Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוון שהרכב אצלנו די הרבה זמן חשבתי לשתף אתכם בחוויות שלנו מהרכב ובכלל לסכם את התקופה שבה הרכב היה אצלנו.

בשרשור אני אתייחס לרכב עצמו, חוות דעת, תחזוקה, שיפורים, והשוואה קלה לדור הקודם.

על הרכב:

הרכב מודל 2008 ועלה לכביש ב23.11.07. אחי קנה אותו ב23.11.09 כאשר מלאו לרכב שנתיים על הכביש ו26,666 ק"מ על המונה. הרכב היה יד 2 ואחי היה יד 3. הרכב נקנה סטנדרטי לחלוטין. כמובן שלא היו שום תאונות.

באותה תקופה כמעט ולא היו בכלל לאונים למכירה, גם לא FR מאותן שנים.

אציין שזהו הרכב טורבו הראשון שלנו במשפחה. הרכב הקודם של אחי היה Z3 מנוע 2.8 עם גיר ידני 5 הילוכים.

חוויה ראשונית:

כאשר נסענו על הרכב בפעם הראשונה, נדהמנו מהכוח שיש לרכב הזה ובמיוחד מההעברות הקצרות והתזמון המצוין שיש לגיר הזה, אך עם זאת, אחרי שמתרגלים לרכב לא מרגישים שיש באמת 240 כ"ס. הצליל של המנוע נשמע טוב אבל אנמי (בניגוד לZ3), הייתי אומר שהוא לא נשמע כמו מנוע שמפיק 240 כ"ס.

נוחות הנסיעה גם הפתיעה לטובה, בגלל מידת הג'אנטים ציפיתי ליותר גרוע.

אחיזה: האחיזה בסה"כ טובה (4 צמיגי קונטי2 מ2008) אם כי התת היגוי מורגש בפניות.

אציין שלא לקחנו את הרכב "לקצה" ולא היינו בנס הרים או משהו בסגנון.

החוות דעת מתבססת על נסיעה יומיומית-רגילה ולטיולים לצפון ולדרום.

הברקסים טובים מאוד. במשך כל התקופה שהרכב היה אצלנו לא נגענו בברקסים כי לא היה צריך, כך גם אמרו לנו במוסך בכל טיפול שעשינו.

אמנם לא נסענו עם הרכב במסלולים ובנס הרים אבל בשימוש היום יומי הם היו מעל ומעבר גם אחרי 5 שנים (עוד חודש) ו61 אלף ק"מ. הדבר היחידי שהרגשתי הוא שהדוושה נהייתה קצת ספוגית מה שמרמז על התיישנות נוזל הבלמים.

בנסיעה על כביש משובש עם מהמורות הרכב נוקשה מידי ויש מין הרגשה "קופצנית".

ההגה קל מידיי ולא מתקשר לחלוטין.

זוויות הראייה לא כ"כ טובות הייתי אומר. המכסה מנוע הולך כלפי מטה מה שיוצר "אף" נמוך וזה מקשה בתמרוני חנייה. הכנפיים האחוריות רחבות ואין שדה ראייה טוב גם מאחורה, אפילו אם מוציאים חצי גוף בקושי רואים את הפינה של הטמבון.

תא הנוסעים מושקע במושבים ספורטיביים חובקים דמוי באקטים, הגה קטן יחסית מעור, דיבורית מובנית וצג גדול בלוח שעונים לבן עם כיתוב אדום של CUPRA (מה שירד בדגם במתיחת פנים).

מעבר לזה הקונסולה המרכזית מעט משעממת אבל ממש לא קריטי.

מבחוץ הרכב מצויד בפנסי בי-קסנון עוקבי פנייה וג'אנטים 225/40/R18.

בניגוד לקלישאות על איכות ההרכבה, במשך כל הזמן שהרכב היה ברשותנו שום חלק לא נשבר ו/או התקלף למעט דהיות קלות של העור בידית הילוכים ובהגה (בצד שפונה לכיוון השמשה).

כמו כן, אף פעם לא היה קרקושים כאלו ואחרים בנסיעה.

לדעתי לא היה רכב טוב יותר בטווח מחירים הזה, ואני חושב שקיבלנו תמורה מלאה לכסף.

תחזוקה:

הרכב תמיד תודלק 98. אחרי התוכנה צמצמנו מרווח טיפולים לכל 10,000 ק"מ.

