Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בירשותי פיגו 206 שנת 2001 מנוע 1400 אוטומט , אני חייב להוציא את התיסכול כאן (בירשותכם) ובבקשה לא להעביר את הנושא לחוות דעת כי פירסמתי גם שם אני רוצה שתקראו את הסיפור שלי ותבינו אותי בבקשה..

החלפתי במוסך המורשה אוריאל כהן בחיפה, חצי רכב . ראדיאטור חדש(ORDONEZ)משאבת מים , טיימינג , פקק לחץ של המיכל , צינור(ראדיאטור) שמוביל למנוע ותרמוסטט ...

בהתחלה הייתה לי בעיה של התחממות(אחרי התיקון!)עם העלאת מהירות של הרכב נגיד מגיע ל-100-110 קמ"ש ככה החום מנוע עולה הגיע לי עד ל-100 כל פעם ואז המאוורר עבד בצורה חזקה מאוד ואז ירד המחוג לכמה שניות , וככה חלילה יורד ועולה , ככל שאני עולה במהירות ככה המחוג עולה יותר הגיע לי למצב שזה הגיע לקו אחרי ה-100 שהאוטו עוד שניה התפוצץ..

כל הדברים האלה קרו לי שאין עומס כלל על הרכב! רכב ריק רק אני נמצא , ללא מזגן , מזג אוויר קריר בלילה או ביום זה לא כל כך הרבה הבדל ..

קרה לי כמה פעמים שאחרי נסיעה כזאת הרכב איבד הרבה נוזל קירור ונאלצתי למלא כל הזמן ..

חזרתי למוסך תיארתי לבעלים שם הוא טען שכנראה נשאר קצת אוויר במערכת או שהתרמוסטט לא טוב , החליף לי את התרמוסטט מילא נוזל וניקז את כל האוויר מהמערכת ..

טוב עבר יום יומיים נסעתי , ושוב חוזר לאוטו בעיה כלל שאני עולה במהירות ככה החום מנוע עולה ועובר את ה-90 ללא עלייה וללא נסיעה מאומצת!

חייב לציין שאיך שאני מוריד מהירות ומגיע ל-0 כמעט או רמזור אז המחוג חוזר ל-82 חום בערך..

הלכתי אליו עוד פעם תיארתי את הבעיה , הוא ענה לי שזה כנראה התרמוסטט אמרתי לו החלפתי מלפני שבוע אצלך איך זה יכול להיות שככה הולך תרמוסטט (חשוב לציין שבכל הפעמים שהוא החליף תרמוסטט הוא החליף למקורי ככה לפחות הוא טען)מין הסתם מוסך מורשה פיג'ו אני דיי מאמין ובטוח הוא גם הראה לי על התרמוסטט שרשום "France" , בקיצור הוא שוב החליף לי תרמוסטט ולפני שהוא החליף ראיתי אותו לוקח את התרמוסטט והולך לאיזה מקום ושמעתי כל מיני דפיקות כאילו כאילו הם דופקים עליו או משו אני לא יודע לא ראיתי ..

בכל מקרה שם הכל חיבר מילא נוזל , ניקז אוויר וכו .. אמר לי שעכשיו יהיה בסדר אם לא יהיה בסדר תחזור שוב.

נסעתי , והכל בסדר , אני חייב לציין שעבר שבועיים בערך מאז שהייתי אצלו בפעם האחרונה והמד חום פשוט בקושי עובר את ה-70 מעלות! אני יודע שזה לא תקין וגורם לצריכת דרך רבה ואני מרגיש זאת המד דלק יורד בצורה משמעותית , רוב הפעמים בנסיעות המד חום מראה אפילו קצת מתחת ל-70 ולפעמים הוא מראה 75 בערך באמצע של ה-70 ל-80 ובנסיעה מואמצת עלייה וכאלה הוא מגיע ל-80 וזהו לא עובר..

מה קורה כאן ? זה נראה כאילו הוא חיבר לי ולא שם לי את התרמוסטט מה קורה כאן? אני כבר מיואש מיזה ומהמוסך אני פשוט נמאס לי ללכת למוסך ולהגיד על הבעיה הזאת!

שילמתי 2500 של על ראדיאטור חדש של חברת ORDONEZ הוא ציין לי שזה בין הטובים מאירופה , עשיתי משאבת מים חדשה , טיימינג ועוד כמה דברים קטנים..

מה אפשר לעשות ? אני כבר לא יודע מה להגיד למוסך עכשיו שהמד חום שלי לא עובר את ה-70 מעלות מה להגיד? בבקשה תעזרו לי התייאשתי , אני חייל בצבא אין לי כל כך זמן אבל כשיש זמן אני תמיד מוצא..

