Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה I10 שלי נקנתה לפני כשנה וחצי. מאז כבר הספקתי לבקר במוסך פעמיים לצורך מילוי שמן. בהתחלה שמו שמן רגיל ואז בפעם השניה אמרו שהיצרן יודע שיש פה בעיה עם המנוע שאוכל שמן אז בגלל שכבר הייתי צריך לעשות טיפול ראשון, כבר החליפו לסינטטי מלא (מחצי סינטטי) ואמרו שלא אמורה להיות בעיה עכשיו כי כנראה סוג השמן לא היה טוב. מאז הטיפול האוטו עשה כ 7000 ק"מ וכיום הרכב עומד על כ 13K והמד שמן כבר ירד ברבע.

בסוף השבוע הקרוב אני מתכוון ללכת למוסך ולתת להם לנסות ולפתור את הבעיה כי ממש אין לי סבלנות כל פעם לרוץ למוסך בשביל שמן.

השאלה שלי היא כזאת.. למרות שאני מקדים את המאוחר, מה קורה במידה והבעיה אינה נפתרת? הרי אם הייתי יודע שהאוטו אוכל ככה שמן לא הייתי קונה אותו. מה הזכויות שלי במצב כזה?

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהי צריכת השמן ל-10K ?

מעבר משמן חצי סינטטי לסינטטי מלא ברכב חדש לא ישנה במאומה את צריכת השמן.

למה שלא תקנה גלון של שמן ותמלא כול פעם שחסר במקום לנסוע למוסך ?

לפי דעתי פנה בתלונה לשירות לקוחות או/גם לעתונות ופרסם את תלונתך במידה והיא מוצדקת.

איזה כייף לי :)

פורסם

סביר להניח שספר הרכב מפרט מהו טווח צריכת השמן הסביר למנוע.

בד"כ אם בפועל מגיעים לנתון הזה מדובר בתופעה חריגה המעידה על משהו שאינו תקין.

אבל, יש יבואנים שינסו להסתתר מאחוריו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ה I10 שלי נקנתה לפני כשנה וחצי. מאז כבר הספקתי לבקר במוסך פעמיים לצורך מילוי שמן. בהתחלה שמו שמן רגיל ואז בפעם השניה אמרו שהיצרן יודע שיש פה בעיה עם המנוע שאוכל שמן אז בגלל שכבר הייתי צריך לעשות טיפול ראשון, כבר החליפו לסינטטי מלא (מחצי סינטטי) ואמרו שלא אמורה להיות בעיה עכשיו כי כנראה סוג השמן לא היה טוב. מאז הטיפול האוטו עשה כ 7000 ק"מ וכיום הרכב עומד על כ 13K והמד שמן כבר ירד ברבע.

בסוף השבוע הקרוב אני מתכוון ללכת למוסך ולתת להם לנסות ולפתור את הבעיה כי ממש אין לי סבלנות כל פעם לרוץ למוסך בשביל שמן.

השאלה שלי היא כזאת.. למרות שאני מקדים את המאוחר, מה קורה במידה והבעיה אינה נפתרת? הרי אם הייתי יודע שהאוטו אוכל ככה שמן לא הייתי קונה אותו. מה הזכויות שלי במצב כזה?

ההבדל בין מידת המקסימום למינימום על המדיד הוא לרוב ליטר אחד של שמן. אם גם ביונדאי מדובר בליטר והאוטו שלך צרך 250cc של שמן במהלך 7000 ק"מ, אני לפחות מתקשה לזהות כאן בעיה. קנה לך בקבוק של ליטר שמן מהסוג שמשמש את המוסך שלך ומלא בעת הצורך ואז תוכל גם לחסוך את "הריצה" למוסך. ממילא לפי חשבון גס, מועד הטיפול יגיע הרבה לפני שהשמן יגיע למידת המינימום.

פורסם

היצרנים דואגים "לרפד" את עצמם בנושא צריכת השמן. בכל ספר רכב אתה תמצא כי צריכה של עד ק"ג/ ליטר שמן לכל 1000 ק"מ הינו בגדר הסביר. היבואנים מחמירים יותר ומעל לחצי ק"ג/ ליטר ל- 1000 ק"מ מוגדר אצלהם כצריכה חריגה.

גם אם תדרוש החלפת מנוע, הדרך עוד ארוכה, כי בשלב הראשוני היבואן ינהל רישום של צריכת השמן לאורך אלפי ק"מ ולאחר מכן יקבל החלטה.

פורסם

גם במוסך אמרו לי שיש פה משהו לא תקין כי לא הגיוני שבשנה וחצי ו 13K ק"מ אני ממלא שמן כבר בפעם השלישית והם רוצים שאביא את האוטו לבדיקת הסיבה שהאוטו אוכל ככה שמן.

מה ששכחתי לציין פה, ואני חושב שזה חשוב, זה שבטיפול האחרון מילאו לי שמן הרבה מעבר למקסימום של המדיד. היה לי שם לפחות רבע מעל המקסימום של המדיד, וב 7000 ק"מ שהאוטו עבר מאז, כבר הספיק לרדת עד כמעט לחצי. קשה לי להאמין שאין פה בעיה

פורסם
בכל ספר רכב אתה תמצא כי צריכה של עד ק"ג/ ליטר שמן לכל 1000 ק"מ הינו בגדר הסביר. היבואנים מחמירים יותר ומעל לחצי ק"ג/ ליטר ל- 1000 ק"מ מוגדר אצלהם כצריכה חריגה.