מבחינת תקלות, רק הפורק התקלקל וגם זה אחרי שהרכב היה תקופה ארוכה עם סטייג' 2 (בסביבות 50,000 ק"מ). הפורק הוחלף בטיג לרויזיה אחרונה – 710D.

מעבר לזה, הייתה נזילת מים קטנה מהמשאבת מים ב55,000 ק"מ אבל בכל מקרה היה צריך לעשות טיימינג (אחרי 4 שנים).

כאמור, את כל הטיימינג הבאנו מECS, PCV רויזיה P גם כן וגם הכוסית משאבת דלק (שיצאה סבירה לחלוטין). הPCV היה תקין אבל החלפנו אותו כטיפול מנע וגם בגלל ההזמנה של הטיימינג.

היה צריך להחליף 2 צמיגים קדמיים (קונטי2) אבל בסופו של דבר החלפנו ארבעה צמיגים חדשים (PZERO) וארבעה ג'אנטים חדשים.

עשינו טיפול גדול של 60,000 ק"מ והבאנו גם פלאגים פלטיניום דרגת קור 7.

חוץ מזה הרכב שירת אותנו נאמנה.

שיפורים:

החלטנו לשים תוכנה אחרי קצת יותר מחצי שנה שהרכב אצלנו. (התוכנה נצרבה בסוף מאי 2010).

התוכנה שבחרנו היא של APR מותאמת לדלק 98.

אין ספק שהשינוי מבורך אם כי בנסיעה יומיומית הרכב מרגיש יותר חזק אבל לא בהרבה, בלחיצה הסיפור כבר אחר לגמרי, הרכב מרגיש הרבה הרבה יותר חזק!

לאחר כשלושה חודשים החלטנו לשים קיט יניקה קארבוניו בכדי לשפר את זרימת האוויר ולאפשר למנוע "לנשום" טוב יותר בטורים גבוהים. אני יודע שהרבה אומרים שהקיט "לא נותן כלום" וכו' אבל לפחות בקופרה הורגש שיפור בהאצה בסל"ד הגבוהים, כאילו הרכב יכול למשוך יותר מבלי להיחנק.

מכיוון שמתרגלים די מהר לכוח החלטנו גם לשים דאון פייפ חוקי שעובר טסט (חודשיים לאחר הקארבוניו) לכן בחרנו בדאון פייפ של APR וכמובן התוכנה עודכנה לסטייג' 2.

השינוי לא היה מורגש כמו בתוכנה אבל הוסיפה "טעם". השיפור הורגש יותר במומנט ובהאצה.

הסט אפ הזה ליווה אותנו הרבה זמן.

במשך התקופה הזו אחי אמר לי (וגם אני הרגשתי) שהרכב לא מאיץ כמו שהוא אמור להאיץ, לא יודע אם לקרוא לזה חוסר סחיבה אבל די ברור שהוא צריך לנסוע יותר טוב.

מבדיקה ולוג שביצע נתי התברר שהמשאבת דלק חלשה ונתנה רק 117 באר במקום 130, כל זה לפני 60,000 ק"מ.

אפשר היה להמשיך לנסוע ככה אבל לא רציתי להגיע למצב שהרכב ייסע עם לחץ דלק נמוך ותיקוני הצתה לכן החלפנו משאבת דלק.

תכירו: HPFPUPGRADE

במהלך שיטותיי בוורטקס ובפורומים של MKV נתקלתי בחברה הזו שהרבה אנשים ממליצים עלייה וגם המחיר שלה יחסית לא גבוה (זו משאבה חדשה קומפלט ולא רק המכלולים אך יש להם גם קיט להחלפת המכלולים):

http://hpfpupgrade.com/BrowseProducts/S ... n/2.0T+FSI

לאחר שהתייעצתי עם נתי שגם אמר לי שאין בעיה מבחינת התוכנה כי לAPR יש תוכנה גם למשאבות דלק לא שלהם, החלטתי להזמין את המשאבה הזו ביחד עם ווסת לחץ דלק 145 באר של אותה חברה.

יש לציין שהאופציות שעמדו הן: משאבה של APR שהייתה יותר יקרה או החלפת מכלולים של המשאבה הקיימת. אני העדפתי משאבה חדשה קומפלט.

