Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה נכונה - בגיר כפול מצמד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נסעתי ביונדאי ולוסטר , ונסעתי לי כרגיל כמו שאני נוסע לי באוטמט שכחתי בשעות הראשונות שזה גיר כפול מצמד ולא הבנתי למה הנסיעה לא כלכך חלקה לי כמו באוטומט שעליו אני רגיל , ואז נזכרתי בקארספורום שבו חכמי הפורום אמרו שבעצם זה גיר ידני עם גמד קטן שמעביר לך את ההילוכים , וכך לאחר זמן , דמיינתי את עצמי נוהג באוטו כמו בגיר ידני ממש מרגיש עם הרכב

אייך הוא מגיע לסל"ד הנכון ואייך האוטו מעביר לשני לשלישי להוריד טיפה מהגז שיש צורך להעביר הילוך שיהיה יותר חלק ולאחר זמן התרגלתי לזה , אגב לאחר קריאה בפורמים וכו' האמונה של חלק מהיצרנים שזה יהיה הכיוון שבו ילך עולם הרכב לגיר מסוג זה עקב תקנות יורו 6 וצריכת דלק , אבל אני שומע אין ספור תלונות על אמינות מdsg בפולקסווגן שאפילו מרוב קריאה התבלבתי איזה מנוע הולך טוב עם איזה גיר , או האם dsg 7 טוב מ6 וכו' , ותלונות על ההשתהות ורעשים מהגיר של פורד פוקוס ורעידות לפעמים בפקקים , אכן הרגשתי בולוסטר בקטנה אמנם את ההשתהות לפעמים או הרעידה הקטנה בפקק ( אבל די מינורית ולא שכיחה ).

אפילו יש זינוק בעליה כמו בידני ממש הרכב מושך טיפה לאחור ואז עולה , ואף ביומים שנהגתי במכונית פתאום משום מקום רציתי לתומי אחרי פניה שמאלה להעלות ל40 קמ"ש ופתאום הסל"ד עלה קרוב ל5000 זה אמנם קרה פעם אחת והיה מוזר , אבל אולי חשבתי שהחברים פה שכבר נוהגים זמן רב בגירים מסוג זה ירכזו טיפים , אם אפשר לחדשים האם גם אתם חשתם בשוני הנהיגה והאם גם אתם עוזבים קצת את הגז , ומתנהגים בנסיעה כאילו שהיה זה ידני ממש

ואגב אם מישהוא יכול לעשות סדר בעניין האמינות של הdsg איזה מנועים יותר אמינים או בשלים כעת ממה שמסתובב או נלמד ברשת אשמח

תודה מראש זאב

פורסם

יש לנו פוקוס רובוטית ולא יוצא לי כל כך הרבה לנהוג עליה אבל בקשר לזינוק בעליה תשחרר לאט את הברקס ולא במכה והרכב לא ידרדר לך אחורה ( ככה זה אצלי לפחות, לא יודע איך זה ביונדאי(.

פורסם

אני עם DSG באיביזה , פשוט מת על הגיר הזה .

זה גם נותן לי את התחושה של הידני בהעברת הילוכים ,וגם אין קלאץ' , אני כבר מנוסה עם העברת ההילוכים ולכן זה חלק אצלי .

טפו טפו טפו ברוך השם לא הייתה שום בעיה עד עכשיו עם הגיר והמנוע (1600) , ומעדיף את זה בהרבה מאוטומט .. בשיא הרצינות .

פורסם

אני נוסע המון על רכב של המשפחה סקודה אוקטביה 1.9 טורבו דיזל עם DSG6 ואני מבסוט ממנו מאוד! העברת ההילוכים חלקה עד בלתי מורגשת! הגיר חכם מאוד ומזהה מצבים כמו למשל בעלייה הוא מושך טיפה את ההילוכים, וגם יודעת למשוך הילוכים שאתה רוצה.

הרכב עבר 180K ק"מ ועד עכשיו שום תקלה (הרכב יד ראשונה). גיר מומלץ מאוד.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

גיר הDSG של הקונצרן הגרמני עובד היטב והציג אמינות גבוהה יותר בDSG6 הרטוב (בעל דיסקיות רטובות,מסוגל גם להחזיק מומנט רב יותר),הDSG7 המצוי ברוב הרובטיות של הקונצרן (1.2,1.4,1.8 TSI ועוד ,כאשר דגמי הדיזל והמנועים החזקים יותר 2.0TSI מגיעים עם התיבה DSG6).

