Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ספריי צמיגים האם בכלל מומלץ?

שמעתי מ עובד ב פאנצ'ריה שזה מיבש את הצמיגים ובחום בארץ זה כמו קרם שיזוף בשביל הצמיגים, אני משתמש ב ספריי של טרטל וואקס Wet'N Black ואני שם אחת לחודש ונעזר ב מברשת בשביל לשים את החומר .

תודה

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

שמעתי מ עובד ב פאנצ'ריה שזה מיבש את הצמיגים ובחום בארץ זה כמו קרם שיזוף בשביל הצמיגים, אני משתמש ב ספריי של טרטל וואקס Wet'N Black ואני שם אחת לחודש ונעזר ב מברשת בשביל לשים את החומר .

תודה

אכן צודק העובד, רוב החומרים יוצרים את אפקט הטיגון, או את אפקט הציפס בשמן, סתם קצת ציניות. אל תשים הכי טוב בלי הזבל הזה.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם
אכן צודק העובד, רוב החומרים יוצרים את אפקט הטיגון, או את אפקט הציפס בשמן, סתם קצת ציניות. אל תשים הכי טוב בלי הזבל הזה.

אבל זה גם מבאס שהצמיגים מקבלים צבע חום כזה במיוחד אחרי שנוסעים לים או או משהו .

מצד שני למי שיש יותר סבלנות אפשר עם מברשת כמו של נעליים ועם דלי מים פשוט לעבור על הצמיגים .

פורסם

אני משתמש בספריי כבר קרוב לשנה,ואין סדקים או בעיות,ההיפך הצמיג ניראה טוב.

כניראה שחומרים זולים גורמים לנזק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני משתמש בספריי כבר קרוב לשנה,ואין סדקים או בעיות,ההיפך הצמיג ניראה טוב.

כניראה שחומרים זולים גורמים לנזק.

כל כמה זמן אתה שם ?

פורסם

יש משפט שאומר : innocent until proven guilty

אני חושב שזו סתם אגדה אורבנית, הרי לא יכול להיות שכל החברות המובילות מייצרות חומר שעושה ההיפך ממה שמוצהר! ישנה ביקורת איכות קשה מאוד בחברות האלו, בדיקות שוטפות, מהנדסים ובלה בלה בלה...

האם בוצעו בדיקות מקצועיות ורשמיות לטענה שזה מזיק ומייבש את הצמיג? האם למישהו יש הוכחה הגיונית לנזק אליו אתם טוענים?

בינתיים כל המחקרים (אמנם מטעם היצרנים) מראים שזה לא מזיק ועל כן זה משווק בכל העולם ובכל אקלים

אתם נותנים פה תשובות דיי חותכות למשהו שאין לכם מושג לגביו, חבל.

פורסם

ראשית, מבלי לזלזל חלילה, עובד בפנצ'ריה לא מוסמך, לא מבין, ולא אמור להבין דבר על החומרים הללו במסגרת עבודתו, כך שבאותה מידה קופאית בסופר יכלה להגיד לך את את זה.

שנית, כשתבחן את מרכיבי המוצרים האלו לעומק, ואני מדבר על המובחרים שביניהם ולא על אלו שמוכרים בחנויות כלבו ב15 שקלים, תבין שהם מכילים המון חומרים שמשמרים את הצמיג, חומרים מחדשים, חומרים שמגנים בפני קרני UVA+UVB.

המוצרים האיכותיים מחזיקים לי על הצמיגים בלי בעיה 1500-2000 ק"מ, הצמיגים נראים חדשים תמיד, ואין סימן אחד של סדק/ייבוש.

פורסם
ראשית, מבלי לזלזל חלילה, עובד בפנצ'ריה לא מוסמך, לא מבין, ולא אמור להבין דבר על החומרים הללו במסגרת עבודתו, כך שבאותה מידה קופאית בסופר יכלה להגיד לך את את זה.

שנית, כשתבחן את מרכיבי המוצרים האלו לעומק, ואני מדבר על המובחרים שביניהם ולא על אלו שמוכרים בחנויות כלבו ב15 שקלים, תבין שהם מכילים המון חומרים שמשמרים את הצמיג, חומרים מחדשים, חומרים שמגנים בפני קרני UVA+UVB.

המוצרים האיכותיים מחזיקים לי על הצמיגים בלי בעיה 1500-2000 ק"מ, הצמיגים נראים חדשים תמיד, ואין סימן אחד של סדק/ייבוש.

ואו נשמע מעודד, החומר עדיין פועל גם אחרי שטיפות של הרכב וגם אחרי שנראה שהצבע השחור מבריק נעלם ?

פורסם

בנושא הזה יש 2 מחנות, הכופרים והמאמינים.

פעם בכמה חודשים אני משפריץ את הספריי. משתדל לא על הסוליה. ובמאות מטרים הראשונים נזהר במיוחד בנהיגה, ליתר בטחון.

התוצאה יפה ולדעתי לא נגרם שום נזק. צמיגים אצלי נשמרים עם מראה חדש לאורך שנים. לא סדקים ולא איבוד גמישות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה

עובד חכם, תשמע לדבריו.

אני מוסמך, מבין, ואמור להבין דבר או שניים על החומרים הללו במסגרת עבודתי.

כך שאני מרשה לעצמי להמליץ לך להתרחק מחומרים אלו.

לגבי הטענות שלך:

חומרים משמרים - לא קיים דבר כזה.

חומרים שמגנים בפני קרינת UV - לא נחוצים (הצמיג מכיל כמויות אדירות של carbon black אשר מגנים עליו מפני קרינת UV.