ב27.4 הגענו עם המשאבה והווסת לטיג ולאחר התלבטויות החלטנו להשאיר את הווסת בחוץ כי צריך לפרק סעפת יניקה וההוצאה נהיית גדולה יותר.

אחרי ההתקנה נתי עדכן לנו את התוכנה לסטייג' 2+ עם משאבה לא של APR (די אהבתי את זה מכיוון שזה נותן תחושה שAPR לא "כופים עלייך" לקנות רק את המוצרים שלהם)

להבדיל ממשאבות אחרות, פה הייתה דרישה לעשות "הרצה" למשאבה במשך 5 דקות (לתת גז בניוטרל ולא לעבור 5,000 סל"ד במאתיים ק"מ הראשונים).

לאחר העדכון תוכנה ההבדל היחידי הוא בלחיצה (לטעמי). הרכב מאיץ הרבה יותר טוב כנראה בזכות לחץ דלק תקין ויציב.

מבחינת שיפורי התנהגות ואחיזה לא נעשה דבר ולדעתי זה הכרחי בכדי לנצל את כל הכוח שיש לרכב הזה.

מה שיפה בעיניי הוא שכשקנינו את הרכב בסוף 2009 לא נראה לי שהכירו את הרכב הזה כ"כ ולא היו הרבה פרויקטים בארץ ויפה לראות שבמהלך כל התקופה שהרכב היה ברשותנו, הסדנאות בארץ עשו התקדמות עצומה וצברו הרבה נסיון במנוע הזה, בנו פרויקטים מעניינים וכל הזמן הוציאו גרסאות חדשות ומוצרים חדשים למנוע הזה.

MK1 VS MK2:

בגלל שנסעתי (ועדיין נוסע) על שני הדורות של הלאונים, אתן התייחסות קצרה למרות שזה לא כ"כ "פייר".

הרכב שלי הוא לאון FR שנת 2005 והיא אצלי קצת יותר משנתיים.

ברור שמבחינת כוח ואחיזה אין מה לדבר, הקופרה כמה רמות מעל.

בנוחות שני הרכבים פחות או יותר זהים למרות שהרכב שלי עם ג'אנטים 17.

איכול החומרים בקופרה גם כן טובה יותר.

מה שלדעתי טוב יותר בדור הקודם הוא ההגה שמתקשר טוב יותר וגם כבד יותר.

מה שעוד שמתי אליו לב הוא שהזווית ראייה בדור הקודם טובה יותר ואסביר מדוע:

ה"אף" גבוה יותר ואפשר לראות כמעט את כל המכסה מנוע.

התחת צר יותר מה שנותן זווית ראייה טובה יותר מאחורה.

לכן גם יותר קל להחנות ולתמרן במקומות צפופים.

מחירון:

מה שקצת הפריע לי הוא הירידת ערך. לקחנו בחשבון שהשוק פחות טוב מהGTI והירידת ערך הגדולה כבר מאחורינו (הרכב בדיוק סגר שנתיים) אבל לא תיארתי לעצמי שהרידת ערך תהיה כה גדולה. אם אתייחס למחירון של לוי יצחק, אם היינו קונים את הרכב במחירון ומוכרים אותו במחירון, היינו מפסידים 75,000 ₪! בממוצע של 3 שנים זה קצת יותר מ25,000 ₪ בשנה.

לדעתי זה המון ולא ריאלי כי זה כמעט כמו ירידת ערך של רכב חדש.

חבל שלא מעריכים את הרכב הזה בארץ כי הוא שווה הרבה יותר מהחירון היבש של לוי יצחק, כמובן שזה טוב יותר לאלה שקונים.

כך או כך, אני צופה דווקא שהשוק של הרכב הזה יהיה טוב מהסיבה הפשוטה שהמנוע מצויין וחזק ועם השקעה לא גדולה אפשר להגיע לתוצאות יפות מאוד.

חוץ מזה שהרכב מאוד מאובזר.

לסיכום, הרכב מאוד מומלץ ומאוד נהנינו ממנו, לדעתי זו התמורה הכי טובה שיש לכסף כיום.

תודה מיוחדת לדודי ונתי מפיט סטופ שליוו אותנו במשך כל התקופה שבה הרכב היה אצלנו, באמת יחס ושירות יוצא מהכלל.

