Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי פריטים בחו"ל ושילחתי אותם באמצעות פדקס.

המשלוח הקודם כלל חיוב לא הגיוני ע"י פדקס ולאחר דין הדברים נתנו לי הנחה שלמורת רוחי השלמתי איתה.

במשלוח הנוכחי החלטתי להתעקש ולהבין בפרוטרוט את החיוב הנדרש.

המוצר שהזמנתי הוא רדיאטור/קולר/מצנן לרכב בעלות של $92 + משלוח לארץ $52 .להל"ן הרכישה שלי :

http://www.ebay.com/itm/360449969377?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

המוכר החליט להגדיל ראש ולשלח באמצעות פדקס . להל"ן המעקב לחבילה :

http://www.fedex.com/Tracking?tracknumbers=798881463271&cntry_code=us&language=english&clienttype=ivother&

החבילה אכן הגיעה במהירות ובזריזות לארץ

לאחר מס' ימים התקשרה נציגה חביבה עם כוונות לתאום המשלוח לביתי + דרישת תשלום של 549 ש"ח לא פחות ולא יותר !

attachment.php?attachmentid=64221&d=1348149747

מכאן החלה סאגה של נסיונות הסבר על מה החיוב הגבוהה. כמובן שלא נתנה הסברים מניחים את הדעת.

לבקשתי ולאחר פתיחת תלונת לקוח, חזר אליי בכיר חביב בשם שי שבזכותו הגעתי לתובנות שבכותרת.

נתחיל מזה שהייתי צריך לשלוח קישור לתקנת הייבוא של משרד התחבורה

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHE...mport20_08.pdf

עפ"י התקנה הפריט מאושר להכנסה בשחרור מהיר (נספח 1) ע"י נציג משרד התחבורה או נציג המכס (סעיף 6.2 ).

אלא מה,

בניגוד למשלוח ע"י דואר ארה"ב לדואר ישראל שנציג משרד התחבורה או נציג המכס משחררים עפ"י התקנה ללא עלות (מעבר למסים כחוק),

פדקס משתמשים בעמיל מכס גם לפריט מאושר ולכן התקיים חיוב של 244 ש"ח לעמיל + 140 ש"ח לטפסים שלא נדרשים .

אגב, גם בפריטים שלא מאושרים בשחרור מהיר ונדרש לשלוח טפסים לאשור משרד התחבורה, הטפסים והאשור הם ללא כול עלות כשהמייבא מטפל לבד.

בקיצור מה היה לנו,

פריט של $92 , שילוח מהיר ויקר של פדקס $52 . תשלום לא הכרחי לפדקס של עוד $103 לערך. מיסים כחוק $37 לערך

כלומר, בזכות השילוח "המהיר" של פדקס, עלה לי הקולר סה"כ $284

בשילוח בדואר אמריקאי וישראלי, הקולר היה צריך לעלות $165 מכסימום ! (קולר + משלוח $25 + מיסים כחוק)

הערה חשובה - בשילוח דרך הדואר הרבה חבילות (קטנות בד"כ) "מתפלקות" מבחינת מיסוי ולא משלמים דבר נוסף ...

המסקנה והתובנה שלי, פראייר מי שמשלח לארץ ח"ח לרכב באמצעות פדקס

שנה טובה

רענן

נ.ב - אשמח אם מקרה זה והתובנות שלו יופצו לחברים דרך הרשתות החברתיות (אני נטול פייסבוק במודע)

פורסם

מה שצריך לעשות במידה ואפשרי

לבקש מהמוכר לציין ערך סחורה 50$

לציין -"חלק חילוף למשור" או "חלקי מכונת כביסה"

לשלוח רק ב USPS

וכל החבילות יגיעו ללא התעסקות וללא תשלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אני חייב לומר שיצאת בזול,

אצלי לקח להם שבוע עד שהעבירו אלי את הטפסים בכדי ללכת למשרד התחבורה (ולהמתין עוד שבועיים עד שהתקבלו) על חלקים שבשחרור מהיר היו עוברים ללא בעיה (שטיחים , ברגים וכד')

ואז בגלל שלא הייתי מוכן לשלם את 350 ש"ח עמילות , עשיתי שחרור עצמי (עולה כ 200 ש"ח חניה + רשומון )

וכמובן עלויות האחסנה היו בשמיים...