אין קשר לאמינות המנוע,יש את השילוב של המנוע עם הגיר הנ''ל כאשר בנפחי ה1.8 הוא די רהוט,חלק כאשר דווקא בשילוב הנפחים הקטנים נשמע תלונות על רעידות,השהיות,בילבול וכד',אך זה זניח.

פורסם

אהלן חבר!

מי שמגיע מנהיגה עם תיבה אוטומטית פלנטרית צריך להחליף איזשהו דיסקט בנוגע להתנהגות של התיבה כפולת המצמדים לעומת התיבה הפלנטרית.

ההידרדרות אחורה והקפיצות של הסל"ד והרעידות מעידים על כך שטרם למדת להכיר את התיבה, את יתרונותיה וחסרונותיה וכיצד למזער אותם?

הטיפ הראשון מתחבר יחד עם השני - דוושת הבלם

בתיבה כפולת המצמדים לדוושת הבלם משמעות בניתוק ובחיבור המנוע לצורך העברת הכוח לגלגלים.

בעת עצירה, יש ללחוץ את דוושת הבלם היטב.

כאשר אתה משחרר את דוושת הבלם הרכב מבין שאתה רוצה להתחיל בנסיעה ומתחיל לשלב להילוך ואז מתחיל להאיץ.

עזיבה חלקית של דוושת הבלם תתן לרכב להבין גם כן שאתה מתכוון להתחיל בנסיעה ותתחיל בשילוב המהלך הראשון, במקרה כזה תרגיש את הרעידות של הרכב (כמו ברכב עם גיר ידני בזינוק בעליה למשל) אך הדבר יחסוך ממך את ההשהיה במעבר ממצב עצירה למצב נסיעה.

בקיצור - דוושת הבלם משמשת גם "סוג של דוושת המצמד"

טיפ שלישי - התפרצויות זעם (ככה אני קראתי לזה)

אחד החסרונות של התיבות הללו הוא השתהות בתגובות, כמובן שזה מאוד משנה באיזה רכב מדובר ובאיזה מנוע ומהירות וכוליי וכוליי....

אני נוהג על פאביה DSG ואני הגעתי למסקנה שאם אני רוצה האצה חזקה, מיידית והחלטית אני מסיט את ידית ההילוכים למצב ידני ומוריד 2 הילוכים (בשילוב לחיצה החלטית על דוושת הדלק) וזורק אותה בחזרה לD. (בפאביה יש 7 הילוכים אז אין מה להיבהל מהורדת 2, אני לפעמים מוריד גם 3, תלוי על איזה הילוך אתה נוסע באותו רגע ובאיזו מהירות)

כל עוד לא תעזוב את דוושת הדלק או תגיע לסל"ד גבוה מאוד, התיבה לא תעלה הילוך.

הסיבה שאני נוקט בצעד זה הוא ההשתהות בתגובה בעיקר בקיק-דאון, לעיתים, אתה יכול למצוא את עצמך לוחץ את דוושת הדלק, אבל התיבה בשלה, תישאר באותו ההילוך ורק תמשוך ותמשוך ותמשוך אותו אלא אם תתן לה ממש ממש להבין שאתה רוצה לקבל כוח, עכשיו וכמה שיותר.....(ועדיין עם השתהות מסויימת)

בנקודה הבאה שמביאה לידי ביטוי את התפרצויות הזעם בגלל תגובות התיבה אני חושב שצריך לתת את מירב תשומת הלב במעבר מתיבה פלנטרית לתיבה כפולת מצמדים.

ברכב בעל תיבה פלנטרית, סתם לצורך הדוגמא, אתה נוסע בכביש ישר במהירות של 80-90, החלטת להאט לצורך פניה, אתה מאט את הרכב בבלימה, נכנס לפניה נותן דלק והרכב נוסע בהילוך אליו הוא משולב.

בתיבה כפולת מצמדים הטכניקה קצת שונה כי הרכב יוריד הילוכים באופן סיסטמטי שמטרתו היא חסכון בדלק ולכן יתכן והרכב ישלב הילוך שהוא גבוה יחסית למהירות הנדרשת ביציאה משלב ההאטה וחזרה להאצה, באותה נקודה, אתה תלחץ על הדלק, לא תקבל תגובה ופתאום החוכמולוג מוריד שני הילוכים, עף כמו מטוס קדימה ומדביק אותך לכסא.

כאן ביחס לרכב הספציפי שלך תצטרך ללמוד את הרגישות של דוושת הדלק ואופן התגובה של התיבה ללחיצות שלך.

