Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ראשית אגדיר את את צרכיי:

הרכב אותו אני מחפש צריך להיות מאוד חסכוני. מבחינת השימוש שלי, אני מתכנן נסיעות הלוך וחזור מראשון לציון

בתוך גוש דן (עד תל אביב, מקסימום הרצליה) מדי יום, ופעם בשבועיים לעלות לאזור ירושלים (עליות קצת קשות יותר מאשר לעיר עצמה. לכיוון הר אדר, למי שמכיר). אני בשאיפה למצוא משהו שנת 2008.

לפי כל מה שקראתי פה, אני חושב שאזרום גם עם רכב מליסינג, אבל כמובן אחרי בדיקות קפדניות שאעשה . הסכום לקנייה הוא 40K , שבמקרה הצורך יעלה ל 45K . עדיפות לזול יותר,כדי להוציא כמה שפחות על תיקונים ותחזוקה .

עד כה, הרכבים שהבנתי שמעניינים אותי הם אלו:

דייהטסו סיריון

ניסאן מיקרה

טויוטה יאריס

יונדאי i20

סוזוקי סוויפט/ספלאש

אשמח לעצתכם , ניסיונכם, ואף הצעות אחרות שאולי פיספסתי.

תודה

פורסם

מניסיון שלי ושל משפחתי: דייהטסו סיריון. קטנה מבחוץ אך ענקית בפנים, זריזה, חסכונית, ומאד אמינה. ואגב, גם מאד סחירה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

כמה מהרכבים שציינת ברשימה לא יכנסו לתקציב שציינת כמודל 2008. טויוטה יאריס, יונדאי i20, סוזוקי סוויפט וניסאן מיקרה - יקרות בכ-10 עד 20 אלף ש"ח למודל 2008. תצטרך להגדיל את התקציב שלך או לוותר על הרכבים הללו.

דייהטסו סיריון 2008 כן תוכל למצוא במסגרת התקציב שהגדרת. כמו שנכתב כאן לפני מדובר ברכב חסכוני, אמין, מרווח מבפנים, זול לאחזקה ולא יקר לרכישה. בסכום כזה כנראה ולאור הרצון להגיע למודל 2008 שצטרך להתפשר על רכב שסיים עסקת ליסינג עם הרבה קילומטרים או על רכב שהוא יד שנייה מליסינג.

אופציה מעניינת נוספת שיוכלה להתאים לך היא רנו קליאו. מדובר במכונית קטנה שמשווקת עם מנוע 1,600 סמ"ק כך שאין לה שום בעיה לעלות להר אדר או לכל הר אחר במדינה, יש מספיק כוח. המחיר שלה אינה גבוה כמו המחיר של היאריס או הסוויפט אך היא נותנת תמורה מצויינת - אמינה, מרווחת ובטיחותית.

פורסם

רוב תודות על התשובות.

נציג קרסו - בהחלט מעניין מה שרשמת..

אוסיף שאלה. נניח שיורדים לשנתון 2007, אך עם מכוניות שצוינו כ"איכותיות" יותר,

נאמר מיקרה, יאריס וכו'. האם זה סיכון מיותר (הירידה בשנתון)?

האם להערכתכם באמצע השנה הבאה (דצמבר, ינואר) יהיו מכוניות אחרות שיתאימו

לתנאים שלי (נניח ספלאש?פיקנטו?)..

אגב - שמחתי לשמוע את דעתך החיובית על הסיריון. בהחלט מקווה למצוא אחת במצב נורמלי, שכן כל אלו שראיתי עד כה כבר כמעט שחוקות מבחינת קילומטראז'...

אשמח לעצתכם הנוספת.

פורסם
שלום לכולם.

ראשית אגדיר את את צרכיי:

הרכב אותו אני מחפש צריך להיות מאוד חסכוני. מבחינת השימוש שלי, אני מתכנן נסיעות הלוך וחזור מראשון לציון

בתוך גוש דן (עד תל אביב, מקסימום הרצליה) מדי יום, ופעם בשבועיים לעלות לאזור ירושלים (עליות קצת קשות יותר מאשר לעיר עצמה. לכיוון הר אדר, למי שמכיר). אני בשאיפה למצוא משהו שנת 2008.

