Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

בדרך לא-דרך צץ לו סכום כסף קטן שירשה לי לשדרג את הפאביה במשהו קצת יותר מעניין.

חשבתי על כיוון ה110K עד 130K הכי הרבה, עדיפות להאצ'בק, אין לי צורך ברכב גדול.

אין שום חשיבות לגודל תא המטען או מספר הדלתות, רצוי 4 כוכבי בטיחות ומעלה.

עדיפות לרכב חדש, מקסימום בן שנה עם שנתיים אחריות.

רצוי יחסית אמין וחסכוני (אני לא מדמיין על 1:20, אבל גם לא פורד מוסטאנג..)

והכי חשוב שיהיה חזק, רצוי מוגדש ועדיף ידני.

בינתיים זו הרשימה שעלתה בחכתי:

אסטרה טורבו - אוטומטי - 140כ"ס - 124K (לאחרונה נמכרה ב115K?)

איביזה FR - רובוטי - 150כ"ס - 144K "מחירון" (בתקווה שהמחיר בפועל נופל מתחת ל130)

לאון סטייל - ידני - 160כ"ס - 139K "מחירון" (נמכרת בפועל בכ119K?)

בראבו טורבו - ידני - 120כ"ס - 117K

פונטו איבו טורבו - ידני - 135כ"ס - 130K (אם כי אני מאמין שהמחיר בפועל נמוך יותר)

קרוז טורבו - אוטומטי - 140כ"ס - 139K (לא אמורה לעלות ממש קצת יותר מאסטרה מקבילה?)

אסטרה וקרוז נופלות על צריכת דלק זוועתית (בגלל הגיר שתורם את חלקו בנושא), בראבו ופונטו על הספק נמוך, נשארו שתי הספרדיות.

זמנית נוריד את האיביזה FR כי המחיר שלה לא ברור.

נשארה הבחירה השבלונית והבנלית - לאון 1.8TSI, כמה שזה היה צפוי.. באמת אין לה אלטרנטיבות ?

בתחום המשומשות יש פולו GTI, קורסה OPC (יש בכלל למכירה?) איביזה FR\קופרה, אולי גולף GTI.. יותר מדי אופציות, קשה להתרכז.

מה אני מפספס? תאירו את עיניי :)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לרשימה שלך הייתי מוסיף את הסיטרואן DS3 עם מנוע HTP וגיר ידני וגם את האלפא מיטו רצוי בדגמים החזקים יותר, בתקציב שלך תיכנס גם ג'ולייטה אבל מהדגם הבסיסי עם 120 כ"ס משנתון 2011.

פורסם

האסטרה והקרוז לא ספורטיביות ולא מרגשות בכלל.

האיביזה FR עסקה פחות טובה מהלאון ובעלת מנוע "בעייתי". סעיף המנוע תופס גם לגבי הפולו GTI.

אני לא יודע עד כמה הלאון בנאלית, בכל זאת אין ממנה כמויות גדולות על הכביש.

הקורסה מצויינת, דיי הארדקור ולא נוחה. קשה לי להאמין שתמצא אחת משומשת.

כמובן שהגולף מצויינת אבל תאלץ לרדת הרבה בשנתון ותקבל רכב ללא אחריות. כמובן שבאותה המידה אתה יכול לחפש גם אחת מהגרסאות החמות של הלאון(FR והקופרה).

פורסם

המיטו 135כס כחדשה עולה 150K, עם אותו מנוע של פונטו איבו טורבו שעולה 20K פחות, על תלתן ירוק בכלל אין מה לדבר.

ג'ולייטה? 120כס ב160K כחדשה, אפילו אם היא איבדה 40K ערך בשנה הראשונה - זה בכלל לא אטרקטיבי.

DS3 HTP תיכנס בתקציב שלי *אולי* בתור משומשת, היא עולה 142K כחדשה.

ובלי קשר, בוואלה פרסמו לא מזמן פרק שני למבחן ארוך הטווח שלהם עם הקרוז טורבו, איכשהו הצליחו להגיע איתה ל1:12 עד 1:14, שזה נתון הרבה יותר אופטימי מאשר ה1:7 שהגיעו אליו בוחני הבית עם אותו מנוע.

כבר לא ברור למי להאמין :?

עריכה: (עד שהספקתי להגיב לMike808 צצו עוד שתי תגובות :D)

@amiger מנוע הTwinAir באפסילון וב500 לא מרגיש חזק או ספורטיבי במיוחד, רק מנסה לפצות על היעדר הצילינדרים שלו לעומת אחיו המגודל (1.25ליטר), אין מה לפזול לכיוון הזה בכלל.

@danielharati הבנתי שהדור הנוכחי של פולו GTI ואיביזה FR מגיע עם מגדש בודד, ולא כפול כמו בגרסתו הראשונה (והבעייתית?), ומצד שני, משומשת כנראה אמצא רק כפולת מגדשים, אוף.