תודה גם לטיג שהיו אחראים על ההתקנות והטיפולים.

תודה גם לE&A שעזרו בבדיקה של הרכב.

(לכל שאלה ניתן לשאול אותי פה או בה.פ)

שבוע טוב לכולם!

קיט PCV רויזיה P:ו http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Gol ... cv/ES8209/

קיט טיימניג: http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Gol ... /ES251722/

פורק רויזיה D:ו http://www.ecstuning.com/ES259456/

כוסית משאבת דלק: http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Gol ... /ES252809/

פלאגים מקוריים: http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_comm ... hp?id=7237

משאבת דלק מחוזקת: http://hpfpupgrade.com/Products/Show/Vo ... +Fuel+Pump

ווסת לחץ דלק: http://hpfpupgrade.com/Products/Show/Vo ... Rail+Valve

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני מחזיק בקופרה 2009, אכן רכב שנותן תמורה של 200 אחוז לכסף, אני נהנה ממנו.

כמעט מכרתי אותו פעמיים מאז שרכשתי אותו אבל לא עלה לי בראש תחליף יותר טוב ממנו(בתקציב של 180k).

אז לתקופה של השנה שנתיים הקרובות זה לא בא בחשבון בכלל.

מחירון-מי שרוכש רכבים כאלה הוא לא פראייר, אן אחד שירשה לעצמו לספוג כזאת ירידת ערך ותוכל לראות את זה לפי המחירים ביד 2.

אין פראיירים, וגם אני בזמנו כשחשבתי למכור לאחר כמה חודשים ( אחרי ששילמתי קרוב ל140) נדהמתי לגלות שפתאוםם בחודשיים המחירון הגיע ל120k.

כשאנשים הציעו לי את המחיר ואפילו פחות ממנו פשוט ניתקתי את השיחה או לחלופין אם נפגשו איתי באותו הרגע נכנסתי לרכב ונסעתי.

יש כל מיני ליצנים שהם חושבים שייפלו על פראיירים.

אני באופן אישי אעדיף שישחטו אותי באיזה מגרש טרייד אין ולא על ידי איזה ליצן שחושב שהוא המציא את הגלגל.

בכל מקרה מחיר המחירון לא רלוונטי ואפשר לראות שאף אחד לא מוכר לפי המחירון המטומטם של לוי יצחק.

אם אתם יכולים תשמרו את הרכב אצלכם או לחלופין פשוט תקנו קופרה משנתון גבוה יותר כי מה לעשות זה רכב אדיר!!

אם אתם באמת משתדרגים למשהו שבאמת כמה רמות מעל אז שיהיה במזל טוב.

פורסם

אני באופן אישי אעדיף שישחטו אותי באיזה מגרש טרייד אין ולא על ידי איזה ליצן שחושב שהוא המציא את הגלגל.

מה הלוגיקה מאחורי זה?

כלומר, אם מר מגרש מציע לך נניח 100K שקלים ומר פרטי מציע לך 110K או אפילו 100K שקלים, מה ההגיון בלמכור למגרש?

שואל כי אני באמת לא מבין את הלוגיקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

+1

גם אני לא מבין את העניין, נשמע מעוות משהו...

בכל מקרה אתה יכול לנסות למכור בכמה שאתה רוצה, השאלה מי (הליצן להגדרתך) יקנה.

נעזוב לרגע את לוי יצחק, יש מחיר שוק, כמה אתה כבר יכול להגזים.

נגיד שתמכור ב 5 מעל המחירון, אתה יודע מה זה 70 אלף ש"ח בשלוש שנים.

אתה מבין שאת ההגדרה של התמורה לכסף, זה צריך להיכנס לחשבון.

אני לא רואה הרבה רכבים שאני יכול להגיד שהם 100% תמורה לכסף שרק ירידת הערך שלו הוא 23+ אלף ש"ח בשנה (וזה רק ירידת ערך.

אני קניתי את הרכב שלי ב- 81 אלף ש"ח לפני שלוש שנים.

היום המחיר שלו הוא באזור- 70-75 אלף.

פלג_

פורסם

daniel_18 אחלה סקירה, פשוט עושה חשק לקנות קופרה ועכשיו!

