Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניסן טראנו דיזל. הנשם פולט אדים ושמן.השאלה אם זה מעיד בוודאות על מנוע עייף או שיש אפשרויות נוספו? האם לא יכול להיות גמיות שסתומים? או טורבו זורק שמן? או אפשרויות אחרות? המנוע לא צורך הרבה שמן מאז שהחלפתי למינרלי 15/40 .

פורסם

אם הנשם פולט שמן וגזים בעוצמה הטבעות בוכנה/צילינדרים שחוקים.

יש לפרק את הצינור בין הטורבו לאינטרקולר ולבדוק אם הוא מוצף בשמן, ניתן לנתק את הצינור, להתניע ולעלות את הסל"ד ולבדוק אם הטורבו משפריץ שמן(בעיה נפוצה בטרנו), ותוך כדי שהוא מנותק לבדוק אם הנשם עדיין פולט שמן.

פורסם
אם הנשם פולט שמן וגזים בעוצמה הטבעות בוכנה/צילינדרים שחוקים.

יש לפרק את הצינור בין הטורבו לאינטרקולר ולבדוק אם הוא מוצף בשמן, ניתן לנתק את הצינור, להתניע ולעלות את הסל"ד ולבדוק אם הטורבו משפריץ שמן(בעיה נפוצה בטרנו), ותוך כדי שהוא מנותק לבדוק אם הנשם עדיין פולט שמן.

אני רוצה להבין אתה אומר שבכל מקרה הטבעות/צילינדרים שחוקים ובנוסף יתכן והטורבו משפריץ שמן?

אם כן איך זה מסביר את העובדה שהוא לא צורך שמן על כל פנים לא בצורה משמעותית?

בנוסף כשהנשם לא מחובר גם אין פליטת עשן.

פורסם
אני רוצה להבין אתה אומר שבכל מקרה הטבעות/צילינדרים שחוקים ובנוסף יתכן והטורבו משפריץ שמן?

אם כן איך זה מסביר את העובדה שהוא לא צורך שמן על כל פנים לא בצורה משמעותית?

בנוסף כשהנשם לא מחובר גם אין פליטת עשן.

אין פליטת עשן מהאגזוז כשהנשם לא מחובר

פורסם

יש מצב שהנשם עצמו סתום חלקית ולכן נוצרים לחצים במערכת השמן .

אם הרינגים או הטורבו היו גמורים היית מקבל עשן לבן מצינור הפליטה , לכן אני מציע קודם כל לנקות את הנשם .

פורסם
יש מצב שהנשם עצמו סתום חלקית ולכן נוצרים לחצים במערכת השמן .

אם הרינגים או הטורבו היו גמורים היית מקבל עשן לבן מצינור הפליטה , לכן אני מציע קודם כל לנקות את הנשם .

הלוואי שזה נכון . זה משהו שאני יכול לעשות בעצמי? או שצריך מוסך? אם כן אשמח לפירוט .

פורסם
הלוואי שזה נכון . זה משהו שאני יכול לעשות בעצמי? או שצריך מוסך? אם כן אשמח לפירוט .

אינני יודע איפה הנשם ברכב ספיציפי זה .אני מניח שבפורום ישנם כאלה שיודעים . אם לא , כל מוסך שמתעסק עם דיזל יוכל לעזור לך .

זו צריכה להיות פעולה די פשוטה .

אפשרות נוספת שנתקלתי בה היא שצינור החזרת השמן מהטורבו נסתם .לטורבו נכנס שמן מהחלק העליון ויוצא בחזרה מהצינור התחתון . צריך לפרק את התחתון ולהכניס משהו ארוך לכיוון הקרטר , אולי יש סתימה . רצוי לאחר מכן להחליף את האטם , ללא שימוש בחומר אטימה .

פורסם
אינני יודע איפה הנשם ברכב ספיציפי זה .אני מניח שבפורום ישנם כאלה שיודעים . אם לא , כל מוסך שמתעסק עם דיזל יוכל לעזור לך .

זו צריכה להיות פעולה די פשוטה .

אפשרות נוספת שנתקלתי בה היא שצינור החזרת השמן מהטורבו נסתם .לטורבו נכנס שמן מהחלק העליון ויוצא בחזרה מהצינור התחתון . צריך לפרק את התחתון ולהכניס משהו ארוך לכיוון הקרטר , אולי יש סתימה . רצוי לאחר מכן להחליף את האטם , ללא שימוש בחומר אטימה .

