Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

שאלה לי למעשנים שבינכם (ובעיקר לאלה שהצליחו להגמל): כיצד מפיסיקים לעשן?

מהי השיטה בעלת אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר להפסקת עישון? הבנתי כי ישנם "קורסים" מסויימים שטוענים לאחוזי הצלחה גבוהים במיוחד, האם באמת כך הדבר?

טריקים כגון סיגריות אלקטרוניות, או פשוט להפסיק לעשן, וכו לא עזרו.

אשמח לעצות,

בתודה - אלי.

פורסם

לפני בדיוק שנה הפסקתי לעשן, אחרי 8 שנים של עישון, ביום אחד עשיתי את השינוי הזה פשוט קמתי בבוקר והחלטתי שמאותו יום אני כבר לא מעשן.

זה היה משהו שישב אצלי בראש כבר כמה חודשים אולי קצת יותר, אבל ברגע שההחלטה התקבלה הגמילה עצמה הייתה לי מאוד קלה, חשבתי שיהיה לי קשה וקריזים וכל מני שטויות אחרות שהחדירו לי לראש מעשנים / מכורים אחרים אבל זה לא קרה.

אישית עישנתי בסביבות הקופסא-קופסא וחצי ליום, ודי הייתי נחשב ל"מעשן כבד" בחוג החברים שלי.

אחרי שהפסקתי, עוד 2 חברים בעבודה ראו ואמרו לעצמם שאם הוא הצליח אז גם אני, אחד נרשם לסדנאת עישון במכבי והפסיק לעשן באמצעות הסדנה + הכדורים הניתנים במהלך הסדנה וחבר נוסף, שעישן אגב 2 קופסאות ביום והיה יותר "מכור" ממני, נרשם לסדנה של אלן קאר והפסיק לעשן תוך 8 שעות, מיותר לציין שהוא קרא את הספר לפני כן והסכים איתי שזה סוג של שטיפת מוח מה שקורה שם, לדעתי זה יותר עניין ההחלטה מאשר הסדנאות וכל ההילולה מסביב.

בהצלחה

פורסם

אבהיר: אני לא מעשן.

ברצוני לגרום לאדם הקרוב אליי להפסיק לעשן.

אולי אנסח מחדש את השאלה:

מהי הדרך הטובה ביותר (או בעלת אחוזיי ההצלחה הגבוהים ביותר) לגרום לאדם שהוא לא אתה, להספיק לעשן.

qil - אשמח להסבר על הסדנאות שהעלת.

עלויות? משך הסדנאות? אחוזי הצלחה?

אלי.

פורסם

אין לך שום סיכוי לגרום למישהו אחר להפסיק לעשן.

זה שווה ערך לגרום לכוסית של השכונה להכנס למיטה שלך.:lol:

ההחלטה היא אישית של המעשן והוא שצריך ליזום.

אני מכיר מישהו מהעבודה - מעשן כבד - שכל שיחת טלפון איתו התחילה ב30 שניות של שיעולים כבדים.

עד כדי כך שכולם קראו לו שיעולון...

שום דבר לא עזר. לא דיבורים לא בקשות וגם לא צחוקים על חשבונו.

אבל, יום בהיר אחד הוא החליט שהוא מפסיק.

מאז- 8 שנים שהוא לא מעשן.

(אבל עדיין משתעל:lol:)

אגב, לפי מחקר שנעשה לא מזמן, מעשן כבד זה יותר מ 3 סיגריות ליום מבחינת הנזק שנגרם לגוף.

פורסם

אני מסכים שההחלטה היא של המעשן בלבד, במשך כל התקופה שעישנתי קיבלתי הרבה רמיזות ודרישות מסביבי להפסיק לעשן, שזה פוגע בבריאות שלי, שזה מסריח ומה לא.

את כל הדברים האלה ידעתי, אבל בחרתי במודע או לא במודע להתעלם מהם ולהמשיך לעשן. ברגע שהמעשן מקבל את ההחלטה, הגמילה היא באמת באמת לא קשה בשום מובן.

בנוגע לסדנאות אני לא יודע להגיד לך מספרים באופן כללי ואני הייתי נזהר מהבטחות כאלו ואחרות, אבל במכבי אני חושב שזה היה סדנה ללא עלות והכדורים מסובסדים. בסדנה שחבר שלי היה כמחצית הצליחו להיגמל בהצלחה. הרכב הסדנא הוא כ8 מפגשים, פעם בשבוע.

בסדנה של אלן קאר שחבר נוסף שלי הלך, כל מי שהיה איתו הצליח להיגמל בהצלחה.. אבל הסדנה היא יקרה אאל"ט 2400 ש"ח, 8 שעות סה"כ ואתה אמור לצאת לא מעשן.

