Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לצערי הרב (מאוד) נתפסתי אתמול על שימוש עצמי והחזקת סמים קלים מסוג "נייס גאי". השוטרים עצרו אותי ואת חבר שלי - הכמות שנתפסה הייתה 16.8 גרם (מעל הכמות המותרת) שהיוו מספר ג'וינטים מריזלה קטנה מגולגלים עם פארש.

אחרי שהשאירו אותנו כל הלילה הגיע חוקר, שאל איפה קנינו לקח טביעות אצבע ותמונה ושיחרר אותנו להגיע יום ראשון על מנת להיפגש עם קצין.

כמה שאלות למביני עניין פה:

1. הם תפסו אצלנו כמות שהם טוענים שהיא 16.8 גרם, אבל הם שקלו את זה עם שתי קופסאות שהג'וינטים היו בהם עם הפארש ולכן הם טענו שזאת מעל הכמות המותרת לשימוש עצמי. מה זה החרטא הזאת ?! זה יכול להשפיע איכשהו ?

2. הפכתי את כל האינטרנט על מנת למצוא איך להתחמק מרישום פלילי. לפי מה שהבנתי הם רוצים לתת לנו תיק סגור (אשר "ימחק" רק לאחר 7 שנים).

עכשיו אני בחור נורמטיבי, צורך סמים קלים פעם בעידן, התנדבתי למוסדות רבות של המדינה, משלם מיסים ואין בעברי אפילו דו"ח תנועה. לפי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה בנושא מדיניות התביעה בנוגע לסמים באחזקה ושימוש לצריכה עצמית נאמר כך:

הרשעה או ענישה ללא הרשעה

9. להרשעה בעבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים נודעת משמעות מיוחדת והיא כשלעצמה עלולה

לעיתים לגרום לנאשם נזק רב, כגון, לסגור בפניו מסלול של לימודים או עיסוק שהוא מעוניין בו.

מטעם זה יכולה התביעה, בנסיבות מסוימות, להסתפק בטיעון בפני בית-המשפט, באמצעי ענישה

וטיפול ללא הרשעה. לעניין זה יש מקום להבחנה כדלהלן:

נאשם שזו לו הפעם הראשונה שהוא עומד לדין על עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים -

אם כתב האישום כולל רק אישום בגין אחזקה ושימוש בסמים לצריכה עצמית ואינו כולל

עבירה נוספת, ואם לנאשם אין רקע עברייני (במובן זה שאין לו רישום פלילי לפחות במשך

חמש השנים האחרונות ואף אין תיק פלילי התלוי ועומד נגדו) ואין לראות את האחזקה

והשימוש בסמים כחלק מדרך חיים עבריינית, תשקול התביעה אם להציע לבית-המשפט, או

להסכים להצעת הנאשם, כי על הנאשם יוטלו אמצעי ענישה וטיפול ללא הרשעה. לצורך

ההחלטה בשאלה זו יש מקום (במיוחד כשמדובר ב"סמים קשים") לבקש תסקיר של שירות

המבחן למבוגרים.

האם כדאי לי להציג את המסמך הזה בתוספת כל מיני תעודות על התנדבויות שביצעתי לקצין ביום א' על מנת להשפיע על ההחלטה שלו או שהיא כבר "סגורה" ?

חשוב לציין שאני אכן לפני מסלול לימודים (מתחיל באוקטובר) והרישום הנ"ל פשוט יהרוס הרבה!

תודה רבה לעוזרים, אשמח אם עו"ד או השוטרים בפורום יתנו את ידם.

ובנימה אישית על משטרת ישראל:

תמיד האנשים סביבי שנאו שוטרים. אני תמיד לא הבנתי למה. נכון, אולי המקום בו אני גר הוא די מסובך מבחינת המשטרה והם מתייחסים ב"יד קשה" לאנשים פה בסביבה ונכון זה נותן לגיטימציה לשנאה אבל אם קצת רואים בבירור את התמונה מבינים שהתנהגותם לרוב מוצדקת.

