Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבר זמן רב אני מעוניין להרכיב מחדש מחשב HTPC לסלון שיחליף את ההסתובבות שלי הלוך וחזור עם הלפטופ, מהספה, לחבר לטלוויזיה, חזרה לספה וכו..

פעם היה לי מחשב גדול מחובר אבל כל הזמן התעסקתי איתו, פרקתי, הרכבתי, שיניתי וכו', ככה זה שפתיחה שלו דורשת סיבוב שתי ברגים.

החלטתי לעשות סוף לעניין ולהרכיב לי מחשב HTPC כמו שאני רוצה, קטן אך לא קטן מדי, שיאפשר לי הוספת כרטיס מסך לגיימינג בעתיד, שקט ומתקדם (יחסית).

את המחשב הנייד שמתי למכירה כדי לדרבן אותי פסיכולוגית לסיים את ההרכבה.

הכרטיס מסך 5770 שלי גם שמתי למכירה (ומחר יעבור ידיים) וזה לא נורא, לשם התחלה אסתדר בלעדיו, בטוח יפול לי איזה הזדמנות לכרטיס חזק יותר בעתיד.

אני פתחתי שרשור בו אני מבקש חוות דעת על מקלדת HTPC מומלצת אך זה בשרשור אחר.

מצאתי לוח אם MINI-ITX בדיוק כמו שרציתי בעבר אך מחירו היה בשחקים, עכשיו מצאתי אותו במחיר לא רע בכלל, הדגם הוא GA-H67N-USB3-B3 - Gigabyte

ללוח שתי יציאות HDMI, חיבור קואקסיאלי, אופטי, USB3, ESATA, תומך את כל מעבדי INTEL החדשים כולל דור שלישי, כל זה בלוח קטן קטן, ממש תענוג!

למנוע שיריץ את המחשב בחרתי במעבד פנטיום שתי ליבות מדגם G840, אשר מסוגל להריץ HD וFHD ללא בעיה, אמנם המעבד הגרפי הוא רק INTEL HD אך הליבות המהירות שלו מפצות על כך (ותמיד ניתן יהיה להוסיף כרטיס מסך בהמשך כפי שציינתי), ישנו מעבד כפול ליבה יותר זול כמו הG620 אשר גם בעל יכולות דומות אך ההפרש במחיר הוא דולרים בודדים אז "השקעתי".

גוף הקירור למעבד (שקט חשוב לי) יהיה ה ARCTIC COOLING FREEZER 11 LP - ה LP זה פרופיל נמוך שמתאים למחשבי HTPC, שכחתי אותו בחנות לכן אין תמונה עם ה"חברה"..

זכרון הזמנתי KINGSTON DDR3 1333MHZ 4GB, אין צורך במשהו מיוחד או מפוצץ, המעבד לא יודע לעבוד עם זכרונות מהירים יותר ומחירי הזכרונות DDR3 היום בשפל, תמיד אוכל להוסיף עוד מקל של 4GB בעתיד אם אצטרך (סיכוי קלוש).

למארז התלבטתי מה לקחת, שטוח, מרובע, מארז שצורת מגבר וכו', החלטתי בסוף על המארז COOLERMASTER ELITE 120 ADVANCED. ההחלטה נבעה מכמה יתרונות קיימים במארז שבחרתי והם:

• מארז לא קטן מדי ולא גדול, ניתן להניח בנוח בכל מקום, על המזנון, על מדף, הוא אסטטי ויפה.
  • מקום לשלושה כוננים קשיחים + כונן DVD/BLUERAY.
  • יש לו 3 כניסות USB קדמיות, 2 רגילות של USB2 וכניסה אחת של USB3 אשר לצערי לא תהיה שמישה, אין בלוח שלי הכנה ליציאה קדמית.
  • מותאם לספק כח סטנדרטי! אין צורך להתעסק עם ספקים קטנים ויקרים, ניתן לחבר ספק כח גנרי רגיל וזול או איכותי וחזק לצורך שימוש עם כרטיס מסך חזק בעתיד.
  • מותאם לשימוש עם כרטיס מסך בגודל מלא! כן, זה אומר כל כרטיס מסך קיים, גם הגדולים והחזקים ביותר.
  • האוורור שלו מצויין והבניה מעולה, חבל רק שהמחיר שלו לא כל כך זול..

שלחתי הזמנה ליבואן, עכשיו נשאר להזדיין בסבלנות עד שיגיע ואז אוכל להעלות תמונות של ההרכבה והמוצר המוגמר.

עוד לא חשבתי לעומק איזה כוננים יהיו למחשב, אם רק אחסון (כונן 1TB שמשמש אותי לאחסון, של חברת סיגייט שכבר יש לי במחשב אחר) או אחד נוסף למערכת הפעלה (SSD כמובן) קשיח נוסף כמובן גם יגביר את העלויות.

בינתיים כמה תמונות של מה שממתין לי בינתיים:

0.jpeg 2.jpeg 4.jpeg

5.jpeg 6.jpeg

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה בונה מחשב מגניב ביותר. המעבדים האלו מסדרה G של אינטל ממש טובים, אני חושב שזה SANDY BRIDGE.

תבדוק אם יש אפשרות לאפשר לו HT ושאר פיצ'רים במעבד. אני יודע בלוחות של גיגה בייט לפחות עבור מעבדי AMD יש אפשרות לעשות UNLOCK להרבה דברים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמה עלה התענוג?

אני חושב לבנות דבר דומה בעצמי, אולי אפילו על בסיס חומרה קיימת (מעבד AMD ATHLON II 245, זכרונות DDR2 800, דיסק 320GB, וכ.מסך GF9500GT, למחשב מדיה אמור להספיק).

