Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

ברשותכם, הקדמה קצרה: אני יובל, בן 21 מרמת גן. לאחרונה הגיע לידיי (ולאחים שלי) סכום גדול של כסף מביטוח החיים של אבי (ז"ל). כעת, לאחר שהשתחררתי מהצבא, ובקרוב מאוד יהיה לי רישיון, החלטתי שזה הזמן להתחיל לחשוב על רכישת רכב משלי.

מטרות הרכב יהיו נסיעות ללימודים בת"א מספר פעמים בשבוע, בילויים במרכז בסופ"ש, סידורים כאלה ואחרים והכי חשוב - ניידות וחוסר תלות בתחבורה הציבורית.

אני צריך את עזרתכם בבחירת תקציב, הייתי אומר בין 15 ל-80 אלף שקלים. האם עדיף לי לקנות רכב בן 10 בהשקעה צנועה, שפשוט עושה את העבודה ולא יותר, או שכדאי להשקיע יותר כסף ולקבל רכב חדש ובטיחותי, שישאר איתי לעוד שנים?

אני יודע, אני אמור לדעת לבד מה התקציב שלי. אבל העסק הזה מאוד מבלבל, אתם מבינים, וחשוב לי שהעסקה תהיה משתלמת. לכן אני צריך את עזרתכם. הדבר היחיד שאני יודע, הוא שהרכב צריך להיות סופר-מיני - פתרון למצוקת החנייה הפוקדת את תושבי המרכז.

כל עצה תתקבל בברכה.

בתודה,

יובל.

פורסם

בגלל מיעוט הדרישות שלך ובתקציב הנרחב, הייתי ממליץ לך לקנות רכב חדש כדוגמת האלטו\מיי\סיטיגו וכדומה, רכב חדש עם אחריות ושקט נפשי להרבה יותר זמן מאשר רכב זול יותר, או לחילופין, 107 c1 אלטו או כאלה שכבר נמכרו ונמכרות כעת ביד2 עדיין באחריות בגלל שהרכב לא התאים להם, יאפשר לך לחסוך עוד מהתקציב.

פורסם

מסכים אם ידידנו

באמת ממולץ לרכוש רכב חדש אם יש לך את היכולת והתקציב

רכב חדש =שקט נפשי.

בנוסף יש לך גם את הקיה פיקנטו רכב די נפוץ וכנראה לא סתם,אני מכיר בעלים של אחד והוא ממש מבסוט כנ''ל על האלטו

לפחות בגרסה הידנית שניהם...

אם ידך משגת הייתי ממליץ לך על סוזוקי ספלאש 70K,אני בעלים של אחת והתמורה למחיר מעולה! ומבחינת הקטנות האלה היא בין החזקות

95 כ''ס

בעבר פיאט פונטו 05 1250 60כ''סעגלה :-o

היום סוזוקי ספלש 12 1240 95כ''ס :twisted:

פורסם

בשביל לנסוע במרכז מת"א לר"ג, אפשר להסתפק ברכב בן 10+

קח בחשבון שאתה קונה רכב חדש אתה צריך לשלם מקיף+ירידת ערך גדולה! וברכב ישן אתה פשוט חוסך את זה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

האם עדיף לי לקנות רכב בן 10 בהשקעה צנועה, שפשוט עושה את העבודה ולא יותר

מסכים לחלוטין, אתה לפני עשור של שנים בהם תצטרך את הכסף לדברים יותר חשובים כמו שכר לימוד / חתונה / דירה וכדומה.

תרכוש פיאט פונטו 2005 בכ-14000 ש"ח ובסופו של דבר תגיע לאותו מקום רק עם עודף.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

השאלה הרבה יותר מורכבת מזה, ותלויה בגורמים שלא בהכרח תרצה לעלות כאן-

סכום הכסף שקבלת, למה הוא מיועד (לימודים? מחייה? דירה?), המצב הכלכלי שלך/בבית, אם אתה גר עם המשפחה או לבד וכו.

אם אני במקומך, הייתי קונה רכב בכ20-25 אלף. בטיחות, אמינות וצריכת דלק סבירה הם דברים ששווים השקעה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

להרחיב קצת את דבריהם דל טל ורותם - ההסתכלות שלך צריכה להיות יותר רחבה. איני יודע מה מצבך הכלכלי הבסיסי, אבל ללא תמיכה כלכלית של אביך סכום ביטוח שקיבלת הוא זה שצריך לקיים אותך עד שתתחיל להתפרנס עצמאית, ואולי גם לסייע לך בהמשך בניית חייך. לכן הרכב צריך להיות בסוף סדר העדיפויות: קודם כל נסה לברר לכמה כסף תזקק לצורך מחיה, לימודים ואולי אפילו תחילת הקמת משפחה, ורק אם לאחר חישוב כזה (שצריך להיות שמרני מאוד, כלומר להשאיר לך מרווח בטחון גדול) לראות אם נותר סכום מספק לרכישת רכב, ובמיוחד לאחזקתו בהמשך.