אתמול כאשר לקחו אותנו לתחנה לא ראו ילדים עבריינים, לא ראו "ילדים חרא" ולא ראו אנשים בעייתיים. אני וחבר שלי שנינו אנשים מלומדים, מנומסים ובעלי חזות לא מאיימת כלל. כאשר הגענו לתחנה הושיבו אותנו מחוץ לתא מעצר ביחד עם כל השוטרים באחת פינות החדר. פתאום הגיע איזה קצין, חתיכת חרא, בא וזרק עוד מישהו לתא מעצר. פתאום הסתכל עלינו ואמר "מי אלו?" אמרו לו "מעוכבים על אחזקת סמים" אז הוא התחיל לצעוק "מה הם עושים פה ?! זרקו אותם לתא מעצר" וכל השוטרים והשוטרות שישבו הסתכלו אחד על השני כאובדי עצות, נורא התחבבנו עליהם והם לא רצו לשים אותנו עם רוצחים ואנסים אבל הקצין בשלו, "לכו לשם עכשיו!". אז ניגשתי אליו ואמרתי לו "תראה, נכון שעשינו עונש ואנחנו כרגע מתמודדים עם חומרת הדין אבל באמת, איפה כושר השיפוט שלך ? אני צריך לשבת שם איתם ? מה שהם מואשמים ומה שאני מואשם לא עומדים באותו קנה מידה. אם אתה מעוניין תקבול אותי באזיקים פה לאחד הכיסאות מאשר לשבת אתם." הוא מסתכל עליי ואומר לי "עוף לתא מי מדבר איתך בכלל?!".

אני לא ממש מבין את זה, כולם שם בגדול היו נורא בסדר וכיבדו אותנו בצורה מאוד יפה אבל הקצין הזה עלה לי העצבים כ"כ ואין שום בעיה - החיים כמו גלגל מסתובב. הוא חושב שהוא נפל על בן אדם שהוא 100% ילד טוב שהוא יוכל לפרוק עליו את העצבים מחייו האומללים אבל כמו שציינתי זה יחזור אליו.

למעט הבן אדם הזה באמת שכולם התנהגו מאוד יפה, אני סובל ממחלה שמחייבת שתייה מרובה (משהו כמו חצי ליטר כל שעתיים) והם סיפקו את כל מבוקשיי.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעכשיו תצטרך ככל הנראה להתמודד עם חיפושים עליך בכל פעם שתבדק ע''פ מספר ת.ז. מהסיבה שיופיע לך עבר על סמים במסוף וזה מהתקופה האחרונה. כמו כן אם ישנו רכב על שמך אז גם בדיקה של מספר הרכב שלך תוביל לכך שיופיע שיש לך עבר פלילי.

מדוע השקילה בוצעה בצורה שהיא בוצעה? כי שוקלים את החומר הכללי שבו נמצא הסם, במקרה הזה זה ג'וינט ועל פי החוק ככה זה עובד, אף אחד לא הולך להפריד את הסמים שבפנים לבין טבק רגיל. ישנו מקרה מפורסם של חשוד שלפני תפיסתו קרע שקית עם אבקה המזוהה כסם ופיזר על האספל, האבקה נאספה עם כל האבק שהיה בסביבתה ונשקלה ביחד עם האבק וזה המצב הנתון.

ממליץ לך בחום להמנע מלהשתמש בכלל ובטח ובטח שלא להסתובב עם זה.

תיק אחד אינו משמעותי מלבד העניין שזה מופיע במסוף, כמו כן לא ראיתי מקרים שבהם הוגש כתב אישום על שימוש עצמי אלה אם נתפסת 3 פעמים ומעלה.

הכל טוב ויפה אבל אולי להבא תשקול טיסה לאמסטרדם!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
מעכשיו תצטרך ככל הנראה להתמודד עם חיפושים עליך בכל פעם שתבדק ע''פ מספר ת.ז. מהסיבה שיופיע לך עבר על סמים במסוף וזה מהתקופה האחרונה. כמו כן אם ישנו רכב על שמך אז גם בדיקה של מספר הרכב שלך תוביל לכך שיופיע שיש לך עבר פלילי.