עזוב את הנשם בדיזל של ניסאן הוא לעולם ולא נסתם

פילטר אויר זה נכון ואחר כך בדוק את הצנרת וואקום

פורסם
עזוב את הנשם בדיזל של ניסאן הוא לעולם ולא נסתם

פילטר אויר זה נכון ואחר כך בדוק את הצנרת וואקום

תודה על התגובות , לאחר הביצוע אני אעדכן תוצאות.

פורסם
תודה על התגובות , לאחר הביצוע אני אעדכן תוצאות.

הייתי אצל שני מוסכים והם בטלו את הרעיון של ואקום או פילטר בלי לבדוק אפילו ואמרו שהמנוע נחלש. אחד מהם הוסיף שהמנוע יכול להמשיך לעבוד עוד שנים אבל האדים שיוצאים ומעט שמן שיוצא מהנשם לא קשור לואקום או פילטר. אחד מהם אמר שבמנוע בנזין יכול להיות קשר לואקום אבל לא בדיזל. לא עזרו הטענות שלי שהמנוע לא צורך שמן במידה רבה . אשמח לתגובות והמלצות למוסכים טובים באזור ראש העין.

פורסם

יתכן והם צודקים והמנוע קצת עייף . ההסבר שנתנו לך על ההבדל בין דיזל לבנזין מראה שבעל מוסך זה לא מבין דבר במנועים .

דוקא בדיזל עם טורבו יש ואקום חזק יותר בגלל יניקת האויר של הטורבו בעוד שבבנזין היניקה היא רק בשלב מהלך יניקת האויר כששסתום יניקה פתוח .

פורסם

במנוע דיזל אין שום וואקום (אלא אם כן מסנן האויר סתום) כי יש יניקה חופשית ללא מצערת ולכן יש משאבת וואקום שנועדה לסייע למערכות מופעלות וואקום כדי לתפקד, כגון מגבר הבלם וסולנואידים שונים.

משאבת הוואקום מקבלת שימון מהמנוע וגם מחזירה שמן למנוע ואם יש דליפת וואקום באחד הצינורות או במגבר בלם, לחץ העוקה עולה משמעותית (משאבת הוואקום מספיק חזקה לגרום לכך) ולכן ההמלצה של dan-idin לבדוק את מערכת האווקום לאטימות.

ניסן טראנו דיזל. הנשם פולט אדים ושמן.השאלה אם זה מעיד בוודאות על מנוע עייף או שיש אפשרויות נוספו? האם לא יכול להיות גמיות שסתומים? או טורבו זורק שמן? או אפשרויות אחרות? המנוע לא צורך הרבה שמן מאז שהחלפתי למינרלי 15/40 .

נשאלת השאלה, מה זה מפריע לך שהנשם פולט אדים? הרי אמרת שאין צריכת שמן ואין שום סמפטום אחר ברכב, אז מה זה בדיוק אתה מחפש?

פורסם
במנוע דיזל אין שום וואקום (אלא אם כן מסנן האויר סתום) כי יש יניקה חופשית ללא מצערת ולכן יש משאבת וואקום שנועדה לסייע למערכות מופעלות וואקום כדי לתפקד, כגון מגבר הבלם וסולנואידים שונים.

משאבת הוואקום מקבלת שימון מהמנוע וגם מחזירה שמן למנוע ואם יש דליפת וואקום באחד הצינורות או במגבר בלם, לחץ העוקה עולה משמעותית (משאבת הוואקום מספיק חזקה לגרום לכך) ולכן ההמלצה של dan-idin לבדוק את מערכת האווקום לאטימות.

נשאלת השאלה, מה זה מפריע לך שהנשם פולט אדים? הרי אמרת שאין צריכת שמן ואין שום סמפטום אחר ברכב, אז מה זה בדיוק אתה מחפש?

קודם אני חושש מבדיקות זיהום אוויר, וחוץ מזה אני רוצה למכור את האוטו ולכן צריך לדעת מה מצבו האמיתי. וגם אם לא אצליח למכור אני ארצה לדעת מה מצבו.

• תוכן חדש...