בגלל שלדואר ישראל יש נוהל שחרור מהיר ולחברות הבלדרות לא, אסור , פשוט אסור לייבא חלקים עם חברות הבלדרות השונות,

זה גם יוצא יותר לאט (בד"כ צריך אישור משרד התחבורה וזה עוצר את המשלוח לשבועיים שלושה)

וגם הרבה יותר יקר

וגם צריך לנסוע לשדה להביא להם את האישור / לשחרר לבד. במקום לסניף הדואר הקרוב לביתך

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

צריך לקרוא את שתי התגובות - בעיקר זו של ZVIR ולהבין מדוע חלק לא מבוטל מהמוכרים בEBAY לא מוכנים לשלוח לישראל.

להגיד למוכר שיציין עלות נמוכה מזו האמיתית, שישקר באשר לטובין שהוא שולח, העיקר שהישראלי "לא ייצא פראייר" ולא ישלם עבור מה שהזמין. אין לך כסף? אתה לא רוצה לשלם עבור מה שאתה רוצה להזמין? אל תזמין! אף אחד לא חייב לכם כלום.

הזמנתי לא אחת ספרים מחו"ל. הספר עולה $1 והמשלוח קרוב לעשרה דולר. אלה המחירים ולא הרגשתי "פראייר" ששילמתי אותם.

לכל דבר יש מחיר. מתאים לך, תשלם. לא מתאים - אל תזמין. אין צורך להעצים את המוניטין שיצאו לנו כ"ישראלים תחמנים".

פורסם

רענן,

הנושא ידוע מזמן ופועל פלוס מינוס באותה צורה בכל חברות הבלדרות.

כולן לוקחות דמי עמילות, שחרור, אחסנה וכו'.

ברוב המקרים אפשר לא לשם על הטרחה שלהם אם אתה בוחר להגיע בעצמך לממן ולטפל בשחרור - זה מותר אבל עדיין תשלם דמי אחסה ואגרות שונות של הממן.

בדרך זו אפשר לחסוך 150-250 ש"ח אבל זה דורש ממך חצי יום עבודה פלוס מינוס.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

היי ,

דבר ראשון גילוי נאות , אני עובד בחברה המדוברת, נתקלתי במקרה בעניין שלך והחלטתי לראות הכצעקתה.

אין לראות בתגובה זו כתגובה של החברה או בשם החברה אלא רק כנסיון שלי להבין מה קרה והאם בהחלט יש טעות.

בדקתי את העניין מול מס' המשלוח שפרסמת על גבי הפורום, דבר ראשון שקפץ לי מול העיניים זה עלות המוצר אותו הזמנת, 91 דולר, דהיינו מעל המותר לפי חוק על מנת "לחמוק" מהמיסים המינימליים,

כידוע (או שלא לכולם לפחות) , במידה ומדובר במוצר עד 50 דולר בכלל החברות המשלחות בינלאומי, לא היית נדרש לשלם את הסכומים הללו. אך במידה והסכומים גבוהים יותר ולו בסנט אחד מעל ה-50 - המיסים מכלילים את הסכום כולו.

החברה עימה ביצעת את המשלוח, הינה חברת משלוחים מהירים, בין אם זה משלוח OVERNIGHT או תוך 5 ימי עסקים (ממוצע של חברות האקספרס) , בכולן - לפי הנתונים שהגיש השולח של החבילה - היית משלם סכומים דומים לזה ששילמת,

אם היית בוחר לשלוח דרך חברת USPS המוציאה משלוחים ברמת דואר ישראל (בעיקר באיטיות המשלוח), יכול להיות שהיית מצליח לחמוק מכך אלא אם המוצר היה בולט בעיני המוכסים בבית הדואר המרכזי ושוב היית משלם את אותו סכום ובאותם תנאים.

* אגב חידוד בנוגע למשלוחי USPS - , משלוחי FIRST CLASS ו PIORITY יעברו יחסית חלק ללא מיסים כלשהם אלא אם צויין ספציפית סכום גבוה מ50 דולר על החבילה. USPS EXPRESS שקול למעמד משלוחי חברות האקספרס השונות וכולל את המיסים שחוייבת.

מעבר לכך, חברת פדקס ככל חברת שילוח אקספרס אחרת בישראל, לא מעבירה את משלוחיה דרך המכס הרשמי של דואר ישראל אלא מחזיקה סוכן מכס משלה אשר בעל אותן החובות, למעשה מדובר באיש מטעמה אשר מחוייב בכל חוקי המכס במדינת ישראל כפי שמתקיים במכס המרכזי, כך שהיא אינה יכולה (או צריכה בכלל) לספוג עלויות שאתה (הלקוח) אמור לשלם לפי חוקי המדינה. אלו לא חוקיה של פדקס אלא חוקי המדינה, כמובן שהעלויות משתנות מחברה לחברה אך לרוב הם דומים מאוד.