והלאון כל כך בנלית וכל כך ברירת-מחדל שאפילו עשו על זה כתבה במגזין אוטו (הכתבה עוסקת בלאון בעקיפין, אבל גם שם הכותבים הגיעו למסקנה שקשה לנצח אותה במבחן שקל:כ"ס)

את הקורסה חיפשתי, אין אפילו אחת ביד2. אוף.

על GTI אני לא מצליח לגבש דעה; בתקציב שלי תיכנס רק אחת בת שלוש - ושם כבר אין אחריות על כלום - האם הרכב מספיק אמין כדי לא לחשוש מזה? בכל זאת שלוש שנים זה הרבה סופי שבוע בנס הרים..

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כתבת עדיפות לחדש אבל לא שללת משומשות, אני כמובן התכוונתי למשומשות.

רכבי נישה כאלה מאבדים לא מעט מערכם ויש כמויות נאות מרוב הדגמים במצב ממש חדש בלוחות המכירה, נכון שלא תמיד הרכב יקלע בול לטעם שלך בצבע ו/או בג'אנטים אבל ספיציפית לרכבי נישה נראה לי שמשומש במצב חדש זה בר השגה וזה משתלם יותר מחדש. בדוק את המשומשות לפני שאתה קונה רכב חדש.

פורסם
המיטו 135כס כחדשה עולה 150K, עם אותו מנוע של פונטו איבו טורבו שעולה 20K פחות, על תלתן ירוק בכלל אין מה לדבר.

ג'ולייטה? 120כס ב160K כחדשה, אפילו אם היא איבדה 40K ערך בשנה הראשונה - זה בכלל לא אטרקטיבי.

DS3 HTP תיכנס בתקציב שלי *אולי* בתור משומשת, היא עולה 142K כחדשה.

בוואלה פרסמו לא מזמן פרק שני למבחן ארוך הטווח שלהם עם הקרוז טורבו, איכשהו הצליחו להגיע איתה ל1:12 עד 1:14, שזה נתון הרבה יותר אופטימי מאשר ה1:7 שהגיעו אליו בוחני הבית עם אותו מנוע.

כבר לא ברור למי להאמין :?

לשניהם. זה מאוד אפייני למנועי הטורבו המודרניים. בהחלט אפשר לנהוג אותם חסכוני ולקבל צריכה משמעותית טובה יותר משל המקבילות האטמוספריות אבל מצד שני, אפשר גם לקבל צריכה מזעזעת אם לוחצים כל הזמן.

בוחני הרכב, מן הסתם, לוחצים.

פורסם

קטן ,חסכוני,מוגדש,מהנה,ביצועי,ידני,אין חשיבות למס' דלתות,קנייה כיד 2 תחסוך נפילת ערך מטורפת כחדשה = 500 אבארט, בת שנה - שנתיים .

אינני מחזיק באחת או במניותיה אך אני חושב שהיא פשוט מהממת בעיצובה ומנהיגה קצרה עליה היא פשוט מקבעת לך חיוך על הפנים.

פורסם
קטן ,חסכוני,מוגדש,מהנה,ביצועי,ידני,אין חשיבות למס' דלתות,קנייה כיד 2 תחסוך נפילת ערך מטורפת כחדשה = 500 אבארט, בת שנה - שנתיים .

אינני מחזיק באחת או במניותיה אך אני חושב שהיא פשוט מהממת בעיצובה ומנהיגה קצרה עליה היא פשוט מקבעת לך חיוך על הפנים.

+1.

במקומך הייתי מתמקד בלחפש 500 אבארט או קופר S משומשות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

@GTI33, Infinity

לא עלה בדעתי בכלל לחפש תוצרת חטיבת אבארט', זה בהחלט משהו לשקול בכובד ראש.

למרות שהמצב בלוחות יד2 לא מזהיר; יש בדיוק 500 אחת למכירה, אפס קופר S ואפס פונטו אבארט'.

באותה מידה אפשר לקוות שיום אחד תצוץ קורסה OPC :cry:

@zvit

תודה, אבל הסר דאגה מלבך - תקציבית הכל בסדר, אני לא חי מהמינוס :-)

פורסם

אני לא הייתי ממהר לפסול את ה 500 TwinAir כ"כ מהר. היא יותר מהנה לדעתי מכל הרשימה שלך וגם תשאיר לך עודף לא קטן.

emotion of motion

פורסם

כוח הוא נתון נטול משמעות בנפרד ממשקל ומערכת ההנעה (גיר). אתה צריך לבחון ביצועים.

אם חדשה אז הלאון 1.8 מהירה (לכסף) והשלדה מוצלחת, אבל אין ידנית. גם המגבלות לא גבוהות מאוד, מה שנותן קצת יותר דרמה (בלי סיכון, ESP לא מתנתקת).

אבל... לדעתי היא פרווה מדי.

הלאון FR תשתה הרבה יותר דלק.

לך על משהו קטן וזריז יותר.

לך על 500 אבארט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

+1 לאבארט.

גם אם צריך להמתין ולנבור בלוחות מפעם לפעם, זה שווה את ההמתנה.

אחרת, תסע על הלאון החדשה שלך ותתבאס בכל פעם שתראה את האיטלקיה על הכביש.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...