Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסרת שריטות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש וקריאת הרבה הודעות לגבי הסרת שריטות, רוב האנשים ממליצים לעשות פוליש על השריטות ומיד אחרי זה ווקס.

קודם כל רציתי לשאול לגבי הפוליש: איך אני יודע שאני צריך עדין או גס? כשאני משפשף עם פוליש שבחרתי, איך אני יודע מתי הגעתי לעומק של השריטות (ולא שיפשפתי יותר מדי או פחות מדי)?

בנוסף, ראיתי הרבה סרטונים ביוטיוב לגבי הסרת שריטות וכמעט בכולם בהתחלה משפשפים את השריטות עם נייר שיוף לאחר שהרטיבו את המקום במים (לפעמים משתמשים אפילו בכמה ניירות שיוף בדרגות שונות) ורק אחר כך עשים פוליש ווקס (התוצאות מצויינות בסוף). לא ראיתי שמישהו פה המליץ לשפשף עם נייר שיוף.

פורסם
לאחר חיפוש וקריאת הרבה הודעות לגבי הסרת שריטות, רוב האנשים ממליצים לעשות פוליש על השריטות ומיד אחרי זה ווקס.

קודם כל רציתי לשאול לגבי הפוליש: איך אני יודע שאני צריך עדין או גס? כשאני משפשף עם פוליש שבחרתי, איך אני יודע מתי הגעתי לעומק של השריטות (ולא שיפשפתי יותר מדי או פחות מדי)?

בנוסף, ראיתי הרבה סרטונים ביוטיוב לגבי הסרת שריטות וכמעט בכולם בהתחלה משפשפים את השריטות עם נייר שיוף לאחר שהרטיבו את המקום במים (לפעמים משתמשים אפילו בכמה ניירות שיוף בדרגות שונות) ורק אחר כך עשים פוליש ווקס (התוצאות מצויינות בסוף). לא ראיתי שמישהו פה המליץ לשפשף עם נייר שיוף.

זה לא בדיוק נייר שיוף רגיל, אלא נקרא "נייר מים" , הרמה שלו היא 1000 ומעלה, רמת גרעון מאוד מאוד דקה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

מטאור,

המלצתי אליך המנע משימוש בנייר שיוף שכזה.

1. אין לך מד צבע (שמודד את עובי הצבע)

2.הצבע שלך, או יותר נכון הלכה, דקה במיוחד, בערך בעובי של נייר. לכן רצוי להמנע משיוף.

3. שיוף הוא חלק מהליך צביעה או לאחר צביעה לתיקון נזילות.

4. הסרת השריטות של הנייר עם מכונה זה לא תמיד פשוט, אז אני לא רוצה לחשוב איך תתמודד עם זה ידנית.

לגבי פוליש,

להסרת שריטות צריך "קומפאונד" שזה פוליש אגרסיבי.

איך אתה יודע שהשריטות ירדו? אתה עובד על קטע קטן - 20 על 20 ס"מ נותן לחץ טוב על הפד שאתה עובד איתו, ואחרי שפשוף נכון של בערך 20~30 שניות מנגב ובודק את התוצאה.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

השריטות נמצאות באזור אמצע הדלת הקדמית וזה נראה כמכה מצד דלת של רכב אחר, כאשר מה שפגע זה כנראה הגומיה שאנשים שמים באזור האמצעי של הדלת. האזור הפגוע הוא באורך של בערך 5 ס"מ ורוחב קטן, לכן הסקתי שמשהו בגודל שתיארתי פגע בדלת שלי. ניתן לראות שריטות קטנות אחת מעל השניה.

מה שרציתי לציין זה שאם האור פוגע בזוית מסוימת על הדלת, בכלל לא רואים את השריטות ואם בזוית אחרת, הן ממש בולטות. כשעוברים עליהן עם אצבע או ציפורן, ניתן להרגיש קצת מקום מחוספס, אבל לא משהו קיצוני. האם זה נשמע חמור? ניתן להפטר מזה לגמרי?

ניסיתי לצלם את זה, אבל בזוית שרואים את השריטות המצלמה לא נותנת פלאש והצילום יוצא די מטושטש ובקושי רואים את השריטות.

פורסם

עוד משהו שרציתי לשאול: ראיתי שיש את המוצר G.P.S. של OPTIMUM שכולל הכל במוצר אחד. האם כדאי להשתמש בו, או לעשות הכל בדרך הקלאסית - לעבור עם פוליש ואחר כך עם סילאנט? אם בדרך הקלאסית אז חשבתי לקנות מוצרים של מנזרנה.