בנימה אישית כאחד שמייבא לא מעט למען עצמו בעיקר דרך דואר ישראל והחברה המקבילה (הצהובה), שים לב לסכומים שהמוכר ממנו אתה רוכש מוכן לתעד על החבילה, לרוב המוכרים מוכנים לרשום את הסכום הנדרש, אך יש כאלו שמסרבים לעשות זאת מבחינת ביטוח- כך שאם החבילה הולכת לאיבוד או ניזוקה מכל סיבה שהיא - השולח היה מקבל את הסכום עליו הצהיר ולא את זה שבפועל.

בשורה התחתונה ידידי , השתמשת בחברת אקספרס , על מנת לקבל את המשלוח שלך במהירות ! בביטחה,! בשלמותו,! ובאיכותו כפי שיצא מבית השולח. כל הדברים הללו עולים כסף , חברת FDX, DHL , או כל חברה אחרת לא משמשת אותנו בחסדיה אלא אמורה להרוויח ולממן את עצמה ועובדיה.

החברה ועובדיה בכלל... עושים עבודה מעל ומעבר על מנת לספק את המשלוחים הכי מהר שניתן ובצורה מלאה, זה המוטיב של כל חברת שילוח אקספרס שמכבדת את עצמה.

אני מקווה כי הבנת את הנקודות העיקריות ותבין שגם טעות מצידך או מצד השולח היתה יכולה לגרום לתקלה כמו זאת ולא מדובר בטעות של חברת השילוח כפי שאתה מציג.

מאחל לך שנה טובה ומוצלחת. :-)

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אומר רק דבר אחד בהקשר הזה: שילוח באמצעות חברה לשילוח בינ"ל במרבית המקרים יהיה יקר יותר משילוח באמצעות הדואר. תמורת התשלום היקר יותר אתה מקבל, כפי שציין המגיב הקודם, מספר תועלות שהדואר אינו יכול ו/או מעוניין להציע, בטח לא במחיר שהוא גובה.

עכשיו אני אשאיר את הבמה לתגובה של מישהי שבקיאה בנושא הזה הרבה יותר ממני, שבוודאי עוד תגיב כאן בהמשך. אני מעריך שלאחר שתקרא את הדברים שלה אתה תבין ממה נובע החיוב הלכאורה עודף.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בגלל שלדואר ישראל יש נוהל שחרור מהיר ולחברות הבלדרות לא, אסור , פשוט אסור לייבא חלקים עם חברות הבלדרות השונות,

זה גם יוצא יותר לאט (בד"כ צריך אישור משרד התחבורה וזה עוצר את המשלוח לשבועיים שלושה)

וגם הרבה יותר יקר

וגם צריך לנסוע לשדה להביא להם את האישור / לשחרר לבד. במקום לסניף הדואר הקרוב לביתך

כפי שציינתי, אינני בקיא מאוד בהלכות יבוא, אולם הפיסקה הנ"ל היא פשוט הטעייה - לא פחות.

לפני כשלוש שנים ייבאתי חלק כלשהו לרכב עבור חבר טוב. אני גר באיזור השרון והמשלוח היה על שמי. חשבת שהחבילה המתינה לי שאבוא לקחת אותה מסניף הדואר הקרוב? אז תחשוב שוב. בהודעה שקיבלתי נכתב כי עלי לכתת את רגליי לסניף הדואר המרכזי בת"א, לא לפני שאצטייד באישור של משרד התחבורה. אז הוצאתי אישור. ומה לדעתך היה כתוב בו?

עזוב, אל תנחש, אני פשוט אספר: "ניתן לשחרר בכפוף לאישור המפקח (מטעם משרד התחבורה) במקום". אם המילה האחרונה היא של המפקח שמלכתחילה ביקש את אישור משרד התחבורה, מדוע הם מבקשים ממני לכתת את רגליי למשרד התחבורה כדי להוציא את הפאקינג אישור המשתגל הזה?! :evil:

אחרי לא מעט ריצות וטרטורים, המשלוח שוחרר בשעה טובה ומוצלחת, לא לפני ששילשתי לדואר תשלום בעד דמי אכסון, שהרי החבילה היתה ברשותם משך כל הזמן שנאלצתי להתרוצץ בנפתוליה של הבירוקרטיה הישראלית.

