Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי גולף 2003 במצב שמצריך קצת תשומת לב.

אני רוצה לפרק את הטלפון שמותקן ולהתקין דיבורית BT משלי, כמו כן אני רוצה להתקין מצלמת תיעוד.

בשתי ההתקנות האלו אני צריך להעביר כבלים מתחת לריפוד קורות A ברכב (כמו שנראה בתמונה).

הבעיה היא שיש כריות אוויר.

1. איך אני מפרק בצורה בטיחותית מבלי לפוצץ ומבלי לפגוע בתקינות כריות האוויר?

יש ברשותי ערכת פירוק מפלסטיק.

2. בנוסף אשמח לעזרה בפירוק הטלפון מכרית ההתקנה, למי שמכיר איפה הברגים? (מצ"ב תמונה)

3. ישנם מספר חלקים שמצבם לא מזהיר, אשמח לעזרה במציאת שמות החלקים באנגלית או אפילו קישורים לאיביי במחירים עממיים.

מצ"ב תמונות של החלקים.

4. באחת התמונות מצולמת ידית ההילוכים ולידה חתיכת פלסטיק מחורצת.

אותו הפלסטיק היה חוצץ שנע יחד עם ידית ההילוכים. החוצץ הזה נקרע ולא איפשר תנועה של ידית ההילוכים ולכן נאלצתי לחלץ אותו ולהשאיר את המצב כפי שמוצג בתמונה.

אשמח לעזרה/עצה באילתור או סידור העניין כך שסקרנים או גורם זר יכנסו לפתח ויגרמו לתקלות.

5. הגיוני שיש 8 כריות אוויר ברכב? 2 על קורות A, הגה ודש בורד מול הנוסע, 2 על קורות B ו2 במושבים?

6. ואיזה דור הרכב נחשב? 4 או 5?

תודה רבה!

IMG_0781.jpg

IMG_0784.jpg

IMG_0783.jpg

IMG_0786.jpg

IMG_0787.jpg

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצאתי ספר היינס לגולף MK2 וMK4:

http://www.mikegabriel.net/vw/bentley/

לפי רישיון הרכב יש 6 כריות אוויר. מה שאומר שבאחד המקומות שציינתי בהתחלה אין כרית אוויר.

האם מישהו יכול לאמת את זה שאין כרית אוויר בקורת A ?

איפה ממוקם פילטר מזגן?

תודה

פורסם

פילטר אוויר של מערכת האיוורור ברכבך נמצא בתא המנוע בצד שמאל (פנים מול הרכב) מתחת לטורפדו.

הגולף שברשותך היא גולף דור 4 (MK4).

למיטב זיכרוני החל משנתון מסויים גולף דור 4 מצויידת ב-6 כריות אוויר.

2 כריות אוויר מקדימה לנהג ולנוסע ושתי כריות אוויר בצידי המושבים וגם 2 כריות ווילון.

איזה כייף לי :)

פורסם

2 כריות אוויר מסוג וילון לא נמצאות מתחת לריפוד של קורה A אלא מתחת לריפוד של קורה C החלק העליון.

כלומר עלייך לפרק את הריפודים לפי הסדר הבא (למיטב זיכרוני).

A--->B--->C

פורסם

שלום מרק,

לפי השרטוט הזה נראה כי קורה C נמצאת בעצם מאחור.

לפי רישיון הרכב יש 6 כריות אוויר.

איך ניתן לבדוק את עניין הכריות אוויר בקורות A מבלי להתחיל לפרק ולגלות באמצע התהליך מצב הפוך?

האם בעזרת דגם/דגם מנוע/רמת אבזור?

תודה רבה!

פורסם

לגבי חלק הפלסטיק של כפתורי החלונות: פה

בקישור הזה יש גם את החלק הנ"ל וגם את הידיות: פה

באיביי יש הרבה חלקי פלסטיק לרכב הזה, פשוט תרשום בחיפוש: VW GOLF MK4 TRIM

פורסם
שלום מרק,

לפי השרטוט הזה נראה כי קורה C נמצאת בעצם מאחור.

לפי רישיון הרכב יש 6 כריות אוויר.

איך ניתן לבדוק את עניין הכריות אוויר בקורות A מבלי להתחיל לפרק ולגלות באמצע התהליך מצב הפוך?

האם בעזרת דגם/דגם מנוע/רמת אבזור?

תודה רבה!

לא ממש יירדתי לסוף דעתך.

האם אתה רוצה לבדוק כמה כריות אוויר יש ברכבך ?

כתבתי שיש לך 6 כריות אוויר כאשר 2 כריות אוויר נמצאות מאחורי הריפוד של קורה C לאורך החלק העליון של התיקרה.

צירפתי לך שרטוט עם מיקום הכרית.

אם בכול זאת אתה רוצה לדעת בוודאות תצטרך לצלם את המדבקה המוצמדת לספר הרכב או מודבקת בתא המטען עם מספרי PR (תוספות) ואני אגלה לך כמה כריות אוויר יש לך.

ראה דוגמא של מדבקה.

untitled.JPG

N69-0188.JPG

פורסם

מרק שלום,

איך ניתן על פי המדבקה שמודבקת בתא המטען לדעת כמה כריות אויר יש ברכב?

לי רשום ברישיון 4 כריות אויר כשלפי הסימונים ברכב יש 6 כריות.

תודה :-)

פורסם

כאשר אין כרית אוויר וילון בקורה, פשוט מושכים את ה-TRIM החוצה.

צירפתי הוראות לגבי מה עושים כאשר יש כרית (מתוך ה-manual, מעולם לא ניסיתי, אצלי אין כרית בקורה הזו)

גם על הכסאות יש לך סימון airbag? אם יש לך אז לכאורה יש לך 6 כריות ואז זה לא תואם את הרישיון..

