Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DD LE-08 (חוות דעת)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כן - הBIGASS BITCH עשתה הגדלת חזה ויש לה עכשיו דאבל די :-P:-P:-P

טוב, למען האמת היא עשתה הקטנה.

החלפתי מסאב 10 אינטש לסאב 8 אינטש.

אני אתחיל בחוות דעת ואחרי זה אני אסביר בכלל למה בוצעה ההחלפה הזו.

------------ חוות דעת

מדובר בסאב וופר מסדרת 300 של DIGITAL DESIGNS - זה הסאב וופרים היותר פשוטים והיותר צנועים שלהם והם מוצהרים על ספיגה של 250 וואט RMS.

הסאב מגיע בתיבת יצרן מקורית - לא ברור לי עדיין אם זו תיבה פורטד או תיבת TL אבל לפי האורך שלה זה נראה כמו תיבת טרנזמישן ליין.

הסאב מנגן סה"כ מ40 הרץ עד 60 הרץ בסלופ 24

הוא הפתיע אותי מאוד לטובה כי עד כמה שהיה ידוע לי היצרן DD מייעד את עצמו בעיקר לתחום הSPL מאז ומתמיד.

הסאב מאוד מאוד טונאלי.

הוא חזק מאוד - בייחוד בשביל סאב 8 אינטש ועוד אחד שמוצהר על 250 וואט סה"כ.

והדבר שמבחינתי הכי כיף בו זה שיש לו פאנצ' חזק כמו כל סאב אחר אבל הוא לא מרעיד את הרכב באותה הצורה בה סאב וופרים עם קוטר גדול יותר כן עושים.

אפשר לאמר שהתאהבתי בו במקום ופשוט החלטתי שאני רוכש אותו ודי.

------------------------ למה החלפתי את הסאב?

1. כבר כשרציתי לקנות את הסאן דאון, רציתי לקנות 8 אינטש אבל מסדרת הSA ולא מסדרת הE, באותה תקופה לא היה במלאי וה10 אינטש הגיע בתיבה אטומה קטנה מאוד אז קניתי.

כל נושא הרעידות של מתחת ל40 הרץ והבאס שמופק מקוטר של 10 אינטש ומעלה כבר מזמן לא ממש מדבר אליי ולמען האמת רק מפריע לי, המערכת נשמעת לא נקיה בהרבה מקרים בתחום תדר הזה.

2. למרות שהSA10 מגיע בתיבות קטנות - גם הפורטד שלו סה"כ 28 ליטר - לא ממש הסתדרתי עם עגלת התינוק מבלי להתעצבן בכל פעם שהיא נכנסת לרכב.

נכון - היה אפשר לבנות תיבה חכמה יותר אבל כבר רציתי סאב קטן יותר בקוטר בכל מקרה.

אז - למה הDD ולא SA8?

כי:

1. רציתי לרדת בחזרה להספקים מוצהרים לסאב מתחת ל300 וואט

2. הDD הגיע בתיבה מקורית של היצרן שמתאימה לי בול למידות שאני צריך ואין לי יותר כאסח עם העגלה של הילדה.

3. הכנסתי את הDD לרכב, שמעתי אותו ואהבתי אותו אז פשוט קניתי.

הSA10 סאב באמת נהדר שעלה על כל הציפיות שלי ומעבר לכך - הוא חזק בצורה יוצאת מן הכלל, למען האמת, חזק מידי לטעמי ובאופן שמאוד הפתיע אותי הוא גם טונאלי מאוד - באמת סאב SQL טוב, אפילו טוב מאוד!

הסאב של DD עלה לי 1600 שקלים ומדובר על הסאב הזה:

http://www.ddaudio.com/products/mobile-audio/enclosures/loaded-enclosures.aspx

תריצו חיפוש על הLE-08 זה הדגם שקניתי.

כמובן הSA10 יוצא למכירה בזמן הקרוב, החלטתי בסוף למכור אותו כי הDD מספיק טוב בשבילי ועונה לי על כל הצרכים ופשוט אין לי סיבה להחזיק סאב נוסף בבית.

אפרופו - כאשר החלפתי ברכב של האשה את הסאב להיות המיקרוסאב של JL הבנתי שבאמת אני מתחבר הרבה יותר לסאב וופר 8 אינטש.

תמונה להנאתכם.

DSC_0229.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הוא טוב, הוא ממש טוב.

הוופרים בקוטר 7.1 אינטש והסאב וופר גדול מהם ב0.9 אינטש :-D

זה גורם לחיבור בינם להרגיש כל כך טבעי שהסאב וופר הזה נהיה כמעט בלתי נראה.

הפחד הגדול שלי היה שתיבה כל כך ארוכה תחייב עיוותים ומריחות וגם תוציא תדר מסויים מוגבר בצורה "מורגשת יתר על המידה" אבל זה לא מה שקורה בפועל.

בפועל הוא מדוייק ונטול מריחות לחלוטין, יחד עם זאת, מורגש שלא מדובר בסאב נוסח אאורה או סיז או סקאן ספיק הודות לפאנצ' עם, איך נאמר את זה, המון נוכחות.