שורה תחתונה: כשחבר מבקש ממני לעזור לו ברכישת חלק כלשהו בחו"ל אני עדיין עושה זאת בחפץ לב, ובאותה נשימה גם מבהיר לו שהמשלוח יהיה על שמו ושמרגע ביצוע התשלום, אני מחוץ לתמונה וכל ההתעסקות שאולי תהיה עם משרד התחבורה או המכס היא על אחריותו הבלעדית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
היי ,

דבר ראשון גילוי נאות , אני עובד בחברה המדוברת, נתקלתי במקרה בעניין שלך והחלטתי לראות הכצעקתה.

אין לראות בתגובה זו כתגובה של החברה או בשם החברה אלא רק כנסיון שלי להבין מה קרה והאם בהחלט יש טעות.

בדקתי את העניין מול מס' המשלוח שפרסמת על גבי הפורום, דבר ראשון שקפץ לי מול העיניים זה עלות המוצר אותו הזמנת, 91 דולר, דהיינו מעל המותר לפי חוק על מנת "לחמוק" מהמיסים המינימליים,

כידוע (או שלא לכולם לפחות) , במידה ומדובר במוצר עד 50 דולר בכלל החברות המשלחות בינלאומי, לא היית נדרש לשלם את הסכומים הללו. אך במידה והסכומים גבוהים יותר ולו בסנט אחד מעל ה-50 - המיסים מכלילים את הסכום כולו.

החברה עימה ביצעת את המשלוח, הינה חברת משלוחים מהירים, בין אם זה משלוח OVERNIGHT או תוך 5 ימי עסקים (ממוצע של חברות האקספרס) , בכולן - לפי הנתונים שהגיש השולח של החבילה - היית משלם סכומים דומים לזה ששילמת,

אם היית בוחר לשלוח דרך חברת USPS המוציאה משלוחים ברמת דואר ישראל (בעיקר באיטיות המשלוח), יכול להיות שהיית מצליח לחמוק מכך אלא אם המוצר היה בולט בעיני המוכסים בבית הדואר המרכזי ושוב היית משלם את אותו סכום ובאותם תנאים.

* אגב חידוד בנוגע למשלוחי USPS - , משלוחי FIRST CLASS ו PIORITY יעברו יחסית חלק ללא מיסים כלשהם אלא אם צויין ספציפית סכום גבוה מ50 דולר על החבילה. USPS EXPRESS שקול למעמד משלוחי חברות האקספרס השונות וכולל את המיסים שחוייבת.

מעבר לכך, חברת פדקס ככל חברת שילוח אקספרס אחרת בישראל, לא מעבירה את משלוחיה דרך המכס הרשמי של דואר ישראל אלא מחזיקה סוכן מכס משלה אשר בעל אותן החובות, למעשה מדובר באיש מטעמה אשר מחוייב בכל חוקי המכס במדינת ישראל כפי שמתקיים במכס המרכזי, כך שהיא אינה יכולה (או צריכה בכלל) לספוג עלויות שאתה (הלקוח) אמור לשלם לפי חוקי המדינה. אלו לא חוקיה של פדקס אלא חוקי המדינה, כמובן שהעלויות משתנות מחברה לחברה אך לרוב הם דומים מאוד.

בנימה אישית כאחד שמייבא לא מעט למען עצמו בעיקר דרך דואר ישראל והחברה המקבילה (הצהובה), שים לב לסכומים שהמוכר ממנו אתה רוכש מוכן לתעד על החבילה, לרוב המוכרים מוכנים לרשום את הסכום הנדרש, אך יש כאלו שמסרבים לעשות זאת מבחינת ביטוח- כך שאם החבילה הולכת לאיבוד או ניזוקה מכל סיבה שהיא - השולח היה מקבל את הסכום עליו הצהיר ולא את זה שבפועל.

בשורה התחתונה ידידי , השתמשת בחברת אקספרס , על מנת לקבל את המשלוח שלך במהירות ! בביטחה,! בשלמותו,! ובאיכותו כפי שיצא מבית השולח. כל הדברים הללו עולים כסף , חברת FDX, DHL , או כל חברה אחרת לא משמשת אותנו בחסדיה אלא אמורה להרוויח ולממן את עצמה ועובדיה.

החברה ועובדיה בכלל... עושים עבודה מעל ומעבר על מנת לספק את המשלוחים הכי מהר שניתן ובצורה מלאה, זה המוטיב של כל חברת שילוח אקספרס שמכבדת את עצמה.