מדוע השקילה בוצעה בצורה שהיא בוצעה? כי שוקלים את החומר הכללי שבו נמצא הסם, במקרה הזה זה ג'וינט ועל פי החוק ככה זה עובד, אף אחד לא הולך להפריד את הסמים שבפנים לבין טבק רגיל. ישנו מקרה מפורסם של חשוד שלפני תפיסתו קרע שקית עם אבקה המזוהה כסם ופיזר על האספל, האבקה נאספה עם כל האבק שהיה בסביבתה ונשקלה ביחד עם האבק וזה המצב הנתון.

ממליץ לך בחום להמנע מלהשתמש בכלל ובטח ובטח שלא להסתובב עם זה.

תיק אחד אינו משמעותי מלבד העניין שזה מופיע במסוף, כמו כן לא ראיתי מקרים שבהם הוגש כתב אישום על שימוש עצמי אלה אם נתפסת 3 פעמים ומעלה.

הכל טוב ויפה אבל אולי להבא תשקול טיסה לאמסטרדם!

למען האמת זאת פעם ראשונה שאני מעשן בחוץ, בדר"כ אני מעשן אך ורק בבתים. ושוב, אני מעשן ארבע פעמים בשנה בערך אבל מרפי יושב וצוחק.

לגבי השקילה, זה נשמע לי קצת לא הגיוני לשקול עם הקופסאות ובנוסף הם רשמו לכל אחד מאיתנו 16.8 גרם ולא 8.4 גרם כ"א. עוד משהו קצת מוזר. הודנו שזה שלנו חצי חצי וגם היה מסודר חצי חצי, SO?

מה יקרה במידה ויהיה רישום פלילי אני יודע ומודע לכך טוב מאוד. אני התכוונתי איך אני אעצור את הרישום הזה.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ואתה מבלבל את המח בפורום במקום לפנות לעו"ד?

תשקיע כמה שצריך בעו"ד שמבין מהחיים שלו, לא כדאי לך בשביל השטות הזו להיות במצב שרשום שיש לך תיק פלילי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ואתה מבלבל את המח בפורום במקום לפנות לעו"ד?

תשקיע כמה שצריך בעו"ד שמבין מהחיים שלו, לא כדאי לך בשביל השטות הזו להיות במצב שרשום שיש לך תיק פלילי.

אז, למישהו יש המלצות לעו"ד בתחום הנ"ל?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ככל הנראה התיק ייסגר מחוסר עניין לציבור ואתה תישאר עם רישום פלילי.

עמית, אתה כנראה צודק אבל אני יכול להביא לך עדות ממקור ראשון על בחור נורמטיבי שנתפס פעם ראשונה עם 18 גרם מריחואנה - קיבל הזמנה למשפט, כמעט ואיבד את רישיונו. ולאחר סדרת פגישות עם קצינת מבחן קיבל אישום ללא הרשעה ו-150 של"צ (שעות למען הציבור).

ויותר מרגיז: במקום שבו ביצע את השל"צ היו גם עבריינים סדרתיים שנאשמו בתקיפה ואיומים - וקיבלו כחצי מהעונש שהוא קיבל.

לסיכום, אני חושב שכמו בכל בעיה פלילית - "איכות" העו"ד וכמות הכסף שתשלם לו יקבעו את תוצאות המשפט (או אם יבוטל).

בהצלחה,

* עוד דבר קטן. אני מגנה בכל תוקף שימוש של סמים מאולתרים כמו נייס גאיי ושות'. אם כבר אתה מתכוון לדפוק את הראש - לפחות שיהיה טבעי ולא תערובת מפוצצת כימיקלים שאינך מכיר.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
ככל הנראה התיק ייסגר מחוסר עניין לציבור ואתה תישאר עם רישום פלילי.