אני מניח שאתה מתקיים על הריבית של הסכום שקיבלת ואולי על קצת עבודת סטודנטים בשכר מינימום, כלומר לא נותר לך הרבה כסף להוצאות שוטפות. אם תרכוש רכב יקרו שלושה דברים שיפגעו בפרנסתך: הקרן - ולכן גם הריבית - ירדו, כלומר יהיה לך סכום חודשי יותר קטן למחיה, ההוצאות יעלו בשל עלויות אחזקת הרכב (שתמיד יהיו גדולות מעלות תח"צ) ותספוג גם את ירידת ערך הרכב, בעיקר אם מדובר ברכב יחסית חדש.

מגל מקום - לאור הנתונים שנתת (שהם חלקיים מאוד, כפי שכבר נכתב כאן), ואם לאחר החישובים שציינתי אתה מגיע למסקנה כי יש ביכולתך לרכוש רכב, הייתי מנסה את דרך הביניים, כלומר רכב מיני (אלטו ודומיו) בן שנתיים - שלוש, שיעלה משהו באמצע הסכום שציינת (סביב 40-50 אש"ח), יתאים לצרכים העירוניים שלך, יהיה חסכוני בדלק ונוח לחניה בעיר, יהיה עדיין מספיק צעיר כדי לא לבלות יותר מדי במוסך, וקצב ירידת הערך שלו יהיה יחסית איטי. אבל, אני חייב להדגיש, כיון שהחזקת הרכב מהווה הוצאה שוטפת גדולה שוכולה להגיע בלי כל קושי ל-1500 ש"ח בחודש ויותר, בדוק היטב שאתה מסוגל לעמוד בה לפחולת למשך תקופת הלימודים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעניין הזה כל אחד וההבנה שלו.

אני הייתי הולך על רכב בתקציב 12-15 עם גיר ידני ומשקיע את יתרת הכסף בלימודים ובדברים יותר מהותיים (חסכון דיור או תכנית חסכון אחרת) ואחרי שרוכש הבנה בשוק הרכבים ובצרכים שישתנו עם הזמן משדרג את הרכב.

פורסם

אני חושב שלשם "התחלה" באמת כדאי להתחיל במשו זול יחסית ושתבין יותר לעומק את הצרכים ושאר המשתנים במשוואה תחליט אם זה כלכלי לך או לא ,אם בא לשדרג לרכב גדול יותר או לא ,או שאולי תשקול ללכת לכיון אחר של דו גלגלי ?

הרי ידוע שבמרכז ובמיוחד בתל אביב קשה למצוא חניה קטנוע 125CCיכול להוות פתרון הולם ומשתלם במיוחד אם אתה הולך להיות סטודנט ,אלה אם כן אתה לא מוכן לוותר על בטיחות של רכב....כי מדבריך ניתן להבין שאתה מחפש לחסוך ולהשתמש בכסף לדברים "הכרחיים" יותר ובצדק

בעבר פיאט פונטו 05 1250 60כ''סעגלה :-o

היום סוזוקי ספלש 12 1240 95כ''ס :twisted:

פורסם
בשביל לנסוע במרכז מת"א לר"ג, אפשר להסתפק ברכב בן 10+

קח בחשבון שאתה קונה רכב חדש אתה צריך לשלם מקיף+ירידת ערך גדולה! וברכב ישן אתה פשוט חוסך את זה!

אוסיף עוד משהו - היתי מחייבת כל נהג חדש לנסוע בשנה הראשונה ברכב ישן

א) זה מלמד אותך (בלית ברירה) להיות יותר קשוב לרכב ולנהוג יותר נכון, להבין (קצת) במכלולים

א2) רצוי שזה יהיה רכב ידני

ב) לא כואב הלב על כל שריטה.

פורסם

אני לא רואה הגיון לרכוש רכב לשימוש אישי לצורך נסיעה ר"ג- תל אביב. עלויות הדלק והחנייה יהיו גבוהות בהרבה מנסיעה בתחבורה ציבורית. נסיעה לבילוי בסופ"ש במונית תהיה בטוחה יותר וייתכן שגם שזולה יותר בחישוב כולל.

אם אין במשפחה רכב נוסף, והרכב החדש עתיד לשרת את כל צרכי המשפחה - יש ייתרון לרכב אמין משנתון מתקדם.

• תוכן חדש...