בפאביה אחרי העדכון תוכנה שביצעו אצלי התיבה מתנהגת יותר טוב, יותר חלק, בלי מכות, בלי בעיטות ובלי התנהגויות בלתי צפויות (או שלגבי האחרון אני כבר למדתי איך להתנהג איתו)

זה נשמע כמו איזה מדע טילים אבל ברגע שתלמד להבין איך העסק עובד, אתה לאט לאט תחזור לחשוב שאתה נוהג עם רכב המשודך לתיבה פלנטרית בלי שום התנהגות מיוחדת ושונה, זה יבוא לך בטבעיות, אם אני הסתדרתי עם כפולת המצמדים אחרי שנתיים וחצי של פלנטרית ועוד 10 שנים על ידנית....כל אחד יכול להסתדר

אם יש שאלות נקודתיות....בכיף!

בהצלחה!

פורסם
גיר הDSG של הקונצרן הגרמני עובד היטב והציג אמינות גבוהה יותר בDSG6 הרטוב (בעל דיסקיות רטובות,מסוגל גם להחזיק מומנט רב יותר),הDSG7 המצוי ברוב הרובטיות של הקונצרן (1.2,1.4,1.8 TSI ועוד ,כאשר דגמי הדיזל והמנועים החזקים יותר 2.0TSI מגיעים עם התיבה DSG6).

אין קשר לאמינות המנוע,יש את השילוב של המנוע עם הגיר הנ''ל כאשר בנפחי ה1.8 הוא די רהוט,חלק כאשר דווקא בשילוב הנפחים הקטנים נשמע תלונות על רעידות,השהיות,בילבול וכד',אך זה זניח.

העדכון האחרון שבוצע לתוכנה של הDSG7 עשה פלאים באופן ההתנהגות של התיבה בהשוואה לאופי ה"בוטה" שהיה לה לפני העדכון....

אני מניח שגם לצבירת הקילומטראז' האישית שלי על הרכב תרמה לעניין אבל העדכון בא לידי ביטוי בצורה מעולה, מורגשת ומשמעותית....

ההילוך הראשון שלפני העדכון נתן הרגשה של הילוך כוח בסמיטריילר שמטרתו רק להוציא אותך מעמידה, הפך להילוך של ממש וחסך מהנוסעים ברכב את התפרצות הזעם של הרכב במעבר להילוך השני.

בעיטות - אין.

בלבול - לעיתים רחוקות

רעידות - זניח לחלוטין.

אני מבסוט - עכשיו נשאר רק מבחן הזמן שיצטרך להעיד.

פורסם

אני עם גולף 160 כ"ס שנת 2010, גיר DSG7.

באפריל החליפו לי מצמדים ועשו עדכון תוכנה לגיר. ההשהייה בתחילת נסיעה והרעידות שהיו לפעמים בים שני לשלישי נעלמו. הנסיעה חלקה ומהנה.

זינוק בעליה? התדרדרות? לא ברכבים האלה, יש להם מנגנון hill hold שבתפעול נכון הרכב יוצא מהמקום בצורה מדוייקת.

פורסם
אהלן חבר!

מי שמגיע מנהיגה עם תיבה אוטומטית פלנטרית צריך להחליף איזשהו דיסקט בנוגע להתנהגות של התיבה כפולת המצמדים לעומת התיבה הפלנטרית.

ההידרדרות אחורה והקפיצות של הסל"ד והרעידות מעידים על כך שטרם למדת להכיר את התיבה, את יתרונותיה וחסרונותיה וכיצד למזער אותם?

הטיפ הראשון מתחבר יחד עם השני - דוושת הבלם

בתיבה כפולת המצמדים לדוושת הבלם משמעות בניתוק ובחיבור המנוע לצורך העברת הכוח לגלגלים.

בעת עצירה, יש ללחוץ את דוושת הבלם היטב.

כאשר אתה משחרר את דוושת הבלם הרכב מבין שאתה רוצה להתחיל בנסיעה ומתחיל לשלב להילוך ואז מתחיל להאיץ.

עזיבה חלקית של דוושת הבלם תתן לרכב להבין גם כן שאתה מתכוון להתחיל בנסיעה ותתחיל בשילוב המהלך הראשון, במקרה כזה תרגיש את הרעידות של הרכב (כמו ברכב עם גיר ידני בזינוק בעליה למשל) אך הדבר יחסוך ממך את ההשהיה במעבר ממצב עצירה למצב נסיעה.

בקיצור - דוושת הבלם משמשת גם "סוג של דוושת המצמד"

טיפ שלישי - התפרצויות זעם (ככה אני קראתי לזה)

אחד החסרונות של התיבות הללו הוא השתהות בתגובות, כמובן שזה מאוד משנה באיזה רכב מדובר ובאיזה מנוע ומהירות וכוליי וכוליי....

