Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שנתים וחודש עברו מאז הוצאתי את הבראבו השחורה שלי מחדר המסירות של סמלת. רק כדי להזכיר מדובר בבראבו שנת 2010 שחורה , רובוטית רמת אבזור דינמיק כי הבוס התקמצן על הסנסיישן:-D .

לינק לעדכון אחרי השנה הראשונה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3092124

ולענייננו היום שנתים וחודש אחרי הרכב גמע כבר 98800 ק"מ על כל כבישי הארץ כאשר אני היחידי שיושב מאחורי ההגה.

בשנה הראשונה נתקלתי במספר בעיות שצצו קרוב מאוד למועד קבלת הרכב .

הבעיה היחידה שחזרה על עצמה היתה בריחת גז מהמזגן שטופלה במוסך שוב ומאז לא חזרה על עצמה.

השנה האחרונה היתה די משעממת מבחינת תקלות כאשר התקלה היחידה הינה החלפת מצבר שהחזיר נשמתו לבורא אחרי שנתיים { זמן סביר אל מול השימוש שנעשה ברכב} . המצבר הוחלף במסגרת האחריות .

למעט המצבר הוחלפו 4 צמיגים כאשר את הקונטינטל אקו קונטקט 2 שהגיעו עם הרכב החלפתי ב80000 ק"מ במישלין אנרג'י במידות זהות . נוחות הנסיעה שופרה במידה ניכרת אבל מבחינת אחיזה לא חשתי בהבדל מורגש לעומת הסט הקודם . ועדין אני טוען שאת הרכב הזה היו צריכים למכור כאן עם גנט 17 ומידת צמיגים בריאה יותר .

באיזור ה90000 ק"מ הבחנתי בהחלקה קלה של המצמד בין הילוכים תחת עומס ושילוב בסלד גבוה יחסית של המצמד ביציאה מהמקום . העניין נבדק במוסך בטיפול ושם נאמר לי שמדובר בשחיקה של הקלאץ . נאמר לי להמשיך לנסוע ככה עד שתדלק מנורה או שההחלקה תהיה משמעותית ואז להחליף קלאץ . בינתיים כמעט 10000 ק"מ אחרי הרכב עדין נוסע בלי בעיה ולדעתי אני יגיע גם לטיפול 120000 ללא החלפת קלאץ.ההחלקה לא הוחרפה בינתיים. לפי המוסך תדירות החלפת הקלאץ בתיבות הרובוטיות נאה בין 60000 לרכב שעובד קשה ובעיקר בתוך העיר ל120000 לרכב שנוהגים בו נכון או שלא מבצע הרבה נסיעות בתוך העיר.

מהעידכון הקודם ועד היום נעשו ברכב שני טיפולים ועוד טיפול ביניים לבלמים וזהו .

רעשי זימזום פלסטיק קלים החלו להופיע באיור ה80000 אומנם מציקים אבל עדין בתחום הסביר. לשם השוואה בסי 4 שאותה החליפה הבראבו ראשי פלסטיק החלו סביב ה50000 ק"מ.

אז זאת אומנם פיאט והיא אמורה להתפרק די מהר אבל עושה רושם שזאת בנויה אחרת ומחזיקה מעמד יפה גם תחת רמת נסועה גבוהה ולא פעם גם תחת עומס בכבישים הנכונים . אציין לחיוב את המוסך שמטפל ברכב { מוסך שמשמון ביהוד} היחס לרכב הוא מהסוג שכבר נדיר לראות במוסכים עם מכונאים מסבירי פנים שמבינים עניין ובודקים הרבה מעבר למה שצריך רק כדי להיות שקטים שהכל באמת בסדר פשוט תענוג.

אסכם בסיפור קצר שקרה לי באחד הבקרים בו מיהרתי לפגישה בירושלים ודי משקף את החוויה של נהיגה בבראבו שהרוב פשוט לא מכירים או לא מעריכים . עשיתי את דרכי אל הבירה דרך כביש 443 כאשר אני מתקדם בקצב מהיר בנתיב השמאלי למי שלא מכיר רוב הכביש הינו עליה ארוכה והכביש בעל 2 נתיבים בלבד לכל כיוון נסיעה. הגעתי למאזדה 6 שנסעה על הנתיב השמאלי , סימנתי לנהג עם האורות לעבור נתיב והוא בתגובה הגביר קצב ולא פינה את השמאלי...כך מספר פעמים { כנראה עניין של אגו...} עד שהחלטתי לעבור לנתיב הימני והמשכתי לדרכי משאיר את המאזדה מאחור... בהמשך הדרך אחרי מחסום עטרות עמדתי ברמזור ראשון ממתין לירוק כשלצידי מגיעה אותה המאזדה . נהג המאזדה סמן לי לפתוח את החלון ומיד שאל " מה זה? איזה מנוע יש לך בפונטו הזאת?"

עניתי מיד זה 900 סמ"ק 3 צילינדר!

נהג המאזדה : לא...אין מצב זה לא 900 סמ"ק ...מיד עניתי - זאת גם לא פונטו!...האור התחלף לירוק ואני זינקתי קדימה משאיר בפעם האחרונה את ה6 והנהג השחצן הרחק מאחור...

זהו לעת עתה עד העידכון הבא שיהיה קרוב מאוד או אולי אחרי 150000 ק"מ...

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב לראות שהרכב מגלה אמינות טובה בתנאים לא קלים כמעט 100K בשנתיים זה המון.

