Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר על רנו מגאן שנת 2000, גיר אוט' שהוחלף בחודש אפריל ועד היום לא היו איתו בעיות.

אתמול בצהריים נסעתי בתוך שלולית (עומק בינוני) ומאז הגיר לא מתפקד כהלכה.

החנתי את האוטו וחשבתי שאם אני אתן לו להתייבש אז זה התסדר אבל היום בבוקר הגיר ממשיך לתפקד באופן מוזר.

הבעיות איתו הן:

1. בתצוגת ההילוכים על לוח השעונים האור מהבהב על ההילוך הנוכחי, קורה לעיתים - במיוחד כאשר:

2. הידית הילוכים מרגישה חופשיה יותר ולא תמיד מכניסה להילוך.

3. כאשר הילוך לא נכנס כמו שצריך (ולפעמים באמצע נסיעה) דולקת הנורת אזהרה של הגיר ונשמע זמזם.

ראוי לציין שכן כל ההילוכים עובדים, והאוטו נוסע, יש בעיטות קלות עד בינוניות בהחלפה של ההילוכים.

בנוסף מד הטורים מתנהג טיפה שונה - בעצירה מוחלטת הוא על 500 סלד, ב 100 קמש הוא על 2200.

מישהו יכול לתת לי כיוון לבעיות האלה? איזה חלק כנראה נדפק? האם שלוליות באמת יכולות לגרום כל כך הרבה נזק?

אני מחר בבוקר מתכוון לגשת למוסך גירים (ד"ר גיר בראשון לציון, אשמח לקבל חוות דעת למי שמכיר)

פורסם

קרה לי ביונדאי אקסנט, נכנסתי לשלולית ממש עמוקה ואפילו כמה פעמים ברצף באותה השלולית, ולאחר בדיקה היה צריך להחליף את המחשב גיר של הרכב.

הייתי ממליץ לעשות בדיקה יותר מעמיקה במוסך

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
במקרה הגרוע נכנסו מים לגיר והוא נדפק - בדגם זה יש נשם שבולע מים לא עמוקים במיוחד.

רובם הוחלפו בריקול

אין לי מושג לגבי ריקול זה או אחר, קיבלתי את הרכב לפני שנה וגם הגיר הנוכחי הוחלף באפריל (גיר משומש ומשופץ), אז אי אפשר לדעת.

האמתי שהגיר דווקא עובד ומחליף לכל ההילוכים כשאר הוא על D , ולפעמים אל הגירים חס עלי והנורה לא מהבהבת :-)

לא אמור להיות כיסוי או משהו שמגן על החיישנים וכל הלמטה? מוזר.

פורסם

תראה, אם זה שלולית רגילה, שנכנסים אליה במהירות נמוכה, לא אמור ליהיות בעיה.

אם זה שלולית ממש עמוקה, ועוד נכנסת אליה קצת מהר, תגיד תודה שהרכב עוד נוסע.

צרפתיות שונאות מים, זה כלל ברזל.

מכוניות אחרות, אתה יכול לבוא עם זרנוק של מכבי אש, ולא בטוח שיקרה משהו.

צרפתיות, ישפך לך קצת מים כשאתה ממלא מים לווישרים, ותתחיל להתפלל.

בקיצור, אם זה שלולית קלילה, כנראה שיש בעיה באטימה של הגיר, וצריך לבדוק את האטימה של כל האלקטרוניקה ברכב.

ב406 שלי, אחרי שפגעתי בשועל, החלפתי כמה חלקים (לא נכנס לזה כרגע), אבל איזה פאנל קטן שיושב בין הטמבון לגלגל הקדמי, לא היה אפשר להשיג.

אילתרו לי משהו.

הגיע עונד הגשמים, נכנסתי לא מהר מאוד אבל גם לא לאט לשלולית קטנה (לא יותר מ3 סמ), ונדלקה לי מנורה של מצבר (נדלקה חלש כזה) וגם מנורת STOP לשניה. (אחרי 3 דקות נסיעה הכל נכבה).

גם לפני הטסט, נכנסתי לטיפול גיר ונשאר לכלוך של שמן, הרכב לא עבר טסט, הלכתי לנקות את השמן במוסך, פתאום אני רואה את המכונאי משפריץ קצת, ישר צעקתי לו, הוא הפסיק, אחרי 10 דקות נסיעה נדלקה לי מנורת סטופ, נתתי לרכב לנוח עם מנוע מכובה כ 5 דקות ומאז הכל הסתדר.

בקיצור צרפתיות רגישות למים בצורה מפחידה.

פורסם

עדכון - הבעיה הייתה בבורר מצבים. מים חדרו לתוכו, עדיין לא ברור אם זה מהשלולית או מנזילה שהייתה לי לא מזמן.

הבורר הוחלף והרכב תקין.

באותה העת הייתי רוצה להמליץ על מוסך "ד'ר גיר" בראשון לציון, הבחור שם באמת מומחה, נתן לי אחלה של שירות ובדק לי את התיקנות של הגיר/שמן על דרך.

פורסם
שלום לכולם,

מדובר על רנו מגאן שנת 2000, גיר אוט' שהוחלף בחודש אפריל ועד היום לא היו איתו בעיות.

אתמול בצהריים נסעתי בתוך שלולית (עומק בינוני) ומאז הגיר לא מתפקד כהלכה.

החנתי את האוטו וחשבתי שאם אני אתן לו להתייבש אז זה התסדר אבל היום בבוקר הגיר ממשיך לתפקד באופן מוזר.

הבעיות איתו הן:

1. בתצוגת ההילוכים על לוח השעונים האור מהבהב על ההילוך הנוכחי, קורה לעיתים - במיוחד כאשר:

2. הידית הילוכים מרגישה חופשיה יותר ולא תמיד מכניסה להילוך.

3. כאשר הילוך לא נכנס כמו שצריך (ולפעמים באמצע נסיעה) דולקת הנורת אזהרה של הגיר ונשמע זמזם.

ראוי לציין שכן כל ההילוכים עובדים, והאוטו נוסע, יש בעיטות קלות עד בינוניות בהחלפה של ההילוכים.

בנוסף מד הטורים מתנהג טיפה שונה - בעצירה מוחלטת הוא על 500 סלד, ב 100 קמש הוא על 2200.

מישהו יכול לתת לי כיוון לבעיות האלה? איזה חלק כנראה נדפק? האם שלוליות באמת יכולות לגרום כל כך הרבה נזק?

אני מחר בבוקר מתכוון לגשת למוסך גירים (ד"ר גיר בראשון לציון, אשמח לקבל חוות דעת למי שמכיר)

אני לא מכונאי אבל כנראה בורר ההילוכים נרטב ומקצר המיקום שלו נגיש אפשר לפרק בקלות לייבש לנקות והכל יסתדר

• תוכן חדש...