האם יש מצב שהTRIM על הקורה הוחלף ברכב שלך? (הריפוד מתפורר בד"כ, אולי הבעלים הקודם הזמין TRIM מEBAY וקיבל כזה עם כיתוב airbag עליו??)

אצלי (בורה) יש 4 כריות, השתיים הנוספות בכסאות ולא בקורת A.

מקווה שעזרתי במשהו...

apillar.jpg

פורסם

הגולף שברשותך היא גולף V5 אם אני לא טועה לפי ידית של גיר אוטומטי זהו דגם המפואר עם 170 כ"ס (כי ישנה אופציה לטיפטרוניק)

יש לך ברכב 6 כריות אוויר.

1 בהגה 1 על דאשבורד על קורות שצילמתה (לא יודע עם זה A או C ) ישנה כרית אחת בכל צד וגם במשענת ראש של כיסא קדמי ישנה כרית אחת על כל כיסא.

זה מה שבדקתי בגולף של חבר V5 2002, אגב אצלי זה גם ככה בגולף 2003 ג'נרשיין.

פורסם
מרק שלום,

איך ניתן על פי המדבקה שמודבקת בתא המטען לדעת כמה כריות אויר יש ברכב?

לי רשום ברישיון 4 כריות אויר כשלפי הסימונים ברכב יש 6 כריות.

תודה :-)

מספרי PR מציינים את התוספות והאיבזור שאיתו בפועל הרכב עזב את שעריי המפעל.

רצף של שלוש אותיות/מספרים = מספר PR.

צלם את המדבקה ואני אנסה לעזור לך.

פורסם

מרק, אני רוצה לדעת איפה נמצאות הכריות אוויר אצלי ברכב ולשלול את קיומן בקורת A על מנת לפרק את זה כמו כל חיפוי קורה ללא כרית אוויר שיושב על קליפסים.

כאשר יש כרית אוויר יש דרך אחרת להוציא את החיפוי כמו שצרפת בתמונות בעזרת כלי מיוחד.

זו כוונתי.

כאשר אני מתייחס לקורת A,B,C,D לפי השרטוט הבא:

78390573.gif

ספרתי 8 מקומות בהם כתוב AIRBAG.

מה שאומר שבשנים מהמקומות הללו אין כרית אוויר ואני מאוד מקווה שאלו לא קורות A.

כאשר לפי השרטוט שבהודעה הזאת אצלי יש סימון על קורת A ועל קורת B בנוסף על הכיסאות (ולא במשענות הראש) וכמובן דש בורד והגה.

מצ"ב מדבקה מספר הרכב.

vitek15- אמת, V5.

בנוסף, היית נורה שרופה בתאורת נוסעים מאחור (מצ"ב צילום) פתחתי את הפלסטיק וניסיתי לשלוף את המנורה כדי לדעת איזה סוג היא ולהזמין תואמת (לד לבן) מאיביי. תוך כדי הניסיון לשלוף אותה הזכוכית נפרד מהחלק הפלסטיק של הנורה (בית מנורה לא נפגע).

וכרגע אי אפשר לשלוף את הפלסטיק ששייך לנורה.

חפרתי בספרי הרכב והדיגרמות וסוג המנורה הזו לא מופיע בספרים.

אשמח לעזרה והדרכה בפירוק בית המנורה כולו- מצ"ב תמונה שלו.

תודה רבה!

IMG_0788.jpg

IMG_0789.jpg

פורסם

1. תרגום של מספרי PR.

PRCode: 4X3 = Side air bag front with curtain air bag

PRCode: 4UE = Air bag for driver and front seat passenger

כלומר 6 כריות אוויר בסה"כ.

2. ברכבים שהגיעו עם מערכת אזעקה מקורית אכן תאורה אחורית שונה מכיוון שבגוף התאורה קיים גם חיישן תנועה של מערכת האזעקה והיא בדיוק כמו בתמונה שצירפת.

לא ניתן להחליף את המנורה בלבד אלא ביחד עם בית המנורה (ראה תמונה מצורפת).

גש לצ'מפיון וקנה מנורה+בית מנורה במקום לחפור שעות באינטרנט.

בכדי להחליף את בית המנורה עלייך לפרק את כול המכלול על-ידי הכנסת מברג בין הריפוד של הגג לבית המנורה ואז לשלוף את כול היחידה (שים לב לפרק את הקונקטור לפני שאתה מושך את המכלול).

3. הספרות של בנטלי מתאימה לרכבים אשר שווקו בארה"ב וקיימים מספר הבדלים במיוחד ברמת האיבזור לכן בדוק היטב לפני שאתה מפרק או מזמין חלקים.

4. בקורה A אין כרית אוויר אלא רק אזהרה שקיימות כרית אוויר מסוג וילון.

ראה תמונה מצורפת של מיקום כרית אוויר וילון.

untitled.JPG

880300.JPG

פורסם

מרק,

מפירוש מספרי הPR לא הבנתי אילו כריות בידיוק מותקנות אצלי. האם קורת A נטולת כריות אוויר?

מספרן ידוע לי מרישיון הרכב.

עריכה: תודה רבה! אפשר לפרק חיפוי קורות!

לגבי המנורות האחוריות, איך אני בעצם מחליף את המנורה למנורה כזו תקינה? צריך לפרק את כל המבנה הזה כוללה חיישני התנועה? איך עושים את זה?

איזה דגם מנורה זו?

איזה גרסת ספר עלי לחפש באינטרנט שתתאים לרכב שלי? אם יש ברשותך קישור אשמח אם תצרף אותו.

תודה רבה!

• תוכן חדש...