אני חייב לציין שהרכב נוסע ומגיב מעולה רק הדבר הזה עכשיו על הראש..

פורסם

משום מה, יש לי הרגשה שהוא ביטל את הטרמוסטט החדש שהוא שם לך.....

כלומר, שילמת על טרמוסטט ולא נפתרה הבעיה אז הוא ביטל לך אותו.

זה לא מצב תקין ורכב לא צריך לעבוד ללא טרמוסטט.

הרכב אוכל ככה דלק, ועושה נזק למנוע.

האם הרכב אוטומט? אם כן, לפי דעתי הקולר של הגיר סתום ומכאן כל הבעיה מתחילה.

אם לא, אולי רדיאטור חימום סתום, או בעיית ראש מנוע.

יש צורך בבדיקה של כל אלה לפני החלטה של החלפה.

פורסם
משום מה, יש לי הרגשה שהוא ביטל את הטרמוסטט החדש שהוא שם לך.....

כלומר, שילמת על טרמוסטט ולא נפתרה הבעיה אז הוא ביטל לך אותו.

זה לא מצב תקין ורכב לא צריך לעבוד ללא טרמוסטט.

הרכב אוכל ככה דלק, ועושה נזק למנוע.

האם הרכב אוטומט? אם כן, לפי דעתי הקולר של הגיר סתום ומכאן כל הבעיה מתחילה.

אם לא, אולי רדיאטור חימום סתום, או בעיית ראש מנוע.

יש צורך בבדיקה של כל אלה לפני החלטה של החלפה.

חייב לציין שמאז שקניתי רדיאטור וכל דברים שציינתי שזה מלפני חודש בערך אולי פחות לא שילמתי שקל על כל ה"ביקורים שהייתי אצלו במוסך והחליף לי כמה פעמים תרמוסטט)

הרכב אוטומט , אני לא יכול לבוא אל המוסכניק ולהגיד לו לבדוק את זה ולבדוק את זה הוא אמור לדעת לבד לא? במיוחד שזה מוסך מורשה פיג'ו מה הלאה מה לעשות?

פורסם

מציע שתסור מהר למוסך שמתמחה בצרפתיות, לא מורשה יבואן ואשר מומלץ כאן בפורום.

אני לא מכיר באזור הצפון כך שלא אוכל לסייע.

מוסך אמין ומקצועי הוא אלף בית בתחזוקת רכבים ישנים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
מציע שתסור מהר למוסך שמתמחה בצרפתיות, לא מורשה יבואן ואשר מומלץ כאן בפורום.

אני לא מכיר באזור הצפון כך שלא אוכל לסייע.

מוסך אמין ומקצועי הוא אלף בית בתחזוקת רכבים ישנים.

אני ממש לא רוצה להוציא עוד כסף על זה! רשמתי , שילמתי 2500 שקל על כל הפריטים שקניתי , אני רוצה שהמוסך הזה בעצמו יתקן לי את הבעיה ובחינם קניתי לא מעט דברים ולא זולים בכלל ודבר כזה לא צריך להיות בכלל..

פורסם

אבל אתה רואה שהוא לא יודע את הפתרון, אז מה בכח שיעשה ניסיונות על הרכב שלך?

קח את זה כשכר לימוד בחיים, ותלך למישהו שמבין ברכבים האלה.

דעתי, הקולר גיר שלך סתום.( קולר חדש עולה 1500 ש"ח).

מערכת הקירור שם היא טורית, ואם משהו סתום או לא תקין, תהיה בעיית התחממות.

פורסם
אני ממש לא רוצה להוציא עוד כסף על זה! רשמתי , שילמתי 2500 שקל על כל הפריטים שקניתי , אני רוצה שהמוסך הזה בעצמו יתקן לי את הבעיה ובחינם
ואני לא רוצה להיות שמן ומקריח, זה עוזר לי?

כמו שאמרנו לך קודם - גש למוסך אמין ומקצועי אם אתה רוצה לסיים את מעגל הקסמים שבו אתה הולך למוסך מורשה יבואן שלא רוצה או לא יכול לסייע לך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• ספונסר פורום
פורסם

ללכת למוסך אחר או לא זו החלטה שלך,על סמך מה שכתבת ASIX כתב לך את התשובה לבעיה.

כרגע אתה נוסע בלי טרמוסטט,זה לא מצב תקים,צריך לבדוק אם הקולר גיר סתום,ואם יש דליפה של גזי פליטה למערכת הקירור מאטם ראש המנוע,זו לא תקלה מסובכת למוסך שמכיר את הדגם הזה.

