Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה מחירי הוולוו S60 T4 ירדו בצורה דרמטית. מסתבר שהפסאט מוצעת גם היא במחיר נמוך. לכן, שקלתי להחליף את המונדאו באחת משתיהן (ברמה של כ-190K).

שתיהן פחות מרווחת מאחור, ביחס למודיאו ( אפשרות להסעת 3 מבוגרים בנוחות מאחור).

ערכתי נסיעות מבחן בהן ואני בהתלבטות.

אני יודע שבפורום יעלו את הסופרב ולכן אני מציין מראש כי היא אינה אפשרות. אני יודע שזה "יעורר" מחלוקות אבל מבוגר לא יכול לשבת בנוחות במרכז המושב האחורי.

מסיבה זו פסלתי רכבים נוספים. כמו כן אני מודע ומכיר רכבים נוספים כמו ה-S-MAX שיכולים להתאים, אבל כרגע אני מנסה לבחון את הפאסאט מול ה- S60.

האם יש למשהו תובנות או נסיון עם 2 הרכבים הללו ????

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי לא אוכל לתרום מהניסיון שלי אבל אומר רק שע"פ נתונים יבשים בלבד הפאסאט קצרה יותר וצרה יותר הן מהמונדאו והן מה-S60. היות והיא גם קצת קטנה יותר מהסופרב קשה לי להאמין שהיא תהיה מרווחת יותר (תוסיף לזה את הרצפה הלא שטוחה מאחור).

באשר ל-S60 אינני יודע, אבל אזכיר רק שב-190K ש"ח אתה תקבל אבזור מינימלי מאוד בעוד שבמונדאו תוכל לקבל יותר ואם היא מספקת אותך אז למה "לרדת ברמה"? (לדעתי אבזור ואיכות מספקת מנצחים מותג).

חוץ מזה הרבה רכבים בסגמנט הזה עומדים להיות מוחלפים בקרוב, ביניהם מאזדה 6 (אולי יפתיעו לטובה :roll:), המונדאו עצמה ואחרות.

יש על מה לחשוב...

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
לצערי לא אוכל לתרום מהניסיון שלי אבל אומר רק שע"פ נתונים יבשים בלבד הפאסאט קצרה יותר וצרה יותר הן מהמונדאו והן מה-S60. היות והיא גם קצת קטנה יותר מהסופרב קשה לי להאמין שהיא תהיה מרווחת יותר (תוסיף לזה את הרצפה הלא שטוחה מאחור).

באשר ל-S60 אינני יודע, אבל אזכיר רק שב-190K ש"ח אתה תקבל אבזור מינימלי מאוד בעוד שבמונדאו תוכל לקבל יותר ואם היא מספקת אותך אז למה "לרדת ברמה"? (לדעתי אבזור ואיכות מספקת מנצחים מותג).

חוץ מזה הרבה רכבים בסגמנט הזה עומדים להיות מוחלפים בקרוב, ביניהם מאזדה 6 (אולי יפתיעו לטובה :roll:), המונדאו עצמה ואחרות.

יש על מה לחשוב...

המונדאו אכן הינה בעלת נתוני המרחב הטובים ביותר. כמו לפאסאט גם ל-S60 אין רצפה שטוחה.

אני מסכים עם מה שכתבת.

המונדאו אכן תוחלף, אך לא ברור מתי תגיע ארצה ומה יהיה מחירה. אפשר אולי להניח שמחירה לא יעלה בהרבה מהמחיר שלה כיום.

אני לא מעוניין להמתין עוד ולכן אני מתלבט בין שתיהן.

פורסם
המונדאו אכן תוחלף, אך לא ברור מתי תגיע ארצה ומה יהיה מחירה. אפשר אולי להניח שמחירה לא יעלה בהרבה מהמחיר שלה כיום.

האפשרות שהמחיר שלה יעלה קלוש ביותר ובכל מקרה היא תגיע ברבעון הראשון של 2013.

בכל אופן לגבי ההתלבטות שלך, אם אתה רוצה שהנוסעים שלך יהנו מאיזשהו סוג של מרווח מאחורה לא ברור לי מדוע אתה אפילו שוקל את הS60, אלא אם כן לא יצא לך לשבת בא?