אני נוהג על פאביה DSG ואני הגעתי למסקנה שאם אני רוצה האצה חזקה, מיידית והחלטית אני מסיט את ידית ההילוכים למצב ידני ומוריד 2 הילוכים (בשילוב לחיצה החלטית על דוושת הדלק) וזורק אותה בחזרה לD. (בפאביה יש 7 הילוכים אז אין מה להיבהל מהורדת 2, אני לפעמים מוריד גם 3, תלוי על איזה הילוך אתה נוסע באותו רגע ובאיזו מהירות)

כל עוד לא תעזוב את דוושת הדלק או תגיע לסל"ד גבוה מאוד, התיבה לא תעלה הילוך.

הסיבה שאני נוקט בצעד זה הוא ההשתהות בתגובה בעיקר בקיק-דאון, לעיתים, אתה יכול למצוא את עצמך לוחץ את דוושת הדלק, אבל התיבה בשלה, תישאר באותו ההילוך ורק תמשוך ותמשוך ותמשוך אותו אלא אם תתן לה ממש ממש להבין שאתה רוצה לקבל כוח, עכשיו וכמה שיותר.....(ועדיין עם השתהות מסויימת)

בנקודה הבאה שמביאה לידי ביטוי את התפרצויות הזעם בגלל תגובות התיבה אני חושב שצריך לתת את מירב תשומת הלב במעבר מתיבה פלנטרית לתיבה כפולת מצמדים.

ברכב בעל תיבה פלנטרית, סתם לצורך הדוגמא, אתה נוסע בכביש ישר במהירות של 80-90, החלטת להאט לצורך פניה, אתה מאט את הרכב בבלימה, נכנס לפניה נותן דלק והרכב נוסע בהילוך אליו הוא משולב.

בתיבה כפולת מצמדים הטכניקה קצת שונה כי הרכב יוריד הילוכים באופן סיסטמטי שמטרתו היא חסכון בדלק ולכן יתכן והרכב ישלב הילוך שהוא גבוה יחסית למהירות הנדרשת ביציאה משלב ההאטה וחזרה להאצה, באותה נקודה, אתה תלחץ על הדלק, לא תקבל תגובה ופתאום החוכמולוג מוריד שני הילוכים, עף כמו מטוס קדימה ומדביק אותך לכסא.

כאן ביחס לרכב הספציפי שלך תצטרך ללמוד את הרגישות של דוושת הדלק ואופן התגובה של התיבה ללחיצות שלך.

בפאביה אחרי העדכון תוכנה שביצעו אצלי התיבה מתנהגת יותר טוב, יותר חלק, בלי מכות, בלי בעיטות ובלי התנהגויות בלתי צפויות (או שלגבי האחרון אני כבר למדתי איך להתנהג איתו)

זה נשמע כמו איזה מדע טילים אבל ברגע שתלמד להבין איך העסק עובד, אתה לאט לאט תחזור לחשוב שאתה נוהג עם רכב המשודך לתיבה פלנטרית בלי שום התנהגות מיוחדת ושונה, זה יבוא לך בטבעיות, אם אני הסתדרתי עם כפולת המצמדים אחרי שנתיים וחצי של פלנטרית ועוד 10 שנים על ידנית....כל אחד יכול להסתדר

אם יש שאלות נקודתיות....בכיף!

בהצלחה!

1+ תודה לכולם על התשובות ובמיוחד לך שהשקעת והדרכת , אכן מה שתיארת כך חשתי בפניה פתאום הרכב משתהה בתגובה , או עיקרון הזינוק בעליה עם הבלם ממש זה מה שהיה , אם עוזבים בלם מהר ממש הרכב מושך לאחור , לוקח כמה זמן להבין את העניין , וסיכמת את זה בצורה נפלאה , אני חושב שכל מי שעובר היום למכוניות כפולות המצמד , צריך לקבל הדרכה ולהבין שזה נסיעה קצת אחרת ושונה. עם יתרונות של חיסכון בדלק בעיקר ופחות זיהום אוויר.

תודה גם לאלה שעשו סדר בנושא אמינות הdsg

אגב אני ממליץ לחברי הפורום לראות בטופ גיר פרק 5 את קלרקסון הותיק משתגע מתיבה כפולת מצמד לא פחות ולא יותר במזארטי גראנד טורסימו בצורה הומריסטית ביותר.

• תוכן חדש...