אני מקווה כי הבנת את הנקודות העיקריות ותבין שגם טעות מצידך או מצד השולח היתה יכולה לגרום לתקלה כמו זאת ולא מדובר בטעות של חברת השילוח כפי שאתה מציג.

מאחל לך שנה טובה ומוצלחת. :-)

סלח לי, תשובה לא לעניין בעליל !

היכן ראית שביקשתי לחמוק ממיסים כחוק ? היכן התלוננתי על המיסים כחוק ?

בכמעט כול המלל הרב שכתבת "משכת" לכיוון המיסים. שם לא הבעיה. הבעיה בשיטת העבודה והחיובים שלכם !

אתם חברת שילוח נטו. אתם אמורים לשנע חבילה מ-א' ל-ב'. על כך משלמים לכם.

מבחנתי תדרשו $200 דולר לכול שינוע (שהמחיר יכלול את עמיל המכס, את החשמל למזגן ומכונת הקפה במשרדים) ואל תנסו להתחבא עם גזירת הקופון בסיפורי מיסים .

שחררתי חבילות רבות מהמכס/דואר שקמונה (בחיפה) ושם אין עמילות על עמילות (תנסה להסביר את ה 140 ש"ח , זה לא היה בעבודת העמיל שלכם שחייבתם ב 240 ש"ח ? ).

בקיצור, שילוח דרכם יצר לי גבייה עודפת של לפחות 380 ש"ח לעומת שילוח שהיה מגיע דרך הדואר.

שנה טובה

רענן

פורסם
צריך לקרוא את שתי התגובות - בעיקר זו של ZVIR ולהבין מדוע חלק לא מבוטל מהמוכרים בEBAY לא מוכנים לשלוח לישראל.

להגיד למוכר שיציין עלות נמוכה מזו האמיתית, שישקר באשר לטובין שהוא שולח, העיקר שהישראלי "לא ייצא פראייר" ולא ישלם עבור מה שהזמין. אין לך כסף? אתה לא רוצה לשלם עבור מה שאתה רוצה להזמין? אל תזמין! אף אחד לא חייב לכם כלום.

הזמנתי לא אחת ספרים מחו"ל. הספר עולה $1 והמשלוח קרוב לעשרה דולר. אלה המחירים ולא הרגשתי "פראייר" ששילמתי אותם.

לכל דבר יש מחיר. מתאים לך, תשלם. לא מתאים - אל תזמין. אין צורך להעצים את המוניטין שיצאו לנו כ"ישראלים תחמנים".

תקשיב טוב- יש לך בעיה בהבנת הנקרא. עניין של ידע בשפה.

אני משלם למוכר מה שהוא רוצה עבור משלוח ב USPS ללא ביטוח.

לצערי בגלל ההתעמרות של המכס , משרד התחבורה וניצול ציני של החברות כמו DHL ודומיה,אני נאלץ להיות תחמן.

מי שרוצה להישאר בחיים נאלץ לבקש דבר מאוד קטן . כל המוכרים בEBAY הסכימו ללא היסוס לעשות את זה והסברתי להם למה.

מועדון החמש מנסה להקל בענין אך הדרך ארוכה מאוד.

לא אנחנו לא תחמנים, סה"כ רוצים שיהיה לנו את מה שכל קונה באיביי בארה"ב או בסינגפור יש לו- ממסד שלא נכנס לו לתחתונים.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
תקשיב טוב- יש לך בעיה בהבנת הנקרא. עניין של ידע בשפה.

אני משלם למוכר מה שהוא רוצה עבור משלוח ב USPS ללא ביטוח.

לצערי בגלל ההתעמרות של המכס , משרד התחבורה וניצול ציני של החברות כמו DHL ודומיה,אני נאלץ להיות תחמן.

מי שרוצה להישאר בחיים נאלץ לבקש דבר מאוד קטן . כל המוכרים בEBAY הסכימו ללא היסוס לעשות את זה והסברתי להם למה.

מועדון החמש מנסה להקל בענין אך הדרך ארוכה מאוד.

לא אנחנו לא תחמנים, סה"כ רוצים שיהיה לנו את מה שכל קונה באיביי בארה"ב או בסינגפור יש לו- ממסד שלא נכנס לו לתחתונים.

לצערי, מי שלוקה בהבנה זה אתה אדון ZVIR. במשפט אחד אתה כותב שאכן אתה תחמן ולא אחר מכן את ההיפך. ממה נפשך?