היא צפופה ובעלת תא מטען מצחיק לקבוצה שלה (קטן יותר מלא מעט קומפקטיות כמו גולף לדוגמא, שלא לדבר על רכבים בקבוצה שלה ואגב אפילו לS40 תא מטען גדול בהרבה...).

בקיצור, אם זה חייב להיות אחת מהן קח את הפאסאט.

פורסם

בחבילה הכוללת, המונדיאו, בגרסת האקו בוסט הוא הרכב הטוב מבין השלוש (אבזור, ביצועים, הנאה מנהיגה ומרווח).

הוולוו S60 הוא רכב מצוין, אבל בדגם הבסיסי ישנו אבזור דל יחסית. הרכב מעוצב יפה מאוד לטעמי, ההתנהגות שלו הרבה יותר אירופאית ופחות וולוואית (לטובה) וצריכת הדלק שלו תהיה טובה משמעותית.

הפאסאט לא כ"כ מהווה תחרות לשני הרכבים האלו, כי היא מאוד משעממת וממוצעת (לדעתי).

פורסם
בחבילה הכוללת, המונדיאו, בגרסת האקו בוסט הוא הרכב הטוב מבין השלוש (אבזור, ביצועים, הנאה מנהיגה ומרווח).

מסכים לחלוטין.

פורסם

נא לדייק - כל המונאדו הנמכרות היום הן ECO-BOOST 2.0. בעלות של עד 190K ש"ח ניתן לקחת מונדאו ברמת גימור TITANIUM מול פאסאט ברמת גימור COMFORTLINE בלבד (חבילת הפרמיום תעלה עוד כ-30K ש"ח :shock:) ועם מנוע 1.8 TSI.

מה שהופך את החבילה של המנודאו למשתלמת יותר. אין ספק ש-VW אוהבים לקחת כסף על השם.

האחות מבית סקודה זולה יותר ואני מעדיף את החבילה שהיא מציעה על פני המונדאו הנוכחית, אבל כל זה יכול להשתנות עם הדגם החדש....

באשר לפותח השרשור, אילו יהיתי מבקומך ולא הייתי כפוף לחוזה ליסינג או אילוץ אחר שמחייב החלפה מיידית, הייתי מתעזר בסבלנות, כיוון שעל פניו נראה שלא תמצא מחליפה ראויה בסכום העומד לרשותך. קצת מבאס להמשיך כמה שנים עם דגם זהה (או כמעט זהה) לנוכחי שלך במיוחד כשהוא תיכף יוחלף.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

ראשית תודה לכל המגיבים.

שנית אני לא כפוף לחוזה ליסינג לכן הבעיה הגדולה שלי היא מכירת הרכב וירידת הערך שספג.

בגלל ירידת הערך של המונדיאו אני מתלבט לגבי עיתוי המכירה.

אני לא יודע אם אכן המונדיאו החדשה תשווק כמו שמצהירים ומה יהיה מחירה.

לגבי הs60 ביצעתי נסיעת מבחן ואני מודע לכך שבמושב האחורי יש פחות מקום יחסית למונדאו ותא מטען הרבה הרבה יותר קטן......

הרי למרבית הרכבים לא יהיה מרווח כמו למונדיאו.

מה שהעלו בשרשור אלו בדיוק ההתלבטויות שלי.

פורסם

אם יש חשיבות למרווח ישיבה מאחור הייתי ממליץ לך לבחון את הפיג'ו 3008. תקבל תחושת פרימיום שאתה מחפש בתא נוסעים בשילוב מאד איכותית שמבצעת מצויין. שווה לבדוק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
נא לדייק - כל המונאדו הנמכרות היום הן ECO-BOOST 2.0. בעלות של עד 190K ש"ח ניתן לקחת מונדאו ברמת גימור TITANIUM מול פאסאט ברמת גימור COMFORTLINE בלבד (חבילת הפרמיום תעלה עוד כ-30K ש"ח :shock:) ועם מנוע 1.8 TSI.

מה שהופך את החבילה של המנודאו למשתלמת יותר. אין ספק ש-VW אוהבים לקחת כסף על השם.

