Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם,

אז היום אכן ביצעתי נסיעת מבחן על הניסאן קשקאי הידנית 1.6

וראשית, כמה מילים על הסוכנות בהרצליה:

השירות שקיבלתי בסוכנות הרצליה היה אדיב וענייני - כשביקשתי לראות את רמת האיבזור הופנתי לרכב לדוגמא וכל שאלותיי נענו.

על אף כל המעללית של השירות מכירות שקרסו - לטעמי הם עשו עבודה טובה איתי, ועל כך מגיעה מילה טובה.

ועכשיו לנסיעה:

הרכב שעמד לרשותי היה רכב בן שבועיים עם כ2000 ק"מ שעברו תחת ידם של בוחני רכב חסרי רחמים.

אורך נסיעת המבחן היה כשעה שבא ניסיתי את הרכב בתנאי של כביש מהיר, כבישים צפופים ושבל עפר.

אתחיל בחיצוניות, ניסאן קשקאי VISIA רגילה לחלוטין רק פלוס דוושה שלשית ומוט הילוכים שמעוצב שונה.

היות ואת כל האיבזור כיסו כבר לא מעט במבחני רכב, אדלג על כך - גם ככה הרדיו היה כבוי ע"מ שאוכל לבחון את בידוד הרעשים.

מבחינת חווית נהג, התרשמתי.

הכיסאות מרגישית תומכים הכל מהגב התחתון ועד לכתפיים ומרגישים רכים ויציבים לאדם גדול שכמוני (וזה לא פשוט)

מבחינת מרווח ביני לבין מעטפת הרכב לא הרגשתי את אותה צפיפות שכיום אני מרגיש בפאביה או שהרגשתי בשניה שנכנסתי לג'וק.

בפשטות, הרכב מרווח מאד.

הרווחה נכחה גם באזור הדוושות שעבורי היה בעייתי משהו בפאביה עקב צפיפות (כן, כן, גם הרגליים גדולות)

היות והיה יותר מקום הרגשתי את תנוחת הישיבה שלי יותר נינוחה ונעימה בשילוב עם התמיכה המצויינת שהציע המושב הרגשתי מצויין. הקשקאי עמד בציפיות שלי בחלק הנ"ל.

נעבור ליחידת ההנעה,

כפי שכולנו יודעים גיר ידני של 5 הילוכים עם מנוע 1.6 וותיק שמספק 117 כ"ס.

בגדול, המנוע מספיק פלוס, פלוס.

ועכשיו אפרט גם למה, הדאגה שלי הייתה שהרכב כבד מדיי עבור המנוע הנ"ל אבל אם זה טוב לאירופאים מי אני שלא אנסה.

אז התחלתי נסיעה בשילוב של הילוב ראשון ושיחרור קלאץ.

אסכם את הממשק בכך שבורר ההילוכים היה לטעמי, מהלך קצר ומדוייק והקלאץ הרגיש קצר מהלך ורך (מאד) מודה לקח לי כמה שילוב ע"מ להתרגל - כשחזרתי לפאביה שלי מודה שהתבאסתי מעט שגם היא לא ככה.

עיקר העניין עבורי היה בדיקת הגמישות של המנוע לתנועה עירונית וגם שיוט בין עירוני שמבחינתי זה מהירות 100 בהילוך חמישי.

ברחובות הפקוקים והגשומים של הרצליה פיתוח השילוב הוכיח את עצמו כגמיש, כשבחנתי את הייטי באותם תנאים המנוע 1.2 TSI בשילוב התיבה הידנית הציע או שחור או לבן -כלומר מתחת לתחום הגדישה הוא היה קטסטרופה ובתוך התחום, תענוג (או שחור או לבן) הקשקאי הציע תחום אפור ונהדר הרגשתי את המנוע "מושך" על רוב הסקאלה, כמובן שרוב שהייתה תחושה של יתר מומנט ככל שהתקרבתי ל4K בשעון הסל"ד.