נכבדי, אתה חי במדינת ישראל. נוהגת בה שיטת מיסוי (טובה או רעה, אבל חוקית) עדיפה בעיניך שיטת המיסוי בסינגפור או בארה"ב - זכותך המלאה להגר לשם. כל עוד אתה אזרח המדינה הזו - ניתן לצפות ממך למלא אחר חוקיה ולא להיות ה"ישראלי המכוער".

גם אני (ורבים אחרים) רוצים המון דברים, אבל חיים לפי הכללים והמציאות ולא מנסים לכופף אותם כדי "לא להגיש פראיירים" והצלחנו לעבוד על המדינה - בעצם אתה עובד על כולנו - ב$10. אם זה מה שנותן לך להרגיש טוב....

תוספת להבהרה. דבריי כמובן אינם אישיים אל ZVIR. אני מתייחס אליו כמייצג של התופעה.

פורסם

ווא ווא ווא עם סכומים כאלה... מפחיד לחשוב כמה יעלו לי הנעליים שהזמנתי...

כולל משלוח הם עלו לי 86$

אומנם לא דרך פדקסת אלה UPS...

אבל מפחיד.

למען האמת היה לי ניסיון עם פדקס בעבר, הזמנתי משקפיים שלא נמכרו בשום מקום אחר מלבד אתר החברה ועלותם הייתה 100$ ובגלל שלא היה משלוח לארץ. דיברתי עם נציג המכירות שלהם במייל והוא הסכים לשלוח את זה לארץ אבל... אבל ברגע שזה עוזב את תחום ארצות הברית החבילה יותר לא באחריותם וכל מה שיקרה איתה זה על אחריותי בלבד...

אחרי כמה ימים התקשר אליי הבחור מפדקס (מאיפה יש לו את הטלפון שלי אין לי מושג!)

לא הייתי בבית אז הוא הגיע אליי לעבודה, הגיעה מונית מצ'וקמקת ומתפרקת... פשוט נתן לי את המשקפיים חתמתי והלכתי ואף אחד לא ביקש תשלום O_O

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

למען האמת היה לי ניסיון עם פדקס בעבר, הזמנתי משקפיים שלא נמכרו בשום מקום אחר מלבד אתר החברה ועלותם הייתה 100$ ובגלל שלא היה משלוח לארץ. דיברתי עם נציג המכירות שלהם במייל והוא הסכים לשלוח את זה לארץ אבל... אבל ברגע שזה עוזב את תחום ארצות הברית החבילה יותר לא באחריותם וכל מה שיקרה איתה זה על אחריותי בלבד...

אחרי כמה ימים התקשר אליי הבחור מפדקס (מאיפה יש לו את הטלפון שלי אין לי מושג!)

לא הייתי בבית אז הוא הגיע אליי לעבודה, הגיעה מונית מצ'וקמקת ומתפרקת... פשוט נתן לי את המשקפיים חתמתי והלכתי ואף אחד לא ביקש תשלום O_O

שים לב למשפט המפתח שלך , "היה לי ניסיון עם פדקס בעבר" ...

גם אני בעבר הייתי מרוצה. רק לאחרונה חזרתי לשלח איתם והבנתי שהם בעצם שכחו שהם חברת שילוח .

שים לב לתגובה של עובד שלהם אך הוא מגלגל באין סוף מלל לכיוון המדינה, חוקים/תקנות ומיסים .

העניין הוא שהמדינה בסדר גמור. מי שבפרצודה או ידיעת התקנות (אני הפנתי את תשומת ליבם לתקנה) גוזר קופון שמן זה פדקס !

רענן

פורסם
סלח לי, תשובה לא לעניין בעליל !

היכן ראית שביקשתי לחמוק ממיסים כחוק ? היכן התלוננתי על המיסים כחוק ?

בכמעט כול המלל הרב שכתבת "משכת" לכיוון המיסים. שם לא הבעיה. הבעיה בשיטת העבודה והחיובים שלכם !

מבחנתי תדרשו $200 דולר לכול שינוע (שהמחיר יכלול את עמיל המכס, את החשמל למזגן ומכונת הקפה במשרדים) ואל תנסו להתחבא עם גזירת הקופון בסיפורי מיסים .

שחררתי חבילות רבות מהמכס/דואר שקמונה (בחיפה) ושם אין עמילות על עמילות (תנסה להסביר את ה 140 ש"ח , זה לא היה בעבודת העמיל שלכם שחייבתם ב 240 ש"ח ? ).