אחלה רכב כמו שכבר ציינת (מנוע אדיר) אני רק רוצה להתייחס לנושא של ירידת הערך (פשוט הזוי - המון כסף) השאלה אם זה ככה גם עם המתחרות? לדוגמא GTI וכו'

מה שבטוח אין ספק שברגע שאני אתבסס עם עבודה שמכניסה כמו שאני רוצה + לקראת סיום הלימודים, אני עובר לקופרה בלי לחשוב פעמיים, בשביל מה אנחנו חיים? צריך קצת ריגוש :-D

פורסם

מכונית ספורטיבית היא משאבת כסף. מעבר לירידת הערך החדה בשנים ב-5-7 שנים הראשונות שלה על הכביש, אתה לרוב לא תראה תמורה לשיפורים ושינויים שעשית בהמון כסף ובמקרים מסוימים הם אף יגרמו לערך הרכב לרדת (כי הם ירתיעו רוכשים פוטנציאלים). אבל רוכשי מכוניות "מעניינות" לרוב לא פועלים בקו המחשבה של מי שרוכש רכב יפני/קוראני משפחתי או משפחתי-גדול אוטומטי.

על כן, ובהשוואה לרכבים ספורטיביים אחרים, אני בהחלט מבין איך הליאון הזולה יחסית והפרקטית, מהווה תמורה נהדרת לכסף. גם אם מדובר במשהו כמו 35K לשנה שהולכים רק על ירידת ערך, תחזוקה, שפורים, ביטוח ואגרה - לפני שהאוטו בכלל נוסע ק"מ אחד. כי הכל יחסי בחיים.

פורסם
גם אני מחזיק בקופרה 2009, אכן רכב שנותן תמורה של 200 אחוז לכסף, אני נהנה ממנו.

כמעט מכרתי אותו פעמיים מאז שרכשתי אותו אבל לא עלה לי בראש תחליף יותר טוב ממנו(בתקציב של 180k).

אז לתקופה של השנה שנתיים הקרובות זה לא בא בחשבון בכלל.

מחירון-מי שרוכש רכבים כאלה הוא לא פראייר, אן אחד שירשה לעצמו לספוג כזאת ירידת ערך ותוכל לראות את זה לפי המחירים ביד 2.

אין פראיירים, וגם אני בזמנו כשחשבתי למכור לאחר כמה חודשים ( אחרי ששילמתי קרוב ל140) נדהמתי לגלות שפתאוםם בחודשיים המחירון הגיע ל120k.

כשאנשים הציעו לי את המחיר ואפילו פחות ממנו פשוט ניתקתי את השיחה או לחלופין אם נפגשו איתי באותו הרגע נכנסתי לרכב ונסעתי.

יש כל מיני ליצנים שהם חושבים שייפלו על פראיירים.

בכל מקרה מחיר המחירון לא רלוונטי ואפשר לראות שאף אחד לא מוכר לפי המחירון המטומטם של לוי יצחק.

אם אתם יכולים תשמרו את הרכב אצלכם או לחלופין פשוט תקנו קופרה משנתון גבוה יותר כי מה לעשות זה רכב אדיר!!

אם אתם באמת משתדרגים למשהו שבאמת כמה רמות מעל אז שיהיה במזל טוב.

הליצן הוא אתה.

תנסה למכור במחיר של יד 2 נראה אותך,האוטו ישאר בלוחות חודשים עד שאולי תמכור,ובזמן הזה ירד לך עוד כמה אלפים טובים במחירון.

כבר יש שם כמה חברה כמוך שנמצאים הרבה זמן למכירה.

פורסם
נדהמתי לגלות שפתאום בחודשיים המחירון הגיע ל120k.

כשאנשים הציעו לי את המחיר ואפילו פחות ממנו פשוט ניתקתי את השיחה

אנשים הציעו לך מחירון וניתקת את השיחה???

בזמנו כשמכרתי את האיביזה קופרה שלי (2008 יד ראשונה) רק התפללתי שיבוא מישהו וייתן לי מחירון.

לבסוף מכרתי אותה ב-10K מתחת למחירון עם שיפורים ותוספות ב-12K אחרי שהייתה בלוחות חצי שנה (!)

בקיצור, השוק לא עובד לפי מחירונים אלא לפי היצע וביקוש.

פורסם

סקירה טובה, נהניתי לקרוא. אוטו מדהים עם תמורה מעולה לכסף.

מה הרכב הבא?

