Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תכנית הגריטה חוזרת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהופסקה במפתיע עקב בעיות תקציב, תזכה מחר תכנית הגריטה להחייאה. המדינה תרכוש מהציבור מכוניות בנות 20 שנה ויותר, תמורת 3,000 שקלים

שחר הזלקורן

פורסם: 19.09.12, 15:54

יש לך מכונית ישנה? המדינה שוב רוצה לקנות אותה. לאחר שהופסקה לפני יותר מחצי שנה, תחזור בקרוב לפעול תוכנית הגריטה הממשלתית - תוכנית המעודדת בעלי כלי רכב ישנים, בני 20 שנה או יותר, למסור אותם למגרשים ייעודיים בתמורה ל-3,000 שקל. מחר (ה') צפויה ועדת הכספים לאשר העברת סכום של 10 מיליון שקל, שישמש להפעלת התוכנית עד סוף השנה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4283633,00.html

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
בשורה טובה לתפרנים.

בשורה רעה לאספנים.

בהחלט בעיה, מה על כל אלו שכן רוצים להשאר עם הרכבים, בעת הגריטה אני בטוח כי לא שומרים חלקי חילוף תקינים מהרכבים הנגרטים. מה שיוצר חוסר עתידי של חלקי חילוף לשלל מכוניות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
בשורה טובה לתפרנים.

בשורה רעה לאספנים.

בשורה טובה לאיכות הסביבה ולבטיחות.

בשורה רעה לאספנים? במקצת . יכולים לרכוש ב 3000 ש"ח מאת בעל הרכב הרוצה לגרוט.

אין ספק שיעלה להם יותר מאשר כעת שאין לבעל הרכב אלטרנטיבה אחרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הבשורה הרעה לאספנים היא בטווח הארוך, זמינות חלפים נמוכה, ולא בטווח הקצר.

האוכלוסיה כמובן מרוויחה מכוניות בטוחות יותר.

לגבי הסביבה אני כבר יותר ספקן כי יש המון PR של אינטרסנטים בתחום שממסך על המשמעות האמיתית של העלמת הטרנטות האלה על הסביבה.

פורסם

כמובן שתוכנית עם המון ייתרונות, אבל חבל לי שהמון רכבים קלאסיים נעלמו מהכביש, ועכשיו ימשיכו להיעלם בגלל זה. שלא נדבר על כמות החלפים המשומשים שתרד ועל עליית המחירים של הרכבים הותיקים וגם של אלה בשנתונים הצעירים יותר, שהרי אם רכב מ92' נמכר ב3000 במצב גרוע, אז זה יעלה את המחירים של אלה מהשנים שאחריו.

קקטוסולר ידנית

פורסם

אין ולא יהיה שום דבר קלאסי במיצובישי לאנסר 90' שצורכת יותר שמן מדלק, ואותו כנ"ל דייהטסו אפלאוז וכל בנות דורה.

גם כך אורך חיים של מכונית נע סביב ה 20 שנה, פלוס מינוס, והרווח היחיד הוא לגורט שלפחות מקבל 3,000 ש"ח ולא 500 ש"ח במקרה הטוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מעניין מה שאתה אומר.

אני בטוח שאותם דברים בדיוק נאמרו לפני 30 ו 40 שנה בדיוק על הרכב שיש לך בחתימה (וזה לא משהו אישי, אלא דוגמא).

במילים אחרות - המכוניות האלה של סוף שנות ה80 תחילת ה 90 הן בדיוק המכוניות שתהינה נדירות מאוד בעוד 10 שנים.

ודווקא אספן (כפי הנראה) אומר את הדברים.

האפלאוז הייתה דווקא יחסית זריזה ויעילה בזמנה. בעיות מים ובלוק אלומיניום רגיש הרגו אותן. ויש עוד באותו סגנון.

בברכה,

עופר

פורסם

גם לי היה מוזר לקרוא את הדברים ממישהו שכתוב תחת האוואטר שלו שהוא חבר במועדון ה5.

האמת היא שהמצב של רכבים וותיקים הפך כה נדיר אד שאפילו כשיוצא לי לראות פיאט דונה מסריחה (88 כמובן) עולה בי חיוך על השפתיים.

לצערי, בעוד עשור גם לנסר שנת 90 תעלה לי חיוך על הפנים. כי ככה זה, היסטוריה עושה טוב, בטח למישהו שחובב תחום.

זה כמו שמוסיקת פופ נחשבת לנחותה אבל כשאתה שומע היום להיטי סבנטיז דביקים ועלומים, עולה בך חיוך.

פריט ישן הוא הרבה יותר מפריט, הוא ראי של תקופה והגנום שלנו נוסטלגי מטבעו. אז כן, חבל שמשמידים משהו שבטווח הארוך יגרום לו להכחד. גם אם זו לנסר 90 (שאכן, למען הסר ספק, אין בי כרגע שום ערך סנטימנטאלי אליה. אבל את אותם הדברים אני יכול לומר על הוולבו שלך... אז- לעומת היום)

פורסם
מעניין מה שאתה אומר.