הSA-10 הוא בדיוק אותו דבר - רק הרבה יותר חזק :-D, למען האמת הSA10 לא מזיע בכלל (המגבר לעומת זאת כן ומערכת החשמל גם כן) ואני מאמין שגם הSA8 יהיה משהו מטורף אבל זה הרגיש לי חזק מידי לטעמי - אני טיפוס עדין :-P

מה גם שהSA8 החדש הוא בעל צריכת הספק זהה לזה של הJLw7 8 אינטש -> 500 וואט!

וזו גם הסיבה שבגללה לא ראיתי שום טעם להשקיע ב7W8 שלהם שבהחלט עבר לי בראש ועשיתי עליו לא מעט עבודת תחקיר.

בסוף החלטתי לרדת מכל המפלצות האלה וללכת על משהו "קצת" יותר "רגוע".

סאב נוסף שחשבתי עליו היה ה8 אינטש W3 בגרסאת מיקרוסאב אחרי שראיתי שזו סדרה מאוד נעימה של סאב וופרים מבית JL.

כן - התיבה באמת יפה וגם הריקמה שהם עשו שם ללוגו שלהם מאוד מוסיף והגריל המושחם גם כן מאוד נאה לעין.

רומם - ברור שאתה תשמע את הסאב הזה, בפעם הבאה שמתחשק לך פיצה פשוט תן לי סימן חיים :-) (ותבוא לקפה עם האשה והבנות).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי החתימה שלך, אתה מכיר את המותג

:-D

Pioneer TS-X150

פורסם

הוא לא חלש - נאמר את זה ככה:

אני זוכר את האינפיניטי קאפה 12 שהיה לי בתיבה אטומה ואני זוכר את הסיז SW300I שהיה לי בתיבה אטומה.

מבחינת פאנצ' הDD הזה חזק מהם :shock:

ברור שהוא לא יורד נמוך מהם - אבל פאנצ' יש לו דווקא יותר חזק והוא טונאלי באותה מידה.

הסאב הכי טונאלי שהיה לי היה האאורה NS10 -> עוד לא יצא לי לשמוע אף סאב מנגן ככה, אבל פאנצ' כמעט ולא היה לו.

הSA10 ירד נמוך ונתן פאנצ' אכזרי שמזכיר לי סאב וופרים כמו הW6, אולטימו, W7 וכו' וכו' והוא גם היה מאוד טונאלי אבל קצת פחוז מהקאפא והסיז -> ממש, קצת פחות - זה התבטא בעיקר מעודף הכוח שלו לעומת האחרים שכבר הביא אותו למצב שצריך ממש לרסן אותו במערכת SQ - הויסה הויסה :-D

גם הDD היה צריך טיפונת של ריסון, אני עוד יכול לפתוח לו את הגיין עד לרמה שפתחתי לSA10 אבל אני חושב שזה לא בריא לו ויהיו טרקים שיביאו אותו לעיוותים.

מבחינה של לרדת נמוך אי אפשר להשוות אותו ל10 אינטש או ל12 אינטש מצד אחד - כי ברור, זה לא הקוטר המתאים.

אבל זה גם מה שנמאס עליי כבר בזמן האחרון ומזמן כנראה הייתי צריך לעבור ל8 אינטש.

אם אתה תשמע אותו יהיה לך קשה מאוד בכלל לעמוד על ההבדלים בינו לבין סאב 10 אינטש בצורה עיוורת - בייחוד אם אני אוריד את נקודת החיתוך מ40 הרץ ל30 הרץ.

ההבדל העיקרי הוא שנשארה כמעט אותה עוצמת באס רק בלי התדרים שגורמים לך לרעוד וזה נובע מהגבלה של נקודת חיתוך ב40 הרץ וגם מהגבלת קוטר האלמנט ל8 אינטש.

המערכת רק הולכת ונהיית נקיה יותר ונקיה יותר כשהמצחיק בכל הסיפור שהיא שומרת על צוויון צליל חם, היא לא קרה.

עכשיו אני חייב לקחת הפסקה כלכלית לתקופה של חודשיים עד שלושה לצערי מההשקעה במערכת אבל שני הדברים הבאים שאני מתכוון לעשות זה:

1. לבודד רצפה. (נשארו לי עוד שתי יריעות דיינאמאט אקסטרים רק צריך להזמין את הרוד-קיל קארפט של סטינגר).

2. להחליף גריל רמקול בדיפון ימין - וזה מאוד קשה ברכב הזה כי הוא נדיר ואין אותו כמעט בפירוקיות.

אני חושב שזו סוף הדרך של המערכת הזו ברגע שאגיע לשם כי את הHU, מגברים והרמקולים אני כבר לא אחליף כל עוד אני עם הרכב הזה, נשאר רק לעבור לרכב הבא :|

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לבינתיים זה מרגיש שהאלמנט שהכי משפיע על הווליום של המערכת הוא בעיקר הסאב - כי המערכת נשמעת עכשיו הרבה יותר רגועה ונדרש ווליום גבוה יותר בשביל לקבל ממנה תחושה של הופעה חיה.

וזה לא שאין בייס ליין בווליום נמוך - הוא נשאר יציב גם בווליום אפסי, זה פשוט צוויון של סאב וופר עם קוטר קטן יותר וחסימה ב40 הרץ.

תענוג אמיתי חייב לציין - לא נראה לי שאני כבר אחזור יותר לסאבוופרים גדולים יותר בתוך רכב, לא בשבילי. דאבל 8 אינטש אני בהחלט אנסה מתישהו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...