בקשר לעניין המחירון, אני עם יריב.

עם כל הצער בדבר המחירון, אנחנו מדברים פה על רכב ספורט עם סבירות גבוהה לעשות תאונה. אף חברת ביטוח לא תשלם לך את ההפרש מהמחירון על המחיר ששילמת. אם הקונה מוכן לספוג את זה - שיתחדש.

פורסם

אם זה לא היה ברור, הרכב נמכר אתמול, בצער רב אני חייב לציין. :cry:

הרכב נמכר מסיבות אישיות שלא קשורות כלל לרכב וכרגע אין רכב אחר באופק בסגמנט הזה.

daniel_18 אחלה סקירה, פשוט עושה חשק לקנות קופרה ועכשיו!

אחלה רכב כמו שכבר ציינת (מנוע אדיר) אני רק רוצה להתייחס לנושא של ירידת הערך (פשוט הזוי - המון כסף) השאלה אם זה ככה גם עם המתחרות? לדוגמא GTI וכו'

מה שבטוח אין ספק שברגע שאני אתבסס עם עבודה שמכניסה כמו שאני רוצה + לקראת סיום הלימודים, אני עובר לקופרה בלי לחשוב פעמיים, בשביל מה אנחנו חיים? צריך קצת ריגוש :-D

הירידת ערך שרשמתי היא על הנייר, בפועל הפסדנו פחות אבל עדיין לא מעט כסף אפילו בשלוש שנים.

אין לי מושג מה הולך עם הGTI אבל אני חושב שכל מקרה לגופו, יש GTI בלוחות כבר המון זמן שלא מצליחות להימכר ואני בטוח שהפסידו לא מעט כסף. ושלא תטעה, המצב של המחירון שלהם לא בהרבה יותר טוב.

לדעתי אם יש רכב עם נתונים טובים (יד נמוכה וק"מ נמוך) ומתוחזק כראוי ושמור (ללא תאונות וכו') הוא יימכר מהר ולא משנה אם זה לאון או גולף.

פורסם

ירידת ערך של 75,000 ש"ח ב- 3 שנים :-o וזה עוד אחרי השנתיים ראשונות. זה כנראה אומר שהשוק מבין שהמחירים לא קשורים למציאות או שהרכב נמכר על ידי היבואן במחיר גבוה מדי.

ירידת הערך הזו משותפת להרבה מכוניות כנראה כי זה לא הרכב הראשון שאני שומע שיש לו ירידת ערך (מטורפת) כזו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

האמת שאתה צודק ואני אגיד לך יותר מזה, היד ה2 הפסיד יותר מזה בפרק זמן יותר קצר, הסיבה לכך היא בגלל שבחודשים הראשונים שהרכב נמכר בארץ, המחיר שלו היה 240 אלף וזה מה ששילם גם היד ה1. היד ה2 קנה את הרכב כשהמחיר שלה כחדשה עדיין היה 240 אלף וכשהו מכר אותה המחיר כבר ירד ל200 אלף (כחדש) לכן הוא אוטומאטית הפסיד יותר כסף אחרי פחות משנתיים.

מכל המגילה שרשמתי דווקא נושא המחירון הכי מעניין? :|

פורסם
ירידת ערך של 75,000 ש"ח ב- 3 שנים :-o וזה עוד אחרי השנתיים ראשונות. זה כנראה אומר שהשוק מבין שהמחירים לא קשורים למציאות או שהרכב נמכר על ידי היבואן במחיר גבוה מדי.

ירידת הערך הזו משותפת להרבה מכוניות כנראה כי זה לא הרכב הראשון שאני שומע שיש לו ירידת ערך (מטורפת) כזו.

ולכן חברים,אני לא מוצא את הסיבה לקנות רכב חדש מהסכונות כאשר ניתן לחסוך עשרות ולפעמים וקרוב למאות אלפי שקלים,אם קונים רכב בגיל שנתיים שלוש.

אז נכון אין אחריות,מישהו הפליץ במושב לפנייך,ולא אתה בחרת את איבזור,אבל אני באופן אישי מוכן לוותר על זה לחסוך את ירידת הערך הראשונים המאסבית,ומחיר רכישה נמוך בעשרות אחוזים.

כל זה נאמר לאור המחירים הגבוהים של יבואנים בארצינו.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...