שפועל מספר דקות עד שהחימום דרך המנוע מתחיל לעבוד

בלוק מנוע שיושב בתוך "צידנית" - כך שהוא נשאר חם במשך כל הלילה, ומייד מתחיל לחמם על הבוקר

פורסם

תלוי ברכב, כמו שאמרו יש כאלה עם גוף חימום חשמלי בשביל הדקות הראשונות עד שהמנוע מתחמם.

ב406 שהייתה לי, 13 שנה הכל היה מקורי במערכת המיזוג (בגיל 13 החלפתי לה מדחס), חוץ מהחלפת פילטר מזגן כמה פעמים.

החימום 13 שנה פעל כמו חדש (גם כן תוך כמה דקות בודדות מהנעה ראשונה), וכך גם הקירור.

פורסם

לאיזורים קרים באמת יש מערכות חימום אוטונומיות שעובדות על בנזין וסולר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הנושא קצת בעייתי.

א. בארץ, כנראה, אין את הטמפ' שאתה מכיר מהמקום שאתה גר בו כרגע - כך שלהשוות את זה לארץ זה חסר סיכוי.

ב. מאחר ואנחנו ממש לא מדינה קרה, רוב ה"פטנטים" שהיצרנים ממציאים (אם בכלל) לכזה דבר הם רחוקים מאיתנו.

ג. נתקלתי באביזר מקורי שנקרא "WATER RE-HEATER". ראיתי אותו רק בדגמי הדיזל של ברלינגו עם מנוע 1.6HDI כאן בישראל - וממה שמצאתי בגוגל, זה מופיע בדגמי הדיזל בלבד של הקונצרן הזה.

האביזר הזה מחובר לצנרת של הרדיאטור חימום הפנימי, בטור כמובן.

אני יכול לנחש שאם זה הגיע לארץ, זה בטח לא קשור לעובדה שמישהו חשב שזו מדינה קרה. לדעתי, בגלל שהיצרנים רוצים לגרום לחימום מהיר יותר של המנוע והגעה לטמפ' עבודה אופטימלית (ע"מ לצמצם זיהום אויר) הם התקינו את זה.

בעקיפין, אני משוכנע שזה יתרום לא מעט לקיצור זמן הנסיעה עד שהחימום הפנימי יעבוד טוב.

מאחר ולא נגעתי במערכת כזו באופן יסודי, ואין לי מושג מה מפקד על זה (אם בכלל) - קשה לי לדעת או להמליץ על דבר כזה כהתקנת אפטר-מרקט לרכב אחר.

הייתי מציע להתייעץ עם הדילר של סובארו במקום מגוריך ולשאול אותו מה ניתן לעשות ע"מ לשפר את המצב. אולי יש ליצרן איזה קיט או "פטנט" אחר. אני פחות מאמין שיש תקלה ברכב, כי אתה מדווח שמדובר בעניין נפוץ גם אצל יצרנים ודגמים אחרים.

האם ברכב קיימים אביזרי חימום נוספים ? (חימום למושבים וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא ציינתי, אך לא מדובר במנוע דיזל - באלו אכן ניתן למצוא pre-heaters שמאפשרים להם להניע כאשר קר מאוד, ומאפשרים להם הגעה מהירה יותר לטמפ' עבודה אידיאלית.

ישנם מספר פתרונות אחרים שאני מכיר - תושבת מחוממת למנוע (זה עובד על חשמל, יש נקודות חשמל באיזורים מסוימים), "שמיכה" שמניחים בתא המנוע - ושוב, עובדת על חשמל.

פתרונות מסוג אחר מאפשרים לך להפעיל את החימום מרחוק, לפני שאתה מגיע לאוטו - במקרה זה, החימום מבוסס על בנזין או על הזנה מהבטריה. המבוססים על בנזין יקרים יותר, עקב הצורך במערכת הזנה נפרדת אך עדיין בטוחה (במיוחד בהתחשב בכך שאתה לא רואה את הרכב בזמן שאתה מפעיל את החימום).

במקרה זה, לא מדובר על אף אחד מאלו. האוטו פשוט מתחיל לחמם מהר מאוד.

כמו שמישהו הציע, בהחלט יכול להיות שמדובר בגוף חימום מבוסס חשמל (נגיד, כמו זורק חום) - אך מעולם לא נתקלתי בכזה דבר בשום רכב אחר, ומכאן התהיה.

פורסם

במכוניות הישנות "של פעם" (בעיקר עם קרבורטור, אבל לא רק) היתה פעם הזנת אויר לסעפת היניקה (כאשר המנוע קר) דרך צינורית אויר שינקה אויר מסביב לסעפת הפליטה (למניעת קיפאון, אבל זה גם תורם לחימום מהיר יותר של המנוע).

