Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , אני גר בבנין ישן מאוד , הבית שלי הוא בקומת קרקע .

הקיר בחדר שינה - הוא קיר חיצוני , ז"א הצד החיצוני שלו הוא חוץ הבניין .

החלק שבו יש עובש לא צמוד לחלון , החדר מאורר כל יום .

אני יודע שצריך לנקות את העובש בעזרת מטלית של אקונומיקה מדוללת במים .

לאחר מכן לצבוע בעזרת אקרינול , השאלה היא האם העובש לא יחזור . ז"א איך ניתן לדעת אם הבעייה היא לא בצד החיצוני של הקיר ואז העבודה , צביעה בעזרת אקרינול את הצד הפנימי לא תעזור .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני מכיר עובש בעיקר במקרר, בדברים שלא השתמשתי בהם הרבה זמן

לתשומת לבך

עובש בחדר שינה

:lol::twisted:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

תופעות כאלה הן שכיחות בבתים פרטיים בקומת קרקע, שזה פחות או יותר מקביל למקרה שלך בדיוק.

אינני יודע עד כמה אקרינול יעזור בעניין הזה, כי באקרינול אומנם יש חומר נוגד פטריות - אבל אם הקיר עדיין רטוב או שרטיבות תמשיך לחדור אליו- זה לא יעזור הרבה.

אם פתרו עבורך את בעיית הרטיבות, אין בעיה לבצע תיקון ולצבוע גם בצבע אקרילי "רגיל".

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרבה פעמים מקור העובש הוא לאו דווקא ברטיבות שבאה מבחוץ.

במקרה דומה אצלי, קניתי חומר של חברת יעקובי שאיתו הסרתי את העובש מהקיר ולאחר מכן רכשתי שני מכשירי טורבול, אותם הצבתי בפינות שונות של החדר. פעם בחודשיים אני מחליף את החומר במכשיר ומאז התופעה לא חזרה.

הטורבול עולה, בערך, 40-50 ש"ח ו-3 חבילות מילוי עולות אותו דבר. לא מדובר במכשיר חשמלי והוא פשוט לתפעול (הניקוי שלו קצת מעצבן).

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
הרבה פעמים מקור העובש הוא לאו דווקא ברטיבות שבאה מבחוץ.

במקרה דומה אצלי, קניתי חומר של חברת יעקובי שאיתו הסרתי את העובש מהקיר ולאחר מכן רכשתי שני מכשירי טורבול, אותם הצבתי בפינות שונות של החדר. פעם בחודשיים אני מחליף את החומר במכשיר ומאז התופעה לא חזרה.

הטורבול עולה, בערך, 40-50 ש"ח ו-3 חבילות מילוי עולות אותו דבר. לא מדובר במכשיר חשמלי והוא פשוט לתפעול (הניקוי שלו קצת מעצבן).

בן.

בחדר רגיל לא צריכה להיות שום בעיה של לחות עודפת, על אחת כמה וכמה אם יש בו חלון והוא פתוח במהלך היום.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אולי,ועדיין, כשמדובר בבניינים ישנים ,הבידוד איננו במיטבו. צריך או לא צריך להיות, עובדה שיש.

לפחות במקרה שלי, מכשירי הטורבול בשילוב אוורור, פתרו את הנושא לחלוטין. מאז לא ניסיתי בלי אז אני לא יודע אם זה היה חד פעמי או מתמשך.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הבעיה שיכול להיות רטיבות שמגיעה מהקרקע, מיים יכולים לזחול באם לא נעשה בידוד כמו שצריך ביסודות, בכוח הנימיות,

והם ימשיכו לטפס.

פורסם
הבעיה שיכול להיות רטיבות שמגיעה מהקרקע, מיים יכולים לזחול באם לא נעשה בידוד כמו שצריך ביסודות, בכוח הנימיות,

והם ימשיכו לטפס.

זו בדיוק התופעה שיש בבתים פרטיים שלא נעשה איטום\זיפות טוב לעמודים\יסודות (או שהוא התפוגג עם עשרות השנים שעברו עליו). הקירות פשוט "שותים" את המים מהקרקע (לרוב עד גובה של חצי מטר).

בין הפתרונות לבעיה הזו הומלץ לי בעבר, ע"י מישהו שמתעסק בתחום, שיש צורך לחפור כ-חצי מטר עומק מסביב לקיר החיצוני של הבית, ולמלא בחצץ\שומשום במקום החול שהיה. בדרך זו, מים שיעברו בסמוך לשלד\קירות המבנה, יחלחלו עמוק יותר וישאירו חלל מאוורר ויבש מסביב (מי שיפתור את הבעיה של הרטיבות בקירות הבית).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עובש לא מחסלים באקונומיקה, נהפוך הוא- חלק מסוגי העובש ניזונים מאקונומיקה. משתמשים בתרסיס ייעודי או בחומץ.

תתחיל באיטום הקיר החיצוני ע"י חומר איטום מתאים בריסוס של כמה שכבות. את האיטום תבצע בכל שטח הקיר החיצוני ואף כלפי מעלה לפחות עוד חצי קומה. תמשיך בחיסול העובש שבהקיר הפנימי ע"י התזה של חומר ייעודי נגד עובש ותן לעסק להתייבש כמה ימים.

לאחר מכן תשייף חלקים רופפים ותצבע את הקיר בכל צבע שתרצה.

אם הקיר ימשיך לעלות עובש או להיות לח סביר להניח שהבעיה היא כמו שהעלו- אין הידרו-איזולציה של היסודות. בעיה שיהיה דיי קשה להתמודד איתה. אם מדובר בדירה שכורה כדאי שתברח משם מהר. אם הדירה שלך תצטרך לבצע פעולת חפירה ואיטום רצינית. כאן אני כבר ממליץ לך להיעזר במפקח/יועץ איטום שילווה את הפרויקט.

בכל מקרה- אל תישנו בחדר העבש!

• תוכן חדש...