היה חלק בי שחיפש איזה יצר פראי שאולי חבוי ביחידת ההנעה - לא מצאתי כזה (הרכב מתנהג כמו רכב משפחתי צפוי, רגוע ושליו)

על ההיגוי אני יכול לומר שחשתי את אותו הדבר,

רגוע, שליו וצפוי. אחרי הפעם הראשונה שאיתגרתי את בקרת האחיזה הבנתי מהר מאד - אין הפתעות (ברכב משפחתי זה בול במטרה).

בחלק האחרון הקדשתי את תשומת ליבי לאקוסטיקה ונועם הנסיעה.

אז בשביל העפר המתלים עקבו יפה ולא הרעישו וגם לא המנוע כל עוד שמרתי על קו רגוע ונקי, כשעברתי על הבור הראשון הרכב עשה פרצוף של "זה לא נעים לי" בצורת חבטת מתלה מורגשת, חייב להודות - שמעתי אבל לא נבהלתי.

לשבילים חקלאיים כאלה אקח אותו שוב בשמחה - אבל לא יותר.

ברחובות הצפופים של רישפון כל פסי ההאטה עברו להם בניחותה תחת מתלי הקשקאי בלי להיות מורגשים כמעט בכלל (שוב נחמד למשפחה, מרגיש בול כמו הדימוי של SUV)

ובכביש המהיר, כמעט ולא שומעים את המנוע עד לאזור ה4-5K סל"ד (בשיוט של 100 ק"ש המנוע באזור ה2700 סל"ד) רעשי הכביש כמעט ולא נוכחים פרט לקול צמיגים לא ממש מורגש - בגדול שקט, שקט מאד (רכב משפחתי כבר אמרנו?).

אז בואו נסכם,

אני יצאתי לבחון רכב משפחתי עם טוויסט של פוזת ג'יפ ומחיר של ליסינגאומטית.

מצאתי רכב מעודן, צפוי ובעיקר משפחתי.

הרכב הצליח לתת לי בשעה שבה נהגתי בו תחושה ששם אני צריך להיות.

הרגשתי שמצאתי את השעה של השקט בדרך לעבודה וחזרה.

בסוף המבחן רשמתי צ'ק על סך המחיר של הרכב ויצאתי בחיוך,

מצאתי את הרכב הבא שלי :)

לכשאקבל את הרכב מבטיח תמונות עוד קצת פירוט על הקשקאי.

דבר אחד עדיין לא הוחלט, האם התמונה תהייה עם אבטיח או מלונים (תזכורת לעצמי, צריך לקפוץ לירקן שבוע הבא יש אוטו חדש)

שלכם בביקורתיות,

טל

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טל, בהמשך לשיחתנו הטלפונית אתמול - תקבל את הרכב ונעשה השוואה. יש לי הרגשה שקצת שכחת איך היטי נוסעת ומרגישה. אל תתחמק :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ההתרשמות שלי מגרסא מאובזרת יותר היתה קצת שונה, לטעמי שיכוך מהמורות בינוני, ונוחות כסא לאחר רבע שעה דורשת שיפור בשל היעדר תמיכה. מצד שני, אני רזה ;-) (מה שמשפיע על שני המישורים שתיארתי :-) )

תהנה, מדובר ללא כל ספק ברכב מוצלח ובמחיר מפתה ביחס למקביליו. בהצלחה!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הגזמת... בנסיעת מבחן כה קצרה? טוב שלא ביקשת שיבדוק אמינות...

אני אענה לך באותו מטבע: סייג לחוכמה שתיקה. הבחור נסע שעה על הרכב וביקשתי התרשמות לא תוצאות מעבדה. תנוח.

פורסם

לפני שאחד מכם שולף גרזן :)

בנוגע לצריכת דלק אני יכול לומר רק מה שראיתי במחשב דרך.

