Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ביונדאי לנטרה 98 מנוע 1600 אוטומט.

על הקופסא של הפילטר יושב חיישן טמפרטורה אשמח לדעת על מה הוא מתפקד ? מה המשמעות שלו ?

מה קורה כשהחיישן נגיד מרגיש 30 מעלות ?

מה קורה כשהחיישן נגיד מרגיש 50 מעלות ?

מה קורה כשהחיישן נגיד מרגיש 80 מעלות ?

אחרי כל הנתונים מה תיהייה התגובה של המנוע ?

חייב לציין שלא מדובר במד כמות אוויר אלה בחיישן טמפרטורת אוויר שיושב בבית הפילטר אוויר.

תודה לעונים ולעוזרים.

רז.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מדובר ביונדאי לנטרה 98 מנוע 1600 אוטומט.

על הקופסא של הפילטר יושב חיישן טמפרטורה אשמח לדעת על מה הוא מתפקד ? מה המשמעות שלו ?

מה קורה כשהחיישן נגיד מרגיש 30 מעלות ?

מה קורה כשהחיישן נגיד מרגיש 50 מעלות ?

מה קורה כשהחיישן נגיד מרגיש 80 מעלות ?

אחרי כל הנתונים מה תיהייה התגובה של המנוע ?

חייב לציין שלא מדובר במד כמות אוויר אלה בחיישן טמפרטורת אוויר שיושב בבית הפילטר אוויר.

תודה לעונים ולעוזרים.

רז.

נראה לי הגיוני שזה חיישן ה-IAT (ר"ת של Intake Air Temperature), שמספק למחשב ניהול המנוע מידע על טמפ' האוויר שנכנסת למנוע.

פורסם
סבבה את זה ידעתי- לא חשבתי אחרת.

אבל עזור לי להבין בבקשה מה קורה בטמפרטות שציינתי.

תודה רז.

לא קורה שום דבר דרמטי ואין בטמפ' האלה (או באחרות) שם דבר מיוחד.

צפיפות האוויר תלויה בלחץ ובטמפרטורה שלו.

המחשב משתמש במידע הזה כדי לחשב ביתר דיוק כמה מסה של אוויר נכנסה למנוע, כדי לחשב ביתר דיוק כמה דלק להזריק ואת תזמון ההצתה. בלחץ נתון, ככל שהטמפ' גבוהה יותר, צפיפות האוויר נמוכה יותר, ז"א שעבור נפח אוויר נתון שנשאב למנוע ביח' זמן, נכנסת מסה קטנה יותר של אוויר באותה יח' זמן, ולכן צריך להזריק פחות דלק, ואולי גם לשנות תזמון הצתה.

איזה חיישן יש אצלך לחישת ספיקת האוויר למנוע - MAP או MAF?

פורסם

תפקיד החיישן הוא למדוד את צפיפות האוויר ובהתאם לכך לבצע תיקוני זמן הזרקה.

אוויר קר צפוף יותר, כלומר בכל ליטר אוויר יש יותר מולקולות חמצן. מה שאומר שעל אותה כמות אוויר צריך לתת יותר דלק, ולהפיך כשמדובר באוויר חם.

פורסם

התשובות של שלושת המגיבים האחרונים מדוייקות אך למרות זאת אני רוצה להקשות...מדוע צריך את זה? הרי ברוב ברכבים מד כמות האויר מודד את מסת האויר ולא את משקלו ולכן נתון טמפ' האויר לא ממש נדרש!

אז למה בכל זאת ניתן למצוא מערכות שיש בהם גם מד מאסת אויר (MAF) וגם חיישן טמפ' אויר יניקה (IAT)?

פורסם

דניאל, זה תלוי במבנה של הMAF, יש כאלה שהחיישן IAT מובנה באותו גוף של הMAF, ויש חיישני MAF שאין להם IAT בנוי בתוכו ולכן הוא חיצוני(חיישן נוסף).

אם אתה שואל למה זה ככה, אז ההשערה שלי היא שהיצרן מצא מיקום טוב יותר למדידת טמפ' מדוייקת יותר, למשל אם החיישן MAF ממוקם באיזור חם מאוד במנוע אז החיישן ימדוד את הטמפ' האמיתית בדיליי משום שיקח לו זמן רב להתקרר מהחום שהוא צבר סביבו, ויש מיקום טוב יותר בסביבה קרה יותר לניטור טמפ' בעזרת חיישן IAT חיצוני.

החיישן IAT מתקן מעט את זמני ההזרקה ומקדם/מאחר הצתה בהתאם לטמפ'.

כאשר הטמפ' אוויר קר יותר המנוע יגיב טוב יותר.

פותח האשכול, אני חושב שאני יודע למה שאלת בטח אתה רוצה להוסיף נגד לחיישן הזה כדי שתמיד ישדר למחשב שהטמפ' יניקה קרה יותר כדי לקבל תגובת מנוע טובה יותר (האמת זה לא ממש משפר משהו ועלול לפגוע בצריכת דלק) .

פורסם

חיישן MAF מודד מאסת אויר ברמה מאוד מדוייקת בלי חיישן טמפ' אויר ואם יש ליחידת בקרת המנוע נתון של מאסת אויר מדויק, מה אכפת מהטמפ' של האויר ואיפה בדיוק היא נמדדה? יחידת הבקרה יודעת בדיוק רב מאוד כמה אויר נכנס ומסוגלת לתת את כמות הדלק מדוייקת.

דבר שני, אני בכלל לא בטוח כי נתון טמפ' האויר משפיע על תזמון ההצתה.

פורסם

גם אני לא בטוח לגבי זמני ההזרקה, אבל לגבי תזמוני ההצתה אני בטוח ב100% שהוא משפיע ובדקתי את זה ע"י אקדח הצתה וחיבור פוטנציומטר במקום הIAT השינויים ממש קטנים ולא משהו קיצוני.

לגבי זמני ההזרקה זה רק לפי מה שקראתי בעבר מחיפוש ברשת שזה מתקן גם את התערובת, ולכן אני לא יודע בוודאות אם באמת כך הדבר(לא בדקתי).

החיישן IAT מסייע בחישוב כניסת האוויר למנוע, החיישן MAF מודד כניראה את נפח האוויר, וע"י חיישן IAT המחשב מחשב את משקל האוויר במשולב שני החיישנים מגיעים לנתון (G/S), כך אני מעריך, השאלה שלך באמת מעניינת.

הרי ככל שהאוויר קר הצפיפות שלו גבוהה, והחיישן MAF לא מסוגל למדוד את צפיפות האוויר, ולכן ע"י IAT ומדידת הטמפ' ניתן לחשב את צפיפות האוויר, ולהגיע לנתון מדוייק יותר.

פורסם

חיישן MAF מודד את מאסת האויר בכל מצב ובכל טמפ' ועל כן שמו MASS-AIR-FLOW ואילו חיישן AFM (דלת מכנית) הישן והטוב מודד זרימה בלבד, ז"א נפח ומושפע מאוד מטמפ' האויר או הלחץ הברומטרי.

כאשר אני יודע מאסת אויר, צפיפות האויר באופן עקרוני לא מעניין אותי, כי אני יכול לתת תערובת סטוכיומטרית מדוייקת.

• תוכן חדש...