Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לקבל עזרה ממי שבקיא בחוקי התעבורה,

החנתי את רכבי ועליו שלט למכירה בעיר נתניה באיזור בו החניה אסורה למכוניות למכירה (ישנם שלטים בכמה רחובות מרכזיים בעיר שמורים שברחוב זה אסור להעמיד רכב ועליו שלט למכירה).

שחזרתי לרכב גילתי דוח עיייריה על סך 250 ש"ח.

סעיף העבירה 13.

ועכשיו לשאלתי:

סעיף עבירה 13 אומר כך: "העמדת\החנת במקום חניה רכב שאינו שייך לסוג הרכב שחנייתו שם הותר ומסומן על ידי תמרור"

מה שאני מבין מהסעיף הזה שהכוונה למשל למקום שמור לרכב ספציפי (שיש שלט עם מספר רכב ספציפי או לחילופין תמרור של רכב נכה, תמרור של תחנת אוטובוס\מוניות וכו...., דבר שלא קשור לעבירה שלי בכלל.

לעומת זאת סעיף 26 אומר כך: " העמדת החנת במקום חנייה רכב במקום שהחנייה נאסרה והאיסור מסומן על ידי תמרור" מה שלדעתי לפחות מתאר הרבה יותר טוב את מהות העבירה.

הקטע היפה זה שהקנס על סעיף 13 עומד על 250 ש"ח והקנס על סעיף 26 עומד על 100 ש"ח.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא והאם ההגיון שלי נכון.

תודה ושנה טובה.

פורסם

העבירה שעברת חמורה יותר ולכן הקנס כואב יותר.

בסעיף 26, אסורה החניה על כול סוגי הרכב ולכן מי שמפר הנחיה זו דינו קנס של 100 ש"ח.

לעומת זאת, סעיף 13 מתיר חנייה לכל כלי הרכב למעט רכב שיש עליו שלט למכירה. עברת עבירה כפולה. גם עבור חנייה עם שלט למכירה וגם עבור תפיסת מקום חנייה לרכב ללא שלט. לכן הקנס מוגדל.

ארז רונן

פורסם

שלום שלום,

למה אתה מנסה לשחק לפי הכללים של הפשיסטים?

כפור באשמה ובמשפט תטען שבהתאם לספרו של מיל על החירות, יש לך את החירות לשים איזה פתק שחשקה נפשך על החלון.

ואם תשים פתק "ביבי בן זונה" יוכלו לעשות משהו? למה לשים שלט למכירה את הדירה שלך כן ואת האוטו לא?

אני מציע לך למצוא איזה עורך דין שיעשה את זה בחינם...

מוות לפשיסטים!

אוהד

פורסם
העבירה שעברת חמורה יותר ולכן הקנס כואב יותר.

בסעיף 26, אסורה החניה על כול סוגי הרכב ולכן מי שמפר הנחיה זו דינו קנס של 100 ש"ח.

לעומת זאת, סעיף 13 מתיר חנייה לכל כלי הרכב למעט רכב שיש עליו שלט למכירה. עברת עבירה כפולה. גם עבור חנייה עם שלט למכירה וגם עבור תפיסת מקום חנייה לרכב ללא שלט. לכן הקנס מוגדל.

אני דווקא חושב אחרת, שלפי עבירה 13 היה צריך להיות תמרור שמתיר חניה לרכב מסוים ולא כמו שהיה במקרה אצלי תמרור שאוסר חנייה.

פורסם

אתה לא צריך לחפש סעיף אישום חליפי

נכון יותר לאתגר את סעיף האישום הנוכחי שלך כיוון שהרף שצריך לעבור הוא גבוהה יותר מבחינת התביעה.

בכל אופן מדובר בתרגיל דידקטי בעל משמעות כלכלית מינורית לטוב ולרע. כלומר אם תבקש להישפט ותפסיד השופט יוכל להטיל עלייך קנס גבוהה יותר וגם אם יהיה כפול מדובר על תוספת לא גדולה.

בפתיחת המשפט אתה תודיע שאתה כופר באשמה אבל לך אין מחלוקת על העובדות ולכן אתה רוצה לעבור לשלב הסיכומים ומעדיף להגיש סיכום בכתב כיוון שלדעתך שלט "למכירה" אינו משנה את סוג הרכב כנדרש בסעיף 13 וכמובן תצלם את רישיון הרכב ותדגיש את המיקום בו כתוב סוג הרכב שלך , ובכל מקרה העיריה משתמשת בסעיף שלא למטרה לה יועד.