תגובה שלי בהרחבה ניתן למצוא בשרשור הבא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=444282&page=2

אין אף חומר, ולא משנה מאיזו חברה, שבאמת יכול להאריך את חיי הצמיג.

החומרים ברובן מבוססים על שמן סיליקוני אשר חודר לתוך השיכבה החיצונית של הצמיג.

הימצאות החומר התוך השיכבה החיצונית "מנפח" במעט את אותה השיכבה [בעובי מיקרוני] ועוזר לחמצן לחדור את תוך הפולימר.

משם כבר השמש עושה את שלה [ביחד עם החמצן] ומביאה לפרוק [דגרדציה] מהיר יותר של החומר.

כך שלעזור זה לא.

אם זה לא היה מזיק, והעיניים היה רק קוסמטי, ניחא.

אבל כאשר יש פוטנציאל שזה מזיק לצמיג, אז אני ממליץ בחום לא להשתמש בחומרים מהסוג הנ"ל.

אגב, יש לחומר אפקט של "מעלים סדקים", פשוט השמן הסיליקוני ממלא את הסדקים ויוצר פני שטח חלקים אשר קשה לראות עליהם את הסדקים.

זה טוב לטסטים, בעיקר לאנשים שלא אכפת להם מחייהם

לא מה פתאום, פרסומים שיווקיים ידועים באמינותם בדר"כ... :???:

מניסיון אישי, החזקתי צמיגי קלבר במשך 3.5 שנים ו-50K ק"מ, והצמיג לא הראה סימני פרוק "התייבש", וזאת ללא שימוש בשום חומר פלאים.

אז מה זה אומר? כנראה כלום.

בכל מקרה, הכימיה בהחלט יודעת לטפל בעיניין עמידות הגומי.

לשם כך מוספים תוספים שונים המאריכים את חיי החומר ומגנים עליו בפני חשיפה לשמש וחמצן.

כמובן, שאין שום טעם לשים תיסוף אשר יגן על הצמיג לשימוש של 10 שנים, התיסוף יקר ודיי ברור כי הצמיג יוחלף הרבה לפני.

שיכבת הסיליקון אשר מיושמת על הצמיג, גם אם לא פוגעת [מניסיוני, בבדיקות מעבדה, היא כן פוגעת] בוודאי לא עוזרת כלל .

שיכבת הסיליקון אינה מונעת מעבר של חמצן, ובטח שלא מגנה בפני קרינת השמש וחום הכביש/חיכוך, ולכן אינה מוסיפה שום הגנה על דופן הצמיג.

לכל מי שמעוניין.

הצמגים מיוצרים ברובם מתרכובות המבוססות על סטירן-בוטדיאן-גומי (SBR) וגומי טבעי.

להלן קישורים לטבלאות עמידות כימית של החומרים:

דף טכני של חברת רובינסון (לא מפורט אך פשוט ומתומצת) http://www.robinsonrubber.com/pdfs/S...ieneRubber.pdf

טבלת עמידות כימית קצרה - http://www.allmats.com/site/439205/page/529171

טבלת עמידות כימית עמוסה מכול טוב - http://www.customadvanced.com/chemic...nce-chart.html

ניתן לראות כי פה ושם יש סתירות לגבי עמידות הגומי בפני שמן סיליקוני, אני אישית נוטה להאמין לדף נתוני היצרן, מה גם שכפי שהרסר טוען: "אם יש ספק, אין ספק".

כמו כן, ניתן לראות כי העמידות הכימית של גומי SBR אינה בשמים והוא פגיע בפני סוגים רבים של כימיכלים ותרכובות (בניהם כל סוגי השמנים).

אני אישית הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי משפריץ חומר כלשהו על הצמיג שלי.

האם אתם באמת מעוניינים לעבור על רשימת הרכיבים של הספרי שלכם ולבדוק מה מהם מופיע בטבלאות כלא מומלץ לשימוש במגע עם SBR?!

כל זאת בזמן שהשפעת הספרי היא קוסמטית בלבד!

כפי שציינתי, הצמיג פגיע בעיקר בפני: קרינה, אוזון, חמצן וחום, את כל אלו הספריים/משחות ועוד אינם יכולים לעצור, בשביל זה ישנם תוספים ייעודיים אשר מוכנסים לחומר בזמן הייצור.

בקיצור, רדו מהעניין.

אם אתם רוצים לנקות את הצמיג, מים ומברשת מספיק.

פורסם
יש משפט שאומר : innocent until proven guilty

אני חושב שזו סתם אגדה אורבנית, הרי לא יכול להיות שכל החברות המובילות מייצרות חומר שעושה ההיפך ממה שמוצהר! ישנה ביקורת איכות קשה מאוד בחברות האלו, בדיקות שוטפות, מהנדסים ובלה בלה בלה...

האם בוצעו בדיקות מקצועיות ורשמיות לטענה שזה מזיק ומייבש את הצמיג? האם למישהו יש הוכחה הגיונית לנזק אליו אתם טוענים?

בינתיים כל המחקרים (אמנם מטעם היצרנים) מראים שזה לא מזיק ועל כן זה משווק בכל העולם ובכל אקלים

אתם נותנים פה תשובות דיי חותכות למשהו שאין לכם מושג לגביו, חבל.

יצרנים נוטים לראות את טובתם ולא בהכרת את טובת הצרכן

דוגמאות ;

מונסודיום גלוטומט

אספרנטיים

צבעי מאכל בייחוד צהוב וכחול

סיגריות

מרגרינה

הרשימה ארוכה

מקווה שהבנתה את הרעיון

• תוכן חדש...