Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

מדובר על מקרר די ותיק, שלפני 4 שנים הוחלף המדחס שלו.

עד להחלפת המדחס ולאחריו הוא תקתק עבודה כמו שצריך.

כל הפלסטיקה במקרר תקינה וללא שברים.

שמתי לב כי בחודש האחרון, ישנה בעיה בדמות היקוות מים מתחת למגרת הירקות.

חשדתי בסתימה של צינור הניקוז - ואכן, ראיתי כי באיזור הטרמוסטט ישנה היצטברות של קרח.

שיערתי שזה מה שמנע ככל הנראה את הירידה של מי העיבוי במורד הצינור אל צלוחית האידוי שמעל המדחס.

לכן, במהלך הלילה הפשרתי את המקרר לגמרי - מתוך כוונה להפשיר את הקרח - ואכן, בבוקר הצלוחית של המדחס התמלאה במים.

המצב כרגע (פחות מ 24 שעות מאז ההפשרה) שישנה שוב היקוות של מים מתחת למגרת הירקות.

מה יכולה להיות הבעיה ?

מומחי הקירור התפקדו ! (איציק).

ערב טוב, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

בעיה נפוצה למדי במקררים האלו.

תבדוק שגוף החימום תקין ומפשיר את הקרח שמצטבר בתא ההקפאה. אם הוא תקין, נסה להחליף את הטיימר שבתחתית תא ההקפאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גוף החימום נמצא בתחתית תא המקפיא. אם הוא לא עובד, תצטבר כמות קרח חריגה בתחתית תא ההקפאה. גם הטיימר נמצא שם באזור.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חברה, בוקר טוב !!!

ראיתי מספר סרטונים ביו טיוב, ואני פחות או יותר מבין מה תפקידו של הטיימר, גוף החימום והטרמוסטט.

אממה, אני לא ממש מבין איך אני מבודד את התקלה.

לצורך העניין, את הגוף חימום אני אבדוק אם אוהם-מטר וארצה לראות ערכים בודדים של אוהמים עד כדי קצר.

איך אני שולל תקלות בטרמוסטט או בטיימר ?

אריאל.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי אריאל,

כמה דברים:

1. לאמא שלי עדיין יש מקרר כזה. בעבר, היתה לנו בעיה דומה אבל באמת שאינני זוכר מה היה הפתרון.

2. מתוך ניסיון עם גוף חימום שנשרף (לא עבד): אם הגוף חימום היה מתקלקל, תוך 24 שעות היה קרח סותם את מעבר האויר שבין המקרר למקפיא, ואז כתוצאה מחוסר סירקולציה המקרר לא היה מקרר (מרגישים את זה מייד).

בעיקרון, מים בתוך המקרר זה מאוד פשוט: לחות גבוהה שמצטברת במקרר ועם התקררות האויר הופכת לטיפות שנוזלות עד לתחתית המקרר.

עליך לבדוק את הגומיות מסביב לדלתות ולוודא אטימה מושלמת. דבר שני שעליך לשים עליו דגש הוא *כמה אתם פותחים את המקרר כל יום*. אם אתם פותחים את המקרר כל 2 דקות, זה בהחלט עלול לגרום לתופעה הזו (הכמויות האדירות של הלחות, בשבועות האחרונים, הם מתכון מצויין של הצטברות לחות בתוך המקרר - הרבה לפני שהיא מספיקה להגיע למקפיא).

בנוסף, בדוק שטמפ' המקרר והמקפיא לא נמוכות מידי, שים אותן במקום טוב באמצע ולא על "מקסימום קירור".

תחזור לעדכן

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שבוע טוב.

שמתי את הבורר טמפרטורה על האמצע.

התופעה של היקוות המים חזרה כמה שעות לאחר הפשרה ארוכה.

טרם ההפשרה, פירקתי את הדופן התחתונה במקפיא - וראיתי שהפתח ניקוז סתום מקרח.

באתר הזה מפורט על מערכת ההפשרה, אך לא מצאתי הסבר איך אני מבודד את התקלה.

לא מתחשק לי להחליף את 3 הרכיבים האלו...

יש לי פלוק ו 2 ידיים טובות - מה הלאה ?

אריאל.

פורסם

אם המקרר מצליח לקרר למרות שפתח הניקוז סתום (הפתח שנמצא במקפיא, בצד שמאל מאחורה) סימן שהמקפיא מצליח לינוק אויר מבחוץ (בדוק גומיות !) ולדחוף אותו למקרר. במקרה זה ברור שישנה בעיה באיטום של המקרר, גם במקפיא וגם במקרר - וזו כנראה אחת הסיבות להצטברות גדולה של מים במקרר עצמו למטה (כמויות אדירות של לחות שמצליחות להיכנס חופשי למקרר).