פורסם

כפור באשמה ובמשפט תטען שבהתאם לספרו של מיל על החירות, יש לך את החירות לשים איזה פתק שחשקה נפשך על החלון.

ואם תשים פתק "ביבי בן זונה" יוכלו לעשות משהו? למה לשים שלט למכירה את הדירה שלך כן ואת האוטו לא?

מות לפשיסטים!

אוהד

אתה כל כך בטוח בחפותו והנה הוא הופך להיות זכאי.

העמדת רכב עם שלט למכירה היא הפרה של תקנה 73 לתקנות התעבורה,

זה מעוגן בחוק ולכן במקומות בהם יש מצוקת חניה כנראה שהעירייה אוכפת את העבירה,

לרווחת תושבי המקום הגרים בסביבה ורוצים להחנות את רכבם בסמוך לביתם.

וכן אם יכתבו ביבי בן זונה יעשו משהו מכיוון שמדובר בראש הממשלה שלנו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
שלום שלום,

מוות לפשיסטים!

אוהד

מה הקשר לפשיסטים? מה הקשר לביבי?

התשובה לשאלתך היא: ברחוב שלי עשו את התמרור הזה, וסוף סוף סוחרי הרכב לא מחנים שם את הרכבים שלהם, ומשאירים אותם שם שנה, תוך כדי שהם תופסים חניות של התושבים שגרים באזור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נא לחזור בבקשה לנושא המקורי של השיחה והוא הדוח עצמו, אני לרגע לא כחיש שהיה שם שלט תקנה 73 שאוסרת העמדת רכב למכירה

פורסם
שלום שלום,

מוות לפשיסטים!

אוהד

כשתמצא את העו"ד הזה - אשמח לשמוע. שיהיה עם חולצה חומה,שחורה או איזה צבע שיהיה.

לשופט תגיד שאם לא מפרש החוק והחירות כמוך - הוא מוסוליני.

פורסם

בנוסף ומה שלא רשמתי בהתחלה יש ברשותי כתבה מעיתון מקומי שמתייחסת לאותה סיטואציה ובה נכתב שחור על גבי לבן: " מעיירית נתניה נמסר בתגובה כי נושא הרכבים למכירה מטופל באופן שוטף מזה כשנה, עוד נמסר כי בין החודשים ינואר עד יולי 2012 (הדוח שלי התקבל במאי)במסגרת תקנה 13 חולקו כ730 דוחות תנועה כאשר 300 מתוכם הינם על בסיס התקנה האוסרת הצבת רכב עם שלט למכירה דו"ח שהינו על סכום של 100 שקלים".

ששאלתי את האחראי באגף החניה על כך ומדוע העייריה רושמת שהקנס על סך 100 ש"ח ואילו אני קבלתי 250 ש"ח הוא טען שיש טעות בתגובה של העירייה.

פורסם
בנוסף ומה שלא רשמתי בהתחלה יש ברשותי כתבה מעיתון מקומי שמתייחסת לאותה סיטואציה ובה נכתב שחור על גבי לבן: " מעיירית נתניה נמסר בתגובה כי נושא הרכבים למכירה מטופל באופן שוטף מזה כשנה, עוד נמסר כי בין החודשים ינואר עד יולי 2012 (הדוח שלי התקבל במאי)במסגרת תקנה 13 חולקו כ730 דוחות תנועה כאשר 300 מתוכם הינם על בסיס התקנה האוסרת הצבת רכב עם שלט למכירה דו"ח שהינו על סכום של 100 שקלים".

ששאלתי את האחראי באגף החניה על כך ומדוע העייריה רושמת שהקנס על סך 100 ש"ח ואילו אני קבלתי 250 ש"ח הוא טען שיש טעות בתגובה של העירייה.

אתה זכאי לקבל מידע רשמי מהעירייה על הנושא הזה על בסיס חוק חופש המידע .

בעיריית חיפה שאילתה כזו עולה 90 שח. אני מניח שבנתניה הסכום דומה.

• תוכן חדש...