Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם, היום בדרכי לעבודה היה פקק, באמצע הפקק רציתי להחליף דיסק, בדקתי שאכן הרכב לפניי ממשיך להתקדם ויש מרווח יחסית סביר בינינו.

הסטתי את המבט לכמה שניות לתא כפפות להוציא דיסק, פתאום אני שומע בום, לא הבנתי מה זה וכשהסתכלתי קדימה ראיתי שאני בתוך הפגוש של האוטו לפניי, מסתבר שהיא דפקה בלימת חירום, אני והמזל שלי.

הכנסתי לרוורס וזזתי טיפה לאחורה שיהיה אפשר לראות נזקים. למזלי המהירות של הפגיעה הייתה ממש ממש אפסית (דרדור של אוטומט בעליה, ממש זחילה) ואין שום זכר למכה לא אצלי ולא אצלה, ממש אין כלום (הייתי דיי מופתע למען האמת, היה בום רציני).

לא החלפנו אפילו פרטים, אמרה הכל בסדר וכל אחד המשיך בדרכו, אך צילמתי את הטמבון האחורי שלה ליתר בטחון.

לאחר מכן יצא לי להסתכל על התמונה ושמתי לב שיש לה חיישני רוורס מאחורה, רציתי לדעת מה הסיכוי שנגרם להם נזק מפגיעה כה זעירה? וגם לא נעים לי ממש אם אכן נגרם להם נזק כי אין לה אפילו את הפרטים שלי.

מה דעתכם?

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

לא סביר לדעתי. גם לא סביר שפגעת ישירות באחד החיישנים וגם לא סביר שנפגע דיי קלה שכזו. אך ברור, אין לדעת. הכל ייתכן.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

החיישנים עצמם די עדינים וקיימת האפשרות שנפגעו, כמו כן קיימת אפשרות שהפגוש האחורי שלה קיבל דפורמציה (אפילו מינימאלית) שתשנה למעשה את הזוית בה מותקן החיישן ובכך לשתק את המערכת מבלי לפגוע בה ישירות.

והייתי מציע שתבדוק ויזואלית את הרדיאטור הקדמי שלך, אם המכה היתה חזקה כמו שתיארת, יתכן שנפגע.

כמו כן זה חשוב שתבין, בפקק, במהירות אפסית, לא קיימת "בלימת חירום", קיימת פשוט בלימה.

פורסם

הפקק לפניה התקדם, היה מרווח דיי גדול לפניה והיא התחילה להתקדם גם, היא טענה שקפץ חתול לכביש אז היא בלמה בפתאומיות.

אולי באמת הביטוי בלימת חירום היה פחות מתאים, אלא בלימה פתאומית.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

כמובן שכל מקרה לגופו, אבל גם בי נכנסו פעם מאחורה (במהירות אפסית) החיישנים אצלנו לא ניזוקו.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

נראה לי שזה עניין של מזל, איכות התקנה, איפה בדיוק פגעת בה ובאיזו מהירות. אני יכול להגיד לך שיש לי חיישני רוורס ונכנסו בי לפני כשלושה שבועוות במהירות נמוכה ולא קרה כלום.

פורסם

ברכב של חברה נכנסו במהירות מאוד איטית מאחור, גם היא לא לקחה פרטים, ומאוחר יותר באותו יום גילתה שבאחד החיישנים נשברה הזכוכית, מה שגרם למסך שלה ברכב לצפצף בהיסטריה בכל פעם שהיא הכניסה לרברס. אצלה זה היה רכב ליסינג, אז סידרו לה את זה באותו יום. העלות קטנה יחסית, כמה עשרות שקלים בודדים לחיישן (כך אמרו לה, זה כמובן לא עלה לה כסף).

אל תרגיש רע, גם אם נפגע לה משהו, זה כנראה לא מה שירושש אותה, ובסה"כ זו היא שלא לקחה פרטים.

לגבי הרעש- גם בי נכנס מישהו מאחור לפני כניסה לכיכר (עצרתי כדי לתת זכות קדימה לרכב בכיכר, וזה שמאחוריי לא היה עירני). לי אין חיישני רברס, אבל ה"בום" נשמע לי כאילו שהפגוש שלי נחצה לשתיים. יצאנו מהכיכר ועצרנו בצד, ואז גיליתי להפתעתי שאין סימן קל שבקלים לפגיעה, לא אצלי ולא אצלו. נפרדנו כידידים, למרות שאח"כ אמרו לי שהייתי צריכה לקחת פרטים ליתר ביטחון, אבל ניחא, באמת לא קרה כלום.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

דווקא אותי דפקו פעמיים בטמבון+דפיקה אחת באשמתי,ולאחר תיקון פחחות וצבע. החיישנים עובדים עדיין מצויין.

יש לי אותם כ4 שנים כבר והכול עובד מצויין

פורסם

אני אשתף אותך בסיפור שלי.

בי גם נכנסו מאחורה בפקק, אך במהירות שבוודאות יותר גדולה מגלישה..

בהתחלה יצאתי לבדוק את הנזק וראיתי שריטות וצבע לאורך כל הפגוש האחורי, אבל אחרי שראיתי את הנזק לרכב השני - נשבר פנס, הפגוש התעקם והמון צבע ירד לגמרי החלטתי לוותר לבחור המסכן שכמעט בכה שאין לו מקיף.

חשוב לי לציין שנורא כאב לי כי זה היה אוטו חדש עם לא מעל 1000 ק"מ..

בכל מקרה מנסיון הנזק הגדול יותר הוא לרכב שמאחור, כך שאני חושב שהסיכוי שיש נזק ממשי אצלה הוא קטן, אבל אפשרי.

נ.ב. לי לא היה נזק לחיישני רברס והצבע מסתבר התקלף עם הציפורן והפגוש נראה שוב כמו חדש :lol:

פורסם

פעם הבאה תשתמש באמצעי הגנה כשאתה נכנס במישהי מאחורה:lol:

חיישנים עולים פחות מ300 ש"ח כולל הרכבה, כך שגם אם הם כן ניזוקו והיא תבקש ממך לשלם, תכניס את ההוצאה הזאת לשכר הלימוד של אוניברסיטת החיים ותמשיך הלאה.

• תוכן חדש...