Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הסיפור הבא מובא לפניכם גם כי אני רוצה התייחסות של נציג צ'מפיון כאן בפורום, וגם כי היום הבנתי איך ניגמר הסיפור ואחרי ההלם הראשוני הייתי חייב לשתף כדי לשמוע את דעתכם.

אתחיל ברקע כללי.

דוד שלי הוא נהג מונית, ברשותו סקודה אוקטביה עם כ 150K ק"מ לא לתפוס אותי בדיוק במספר.

זו האוקטביה השלישית שלו ברצף.

לרכב הופיעה בעיה ההנעה הפכה לקשה מאו כשהרכב חם ונדרש סטרטר ארוך מאוד כדי לעשות זאת.

פרסמתי נושא דיון כאן בפורום להכוונה בנוגע לגורם לתקלה לפני כמה שבועות.

דוד שלי ניגש למוסך מורשה של צ'מפיון שבו הוא מטפל תמיד. כרגע אני לא רוצה לפרסם את שמו כי יש סיכוי שדוד שלי ינקוט בהליכים משפטיים בעידוד אבא שלי נגד אותו מוסך.

המוסך אבחן את הבעיה וטען שיש להחליף את כול המזרקים ברכב בסכום הזוי של כ4500 שקל למזרק, או לחלופין לקנות משומשים בעלות של כ3000-4000 שקלים לכול הארבע.

כששמעתי את המחיר התקשרתי לרון ממוסך רון, והוא אכן אישר שמזרקים כאלה יש רק מקוריים בחברה וגם דרכו זה יעלה סכום גבוה(אם כי פחות יאמר לזכותו) של כסף כי הוא קונה אותם מהם.

דוד שלי הקשיב לעצת המוסך הלך וקנה מזרקים משומשים.

המזרקים ה"חדשים" הורכבו על הרכב ולאחר מכן הבעיה נותרה ללא שינוי.

המוסך הבין שטעה והאבחנה החדשה שלו הייתה שצריך להחליף ראש מנוע.

דוד שלי שאל מה העלות נאמר לו שבסביבות ה4000 שקלים כולל עבודה, הוא כנהג מונית אישר אין ברירה צריך לעבוד.

הוחלף ראש המנוע, הפלא ופלא הבעיה נותרה ומצב האוטו לא השתנה!

לבסוף נעשה שם "כיוון" כלשהו כדברי המוסך, הוא אפילו לא קיבל הסבר מפורט של התקלה שנמצאה והרכב חזר לתפקד כמו חדש.

אז מה היה לנו.

רכב יחסית חדש 150K למנועים האלה הם כלום שהוחלף בו ראש מנוע סתם, שהוחלפו בו מזרקים סתם ולבסוף התגלתה תקלה כלשהי שלא כשורה בכלל והרכב חזר לתפקד.

אציין שהרכב ישב כשבוע ימים במוסך ומדובר במונית.

אציין שדוד שלי שילם על כול אותם טיפולים לא נחוצים מחיר מלא ולא הוחזר לו שקל ממחיר העבודה שגבו ממנו, רוח הדברים של המוסך לטענותיו של דודי על כך שהם איבחנו אבחנה לא נכונה ועליהם לשאת במחיר היא "אנחנו מפסידים כסף בגללך אין מה לעשות".

אזכיר שאת המזרקים הוא קנה משומשים לא במוסך, מזל אחרת היה שורף 20000 שקל על מזרקים חדשים, ולכן גם על זה הוא לא קיבל כסף חזרה.

כול זה ללקוח זהב עם 3 אוקטביות ברצף וכנראה שגם היה ממשיך עם עוד אחת.

אשמח לתגובות.

אני יוסיף שברגע שנחליט על דרך הפעולה, כנראה משפטית אני יעלה עידכונים כולל תוצאות התהליך הזה.

הנזק של הזמן שהאוטו ישב סתם במוסך(מונית), ואלפי השקלים שדוד שלי ביזבז על תקלות שהמוסך הזה המציא/איבחן לא נכון הוא גדול מאוד.

למי שיגיד לי לפנות לשירות הלקוחות של צ'מפיון זה כבר נעשה, חבל על הזמן התשובות שהם נתנו שם העלו גיחוך שלא שווה אפילו לפרסם אותן.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הנה דוגמה לסיפור, שמוכיח שהשירות של צ'מפיון די מחפיר במוסכים המורשים,

ובנוסף לכך גם המנוע שהלך אחרי 150 אלף ק"מ? מישהו אמר שTDI הפסיקו להיות מנועים אמינים? :?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

קרא את הודעתי שוב.

לא הייתה שום בעיה במנוע הייתה בעיה במוסך.

למנוע הוחלף ראש והוחלפו מזרקים ללא כול סיבה.

פורסם
קרא את הודעתי שוב.

לא הייתה שום בעיה במנוע הייתה בעיה במוסך.

למנוע הוחלף ראש והוחלפו מזרקים ללא כול סיבה.

אם כך אני עוד יותר לא מתפלא,

במוסכים של היבואן המדובר ניסו לדחוף לאבי ים של חלקים ללא צורך, שהתברר שבסופו של דבר שלא היה צורך להחליף בכלל, והיה צריך להחליף איזה חלק קטן כמו אטם או גומיה, שעלו לא יותר מ100-200₪ כולל עבודה, במקום עלויות מופרזות ולא הגיוניות, שבסופו של דבר גם לא היו פותרות את הבעיה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נראה לי קצת הזוי שלקוח צריך להגיד למוסך שיתבע את הביטוח של עצמו כדי שהוא, הלקוח, לא ישלם את מה שהוא לא צריך לשלם.