עמית, אתה כנראה צודק אבל אני יכול להביא לך עדות ממקור ראשון על בחור נורמטיבי שנתפס פעם ראשונה עם 18 גרם מריחואנה - קיבל הזמנה למשפט, כמעט ואיבד את רישיונו. ולאחר סדרת פגישות עם קצינת מבחן קיבל אישום ללא הרשעה ו-150 של"צ (שעות למען הציבור).

ויותר מרגיז: במקום שבו ביצע את השל"צ היו גם עבריינים סדרתיים שנאשמו בתקיפה ואיומים - וקיבלו כחצי מהעונש שהוא קיבל.

לסיכום, אני חושב שכמו בכל בעיה פלילית - "איכות" העו"ד וכמות הכסף שתשלם לו יקבעו את תוצאות המשפט (או אם יבוטל).

בהצלחה,

* עוד דבר קטן. אני מגנה בכל תוקף שימוש של סמים מאולתרים כמו נייס גאיי ושות'. אם כבר אתה מתכוון לדפוק את הראש - לפחות שיהיה טבעי ולא תערובת מפוצצת כימיקלים שאינך מכיר.

לא הייתי מרשה לעצמי להסתובב בחוץ עם משהו אחר חוץ מזה, כי זה הדבר היחידי שחשבתי שהוא חוקי.

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

הבריאות שלך חשובה פי מליון מרישום פלילי.

אני נגד כל העניין בכללי אבל אני לא זה שיגיד לאנשים מה לעשות, אם חשבת עם עצמך והגעת למסקנה שזה שווה לך אז רק בתוך דלתיים סגורות ותעדיף לקחת משהו שיעשה נזק פחות גרוע ממה שדברים כמו חגיגת ונייסגאי יעשו לך.

ככה זה כשהקבוצה שלך מדשדשת בליגה הלאומית. אני באמת הייתי מעדיף לדפוק את הראש במקום להיות אוהד מכבי פ"ת בימים אלו:D

פורסם

ברמת העקרון הסמים נשלחים לדגימה וככל הנראה לשקילה מדוייקת יותר, הג'וינטים ברמת העקרון אמורים להשקל ללא הקופסא אלה כג'וינטים, מדוע נשקלו עם הקופסא אינני יודע.

הנני חושב וזאת דיעה אישית שלי שלצאת פה ללא רישום פלילי יהיה קשה מאוד, כמו כן כל עוד אין כתב אישום באופק אני באופן אישי לא רואה סיבה לקחת עורך דין, הרי מהתיק הפלילי ככל הנראה כבר לא תמנע אך כתב אישום לדעתי לא יהיה פה.

לגבי הבחור שנתפס עם 18 גרם מריחואנה, אינני מכיר את המקרה ומה היה בו לכן אין לי מה לומר.

צריך להבין שלא לכל תיק שנפתח מוגש כתב אישום! שימוש עצמי הוא אחד המקרים שלא מוגש כתב אישום אלה אם העניין חוזר על עצמו כמה פעמים.

הרישום הפלילי שאנו מדברים עליו יופיע אך ורק במערכת משטרתית, למשל המסוף המשטרתי. תעודת יושר עדיין תוכל להוציא וזה לא יופיע שם. כמה שידוע לי תעודת היושר מתלכלכת אך ורק אם הוגש כתב אישום ואתה מורשע בבימ''ש ואז העניין מופיע בתעודת יושר.

אומנם מסיבוב בת''א ניתן לחשוב ששימוש עצמי הפך לחוקי אך הוא לא, אולי עלה ירוק הם התשובה בבחירות הבאות :wink:

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
ברמת העקרון הסמים נשלחים לדגימה וככל הנראה לשקילה מדוייקת יותר, הג'וינטים ברמת העקרון אמורים להשקל ללא הקופסא אלה כג'וינטים, מדוע נשקלו עם הקופסא אינני יודע.