אתה בטוח שבכל ספר רכב? אני מכיר את זה רק מספרות של VAG.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בהחלט הרבה ייצרנים מצהירים שמנוע חדש צורך 1 ליטר שמן ל-1000 קילומטר.

ראה מסמך מספר הרכב של טויוטה יאריס.

שים לב שהם לא מציינים לאורך איזה תקופה מנוע חדש עשוי לצרוך 1 ליטר.

Pages from Owner_s_Manual.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

לא חושב שיש כאן עילה לתביעה בטח שהדבר עומד בהוראות היצרן(לפי מה שאומרים כאן החבר'ה).

אתה לא צריך לרוץ למוסך בכל פעם. תרכוש שמן בתקן ובצמיגות הנכונה ותמלא בעצמך.

פורסם
מה ששכחתי לציין פה, ואני חושב שזה חשוב, זה שבטיפול האחרון מילאו לי שמן הרבה מעבר למקסימום של המדיד. היה לי שם לפחות רבע מעל המקסימום של המדיד, וב 7000 ק"מ שהאוטו עבר מאז, כבר הספיק לרדת עד כמעט לחצי. קשה לי להאמין שאין פה בעיה

עודף שמן מוביל ללחץ גבוה מהנדרש, דבר שיוביל בתורו לפריצת מחזירי שמן, דליפות וכו'. לפחות ברמה התיאורטית יש אפשרות לקשור בין המילוי העודף לבין תופעת איבוד השמן שכרגע יש לך.

השאלה היא איך אתה מוכיח שהמכונאים הם אלה שאכן מילאו לך יותר שמן מהנדרש. המוסך יכול לטעון מצדו שאין לו מושג על מה אתה מדבר ושאתה מנסה להפיל עליהם את הנזק שאתה גרמת ברשלנותך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כמו שכבר ציינתי מספר פעמים,

אני נוהג על I10 של החברה, הרכב הזה מוגדר כרכב משימות, כלומר כול יום או כמה פעמים ביום נוהג עליו מישהו אחר, זה הרכב העיקרי שאני נוהג עליו ויצא לי לנהוג עליו מרחקים ארוכים מאוד ביום, לדוגמא: רחובות - קריית שמונה - רחובות (באותו יום, לא אנושי אני יודע)

בכול מקרה זה רכב חברה, לא ליסינג, האחריות נגמרה אם אני לא טועה כי טיפולים זה משהו שהרכב הזה לא רואה בדיוק, השמן שלו כבר לא שחור, על גבול השרוף עם ריח וצבע/מרקם מזעזע.

מה שאני בא לציין פה - אין צריכת שמן, יש ממש מעט, לאורך ה30 אלף קילומטר האחרונים הוספנו לו רק כוס שמן.

(הרכב עם 70 אלף קילומטרים של התעללות מוחלטת, סל"ד על הקצה רוב הזמן, מונע שעות על שעות ביום, בקיצור רכב חברה עם כול הסטיגמות מתגשמות בו - לצערנו)

פורסם

אני יודע שיש שלא יסכימו עם מה שאני הולך להגיד, אבל אני מאמין בזה .

ביונדאי מורשה שמים שמן של סונול זול.

בעיניי הוא לא איכותי בעליל לרכב, ובחיים אני לא אשים שמן מעין זה .

מיד אחרי הטיפול אני הוצאתי את השמן הזה ושמתי שמן איכותי שאני מכיר ואוהב.

במקרה הנ"ל זה היה 5W30 של וולוליין .

מעבר לזה שדיברתי עם כל מוביל הם אמרו לי חד משמעית "שאני יכול לשים כל שמן שארצה כל עוד הוא עומד בתקן" אז ליונדאי IX35 שיש ברשותנו זה מה אני עושה ולא אסכים לעולם לשים שמן זול ועוד לשלם למוסך מעל 300 ש"ח עליו ללא עבודה . שאתה יכול לקנות את הסגול בפחות .

זאת הבעיה בארץ פשוט לנסות להרוויח כמה שיותר .

פורסם

אם תחבר את כל הפעמים שהוסיפו לך שמן, זה משהו כמו ליטר עד ליטר וחצי. על 13K ק"מ זה בסדר גמור.

בנוסף, כמות השמן במנוע הזה היא קטנה מאוד (3 ליטר בסה"כ) ולכן כל חוסר הכי קטן בא לידי ביטוי במדיד עצמו.

יש מכוניות (מנועים...) שצורכים הרבה שמן, יש מנועים שצורכים מעט שמן ויש מנועים שלא צורכים כלל שמן.

הנורמה היא איפשהו באמצע, ואתה לא יכול לתבוע את היצרן או היבואן על זה שהרכב שלך עומד איפשהו באמצע ובהחלט בנורמה שקבע היצרן ובכלל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...