בקיצור, שילוח דרכם יצר לי גבייה עודפת של לפחות 380 ש"ח לעומת שילוח שהיה מגיע דרך הדואר.

שנה טובה

רענן

נתחיל בזה שמעבר להיותי עובד בחברה המדוברת, אני גם צרכן ובנינו - לא כזה קטן בתחום הייבוא והקניות בחו"ל , אני קונה הכל מהכל מחו"ל ומאלו שאוהבים לקנות בחו"ל מאשר לפרנס את גנבי הארץ. אי לכך אני מבין את תחום השילוח מעל רמת האדם הממוצע היות שאני משתמש בהם כמעט מדי שבוע.

לענייננו.

אני בהחלט עובד בחברת שילוח וזה בעיקר מה שאנחנו יודעים לעשות (מעבר לעוד כמה פרוייקטים לא קטנים שלא נגמרים בלקחת משלוח ממקום א' ל-ב. תתפלא כמה העולם הזה רחב וכמה אנשים באמת יעשו, יבקשו וגם ישלמו בשביל המשלוחים היקרים שלהם.

נגיע לעניין שלנו.חברת פדקס ככל חברה אחרת העובדת בתחומה (כן גם EMS של דואר ישראל) , נדרשת על פי חוק לגבות את החיובים הללו, עד לפני שנה וחצי שנתיים , (לא זוכר במדוייק ועל כך תסלח לי), לא היה דגש על עניין התשלומים הנוספים בכלל החברות, אישית אני יכול להעיד שהזמנתי לא מעט פעמים משלוחים כדרך פדקס , DHL וUPS , שעלו בסכומם על המינימום המותר לייבוא , ופשוט היו מגיעים אלי ישירות ללא כל עלות - לרוב אלו היו מכשירים אלקטרונים , טלפונים סלולארים שעלו דאז מעל 250 דולרים ואפילו ייבאתי רסיבר אודיו וגם עליו - לא שילמתי אגורה יותר.

לפני כשנה וקצת כמדומני רשות המיסים בישראל יישרה קו בין דואר ישראל שהפכה להיות חברה מסחרית לכל דבר לבין כל החברות הללו והחלו להנהיג תעריפים זהים לכל אחת מבחינת מיסים בדגש על ייבוא מחו"ל. עד פה החלק של המיסים .

התשלום שלך לחברת פדקס - 140 ש"ח הינו על אישור התמ"ס שהיית אמור להמציא על מנת לשחרר את המשלוח, ביקשת שהחברה תבצע זאת ועל כך לקחו לך את העמלה, שוב אני מזכיר - החברה הזאת וכל חברה אחרת היא מסחרית, כלכלית , שאתה מבקש שירות אקסטרא - יחייבו אותך על זה, מתוך עבודתי הארוכה והרבה בחברה אני יכול להעיד שלא פעם אחת אנחנו עושים מעל ומעבר למען הלקוח, גם אם זה יוצא לעיתים בהוצאות לא קטנות ולא מחייבים על כך, אך שהלקוח מבקש שירות אקסטרא - הוא נדרש לשלם עליו ושוב - תתפלא כמה אנשים מוכנים לשלם כדי לקבל את המוצר שלהם דווקא דרכנו.

בשורה התחתונה , המע"מ , המכס , מס קניה , עמילות מכס , אלו הולכים בעיקר למדינה , התשלום הבודד ה-140 ש"ח הוא על טופס שאתה יכולת לספק בעצמך וביקשת שהחברה תבצע זאת בעצמה. כך שאתה כותב - אתם רק חברת שילוח ומטרתנו להעביר חבילה מנקודה לנקודה כבר סותרת את עצמה, בייחוד שאתה מצפה שהחברה שמעבירה לך את החבילה גם תתחיל לדאוג לך לאישורים.

אני מזמין אותך לבדוק , במידה והיית מקבל את השירות הזה בדיוק מחברות אחרות המקבילות לחברת פדקס ולספר לנו כמה היה השוני, לקבל דרך דואר ישראל משלוח אחרי שבועיים שלוש ואולי גם חודש זה לא פרמטר שניתן להשוותו מול חברת אקספרס.

אני מאחל לך שנה טובה ומתוקה

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

מצטרפת לגילוי הנאות של קודמי- גם אני עובדת בחברת פדקס ואני בהחלט ישנה טוב בלילות ללא ייסורי מצפון.