פורסם

מהיכרותי עם מעשנים, אחד הדברים שהכי מעצבנים אותם זה שלא מעשנים נותנים להם טיפים לגבי הפסקת עישון, או אומרים להם להפסיק לעשן.

הם צריכים לרצות את זה בעצמם, ורק אז לעודד אותם ולתמוך בהם.

בסביבת החברים שלי (ואישתי) כל מי שהפסיק לעשן עשה את זה אחרי שהם קראו את הספר של אלן קאר שאכן שוטף לך את המוח, אבל לפחות עושה את זה לכיוון הנכון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לצערי "החלטה" בלבד לא החזיקה, זה מחזיק כשבוע בלבד - וחוזר חלילה.

qil - תודה לך, אתחיל לברר בכיוון הסדנאות שהצעת.

פורסם
אבהיר: אני לא מעשן.

ברצוני לגרום לאדם הקרוב אליי להפסיק לעשן.

חבל על בזבוז הזמן. ההחלטה צריכה לבוא מהמעשן, ולא ממקור חיצוני.

לנסות לגרום לאחר להפסיק זה כמו לארגן ארוחה רומנטית לאור נרות לטריגון. גם אם הטריגון יופיע, מה בדיוק תעשה איתו ואיך נרות יידלקו מתחת למים?! חסר טעם לחלוטין עקב 0 סיכויי הצלחה.

רק שיחה מלב אל לב תוכל אולי לתת לך תשובה לגבי למה הוא לא רוצה להפסיק.

מה שכן, אולי הוא לא ניסה את הסיגריה האלקטרונית הנכונה.

אני מעשן כבד (קופסא וחצי ליום) שירד ל-5 סיגריות ביום ע"י הסיגריה האלקטרונית. בקרוב מקווה לעזוב את הרגילות לגמרי.

בעברי גם הפסקתי לגמרי (קולד טורקי) לחצי שנה, זה 100% החלטה ו-1354% נחישות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני מאמין שגם אם אין ביכולתי להחליט עבורו, אוכל "לטפטף" לו לאט לאט את הרעיון.

אנסה תחילה בקניית הספר שהומלץ כאן, ולאחר מכן (ובמידה וזה לא יעזור) נלך על סדנא כלשהי.

גם אם לא אצליח, לפחות אדע שניסיתי.

תודה רבה לכם.

פורסם

שום ספר/סדנא/שכנוע מבחוץ לא יעזרו. אם האדם המעשן יחליט הוא יפסיק בלי יותר מידי קושי.

בעברי עשיתי הפסקה של 3 שנים וגם כשחזרתי חזרתי לכמות נמוכה של סיגריות. כשהפסקתי זה היה מכמעט קופסא מרלבורו ביום לכלום בלי שום תופעות. פשוט החלטתי וזרקתי. כשחזרתי זהנ היה כבר לפרלמנט אקסטרא לייט ולפחות משליש קופסא. בחודש וחצי האחרון עברתי לאלקטרונית (ושוב תודה למאיר ולכל השאר בשרשור על הסיגריות האלקטרוניות) וגם ממנה אני מעשן מעט מאוד.

אני נמצא לפעמים במקומות ללא עישון למספר ימים ואין לי בעייה לא לעשן את אותם הימים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני קמתי יום שבת אחד בבוקר אחרי סטלות אש בשישי והחלטתי שאני מפסיק לעשן,לא חשבתי על זה אפילו יום לפני.

אחרי שנה חזרתי לעשן.(גיל18-19).התחלתי בגיל 15.:cry:

חודשיים אחרי שהתחלתי צבא הבנתי שאני חייב להפסיק לעשן(כי המצב הכלכלי לא מאפשר והייתי יושב כל היום בחוץ מעשן),

המליצו על הספר של אלון קאר "הדרך הקלה להפסיק לעשן" או משהו בסגנון ובאמת עזר לי.

שנתיים לא עישנתי.

לפני חצי שנה התחלתי שוב,ותאכלס אני נהנה מכל שאכטה שאני לוקח.:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

לנסות לגרום לאחר להפסיק זה כמו לארגן ארוחה רומנטית לאור נרות לטריגון.

עזוב

ההשוואה שלי יותר טובה.:twisted:

פורסם

אם השאלה לא עבורך, עזוב

יש רק בןאדם אחד שיכול לגרום למעשן להפסיק לעשן וזה האדם המעשן בעצמו

אפשר לנסות למצוא חיזוקים חיוביים ו/או שלילים מהסובבים אותו (i.e. מקל וגזר) שיכולים לעזור אבל הרצון הפנימי חייב להתקיים קודם לכן.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...