במצב תקין האויר שנכנס למקרר מהמקפיא, צריך לעשות סירקולציה ולחזור חזרה למקפיא דרך הפתח הזה. אם הפתח סתום, אין סירקולציית אויר ואין קירור במקרר (המקפיא יצליח לחיות ולא יפשיר).

ראשית, נתק את המקרר מהחשמל ונתק את הגוף חימום מהחוטים שלו.

בדוק באמצעות אוהם-מטר אם יש לגוף התנגדות.

אם יש לו התנגדות - יש מצב שהוא תקין.

אם אין (התנגדות אין סופית) הוא כנראה שרוף. פרק אותו וגש איתו ל"פולק" בפתח תקוה והם יביאו לך אחד זהה מתאים או יכינו לך אחד.

אם הגוף תקין, עליך לבדוק האם המתג "טרמוסטופ" מוליך כאשר המקפיא קפוא.

מדובר במתג "בימטאל" שתפקידו לאפשר מעבר זרם כאשר הטיימר הפשרה מכניס את הגוף חימום לעבודה.

המתג צמוד לגוף המאייד במקפיא, והוא בצורה עגולה (נראה כמו כפתור).

כאשר הטמפ' מסביב לגוף חימום מגיעה לערך שנקוב על הטרמוסטופ (נקרא בשפת הטכנאים גם "קליקסון", ע"ש החברה שיצרה אותו פעם) הוא מנתק את הגוף חימום למניעת הפשרת-יתר.

אם הטרמוסטופ תקין, אתה צריך לבצע בדיקה לטיימר.

הטיימר יושב בחלק האחורי של המקרר, למטה למטה. תפקידו, אחת לכמה שעות, לנתק את המדחס ולבצע הפשרה.

לרוב ישנם סוגים שונים של טיימרים, אבל נדמה לי שבדגם הזה הטיימר הוא כל 6 שעות.

את הטיימר ניתן לסובב באמצעות פלייר עד ששומעים "קליק" ואז הוא מנתק את המדחס מעבודה ומכניס את הגוף חימום לעבודה.

במצב זה עליך לבדוק (עם וולט-מטר) האם ההדקים של הגוף חימום מקבלים 220V. *** זהירות ! מדובר בעבודה עם חשמל חי ומדובר בסכנת חיים !!! *** על אחריותך הבלעדית !!! ***

אם ההדקים מקבלים 220V, סימן שהטיימר תקין. אם לא, סביר שטיימר תקול (ובגילאים האלו, יש סיבורת לטיימר תקול).

במקררים פחות נפוצות בעיות של חיווט פגום באמצע.

משהו בדרך חייב להימצא תקול (גומיות\קליקסון\טיימר\גוף חימום), אחרת לא היתה אמורה להיות לך כזו בעיה.

בהצלחה אבאל'ה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק.

עוד לא הספקתי לבדוק את הנושא, אבל ממש ממש תודה רבה.

לכזה הסבר מפורט קיוותי.

אני אתפנה במהלך השבוע לטפל בבעיה.

שבוע טוב, מבטיח לעדכן.

אריאל.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אם המקרר מצליח לקרר למרות שפתח הניקוז סתום (הפתח שנמצא במקפיא, בצד שמאל מאחורה) סימן שהמקפיא מצליח לינוק אויר מבחוץ (בדוק גומיות !) ולדחוף אותו למקרר. במקרה זה ברור שישנה בעיה באיטום של המקרר, גם במקפיא וגם במקרר - וזו כנראה אחת הסיבות להצטברות גדולה של מים במקרר עצמו למטה (כמויות אדירות של לחות שמצליחות להיכנס חופשי למקרר).

במצב תקין האויר שנכנס למקרר מהמקפיא, צריך לעשות סירקולציה ולחזור חזרה למקפיא דרך הפתח הזה. אם הפתח סתום, אין סירקולציית אויר ואין קירור במקרר (המקפיא יצליח לחיות ולא יפשיר).

ראשית, נתק את המקרר מהחשמל ונתק את הגוף חימום מהחוטים שלו.

בדוק באמצעות אוהם-מטר אם יש לגוף התנגדות.

אם יש לו התנגדות - יש מצב שהוא תקין.

אם אין (התנגדות אין סופית) הוא כנראה שרוף. פרק אותו וגש איתו ל"פולק" בפתח תקוה והם יביאו לך אחד זהה מתאים או יכינו לך אחד.

אם הגוף תקין, עליך לבדוק האם המתג "טרמוסטופ" מוליך כאשר המקפיא קפוא.

מדובר במתג "בימטאל" שתפקידו לאפשר מעבר זרם כאשר הטיימר הפשרה מכניס את הגוף חימום לעבודה.

המתג צמוד לגוף המאייד במקפיא, והוא בצורה עגולה (נראה כמו כפתור).