דרך אגב, מה זה גלייז? זה אוטם צבע? אז מה ההבדל בינו לבין הסילאנט? הרי שניהם עושים אותה פעולה. אם כן, למה שניהם נמצאים באותו בקבוק של אופטימום?

פורסם

נסה לצלם בשמש ולהעלות תמונה.

כמו כן אם השריטה עברה את הלכה, אז פוליש לא יעזור.

באופן כללי, שפשופים כמו שאתה מתאר יכולים לרדת בפוליש עם מכונה, בתנאי שלא עברו את הצבע.

GPS של אופטימום הוא מוצר מעולה לתחזוקה שוטפת של הצבע מכיוון שהוא גם מוריד סווירלים ושריטות עדינות וגם מכיל חומר הגנה (סילנט)

יכול להיות ש- GPS יצליח להוריד לך ויכול להיות שלא. עד שלא תנסה לא תדע.

גלייז - מוצר שאמור להעלות את רמת הברק ולגרום לרכב להראות במייטבו. הגלייזים למיניהם אינם מספקים הגנה ולעיתים מכילים חומרים שממלאים שריטות קטנות (כמו מייקאפ של נשים).

סילנט (ווקס סינטטי) - תפקידו לספק הגנה וברק והוא אינו מכיל חומר שוחק (פוליש).

ה-GPS מכיל 3 חומרים - Polish/Glaze/Seal , לא יצא לי להשתמש בו אבל מההיכרות שלי עם מוצרי חברת אופטימום הוא צריך להיות אחד מהמוצרים הטובים שקיימים בשוק.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם
נסה לצלם בשמש ולהעלות תמונה.

כמו כן אם השריטה עברה את הלכה, אז פוליש לא יעזור.

באופן כללי, שפשופים כמו שאתה מתאר יכולים לרדת בפוליש עם מכונה, בתנאי שלא עברו את הצבע.

GPS של אופטימום הוא מוצר מעולה לתחזוקה שוטפת של הצבע מכיוון שהוא גם מוריד סווירלים ושריטות עדינות וגם מכיל חומר הגנה (סילנט)

יכול להיות ש- GPS יצליח להוריד לך ויכול להיות שלא. עד שלא תנסה לא תדע.

גלייז - מוצר שאמור להעלות את רמת הברק ולגרום לרכב להראות במייטבו. הגלייזים למיניהם אינם מספקים הגנה ולעיתים מכילים חומרים שממלאים שריטות קטנות (כמו מייקאפ של נשים).

סילנט (ווקס סינטטי) - תפקידו לספק הגנה וברק והוא אינו מכיל חומר שוחק (פוליש).

ה-GPS מכיל 3 חומרים - Polish/Glaze/Seal , לא יצא לי להשתמש בו אבל מההיכרות שלי עם מוצרי חברת אופטימום הוא צריך להיות אחד מהמוצרים הטובים שקיימים בשוק.

אז מה עדיף במקרה שלי? לנסות עם GPS או בדרך הקלאסית (פוליש ואחר כך סילנט)? בשני המקרים ההוצאה הכספית די גבוהה ולכן צריך לבחור אחד מהם.

פורסם

הצלחתי לצלם את השריטות. מה לדעתכם יכל לגרום לזה? האם זה חמור? ויותר חשוב - עם מה אפשר להוריד את זה? איזה פוליש ווקס עדיפים? עדין? גס? הרכב?

בנוסף, אני מבקש להתייחס לשאלה הקודמת שלי - "אז מה עדיף במקרה שלי? לנסות עם GPS או בדרך הקלאסית (פוליש ואחר כך סילנט)? בשני המקרים ההוצאה הכספית די גבוהה ולכן צריך לבחור אחד מהם."

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

ניסיון אחרון לקבל עזרה בנושא השריטות שהצגתי.

במידה ואני אלך על פוליש של מנזרנה מאוטוסטור - איזה משלושתם לבחור? יש עדין, בינוני וגס. באתר גם ממליצים לעבור עם עדין לאחר שימוש עם גס. אבל כל אחד מהם עולה כמעט 200 שקלים וזה בנוסף לסילנט שאני גם אצטרך לקנות באותו המחיר. לכן אני צריך לבחור אחד מהם ולהיות בטוח שהוא יתאים לסוג השריטות שיש לי. אז איך אני אדע מה מתאים לי?

• תוכן חדש...