ותודה על סיקור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבא שלי תכף סוגר שנתיים ו90K על הפונטו איבו שלו, 0 תקלות עד עכשיו טפו טפו טפו.

אמא שלי עם 126K עם הפנדה הרובוטית שלה אכן ב120K הוחלף קלאץ.

תקלות בפנדה: מיכל עיבוי הוחלף עקב שבר בפיה. דליפת מים ממערכת החימום של המזגן כרגע היא מנותקת בקרוב תטופל.

סך הכול מרוצים מפיאט.

תודה על הסקירה הבראבו אכן רכב מאוד מעניין.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תודה על העדכון. תמיד טוב לקבל חוו"ד מיד ראשונה.

מה שנאמר לך לגבי אורך חיי המצמד מעניין מאוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

גם אני דיי התפלאתי לגבי אורך חיי המצמד אבל לאחר מכן שחשבתי על אופן עבודתו בתיבה הרובוטית זה נראה די הגיוני . המצמד בתיבה הרובוטית עובד שעות נוספות כדי לרכך משמעותית את העברות ההילוכים ושילובם ...

תמונות אולי בהזדמנות שהרכב יהיה נקי:-D ...

ירידת ערך לא נבדקה אבל הרכב מתוכנן להיות בבעלותנו 3-4 שנים כאשר בתום 3 שנים יש לנו התחייבות לטרייד אין במחיר מחירון מול פיאט ...אני מקווה לנצל את ההזדמנות להחלפה אם הבוס שלי לא יתעקש להחזיק את הרכב עוד שנה. מצד שני לא בטוח שבשנה הבאה תמכר בכלל הבראבו ...

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
תודה על הסקירה.

מוזר שאנשים עדיין מפותעים כשהם פוגשים פיאט אמינה.

מענין כמה שנים עוד יעברו עד שציבור הנהגים יבין שפיאט הפכה את עורה ומיצרת מכוניות איכותיות ואמינות.

זה בסדר,

אנשים עדיין חושבים שיונדאי זה חרא, למרות שהמכוניות שלהם תמיד היו אמינות, ועדיין תקועים בסטיגמות על בעיות חשמל בצרפתיות, קוריאניות בנויות זול ויפניות אמינות.

עוד שנתיים בערך עם הקליאו, אני אדע אם כל הסטיגמות האלו נשברו מבחינתי, בנתיים השתיים האחרונות נשברו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמה סיפורי זוועה האכילו אותי על אופן פעולת הגיר הזה. אישית התאהבתי בהעברות ההילוכים הידניות ואצלי קבוע במצב M אבל...

מתברר שאשתי (שהיא למעשה הבעלים ונוהגת עם הרכב לעבודה) רוב הזמן נוסעת במצב אוטומטי ועוד במצב E המעצבן ולדבריה איכות הנסיעה סבירה ואין תלונות מיוחדות. כנקודת השוואה חשוב לציין שלפני כן היא נהגה בשתי קורולות (98 ו-09) עם תיבות פלנטריות פרימיטיביות אך חלקות להפליא. בפעמים שאני יושב כנוסע לידה אני מתקשה להבחין בהחלפות ההילוכים.

חשוב לומר שמי שנוהג עם רגל כבדה על הגז יסבול יותר מטלטולים במצב אוטומטי - במיוחד בהילוכים 1-3.

פורסם

הזוועות מתחילות כשצריך לממש על מכלולי הרובוט אחריות, והיא כבר לא בתוקף.

אופן הפעולה של הגיר לא כזה נוראי ואפילו די מוצלח, כל עוד לא מדובר בפקק + מזגן, שמשפיע בצורה די משמעותית על "הססנות" הגיר בהילוך ראשון, לפחות ברכב שלי. בכדי למזער את התופעה, אני מכבה את המדחס לסירוגין אם מהירות הזחילה לא מאפשרת גלישה על הילוך שני.

המצב הידני והסמי-ידני (האפשרות לבצע העלאה/הורדה מאולצת של ההילוך כשהגיר במצב אוטומאטי) הם treat.

פורסם
הענין הוא שבזחילת פקקים גם הרובוטי הדו מצמדי ( הידוע גם כ DSG ,TCT ואולי עוד כמה צרופי אותיות ) הוא חגיגה מאוד קטנה.

לא יודע על מה אתה מדבר.

אין לי טענות לבראבו, יש לה גיר רובוטי ואני יודע בדיוק מה הייתי מקבל אם הייתי רוכש אחת כזאת, ואף המלצתי לבחורה לרכוש כזו והיא מרוצה עד הגג.

לגבי ה DSG, אצלי אין שום בעיות בראשון שני. גם לא אחרי 25K של נסיעה די אגרסיבית.

וגם בפפקים אין לי שום בעיה.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

אכן רכב מעולה והגיר מצויין לחובב נהיגה.

הפיתרון שלי לפקקים הינו שילוב הגיר לראשון או שני בהתאם למהירות הזחילה , ואני לא צריך לתת גז כי המחשב בעצמו מזריק יותר דלק עם יש טיפה עליה וכו' בשביל לימנוע כיבוי מנוע.

ככה זה כמו קרוז קונטרול עד 12 קמ"ש :-).

בשביל ליגרום למחשב להשאיר קלאץ מחובר בזחילה צריך לשלב להילוך הרצוי ולעלות הסל"ד למעל 1500 ואז בעדינו להתחיל לעזוב את הגז עד לעזיבה מלאה- ואתם משייטים בזחילה :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...