הנני חושב וזאת דיעה אישית שלי שלצאת פה ללא רישום פלילי יהיה קשה מאוד, כמו כן כל עוד אין כתב אישום באופק אני באופן אישי לא רואה סיבה לקחת עורך דין, הרי מהתיק הפלילי ככל הנראה כבר לא תמנע אך כתב אישום לדעתי לא יהיה פה.

לגבי הבחור שנתפס עם 18 גרם מריחואנה, אינני מכיר את המקרה ומה היה בו לכן אין לי מה לומר.

צריך להבין שלא לכל תיק שנפתח מוגש כתב אישום! שימוש עצמי הוא אחד המקרים שלא מוגש כתב אישום אלה אם העניין חוזר על עצמו כמה פעמים.

הרישום הפלילי שאנו מדברים עליו יופיע אך ורק במערכת משטרתית, למשל המסוף המשטרתי. תעודת יושר עדיין תוכל להוציא וזה לא יופיע שם. כמה שידוע לי תעודת היושר מתלכלכת אך ורק אם הוגש כתב אישום ואתה מורשע בבימ''ש ואז העניין מופיע בתעודת יושר.

אומנם מסיבוב בת''א ניתן לחשוב ששימוש עצמי הפך לחוקי אך הוא לא, אולי עלה ירוק הם התשובה בבחירות הבאות :wink:

גם על תיק סגור שנסגר מחומר עניין לציבור (מה שככל הנראה יקרה אצלי) יופיע ברישום פלילי(="תעודת יושר").

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

צריך להבין שלא לכל תיק שנפתח מוגש כתב אישום! שימוש עצמי הוא אחד המקרים שלא מוגש כתב אישום אלה אם העניין חוזר על עצמו כמה פעמים. צודק בהחלט, אבל תמיד יש יוצאי דופן

אני לא יודע עד כמה "רישום פלילי" לא מופיע בתעודת היושר. מהניסיון שלי - כל חקירה שהתנהלה נגדך מופיעה בדפים.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
גם על תיק סגור שנסגר מחומר עניין לציבור (מה שככל הנראה יקרה אצלי) יופיע ברישום פלילי(="תעודת יושר").

כפי שניסיתי להסביר, תעודת יושר מתלכלכת במקרה בו יש הרשעה מבית משפט שאתה אשם במשהו, כל עוד אינך מורשע בבית משפט התעודת יושר שלך נשארת נקיה.

אם לא מוגש כתב אישום סימן שאין משפט ולכן אינך יכול להיות מורשע.

אני בטוח כמעט ב 100% שאני צודק אך כדאי לבדוק עם עוד מישהו לגבי העניין.

זה אגב נשמע הגיוני, במידה ומישהי התלוננה עליך שהטרדת אותה מינית, נפתח כנגדך תיק אך על ידי המשטרה נמצאת זכאי והתיק נסגר מכל סיבה ולא הוכח שהינך אשם ולא הורשעת על ידי בימ''ש אז העניין לא אמור ללכלך לך את התעודת יושר.

שתבין שכל אחד יכול ללכת ולהתלונן על כל דבר ויפתחו תיקים אך בית המשפט הוא השורה התחתונה, מחר שכן שלי יכול להחליט שהוא מתלונן עליי כי ראה אותי זורק משהו לגינה שלו או כל דבר אחר אז ואין סיבה שזה יופיע בתעודת יושר

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
אז למה מוכרים את זה בצורה חוקית?

שים לב שכל פעם זה יוצא תחת שם שונה, מסיבה כזאת או אחרת ככל הנראה זה יוצא מהחוק על פי שם + תרכובת של החומרים, כל פעם כאשר יוצא חומר חדש או בשם חדש הסמים נשלחים למעבדה לבחינת התרכובת ולאחר מכן מוכנסים באופן רשמי לפקודת הסמים וכעבור יום יומיים או שלוש הופכים ללא חוקיים. היה על זה גם תשדיר לא מזמן בערוץ 2. כנראה שמתישהו יבינו שצריך דרך מעט יותר יעילה להלחם בטרנד החדש הזה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...