Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כן, לא רחוק היום בו מסלול עכו-חיפה ימשך כ12 דקות, גם בשעות העומס :-)

"אחרי 30 שנות תכנון ושנתיים של בנייה, יתגשם בעוד 10 ימים חלום כביש "עוקף קריות", עם פתיחת שמונה הקילומטרים הדרומיים של הפרויקט לתנועה. בעוד כחצי שנה - מרץ 2013 - צפוי הכביש להיפתח לכל אורכו, ויאפשר נהיגה נוחה ורצופה לאורך 14 ק"מ, ממחלף ההסתדרות מעל צומת וולקן, ועד מחלף כרי נעמן, דרומית לעכו. בכך יזכו תושבי האזור והנהגים המבקרים, לפתרון אחד מצירי התנועה הבעייתיים של המדינה, אשר טופל באופן חלקי ולא יעיל במשך עשרות שנים."

אחיה ראב"ד, YNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4276456,00.html

בסוף הפרוייקט בעוד כשנה הכביש גם יתחבר למנהרות הכרמל שזאת בכלל בשורה ענקית. מעכו לכביש החוף בכ20 דקות?

אני אומר - הגיע הזמן!

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

30 שנות תכנון my ass. אין כביש שלוקח 30 שנים לתכנן אותו, פשוט ביטוי אומלל. אני מאד מקווה שזה לא יהיה פחות מדי מאוחר מדי, במיוחד בהתחשב בכך שאין שלושה נתיבים לכל האורך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שיהיה במזל ורק שיתפקד כראוי.

אני ממש מרחם על תושבי עכו/קריות שעובדים בחיפה או דרומית לה, על הסיוט שהם עוברים כל יום.

עשיתי את חיפה-עכו ביום שישי בשעת בוהריים וקיללתי כל רגע.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

עם הבניה של מחלף יגור והשיקיינים שיש מכיוון ג'למי לוקח לי 45 דקות להגיע מיקנעם לחיפה אם אני לא יוצא לפני 7. גם הירידה מכביש 22 שמתנקזת לנתיב אחד היא מהדברים המטומטמים ביותר שיש.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני ממש מרחם על תושבי עכו/קריות שעובדים בחיפה או דרומית לה, על הסיוט שהם עוברים כל יום.

כ 4 שנים מאז שהפקיעו את הנת"צ, עובר את הסיוט הזה כפי שאתה מתאר פעמיים ביום.

מקווה רק שהנזק הנפשי שנגרם יהיה הפיך..

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
30 שנות תכנון my ass. אין כביש שלוקח 30 שנים לתכנן אותו, פשוט ביטוי אומלל. אני מאד מקווה שזה לא יהיה פחות מדי מאוחר מדי, במיוחד בהתחשב בכך שאין שלושה נתיבים לכל האורך.

+1 טוב שלא רשמו שהכביש היה בתכנון כבר בתקופת העות'מנים בישראל.

בכל אופן, עקרונית מדובר על חדשות טובות אך החשש הוא כי הכניסות והיציאות של הכביש תהיינה עמוסות, בדומה למנהרות הכרמל.

נ.ב. לגבי המטרונית, אאל"ט העבודות החלו בשנת 2007. אתם קולטים? הם עובדים כבר במשך 5 שנים על הגבהת נתיב בודד וטרם סיימו. אם זו אינה שחיתות, רשלנות ומה לא, אז אני לא יודע מה כן.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
עם הבניה של מחלף יגור והשיקיינים שיש מכיוון ג'למי לוקח לי 45 דקות להגיע מיקנעם לחיפה אם אני לא יוצא לפני 7. גם הירידה מכביש 22 שמתנקזת לנתיב אחד היא מהדברים המטומטמים ביותר שיש.