בנסיעה בין עירונית נראה כי הצריכה הינה באיזור ה4 ליטר ל100 ק"מ

מצד שני לא מדובר בתצוגה נומרית אלה בכמו בסוג של BAR גרפי שנע על סקאלה של מספרים

בבמוצע הצריכה הייתה על 11 לליטר ל100

לא יודע איך נסעו ברכב לפניי - וכפי שרשמתי בביקורת אני מאמין כי כתבי הרכב לא ריחמו עליה

היה גם מישהו שאמר לי שהוא ניסה לבדוק כמה חזק הרכב סוחב בכל הילוך בלי רחמנות (לא אני - אבל גם לא משנה מי).

נ.ב.

אוראל מבטיח לא להתחמק - חוץ מזה אם אני אתחמק מי יעזור לי לאכול את המלונים מהביקורת???

טל

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

תתחדש,

נחמד לקרוא דעה על הרכב, שכן עוד לא ראיתי כתבות עליו.

שכן שלי קיבל כזאת מליסינג בצבע לבן, לפני כמה ימים.

בגירסה זו היא נראית פשוטה לטעמי, מגיעה עם טסות ולא ג'נטים מגנזיום וידיות הדלתות בצבע שחור ולא בצבע הרכב.

היא נראית גם קטנה בגודל יחסית, המאזדה CX5 שלי נראית גדולה משמעותית כשהיא עומדת לידה.

הסל"ד מחוץ לעיר שצינת קצת גבוה, בגירסת הגיר הרציף הבנתי שהוא נמוך משמעותית.

מלבד זאת בהחלט למי שרוצה "ג'פון" ומוכן לנהוג עם גיר ידני, מדובר בעיסקה אטרקטיבית במיוחד ובייחוד במחיר "חבר" של 117,900 ש"ח בלבד.

מעניין שהשכן שלי קיבל אותה עם ניילונים על הכסאות והשאיר אותם עדיין, חשבתי שהפסיקו עם זה, כי אני קיבלתי את המאזדה ללא ניילונים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

נהניתי לקרוא את רשמייך וחשתי תחושות די דומות בנסיעת מבחן קצרה, לאחר שאבי הזמין את הרכב הזה וסקרנותי התעוררה.

מה שהרשים אותי במיוחד היתה נוחות הנסיעה; קצת כמו צרפתיות של פעם. המושב ותנוחת הנהיגה היו מצויינים, המנוע לא יותר מסביר. מאידך, עם קצת מעל 2000 ק"מ(נהגתי בו בשבוע שעבר), המנוע טרם הגיע לשיאו, כך שמכאן העניינים יכולים רק להשתפר. הייתי מצפה גם להחלפת הילוכים קלילה יותר(המהלך הקצר היה נהדר) - יתכן וגם זה עוד יקרה בעוד אי אילו אלפי קילומטרים.

בגדול, יופי של קנייה לחובבי הז'אנר(שאני לא נמנה עליהם).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נשמע מפתה מאוד לקנות אחת.

סך הכל ג'יפון יפה (משפחתית מוגבהת), במחיר טוב.

השאלה העיקרית שלי איך המנוע.

במישור הכל טוב ויפה, גם מנוע 1.2L 4 צילינדר יסחוב אותה.

השאלה מה קורה בעליות עם רכב מלא, האם צריך למשוך כל הילוך לכיוון האדומים או שהיא מתנהגת רגיל כמו מכונית ממוצעת?

עוד שאלה חשובה, איך האבזור.

אין הרגשה של קמצנות? (כאילו, יש מקום לתוספת, אבל הוא נשאר ריק כי אתה קנית גרסא זולה).

זה הדבר שהכי מעצבן אותי ברכב, כאילו היצרן רוצה לבאס אותך שקנית את הבסיס.

פורסם

לגבי הייטי - מה או שחור או לבן?

ה"שחור" הוא עד 1500 סל"ד, משם מתחיל ה"לבן"

מה מיוחד במנוע הזה (של הקשקאי)? יש לו צליל של מנוע טווין ספרק בסל"ד גבוה?

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

• תוכן חדש...