ממליצה לך להכנס לאתר פדקס העולמית ולקרוא את התקנון שלה. השולח מייפה את כוחה של פדקס לפעול בשמו לשחרור המשלוח בארץ ועקב שחרור זה יתכנו חיובים נוספים בגין מסים, אגרות ועלויות נוספות הנועדו לשחרור המשלוח, בתוך זה עמלת דמי טיפול/עמילות.

עקב מחויבות זו של השולח, אם הנמען מסרב לשלם, השולח הוא שמחוייב בסך העלות ולא ננקטים צעדים לגביית התשלום מהנמען, אם סרב לשלם (כמובן שכל עוד לא סופק התשלום, גורל המשלוח בידי השולח שהוא האחראי הסופי על התשלום).

בנוגע לעלויות שחשבת שתחסוך- במידה ומשלוח מעוכב ע"י המכס לקבלת אישורים, צריך לכתת רגליים למכס ולשחרר, דבר שעליך לעשות בעצמך, אך לא מומלץ כלל אם אינך בעל נסיון בתחום ולא מבין בבירוקרטיה הסבוכה של המכס. אתה יכול להעזר בעמיל חיצוני אם אתה מסתבך, אתה מוזמן לבדוק כמה עולים שירותי עמיל ללקוח פרטי.

אם בכל זאת החלטת לקחת על עצמך את המשימה, מעבר לטרטור הבלתי נסבל של המערכות הבירוקרטיות בארץ, המכס ומשרד התחבורה, מעבר לימי העבודה שתאלץ להפסיד (שאינם שווים לימים שלקח לפדקס לשחרר כי לך אין את הנסיון והידע בעבודה מול המכס כמו העמילים של פדקס), אתה לא תחסוך כסף רב אם בכלל.

מעבר לאובדן ימי עבודה, דמי רישומון שתאלץ לשלם שאינם כלולים בחשבונית זו ומהווים חלק מדמי הטיפול ומעבר לאחסנה גבוהה עקב זמן השחרור המתארך, תזכה לשלם לרשות שדות התעופה מחיר "מתנה" של כ-80 ש"ח לחניה במתחם ממ"ן- ליום!

בחישוב מצטבר של כל העלויות הנוספות, לא רק שלא תחסוך, אלא גם עבדת קשה יותר וגם לא הרווחת מזה כלום.

כבר נתקלתי לא פעם במקרים, שאנשים שעקב הערכת עלויות גבוהה לשחרור, וכחלק מתרבות ה"שאני אשלם?!" הישראלית, החליטו לקחת על עצמם את האתגר וחזרו מתחננים שישחררו את המשלוח בשבילם כי הם לא יכולים יותר לשבור את הראש עם הבירוקרטיה של המכס.

כשאתה מזמין משלוח מחו"ל- אתה מוזמן מבעוד מועד להודיע לחברת השילוח, שאינך מעוניין שישחררו עבורך את המשלוח, אלא שיעכבו אותו במכס כדי שתגיע לשחרר בעצמך. היות ופתחת בכך שזו לא פעם ראשונה שאתה מייבא באמצעות פדקס ומקבל חשבונית עבור השחרור, הרי שידעת שהמשלוחים עוברים הליך מכסי ומשוחררים באמצעות פדקס עם העלויות הדרושות לכך ולכן אין לך למי לבוא בטענות חוץ מלעצמך. במקום להיות מופתע שיש עלויות ולהתמם (למרות שכבר למדת זאת בעבר!) יכולת ליצור קשר מבעוד מועד ולבקש שלא ישחררו לך את המשלוח.

בנוסף, כדאי להפסיק ולהשוות בין דואר ישראל ובין חברות הבלדרות כי - א. לא מדובר באותו שירות, זה כמו להשוות בין מונית לאוטובוס. ב. והכי חשוב- דואר ישראל אינה כפופה לאותו חוק שכפופות חברות הבלדרות ואינן נדרשות לסווג כל מוצר ומוצר ובאותה קפדנות כפי שנדרשות חברות הבלדרות עקב אפליה לטובה של הדואר בגלל שמדובר אמנם בחברה פרטית, אך היא בבעלות המדינה!

כפי שאמר לי בעבר לקוח "אם לקוח לא מרוצה מתשלום, צריך רק כדי לרצות אותו, לבוא לקראתו ולזכות" - וכפי שעניתי לאותו לקוח "אתה מכיר מישהו במדינת ישראל שמרוצה מלשלם?"

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

• תוכן חדש...