מה שאני מחפש זה לוח, מארז וFANSINK למעבד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הסנדלר הולך....

אני זוכר איך שברת את הראש עם הHTPC שלי ולמרות כל הויתורים שנאלצתי לעשות לאור עניין המקום, יצא מחשב מעולה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

למעבדים כפולי ליבה של אינטל אין HT, זה אכן SANDY BRIDGE, (דור שני של מעבדי הCORE).

גם אם הייתי רוצה לבצעד שינויים, אין לי למה, בדורות החדשים של המעבדים, ניתן לבצע אוברקלוק רק למעבדים עם סיומת K ורק עם ערכות שבבים מתאימות לכך - P67/Z68/Z77 וכו', אולי אצליח לסחוט מהמעבד הזה עוד איזה 300MHZ בקטנה ע"י שינוי בביוס אבל לא יותר מזה. תמיד אהבתי את התכנון והעיצוב של GIGABYTE אבל הלוח שקניתי זה בגלל שהיה לי הזמנות טובה עליו, אם לא, כנראה שהייתי הולך דווקא על הלוח של ZOTAC הזה:

http://www.grandadvance.co.il/?g=products&a=view&pid=19703

יש לו אפילו יותר פיצ'רים מהלוח שלי, כמו WIRELESS מובנה וחיבור USB3 על הלוח לפאנל הקדמי ואפילו יציאת DP (לא מה שאתם חושבים סוטים!).

פורסם

כמה עלה התענוג?

אני חושב לבנות דבר דומה בעצמי, אולי אפילו על בסיס חומרה קיימת (מעבד AMD ATHLON II 245, זכרונות DDR2 800, דיסק 320GB, וכ.מסך GF9500GT, למחשב מדיה אמור להספיק).

מה שאני מחפש זה לוח, מארז וFANSINK למעבד.

לגבי החלקים צור איתי קשר, אולי אוכל לעזור לך בחלק מהפריטים.

עלויות אוכל לומר רק בסוף.. וגם אז בערבון מוגבל, אני רוכש את הציוד ישר מהיבואנים וחלק כבר היה לי (כמו הכונן הקשיח).

הסנדלר הולך....

אני זוכר איך שברת את הראש עם הHTPC שלי ולמרות כל הויתורים שנאלצתי לעשות לאור עניין המקום, יצא מחשב מעולה.

בן.

הדרישות שלך היו "קמעה" אחרות.. חזרת לארץ?! מה שלום הרגל?!

פורסם

אכן חזרתי, לרגל שניראת עדיין כמו תאונה , שלום.

הבאתי את הנושא כדוגמא לכך שאם אצלי שברת את הראש אני מניח שבמקרה הנוכחי לא תיפול.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אכזבה גדולה!

ליבואן נגמר המלאי של הELITE 120 ADVANCED ולפי דבריו יתחדש בעוד כשבועיים או שלושה.

עד אז אצטרך כנראה להמתין או שאכין כבר את השטח מבחינת התקנת התוכנות ואכין את המחשב רק להשתלה במארז החדש לכשיגיע.

למי שלא יודע על מה אני מדבר, אני מצרף תמונות... :)

1.jpg?638805547

10.jpg?1493329101

9.jpg?251720168

6.jpg?950399429

הוא פשוט כזה יפה! אני אחכה בסבלנות, עד אז אנסה לשים יד על איזה SSD קטן למערכת הפעלה ומקלדת אלחוטית.. עדכונים בהמשך.

פורסם

מארז מעולה. יש לו תכנון מצויין של אוורור יחסית כמה שאפשר בתוך גודל מארז כל כך קטן. אני מאוד אוהב את המארזים שלהם, יש לי CM690 והוא מעולה מבחינת אוורור, יש לו אפילו פילטרים נגד אבק.

לא כך כך ברור לי לאן במארז המדובר הוא מוציא חום של מעבד, המאוורר הגדול דוחף לספק, אבל לספק אין שם פתחים.

אבל שני דיסקים ובנוסף מקום לDVD זה ממש חזק. אהבנתי פטנט איך ה הכניסו ספק בגודל מלא למארז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון!

המארז הגיע אתמול לארץ והזמנתי כבר 2 מהמשלוח הראשון (אחד לי, אחד לתצוגה, אני מודה לסוכנת היבואן שלא אנקוב בשמה ששגעתי אותה כל יום בטלפונים מתי מגיעה המארז), המשלוח אמור להגיע אלי בימים הקרובים.

בינתיים כבר הספקתי למכור את ה5770 הפאסיבי (והמאד מאסיבי שהיה לי) אבל הרגשתי שללא יכולות משחק כלל אני ארגיש החמצה מהמחשב, לכן מהרתי ושמתי ידי על כרטיס צנוע יותר ועם קירור רגיל אך יתפוס פחות מקום במארז, קניתי 5750 1GB DDR5 שאני בטוח שעם מעט שכנוע אוכל להביא אותו לביצועים אף טובים יותר מה5770 שהיה לי.

הבאתי מהחנות את הAC FREEZER 11 LP (פרופיל נמוך) שיועד לHTPC ואני כבר כמעט מוכן להרכבה! נשאר לי להביא זכרון, צורב וספק כח שיחזיק את הכרטיס.

עד שיגיע המארז ושאר החלקים, מצ"ב תמונות של הכרטיס והקירור..

תמונה 1.jpg תמונה 2.jpg תמונה 3.jpg

תמונה 4.jpg תמונה 5.jpg

פורסם

מתכון להתחממות, aka קמצן משלם פעמיים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המארז שבחרת פשוט יפה!

סתם להשכלה כללית... מה מחירו (בערך, רק לקבלת אומדן)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...