אני בטוח שאותם דברים בדיוק נאמרו לפני 30 ו 40 שנה בדיוק על הרכב שיש לך בחתימה (וזה לא משהו אישי, אלא דוגמא).

במילים אחרות - המכוניות האלה של סוף שנות ה80 תחילת ה 90 הן בדיוק המכוניות שתהינה נדירות מאוד בעוד 10 שנים.

ודווקא אספן (כפי הנראה) אומר את הדברים.

האפלאוז הייתה דווקא יחסית זריזה ויעילה בזמנה. בעיות מים ובלוק אלומיניום רגיש הרגו אותן. ויש עוד באותו סגנון.

בברכה,

עופר

גם לי היה מוזר לקרוא את הדברים ממישהו שכתוב תחת האוואטר שלו שהוא חבר במועדון ה5.

האמת היא שהמצב של רכבים וותיקים הפך כה נדיר אד שאפילו כשיוצא לי לראות פיאט דונה מסריחה (88 כמובן) עולה בי חיוך על השפתיים.

לצערי, בעוד עשור גם לנסר שנת 90 תעלה לי חיוך על הפנים. כי ככה זה, היסטוריה עושה טוב, בטח למישהו שחובב תחום.

זה כמו שמוסיקת פופ נחשבת לנחותה אבל כשאתה שומע היום להיטי סבנטיז דביקים ועלומים, עולה בך חיוך.

פריט ישן הוא הרבה יותר מפריט, הוא ראי של תקופה והגנום שלנו נוסטלגי מטבעו. אז כן, חבל שמשמידים משהו שבטווח הארוך יגרום לו להכחד. גם אם זו לנסר 90 (שאכן, למען הסר ספק, אין בי כרגע שום ערך סנטימנטאלי אליה. אבל את אותם הדברים אני יכול לומר על הוולבו שלך... אז- לעומת היום)

אין מה לעשות יש הבדל בין וולוו בת 30 שנים לבין טיוטה קורלה בת 30 שנים (אם קיימת בכלל). ספק אם אי פעם אפילו בעוד 40 שנים באם דייהו רייסר תהפוך לאוצר אספנות? חבל מאוד שזה רק מגיל 20 ומעלה. זה היה בהחלט מאוד חיובי באם היו הופכים את זה לגיל 15 ומעלה. יש הרבה בעלי דייהו שאני מכיר שבשמחה ובששון היו הולכים להשמיד את המכונית המחורבנת הזו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אם סובארו R2 שהיה לה אז ויש לה היום סקס אפיל של בת 80 בביקיני, משתפצת לה עכשיו באהבה וכנראה בממון רב, יכולה להיות רכב אספנות אז גם לנסר שנת 90 תמצא לה את זה שיאהב אותה וירצה לשפץ אותה בעוד 20 שנה. די לעקוב אחרי שרשור הענתיקות בדרכים בפורום אספנות כדי לראות שכל רכב באשר הוא, כל עוד הוא ישן, יכול להיות רכב אספנות מלוקק עבור מישהו.

פורסם
אין ולא יהיה שום דבר קלאסי במיצובישי לאנסר 90' שצורכת יותר שמן מדלק, ואותו כנ"ל דייהטסו אפלאוז וכל בנות דורה.

גם כך אורך חיים של מכונית נע סביב ה 20 שנה, פלוס מינוס, והרווח היחיד הוא לגורט שלפחות מקבל 3,000 ש"ח ולא 500 ש"ח במקרה הטוב.

גם לפני 20 שנה אמרו שאין שום דבר קלאסי באסקורט שהיו נזרקות בכמיות, סוסיתות, פיג'ו 504, סימקות, פיאט 127, מינימיינור ועוד ועוד

ולדעתי הגריטה הזאת סתם מיותרת! וסתם בזבובז של כסף! מבלי קשר לאספנות ולשמור רכבים, אבל מצד שני המדינה כנראה מרוויחה כסף כי אנשים קונים במקום מכוניות חדשות! כי אם לא היה משתלם לא היו עושים את זה! כי לא באמת אכפת להם מעלק "איכות הסביבה"

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
בשורה טובה לתפרנים.

בשורה רעה לאספנים.

בהחלט בשרה רעה,

זו גם בשורה רעה למי שסתם מחזיק רכב ישן, יהיה לו קשה יותר למצוא חלפים זולים בפירוקיות,

המדינה תרוויח פה מהחלקים שימכרו/ייובאו יותר ממה שהיא תוצא על הגריטה,

אני מקווה שתיהיה להם פאשלה של הרגע האחרון, כי אני עדיין רוצה להביא סובארו GL או אסקורט ישנה,

בימי חיי, ולא נשאר מהם הרבה לפי שיערי המאפיר,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...