כאשר הטמפ' מסביב לגוף חימום מגיעה לערך שנקוב על הטרמוסטופ (נקרא בשפת הטכנאים גם "קליקסון", ע"ש החברה שיצרה אותו פעם) הוא מנתק את הגוף חימום למניעת הפשרת-יתר.

אם הטרמוסטופ תקין, אתה צריך לבצע בדיקה לטיימר.

הטיימר יושב בחלק האחורי של המקרר, למטה למטה. תפקידו, אחת לכמה שעות, לנתק את המדחס ולבצע הפשרה.

לרוב ישנם סוגים שונים של טיימרים, אבל נדמה לי שבדגם הזה הטיימר הוא כל 6 שעות.

את הטיימר ניתן לסובב באמצעות פלייר עד ששומעים "קליק" ואז הוא מנתק את המדחס מעבודה ומכניס את הגוף חימום לעבודה.

במצב זה עליך לבדוק (עם וולט-מטר) האם ההדקים של הגוף חימום מקבלים 220V. *** זהירות ! מדובר בעבודה עם חשמל חי ומדובר בסכנת חיים !!! *** על אחריותך הבלעדית !!! ***

אם ההדקים מקבלים 220V, סימן שהטיימר תקין. אם לא, סביר שטיימר תקול (ובגילאים האלו, יש סיבורת לטיימר תקול).

במקררים פחות נפוצות בעיות של חיווט פגום באמצע.

משהו בדרך חייב להימצא תקול (גומיות\קליקסון\טיימר\גוף חימום), אחרת לא היתה אמורה להיות לך כזו בעיה.

בהצלחה אבאל'ה

איציק

עדכון.

לפני מספר דקות פתחתי את הדופן האחורית בתא ההקפאה.

בדקתי התנגדות לגוף חימום (לא ניתקתי אותו) ע"י דקירה עם הפרובים - 133 אוהם, נראה לי תקין, לא ?!

תוך כדי עבודה, שמעתי נקישה מהקליקסון, תקין, לא ?!

סובבתי את הטיימר, וכאשר הוא כיבה את המדחס, בדקתי קיום של מתח 220V בגוף החימום - אין מתח !

יש לציין שהטיימר חוזר לאחר פרק זמן להפעיל את המדחס.

מה עושים ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

מאז ההפשרה האחרונה, נראה שמערכת הקירור / הפשרה עובדת כתקנה.

אין הצטברות גדולה של קרח בתא ההקפאה.

סובבתי את הטיימר, והגוף חימום עובד.

לכן, ההשערה שלי היא אחת משניים:

1. ימים חמים ולחים.

2. גומיות אטימה גמורות.

אציין שהמקרר נראה כמו חדש, ידיות פתיחה שלמות, לבנות צחורות.

כל המדפים תקינים, אין חלקים שבורים.

מה אתם חושבים ? שווה להשקיע בהחלפת גומיות או לא ?

פורסם

אם הדפנות של המקרר לא קרות מבחוץ, סביר שהבידוד עדיין תקין ולא ספוג מים, אני הייתי משקיע.

בדוק בעזרת רצועת נייר ברוחב 20 מ"מ שהאטמים תקינים, סגור את הדלת על הרצועה ונסה למשוך החוצה. בכל קטע בעייתי הרצועה תשלף ללא התנגדות. כשהאטם צמוד ואוטם הרצועה נתפסת.

ניתן גם להכניס נורה חזקה פנימה ובתנאי חושך לחפש חריץ מואר, אבל זה פחות נוח.

אטם יכולים לייצר לך בעלות מינימלית, לא יודע לגבי הגודל אצלך אבל למקפיא נמוך שילמתי נדמה לי 120 ש"ח.

אפשר להזמין לפי מידות אצל דובין באזור התעשייה בחולון ובטח בעוד מקומות.

נא שים לב שההצמדה של האטם לדלת לא כל כך קלה, יש סרגלי מתכת וחשוב לא לקרוע את הפינות של האטם החדש כשאתה נאבק ליישר אותו. יתכן גם שהכיסוי הפנימי בדלת יגלוש בזמן הפרוק ועוד זוג ידיים יעזור לך למרכז אותו כנדרש בהרכבה.

אני רק יכול לעודד אותך בכך שהחלפת האטם במקפיא אצלי הקטינה פלאים את צבירת הקרח בתוכו, ממש לא להאמין עד כמה זה סייע, וזה במקפיא שאין בו סחרור אוויר מאולץ ע"י מאוורר.

בהצלחה, יוסי

פורסם

קניתי אטם ממיטל מוצרי קירור בפ"ת, במחיר סביר 150 ש"ח.

עם החשבונית שהודפסה, הודפס עבורי גם דף הוראות להחלפת הגומיות - כל הכבוד !

ברגע זה סיימתי את ההחלפה בתא ההקפאה.

עכשיו מתפנה לתא הקירור.

• תוכן חדש...