כבר ישנו פקק גדול שיהפוך לפקק ענק, בגשר בסוף כביש 22 שמוביל לרחוב העצמאות בחיפה, מאחר והכביש על הגשר הופך משני נתיבים לנתיב אחד. כנראה לא יכלו לתכנן אחרת את הגשר מבלי לפגוע בתנועה ברחוב העצמאות שממשיכה כיום במקביל לתנועת המכוניות היורדת מהגשר ולא נעצרת.

אולי החיבור למנהרות הכרמל יוריד את הלחץ וישפר את המצב.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

האבסורד בנת"צ הזה המיועד למטרונית הוא שבמקומו יכלו להוסיף לפחות 3 נתיבים רגילים 2 לצפון/1 לדרום, או הפוך, ובכך להוריד את העומס בצורה משמעותית.

מה שבפועל עשו זה להפקיע שטח כביש יקר לטובת נתיב שרוב הזמן יהיה ריק מתנועה, וגרמו לאלפי מכוניות להדחק לשני נתיבים ולפקקים שלא נגמרים. ממש הגיון ישראלי במיטבו.

רוצים לעשות מטרונית כמו שצריך? נת"צ? תעשו אותם במפלס עליון מהכביש ותשאירו לנו את הנתיבים הרגילים תחתיו.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אמנוןפורום: תספר לי על הפקק הזה באמת...

הדבר היחיד שמצחיק בו זה הקו הרציף שמתחו כמעט עד השיקיין ימינה/שמאלה והשוטרים שעומדים גלויים ועוצרים מי שחוצה אותו ועדיין יש כאלה שחוצים, כל בוקר :lol:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

משהו שלא הבנתי, איפה יסעו האוטובוסים של אגד כאשר סוף כל סוף המטרונית תתחיל לעבוד?

כאילו שעכשיו אין מספיק פקקים בעיר עם כל הנתיבים שנלקחו לטובת המטרונית.. :?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

חבל להעסיק את עצמנו בשאלה הזאת. בקצב הפיתוח של המטרונית היא תיסע כשאנחנו ניסע מקסימום בקלנועית :evil:

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מספר דברים לגבי כביש עוקף קריות (כביש 22).

אני נוסע עליו כבר חודשיים בערך ולכן רואה את ההתקדמות היומיומית על הכביש.

1. הכביש אכן נבנה בסטנדרטים גבוהים מאוד, כולל מעקות בטיחות וניקוזי מים. אפילו את הפוארה הם שיקעו ובנו תעלה מיוחדת לצורך כך! יהיה גינון יפה ויש שוליים רחבים מאוד כמעט לאורך כל הכביש ותאורה מלאה ושילוט טוב. באמת כביש מושקע.

2. איכות האספלט, סבירה לא יותר מזה. הייתי בטוח שיפנקו אותנו באספלט שקט במיוחד, אך לצערי זה לא המצב. הוא אומנם לא רועש יותר מידי, אך יש שקטים ממנו.

3. הכביש מלא באמצעים אלקטרוניים שמטרתם אינה ברורה לי. בהתחלה ראיתי מספר תשתיות בכביש אשר חשדתי בהן כהכנה למצלמות המהירות החדשות, אך ככל שאלו התרבו הדבר הפך לפחות הגיוני (בקטע כביש של 7 ק"מ פזורות לפחות 12 נקודות כאלו, לכל כיוון).

עכשיו כבר לא ניתן לראות את התשתיות הללו מאחר וסללו עליהן שיכבת אספלט נוספת.

untitled.JPG

הניחוש שלי, זה שמדובר בבקרת תנוע, אך בהחלט יכול להיות שחלק מנקודות אלו יכולות לשמש את מצלמות המהירות החדשות.

4. הכביש באיזור גבעת הרקפות אומנם שני נתיבים, אך יכול להיות שבעתיד יעלו אותו ל-3 נתיבים לכל כיוון (אם יצליחו להשיג אישור של בית משפט). יש מספיק מקום בשוליים לנתיב נוסף, אך זה ישאיר את קטע הכביש הנ"ל ללא שוליים (יש עוד דוגמאות בארץ).

