Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא קורה קלום.

הרכב ממשיך לנסוע ולתפקד רגיל לחלוטין.

עד שיום בהיר אחד רצועת טיימינג נקרעת, המנוע נכבה ולא מניע יותר, וב 90% מהרכבים המודרניים נגרם נזק לראש מנוע, שמחייב פירוק ושיפוץ ראש בעלות של אלפי שקלים.

פורסם

נכון, אך לצורך העניין ברכבי ואג מסויימים כמו גולף דור 4, יש הנחיה להחליף כל 5 שנים לערך או 90 אלף ק"מ, מי יכול להבטיח לי שבשנה ה 4 והחודש ה11 הרצועה לא עלולה להיקרע? או אפילו אחריי 3 שנים? לדעתי זה רק עניין של מזל בין ההחלפות, או להחליף יזום הרבה לפני מה שהיצרן ממליץ.לכן אני הבטחתי לעצמי שברכב הבא שאני אקנה אנסה לכוון שיש בו שרשרת ולא רצועה.

פורסם
סתם לידע כללי , מה יכול לקרות אם לא עושים טיפול טיימינג ?

זה בעצם בקשה ל DATE בין השסתומים לבוכנות...:cry:

(כן, אני יודע שיש בוכנות עם קדח שמונע את זה)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
נכון, אך לצורך העניין ברכבי ואג מסויימים כמו גולף דור 4, יש הנחיה להחליף כל 5 שנים לערך או 90 אלף ק"מ, מי יכול להבטיח לי שבשנה ה 4 והחודש ה11 הרצועה לא עלולה להיקרע?

היצרן לוקח מקדם ביטחון. גם שרשרת לא חפה מקריעות רק שאותה לא מחליפים מסודר אלא אם יש תקלה. אני מכיר מישהו שנסע 10 שנים ללא החלפת טיימינג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בגלל זה אני בכל כמה זמן ולעיתים רחוקות פותח מיכסה טיימנג מביט על הרצועה, מסובב את הקראנק ידנית ורואה אם אין סדקים או קרעים ברמועה. לפעמים שיש מחזיר שמן נוזל בקאמשאפט זה עלול לגוע ברצועה בלי שיודעים אפילו ולהביא לקריעתה.

פורסם

מאור, אבל איך אפשר לפתוח טיימינג? הרי כל המחיר הוא על הפתיחה שלו לא? רצועה עולה גג 170 שח.אפשר לבדוק יזום את הרצועה מבלי לפתוח תיזמון?

פורסם

יש רכבים שאפשר לפתוח את המכסה העליון של הרצועה בלי לשחרר את המכסה התחתון ולהעיף מבט

כדי להחליף צריך לפרק את שני המכסים ולצור מקום עבודה, בשביל זה צריך לפרק הרבה ...

פורסם
מאור, אבל איך אפשר לפתוח טיימינג? הרי כל המחיר הוא על הפתיחה שלו לא? רצועה עולה גג 170 שח.אפשר לבדוק יזום את הרצועה מבלי לפתוח תיזמון?

בדיוק כמו שצויין מעלי. מיכסה הטיימינג בנוי לרוב מ 2 חלקים עליון ותחתון. אני מוריד את העליון ואז מביט על הרצועה ומסובב את הקראנק עד שהרצועה עושה סנבוב שלם וכך מסתכל על כולה.

פורסם

מומלץ להחליף פעם ב-3 שנים.

רצועת טיימינג עשויה גומי שעם הזמן מתייבש מאבד גמישות ועלול להיקרע ואז :brickwall: ...(הזכירו למעלה)

על הדרך (כשמחליפים) מגלים פתאום שמיסב המותחן רועש(קריסה שלו תביא לקריעה או שיחרור הרצועה)

או שמשאבת המים שמסתובבת ע"י רצועת הטיימינג רועשת וגם אותה מחליפים(גם קריסה של משאבת המים תביא לקריעה או שיחרור של רצועת הטיימינג).

לפני שבוע הייתי במוסך והייתה שם טויוטה קורולה סאן מודל 2008/9 שלא הניעה.

בשיחה ששמעתי בין בעל המוסך לבעל הרכב עלה כי בעל המוסך החליף משאבת מים והרכב לא מניע עקב כנראה קפיצת שן או נזק למנוע.

לכן עם פוטנציאל לתקלה חמורה במנוע עד השבתתו הייתי מקדים את ההחלפה ולא מתחשב באלמנט הקילומטראז' אלא רק באלמנט הזמן.

פורסם

אין דרך לראות מצב רצועת טימינג, נתקלנו במקרים רבים שהרצועה נראית יפה מאד ללא סדקים, ובכל זאת כמה שניים עזבו פתאום את הרצועה, הקמשפט הפסיק להסתובב והתוצאה - כאילו נקרעה הרצועה, נזק גדול לראש מנוע.

פעל תמיד לפי הוראות היצרן, זה הכי זול בסופו של דבר.

פורסם

לפני שבוע הייתי במוסך והייתה שם טויוטה קורולה סאן מודל 2008/9 שלא הניעה.

בשיחה ששמעתי בין בעל המוסך לבעל הרכב עלה כי בעל המוסך החליף משאבת מים והרכב לא מניע עקב כנראה קפיצת שן או נזק למנוע.

בטויטה קורולה מהדגם הזה יש שרשרת תיזמון ומשאבת מיים מנועת על ידי רצועת אביזרים.

פורסם

אין כמו להיצמד להוראות היצרן אך כאן הועלתה סוגייה אם חס וחלילה הרצועה מקדימה את יומה לפני הוראות היצרן. לכזה מצב היתכוונתי שלעיתים אני מיסתכל על רצועת הטיימינג וללא ספק מחליף אותה שמגיע זמן יצרן.

פורסם

ואם ואם ואם ואם ביום בהיר אחד צינור מים מחליט להתפוצץ והולך המנוע?אי אפשר לנבא את העתיד ובגלל זה קבע היצרן הוראות החלפה מסודרות.

פורסם
ואם ואם ואם ואם ביום בהיר אחד צינור מים מחליט להתפוצץ והולך המנוע?אי אפשר לנבא את העתיד ובגלל זה קבע היצרן הוראות החלפה מסודרות.

אתה צודק בהחלט אך אין פסול בלהקדים תרופה אם יש לך את הרצון והיכולת לבצע זאת שזה עניין שלוקח כמה דקות. לא מעט אנשים שיודעים שהרכב שלהם שורף מעט שמן לא יודעים שהשמן הזה יכול גם ללכת דרך מחזיר שמן קידמי וזה הסיכון המוקדם לרצועת התיזמון. מזכיר לי חבר עם רנו קליאו שהיה מישתדל ללכת על פי הספר רק לא ידע שיש לו נזילה קלה דרך מחזיר השמן של הקאמשאפט וביום בהיר אחד פשוט ניקרעה לו הרצועה שהותחה לה מהשמן לאט לאט עם הזמן. אני מניח שהבנת את כוונתי בעיניין.

• תוכן חדש...