Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מספר תהיות לגבי החלפת שמן גיר בניסאן אלמרה פרפקט 2006:

ראשית, בספר הרכב כתוב תחת הכותרת "טיפול 90,000" החלפת שמן גיר לאחר 60,000 ק"מ.

אני יודע שאין לי בעיות הבנה אבל זה בהחלט מבלבל. מישהו יודע מתי מחליפים ב60 או ב90?

שנית, שמעתי בעבר כמה שמועות כי לא כדאי להחליף שמן גיר ברכב כזה. הרבה טענו כי זה פוגע בביצועי הרכב ויכול להזיק למחשב. אני יודע שזה נשמע מאוד לא סביר אבל בכל זאת קצת חושש. מישהו מבעלי הניסאן פה ( Black Joker איפה אתה? 8) ) יכול לומר בוודאות שהוא החליף שמן גיר והכל עובד חלק?

תודה לכולם

זוהר

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

אהלן,

אני מניח שהכוונה היא לקילומטראז' המוקדם מביניהם. לצורך העניין, המכונית שלי עברה החלפת שמן (DEXRON 3) ב-57,000 ק"מ, כאשר היא הייתה בת 6, כחלק מטיפול תקופתי גדול במוסך מורשה יבואן.

לא הרגשתי שום שינוי, לא לטובה ולא לרעה.

פורסם

אני מניח שאנחנו מדברים על Dextron III/Mecron

נכון?

קניתי מתוצרת Valvaline.

יש לך מושג כמה שמן צריך?

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

דרך אגב.. הניסאן שלך שחורה מלידה או שעשו לה צבע? לא ראיתי בשום מקום ניסאן כזו בשחור מוחלט (רק אפור עכבר).

נראית כמו התאום הרשע של הניסאן שלי 8)

תודה על התשובות בכל אופן

אשמח אם עוד בעלי ניסאן יגיבו

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם
שלום לכולם.

מספר תהיות לגבי החלפת שמן גיר בניסאן אלמרה פרפקט 2006:

ראשית, בספר הרכב כתוב תחת הכותרת "טיפול 90,000" החלפת שמן גיר לאחר 60,000 ק"מ.

אני יודע שאין לי בעיות הבנה אבל זה בהחלט מבלבל. מישהו יודע מתי מחליפים ב60 או ב90?

שנית, שמעתי בעבר כמה שמועות כי לא כדאי להחליף שמן גיר ברכב כזה. הרבה טענו כי זה פוגע בביצועי הרכב ויכול להזיק למחשב. אני יודע שזה נשמע מאוד לא סביר אבל בכל זאת קצת חושש. מישהו מבעלי הניסאן פה ( Black Joker איפה אתה? 8) ) יכול לומר בוודאות שהוא החליף שמן גיר והכל עובד חלק?

תודה לכולם

זוהר

מחליפים כל שישים אלף קלומטר שמן דקסרון שלוש והכמות היא כשלוש וחצי קילו

פורסם
מחליפים כל שישים אלף קלומטר שמן דקסרון שלוש והכמות היא כשלוש וחצי קילו

אתה בטוח?? כי לאחר כמה חיפושים באינטרנט מצאתי את הספר הטכני של האוטו ושם כתוב 7 ליטר.

אם מנסיונך צריך פחות אשמח לדעת זאת.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

בעל ניסן לשעבר ... (בצער )

כמות השמן היא 6 ליטר החלפתי פעם אחת במוסך היבואן בראשון לציון ...

אבל מבדיקה שעשיתי לאחר מכן במוסך הירוק בפ"ת הומלץ לא לא להחליף שמן גיר כי זה משגע את המחשב של הגיר

למרות שלא הרגשתי שינוי ברכב ומעולם לא היה חסר שמן גיר או שמן מנוע

פורסם
אתה בטוח?? כי לאחר כמה חיפושים באינטרנט מצאתי את הספר הטכני של האוטו ושם כתוב 7 ליטר.

אם מנסיונך צריך פחות אשמח לדעת זאת.

בטוח כי לא מחליפים את כל כמות השמן אלא רק מה שיוצא מהקרטר

פורסם

ההחלפה היא חלקית (ללא השמן שבממיר הקטליטי) ולכן מחליפים רק 6 ליטר. כל החלפה שלישית רצוי שתבוצע החלפה מלאה ו"שטיפה" פנימית של תיבת ההילוכים. נקודה נוספת: אם המכונית שלך נוסעת בעיקר בעיר ובנסיעות קצרות, עדיף שתקצר את זמן ההחלפה ל-40 אלף במקום 60.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

FYI לכל בעלי הניסאן.

החלפתי שמן גיר. הרעש בהעברת הילוכים (בין ראשון לשני) נעלם כלא היה והרכב נוסע חלק לחלוטין.

מומלץ ביותר!

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

היה רעש חריקה (Squeak) בהעברה משני לשלישי.

נראה לי שהמכה הזו שיש בין ראשון לשני היתה חריפה יותר (במיוחד בבוקר כשקר) ואחרי החלפת השמן זה הסתדר. אבל אני לא בטוח ב 100%, יכול להיות שיש פה אפקט פסיכולוגי.

בכל מקרה, 4.5 ליטר שמן של DextronIII/Mecron Valvalin עלו 200 ש"ח.

עבודה עשיתי לבד (עם חבר מכונאי).

לא השקעה גדולה בשביל שקט נפשי.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

• תוכן חדש...