אורן

פורסם
בירשותי פיגו 206 שנת 2001 מנוע 1400 אוטומט , אני חייב להוציא את התיסכול כאן (ברשותכם) ובבקשה לא להעביר את הנושא לחוות דעת ,כי פירסמתי גם שם ,אני רוצה שתקראו את הסיפור שלי ,ותבינו אותי בבקשה..

נסעתי , והכל בסדר , אני חייב לציין שעבר שבועיים בערך מאז שהייתי אצלו בפעם האחרונה והמד חום פשוט בקושי עובר את ה-70 מעלות! אני יודע שזה לא תקין וגורם לצריכת דרך רבה ואני מרגיש זאת המד דלק יורד בצורה משמעותית , רוב הפעמים בנסיעות המד חום מראה אפילו קצת מתחת ל-70 ולפעמים הוא מראה 75 בערך באמצע של ה-70 ל-80 ובנסיעה מואמצת עלייה וכאלה הוא מגיע ל-80 וזהו לא עובר..

מה קורה כאן ? זה נראה כאילו הוא חיבר לי ולא שם לי את התרמוסטט מה קורה כאן? אני כבר מיואש מיזה ומהמוסך אני פשוט נמאס לי ללכת למוסך ולהגיד על הבעיה הזאת!

שילמתי 2500 של על ראדיאטור חדש של חברת ORDONEZ הוא ציין לי שזה בין הטובים מאירופה , עשיתי משאבת מים חדשה , טיימינג ועוד כמה דברים קטנים..

מה אפשר לעשות ? אני כבר לא יודע מה להגיד למוסך עכשיו שהמד חום שלי לא עובר את ה-70 מעלות מה להגיד? בבקשה תעזרו לי התייאשתי , אני חייל בצבא אין לי כל כך זמן אבל כשיש זמן אני תמיד מוצא..

אני חייב לציין שהרכב נוסע ומגיב מעולה רק הדבר הזה עכשיו על הראש..

שלום רב !

שים לב למה שהדגשתי באדום!

הדפיקות ששמעת היו חירור התרמוסטט או ניטרולו .

כל הסימנים שהמוסך חורר את התרמוסטט החדש, או ניטרל אותו, כך שתרמוסטט קיים ברכב, אך מנוטרל, והוא לא נסגר ולא חוסם תנועת מי קירור במנוע קר, מה שיגרום לבעיית בלאי גבוה למנוע, שריפת שמן מואצת, ושריפת דלק מואצת.

המוסך נקט בשיטת עקיפת הבעייה ולא בפתרונה.

גש למוסך, ודרוש את השרות המקצועי המגיע לך בזכות ולא בחסד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שאלה לי.

אם הקולר גיר סתום אז למה ביטול התרמוסטט פתר את הבעיה?

בסדר, לא פתר את הבעיה אלא מנע את ההתחממות. פשוט לא ברור איך בכל זאת פתיחה של התרמוסטט עזרה במשהו לקולר סתום.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

האם יצא לך לבדוק אם החימום ברכב תקין ?

בכל מקרה עליך לחזור למוסך עם ההמלצות שקיבלת כאן בפורום וליישם אותן (לבדוק שהקולר והרדיאטור חימום לא סתומים).

במידה וקיימת בעיה בניקוז אויר ו/או לא מצליחים לנקז את כל האויר, יש לקדוח חור קטן של 1-2 מ"מ בכיפה החיצונית של הטרמוסטט וזה יפתור לחלוטין את בעיית ההתחממות שצצה לך כל יומיים (מניסיון עם 206-ים כמו שלך בדיוק).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בסדר, לא פתר את הבעיה אלא מנע את ההתחממות. פשוט לא ברור איך בכל זאת פתיחה של התרמוסטט עזרה במשהו לקולר סתום.

היא אל עזרה. הרדיאטור היה סתום ונשאר סתום (בהנחה שהוא הגורם לבעיה).

אבל עצם זה שהוא ביטל את הטרמוסטט הרכב עובד בטמ'פ עבודה יותר נמוכה ממה שצריך.

אין מה שיווסת את הטמ'פ עבודה של המנוע.

ביטול הטרמוסטט גורם לכמה דברים:

1) עליה בצריכת הדלק.

2) שחיקת מכלולים כתוצאה מתערובת עשירה.

3) חוסר חימום בתא הנוסעים (הרכב לא מגיע לטמ'פ עבודה)

• תוכן חדש...