בכל מקרה, כל מנוע יתחמם מהר כאשר הוא "עובד". אם אתה נוסע 10 דקות בירידה, אולי זו הסיבה שלוקח לו המון זמן להתחמם.

במנועים גדולים (כמו שלך, 2.5 ל') לעיתים הבעיה גדולה יותר בגלל כמות המים הגדולה של מערכת הקירור.

בנוגע לסוזוקי, אם מדובר במנוע קטן (יחסית) אולי זו הסיבה שהוא מתחמם ממש מהר.

וודא שאתה עובד עם סירקוליה סגורה (כמו עם מזגן) - כך תחמם את האויר החם ותגיע מהר יותר לטמפ' הרצויה (ואז תפתח את הסירקולציה לאויר קפוא מבחוץ, אחרת תתבשל תוך דקות).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המערכות שהזכירו כאן ,עם ברנר סולר ורדיאטור(י) חימום בקבינה הם בעיקר למשאיות עם תא שינה לחניוני לילה,ספינות ולאוטובוסים. (webasto ודומיו,- היו במרצדסים 303 הראשונים שהגיעו לאגד לפני 30 שנה - רדיאטור מתחת לכל כסא,כנראה שמישהו לא הבין מה הוא מזמין) ,הם יקרים ולא מעשיים לרכב קטן. מה שאתה יכול לעשות, אם אתה בעל חניה פרטית,זה לקנות בגרמניה/סקנדינביה גוף חימום 220V שמתקינים על צינור המים ליד הטרמוסטט ולחבר אותו דרך שקע שמתקינים בפגוש הקדמי/גריל ,עם חוט מאריך הביתה כל הלילה,כך שבבוקר המים כבר חמים.

פורסם

תיאוריה: יכול להיות שבמכוניות מסויימות הרדיאטר של החימום מקבל מים ישירות מהמעגל הפנימי במנוע לפני התרמוסטט, ובאחרות רק אחרי הטרמוסטט?

:turn-l:
פורסם
תיאוריה: יכול להיות שבמכוניות מסויימות הרדיאטר של החימום מקבל מים ישירות מהמעגל הפנימי במנוע לפני התרמוסטט, ובאחרות רק אחרי הטרמוסטט?

שלילי. בכל המכוניות הוא ב"חוג הסגור" של המנוע, לפני הטרמוסטט והרדיאטור.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
היי,

אני גר במקום קר. קר מאוד. ברכב החורף שלי (פורסטר 2.5T), עוברות בערך 10 דקות מתחילת הנסיעה ועד שהחימום מתחיל לעבוד, אחרי שהאוטו עמד בחוץ לפחות שעה+.

התנהגות דומה נצפתה גם בכמה רכבים אחרים, מכל קצוות הקשת (בימרים, פורשה, רנו, פיג'ו, פולקסווגן וכ"ו).

לא מזמן יצא לי לסוע על סוזוקי גרנד ויטארה.

מלבד נוחות הנסיעה המזעזעת, שמתי לב שהחימום מתחיל לעבוד, באופן יעיל, מאוד מהר.

2 דקות (אפילו אם עומדים במקום!), והוא מחמם.

לא נתקלתי ברכב אחר שמחמם בכזאת מהירות - בד"כ מדובר על לפחות 10 דקות, אם לא יותר (במיוחד בלטו לרעה מכוניות עם מנוע חזק במיוחד, שלוקח להן לנצח להתחמם כאשר קר).

האם מישהו מסוגל להסביר לי כיצד מתבצע הנס הזה?

או שהיה לרכב הזה pre-heater (גופי חימום של 1500W) או פשוט התחממות מהירה מאוד של המנוע כתוצאה מתכנון המנוע.

פורסם

יש תנורים יעודיים לרכב של יצרנים כמו WEBASTO, זה עובד על בנזין או סולר - מערכת יעילה ביותר: מחממת מהר ותפוקת חימום חזקה מאוד. באיזורים קרים באמת משתמשים בכאלה, כי חום מנוע לא מספיק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עזרתם, תודה.

אנסה לתת מבט פעם הבאה שיזדמן לי להשתמש ברכב הזה, ולבדוק אם אכן מותקן משהו נוסף (לא יודע עד כמה קל לראות..).

מה שמפתיע הוא שזה לא מותקן על יותר רכבים במזג אוויר כזה.

חימום מושבים הוא סטנדרטי בכל רכב, אבל לא ממש מהווה תחליף ראוי.

• תוכן חדש...