לפי כל מה שקראתי פה, אני חושב שאזרום גם עם רכב מליסינג, אבל כמובן אחרי בדיקות קפדניות שאעשה . הסכום לקנייה הוא 40K , שבמקרה הצורך יעלה ל 45K . עדיפות לזול יותר,כדי להוציא כמה שפחות על תיקונים ותחזוקה .

עד כה, הרכבים שהבנתי שמעניינים אותי הם אלו:

דייהטסו סיריון

ניסאן מיקרה

טויוטה יאריס

יונדאי i20

סוזוקי סוויפט/ספלאש

אשמח לעצתכם , ניסיונכם, ואף הצעות אחרות שאולי פיספסתי.

תודה

היי,

הצעה נוספת היא השברולט ספארק, ניתן לרכוש שברולט ספארק 2011, במחיר 51000 ש"ח, כולל אחריות.

בהשוואה להמיני האחרות הספארק היא החזקה ביותר (82 כ"ס), יש לה תיבת 5 הילוכים,

מנוע 4 צילנדר (לחלק מהאחרות רק 3), צמיגים בחתך נמוך (יחסית)- 155/70R14

חבילת בטיחות מלאה ואבזור עשיר

מדובר ברכב חדש יחסית, לא ידוע על תקלות מיוחדות ברכב.

בלי קשר תמיד כדאי לבצע נסיעת מבחן על כל הרכבים המעניינים אותך כדי להרגיש את הרכב בעצמך,

גיא משברולט

פורסם

גיא משברולט :

תודה על העצה. מעניין אותי לדעת - אם דגם 2011 מוצע ב 51K , כמה הוא עלה בזמנו,

ובכמה ירד ערך הרכב? אני חושב שזה גם שיקול, לא?

פורסם
גיא משברולט :

תודה על העצה. מעניין אותי לדעת - אם דגם 2011 מוצע ב 51K , כמה הוא עלה בזמנו,

ובכמה ירד ערך הרכב? אני חושב שזה גם שיקול, לא?

נהפוך הוא, יש להבין כי רכישה של רכב בן שנה, עד שנה וחצי, הוא צעד חכם, מכיוון שירידת הערך בשנתיים הראשונות הכי גבוהה.

בכל מקרה - רכב חדש בזמנו עלה - 67500 ש"ח, ודרך אגב, גם היום.

גיא משברולט

פורסם
צמיגים בחתך נמוך (יחסית)- 155/70R14

שמע, ברור לי שאינך אובייקטיבי ושאתה צריך לקדם את הסחורה של שברולט, לכן אני יכול לקבל פה ושם עיגול פינות וצביעת המציאות בוורוד.

אבל בחיאת דינכ, כשאתה כותב "חתך נמוך (יחסית)" ו-"155/70R14" באותו משפט, אתה פשוט עושה מעצמך צחוק.

"חתך נמוך" יחסית למה? לטרקטור של ג'ון דיר?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

1+

זה ממש לא מוסיף לאמינות שלך כאיש מכירות.

אני לא ממש מבין מה הבעיה לעלות להר-אדר ולמה אתה חושב שקל יותר 'לטפס' לירושלים. אני לא חושב שיש רכב מודרני שלא יעמוד במשימה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

טוב ששאלת, אשמח להסביר.

בשלוש שנים האחרונות אני נוסע פעם בשבוע להר אדר מראשון לציון וחזרה.

אני מבין שאתה מכיר את ההגעה (אני לא מדבר על הנסיעה דרך אבו גוש, אלא דרך מעלה החמישה).