5. הקיר האקוסטי ליד גבעת הרקפות מרשים מאוד! לא מוכר לי שום כביש בארץ שהשקיעו בנושא הזה בקנה מידה גדול כל כך. באותו קטע כביש, הכביש שקוע בעומק 4 מטר מתחת לפני השטח (בהתחלה חשבו שזה יהיה קל מאחר וזו אדמה חקלאית, אך במהרה גילו כי כל הקרקע היא סלע אחד ענק, מה שעיקב את העבודות). בין הנתיבים לכיוון דרום לבין אלו לכיוון צפון הוקם קיר אקוסטי בגובה 6 מטר.

בצד הפונה לכיוון ק.ביאליק הוקם קיר אקוסטי בגובה 4-5 מטר.

בצד הפונה לכיוון גבעת הרקפות הוקם קיר אקוסטי בגובה 8! מטר, אשר בחלקו העליון עשוי לוחות פוליקרבונט בצורת ר'.

באמת מרשים!

6. המחלפים (לא בטוח שאפשר לקרוא לזה מחלפים, בואו נקרא לזה יציאות/כניסות) לכביש פשוט עלובים!

רמה כזו נמוכה של תכנון והשקעה, פשוט חבל!

אני מנבא שהיציאות יהיו פקוקות בשעות העומס.

כל היציאות/כניסות לכביש וממנו הן מסוג צמתים מרומזרים, זה כולל את היציאה בוולקו, ק.אתא דרום, ק.אתא צפון וק.ביאליק (אפק).

בנוסך, גם הכבישים אשר היציאות מתחברות אליהם הם בעיתיים מאוד.

לדוגמא: אם אני רוצה לצאת לכיוון ק.חיים וק.מוצקין, האופציה שלי זה לרדת ביציאה אתא צפון. שם תמתין לי צומת מרומזרת ראשונה ביציאה מהכביש. לאחר מכן, בכביש ק.אתא-ק.חיים, ימתין לי קטע כביש לא קצר של כביש בעל נתיב אחד לכל כיוון ועוד שלושה צמתים מרומזרים עד לק.חיים. הפקק הצפוי - ג-ד-ו-ל.

עוד דוגמא: אם אני רוצה לצאת לכיוון ק.ביאליק/ק.מוצקין צפון, אני אבחר ביציאה של אפק, שם שוב תמתין לי צומת מרומזרת עם הפקק התורן. לאחר מכן, שוב צריך להזדחל בכביש חד-נתיבי (כמעט כולו) עד לכביש חיפה-עכו, שם ימתין לי אחלה פקק בצומת שהיא בעייתית כבר היום.

בקיצור, גם היציאות עצמן, וגם הכבישים שהן מתחברות אליהם, בעיתיים מאוד, חבל..

7. לעבור את כל קטע הכביש (ממחלף הטכני עד למחלף אפק, מרחק של קצת יותר מ-8 ק"מ) לוקח 5 דקות, פשוט מדהים!!

עם כל הבעיתיות של היציאות מהכביש, עדיין הוא יקצר באופן משמעותי את זמן ההגעה מחיפה/בת-גלים לקריות (היום לוקח יותר משעה :x). לדעתי עם כל הפקקים שיהיו ביציאות, עדין לא יקח יותר מחצי שעה (כולל המעבר של העיר התחתית).

8. שיהיה בשעה טובה!! :lol:

רק דבר אחד חבל, שלא חשבו לעשות גם שביל אופניים לאורך הכביש החדש.

רק לסבר את האוזן, אם היה מסלול כזה, נסיעה עם אופניים (חשמליים לעצלנים, רגילים למשקיעים) מאפק ועד לחיפה (עיר תחתית) היה לוקח פחות מ-30 דקות (קצת יותר מ-12 ק"מ) והיה נערך כולו במסלול סגור, מוגן מפני כלי רכב, ובסביבה ירוקה ברובו.

פשוט פיספוס ענק! :|

• תוכן חדש...