האחות מבית סקודה זולה יותר ואני מעדיף את החבילה שהיא מציעה על פני המונדאו הנוכחית, אבל כל זה יכול להשתנות עם הדגם החדש....

באשר לפותח השרשור, אילו יהיתי מבקומך ולא הייתי כפוף לחוזה ליסינג או אילוץ אחר שמחייב החלפה מיידית, הייתי מתעזר בסבלנות, כיוון שעל פניו נראה שלא תמצא מחליפה ראויה בסכום העומד לרשותך. קצת מבאס להמשיך כמה שנים עם דגם זהה (או כמעט זהה) לנוכחי שלך במיוחד כשהוא תיכף יוחלף.

כל מה שהוא ביקש אתה מציע ההיפך כאילו אין קשר בין התלבטות ובין בקשת פותח השירשור למה שיש לך להגיד - הוא מתלבט בין פאסאט לוולבו אתה מדבר על מונדאו. הוא אומר שהסופרב לא אופציה (וגם מסביר הגיונית למה) אתה מתעקש שהיא כן. הוא אומר שהוא צריך רכב עכשיו ולא יכול לחכות, אתה מציע לו לחכות... אנשים עולים פה כדי לקבל יעוץ ולא כדי שיבלבלו אותם.

פורסם
כל מה שהוא ביקש אתה מציע ההיפך כאילו אין קשר בין התלבטות ובין בקשת פותח השירשור למה שיש לך להגיד - הוא מתלבט בין פאסאט לוולבו אתה מדבר על מונדאו. הוא אומר שהסופרב לא אופציה (וגם מסביר הגיונית למה) אתה מתעקש שהיא כן. הוא אומר שהוא צריך רכב עכשיו ולא יכול לחכות' date=' אתה מציע לו לחכות... אנשים עולים פה כדי לקבל יעוץ ולא כדי שיבלבלו אותם.[/quote']

+1

ניכר שפותח השרשור מכיר את האפשרויות האחרות ורוצה להתמקד בשתיים מהאופציות בלבד.

התרשמתי מרשימת האבזור והמפרטים של שני הרכבים הללו.

רואים שהוולבו קצרה יחסית ויש לה תא מטען קטן - 380 ליטר. אתה צריך להחליט האם אלו נתונים שמפריעים מבחינתך.

עם זאת, לא ניתן להתעלם מכך שהוולבו היא רכב "יוקרה" ויש לה אפקט רושם גדול משל מונדאו (רכב ליסינג..) ומשל פאסאט (שזה אחלה רכב כשלעצמו אבל מתומחר גבוה יחסית).

ברור שנסיעות מבחן יהיו רלוונטיות ותצטרך להחליט בעיקר לפיהן, אולם במחשבה ראשונה בלבד, נראה שהוולבו נותנת תמורה יפה לכסף ויופי של סמל בחזית, מה גם שהעיצוב של ה- S60 החדשה עושה את העבודה לטעמי.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
+1

ניכר שפותח השרשור מכיר את האפשרויות האחרות ורוצה להתמקד בשתיים מהאופציות בלבד.

התרשמתי מרשימת האבזור והמפרטים של שני הרכבים הללו.

רואים שהוולבו קצרה יחסית ויש לה תא מטען קטן - 380 ליטר. אתה צריך להחליט האם אלו נתונים שמפריעים מבחינתך.

עם זאת, לא ניתן להתעלם מכך שהוולבו היא רכב "יוקרה" ויש לה אפקט רושם גדול משל מונדאו (רכב ליסינג..) ומשל פאסאט (שזה אחלה רכב כשלעצמו אבל מתומחר גבוה יחסית).

ברור שנסיעות מבחן יהיו רלוונטיות ותצטרך להחליט בעיקר לפיהן, אולם במחשבה ראשונה בלבד, נראה שהוולבו נותנת תמורה יפה לכסף ויופי של סמל בחזית, מה גם שהעיצוב של ה- S60 החדשה עושה את העבודה לטעמי.

בהצלחה.

תודה.

גודל תא המטען לא חשוב לי.

זה באמת הכיוון שאני חושב עליו.

• תוכן חדש...