זה לא התפקיד של דוד שלי, זה לא משהו שהוא צריך לחשוב עליו או לבקש.

אתה מוסך מורשה אבחנת תקלה מוטעית, אם היה מדובר בסכום פעוט ניחה מדובר באלפי שקלים בלי שאני בכלל משקלל את הזמן שהמונית הושבתה איך אתה מעז לגבות כסף? לא צריך לעניין אותי אם יש לך ביטוח או לא.

תגובות כאלה מוכיחות איך חברות ענק יכולות להשתין עלינו בקשת ואנחנו שותקים.

פורסם

למה מזרק למרצדס עולה 2500 ש"ח, ולסקודה 4500 ש"ח?

ואנשים עוד מפחדים לרכוש מרצדס דיזל משומשת כי היא תהיה יקרה לאחזקה...

פורסם

נכון שמוסך של הרשת מייצג את הרשת, אך לא הייתי קופץ ככה ומאשים את היבואן.

לדעתי המוסך לא יצא בסדר, ולפני ירידה על היבואן בפורום, היית צריך לנסות לפנות לשירות שלו.

אולי היית מופתע לטובה.

משכנתא זה קל

פורסם

Fitch אני לא מבין את תגובתך.

איפה כתבתי שהיבואן אשם? האשמתי את המוסך, ובכול זאת המוסך הזה הוא מוסך מורשה ומאוד גדול של היבואן ודרך התנהלות כזו מזכירה יותר מוסך מדרכה שנכשל בבדיקה ביצאת צדיק ממוסך מורשה.

האשמה היחידה שהפלתי על היבואן היא בתגובות שלו לפניותינו תגובות שהם מתחת לכול ביקורת, וכן פנינו אליו כבר זה גם נכתב בפוסט הראשי.

פורסם

אם אתה לא מאשים את היבואן.

לא מקבל את תשובותיו של היבואן.

לא מסכים לפרסם את שם המוסך.

מה הערך בפוסט? שיש מוסך איפשהו שקשור לצ'מפיון והוא חרא בדיאגנוסטיקה?

משכנתא זה קל

פורסם

חבל שחברה שמייבאת מכוניות מאוד איכותיות הורסת לעצמה ככה את השם,

ולא חסרים תחליפים לסקודה, סיאט, אאודי, ופלקסוואגן,

חוץ מזה... מה? אין מוסכים שלא מנוהלים ע"י צ'מפיון שיכולים לטפל לכם בסקודה?

זה מנוע דיזל? אין מוחים יותר מ"דיזל השרון" במנועי דיזל,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

מוסר השכל (שלי לפחות) - אין צורך להשאר נאמן לאותו מוסך. זו אינה חתונה קתולית.

כשיש תקלה "יקרה" - רצוי לבדוק גם במוסך אחר ולקבל הצעה לתיקון (מה זה כולל וכמה עולה).

מה כל זאת היתה הבעייה, אם אתה מוכן לפרט בבקשה ? איך הסבירו במוסך את הצורך המיותר בהחלפת מזרקים וראש מנוע כשהתקלה תוקנה ב"כוון" ?

alfa 156 2.5.

פורסם

בדרך כלל אני לא אוהב את רב סרן שמועתי ,אבל אחד השיקולים שלי באי קניית סקודה בתור נהג מונית חדש ,היה בגלל הדברים האלה שקראתי עליהם לא מעט בפורום .

בשיחות עם לא מעט נהגי מוניות (שגם את זה אני לוקח תמיד בערבון מוגבל), נאמר לי ולא פעם ,שעלות תחזוקה של מרצדס אינה שונה מעלות של אוקטביה (למעט ביטוח אני משער -לא בדקתי).

בקיה נותנים אחריות של 200000 ק"מ או שנתיים (הראשון מבין שניהם) ,כמה אחריות נותנים על סקודה ?

בברכה

מוטי

פורסם
אם אתה לא מאשים את היבואן.

לא מקבל את תשובותיו של היבואן.

לא מסכים לפרסם את שם המוסך.

מה הערך בפוסט? שיש מוסך איפשהו שקשור לצ'מפיון והוא חרא בדיאגנוסטיקה?

צודק, נמאס כבר מהשושואיזם, עד עכשיו הפוסט חסר ערך.

פורסם

יש לי כמה בעיות עם סיפור הבלהות הזה:

- הרכב הוא של דוד שלך ולא שלך - אתה בכלל לא היית נוכח בכל האירועים ובעצם אתה מספר סיפור ששמעת. עם כל הכבוד...

- אתה בוחר, בנוסף, להעלים פרטים ספציפיים הידועים לך. זה גורם להשמצה כוללת של הרשת, בזמן, שאולי, מדובר במוסך בעייתי יחיד.

- ההתנהגות של דוד שלך, כצרכן, מוזרה. נמסר לו שבוצע "כיוון כלשהו" שבסוף פתר את הבעיה. איך הוא יוצא מהמוסך מבלי לבקש תעוד ברור לטיפול. בצ'מפיון מקבלים דף המפרט את מה שבוצע. האם עדכון תוכנה/משהו אחר? מדוע לא עמד על כך שיוסבר לו מה בסוף פתר את הבעיה?

- דוד שלך, אמור להבין קצת יותר מהממוצע. מדובר בנהג מקצועי אשר חבריו מן הסתם נוהגים ברכב דומה וסביר להניח שהוא נחשף להרבה מידע מבעלי ניסיון בנושא הרכב הספציפי/המוסך הספציפי/תקלה ספציפית. מוזר שהוא מתגלה ככזה למלם.

- לדוד שלך יש מנוף גדול בדמות חברים שמטפלים במוסך...האם הוא לא מטפל במוסך שהקולגות שלו נהנים משירותיו?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...