מדובר בעליות לא פשוטות. אמנם עליות קצרות, שלא גורמות להתחממות, אבל אפשר להגיד

שהן מאתגרות את הרכבים. עד כה עשיתי את העליות האלה עם פורד פוקוס 2005, טידה 2008, מאזדה 96,גטס 2008,

ופעם אחת עם פיג'ו 205 משנות התשעים שהחליטה לגסוס אחרי העלייה. הטידה קצת התאמצה ונדרשה עבודת רגליים, הפורד כנ"ל, אבל המאזדה הישנה עם מפלצת הדלק ששכנה בקרבה עלתה כמו גדולה והשאירה ענן שחור מאחוריה :-)

ברור לי שכל רכב בסופו של דבר יעבור את העליות, השאלה היא אם זה יהיה אחרי כל הצפצופים של השיירה מאחור :-)

ובנוגע לעליות לירושלים, שגם אותן מן הסתם אני נאלץ לחוות לעיתים קרובות, נדמה לי שהבעיה היא הפקקים ופחות העליות.

בכל אופן, אשמח לשמוע עוד רעיונות. כאמור, הדרישות הן די פשוטות, ואם אתם אומרים שגם הקטנות ביותר יוכלו לעלות בקלילות, אשמח לשמוע עוד הצעות לכאלו, בטווח המחירים שציינתי (40-45K) פחות או יותר בשנתונים שציינתי.

אה, ואני מבין שלראייתכם כדאי להוריד את הספארק מהרשימה?

פורסם

בהמשך לשאלתי, החלטתי למקד את ההתייעצות לאחר כמה עצות פה בפרטי.

כאמור, התקציב הנוכחי הוא בין 40-45K . קיים סיכוי (קטן, אך קיים) שאתקבל בעתיד לעבודה

בירושלים (באיזור הכנסת :-)) מה שאומר נסיעות מדי בוקר מראשון לירושלים, כולל הפקקים הקשים של כביש אחד. זאת בנוסף, כאמור, לנסיעה אחת לשבוע שבועיים להר אדר. ביומיום - ראשל"צ לתל אביב וחזרה.פקקים באיילון,מזגן וכו'

האם ההצעות שלכם עדיין רלוונטיות? (ההצעות הרלוונטיות עד כה היו בעיקר סיריון, וכו')

הייתם ממליצים לנסות לגרד עוד כמה גרושים ואיזו הלוואונת, וללכת על פיקנטו שנמצאת שנה על הכביש (הקנייה מתוכננת לדצמבר בערך)?

פורסם

במקרה כזה אתה יכול לקחת C4 מליסינג באחריות. נעימה יותר, בטוחה הרבה יותר וחזקה יותר מפיקנטו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה על ההתייחסות, מעריך את תגובתך.

C4 ? מכיר אותה מקרוב. באמת אוטו פיצוץ מבחינת התמורה שהוא יוכל לתת, נוסע סבבה לגמרי, גם כשמפוצץ באוטו

והמזגן דלוק. יחד עם זאת, אני מרגיש שזה סיפור אחר לגמרי - גדול יותר, שותה יותר דלק...

אם אקח כבר הלוואונת זה יהיה רק כדי להתקדם בשנתונים במידת הצורך. כרגע, כאמור , העדיפות היא לרכבים קטנים

וחסכוניים בנסיעות עירוניות ובין עירוניות בגבול ה 45,000 ובמקרה הרע 50.

אני חושב שהמועמדות הסופיות הן (כולן מליסינג או יד שנייה):

סיריון 2008-9

מיקרה 2007-8

ספלאש

פיקנטו

יאריס (הלוואי, אבל לא ראיתי אפילו אחת מליסינג או בטווח המחירים שלי)

יונדאי I20 מ 2009 (אולי בסביבות דצמבר המחירים ירדו קצת)

פורסם

לילה שלם עבר, ואין אף אחד שהיה רוצה להוסיף את דעתו או עצתו?

אשמח לשמוע רעיונות נוספים, ביקורות על הרכבים, התנסויות ברכבי ליסינג מהשנתונים האלה (מישהו שרכש בזמן האחרון רכש מליסינג בן 3 ויכול לספר על הרמה הכללית) וכו'...

אשמח לעזרה

• תוכן חדש...