Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת בבוקר,אי שם בצפון,בצד אחד של הזירה פיג'ו 107,בצידה השני פיאט פנדה,במבחן בסגנון ביתי.

p1010001nx.jpg

את הפנדה השחורה שלי הפורום לפחות חלק ממנו כבר מכיר,מהסיכום שנה ראשונה ומסיקור רכישה,הפעם הצטרפה הפיגו 107 של אבא כדי לנסות לעשות מבחן השוואה ביניהם,גם כי זה יכול לעזור לשאר אנשים שאולי מתכוונים לרכוש אותם,ובעיקר כי שנינו חובבי מוטוריקה אז איך אפשר שלא?

p6220002t.jpg

בין C5 לסופרב

המבחן הראשון הוא בעצם נוחות ומרווח,הכיסאות הקדמיים די נוחים בשני הרכבים,תמיכת פלג גוף העליון טובה יחסית,אולם בשניהם חסרה התמיכה באזור הירכיים,עם הפיגו נסענו כמה פעמים לדרום,ולא הורגש שום כאב בגב או בכלל,בפיאט גם לא מורגש איזשהו כאב,או חוסר נוחות בנסיעות ארוכות.

משענות ראש ב107 יותר נוחות,גם מקדימה וגם מאחורה,ששם הם מתכוונות לגובה ב2 הרכבים,מקדימה אין כיוונון ב 2 הרכבים,אולם נסיעה כאשר הראש נשען עליהם לא נוחה ב 2 הרכבים,עקב הזווית שהראש צריך להיות ומיקוד העיינים בכביש,מאחור אין בעיה.

בפיאט ניתן להסיע מאחור 3 נוסעים לעומת 2 בפיגו,אולם לנסיעה ארוכה יהיה לא נוח,גם מבחינת המנוע זה לא רכב שנועד ל5 נוסעים,אם צריך בעיר לנסוע לאנשהו אין בעיה אבל לא מעבר.

אם רוצים לקפל את המושב אחורי מגלים שבפנדה אפשר לקפל רק את כול המושב (גב),בפיגו זה 50/50.

מבחינת מרווח הרגליים מאחור הפיגו עדיפה,כול עוד הנהג עד גובה 1.75 לערך הברכיים לא יפגשו את הכיסא,בפנדה הברכיים כן פוגשות את הכיסא.

כמו כן בפיגו יש תקן ISOFIX שאין בפיאט.

פיגו 107

p6220020o.jpgp6220019.jpgp6220018.jpgp6220025.jpg

פיאט פנדה

p6220023.jpgp6220024d.jpgp6220021w.jpgp6220022q.jpg

איבזור והנדסת אנוש

מבחינת האיבזור הם דומים,מקדימה 2 חלונות חשמל,מאחור בפנדה יש חלונות ידנים ובפיגו יש חלון שנפתח הצידה,בגדול זה לא מפריע,הרי בקיץ אנחנו נוסעים עם מזגן,חוץ מזה' הכול ברור ונגיש אין עומס כפתורים.

לפיגו 107 רדיו דיסק מובנה,חסרונו בכך שהוא לא קורא MP3 ולא דיסקים צרובים,כמו כן יש רק 2 רמקולים לדעתי ב גודל 4' בדש בורד,צלילים נמוכים וביינים הם סבירים אך חסרי בסים,בפנדה רדיו דיסק כך שיש MP3 ודיסקים צרובים,4 רמקולים ב גודל 6.5,פה דווקא יש להם בסים,והם לא רעים.

המחשב דרך בפנדה גדול יותר וקריא יותר,כמו כן מציג הרבה יותר אופציות,בפיגו גם חסר מד חום מנוע,במקום זה יש נורית.

פתחי המזגן הפיגו לדעתי עדיפים כיוון שקל יותר לכוון אותם לאזור הפנים,בפנדה הפתחים הם יותר מאחורי ההגה,הרבה דובר פה על הפתח איוורור המרכזי שלא מתכוונן ב107,סך הכול הוא בנוי כך שלנוסעים מאחור כן יש משב רוח,אולי לא ישיר כמו פתח כמו בשאר הרכבים,מעבר לזה לא לשכוח שהסלון די קטן ולא צריך הרבה זמן לקרר אותו,המזגן טוב ב2 הרכבים.

עוד דבר נחמד בפיגו הוא שכאשר מכוונים את ההגה למטה או למעלה הוא עולה ביחד עם הספידומטר,כך שההגה לא יסתיר אותו.

הבדל גדול יש בתא הכפפות,זה בפנדה גדול משמעותית וגם עם אופציה לסגירה,בפיגו הוא פתוח,אבל ניתן להוסיף ולהזמין עם דלתית סגירה.

ברכבי המיני החדשים לפחות ה 107 ופיקנטו יש הרגשה עקב הדש-בורד העמוק שהם יותר גדולים ממה שהם,וכן זה בולט,בפנדה מרגישים שהרכב קטן,בפיגו זה כאילו אנחנו בסופר מיני,יש יותר תחושת מרחב.

p6220029.jpgp6220027a.jpg

GTI VS ABARATH

זריזות המנוע בשתיהן די דומה,גם הסלד בהתאם למהירות דומה,לדעתי זה בגלל שנפח המנוע בפנדה אמנם ב 250 סמ"ק יותר,אך הפיגו קלה יותר.

p6220016.jpg

הפנדה היא ידנית,המצמד רך,ההילוכים נכנסים בקלות ומיקום מצוין של המוט ההילוכים,ב107 הגיר הוא רובוטי,בנסיעה בין עירונית הוא מעביר הילוכים חלק,כשיש עומס אז בעברת הילוכים מורגשת כאילו תאוטה של הרכב ואז שילוב של ההילוך הבא,בעיר בחלק מהמצבים היא קצת מתבלבלת למשל אם נוסעים במהירות נמוכה לפני במפים,היא לפעמים מורידה להילוך ראשון לא לצורך.

אבא שלי שכבר כמה חודשים איתה התרגל,כשיודעים מתי התיבה אמורה להעביר הילוכים,מורידים קצת רגל מהגז והעברה חלקה יותר,אבל צריך תרגולת.

בירידה התיבה מפתיעה,היא יודעת להוריד הילוך ואפילו 2 לטובת בלימת מנוע,וזה עובד מצוין,עד סוף הירידה.

במצד הידני אגב התיבה מעבירה הילוכים חלק ומהר.

מבחינת נוחות,בעיר הפנדה רכה יותר,מה שאומר וגם מקיים שבעיקולים יש לה גם יותר זווית גילגול מאשר לפיגו,בכביש מישורי 2 הרכבים נוחים יחסית,מבחינת הרעש הפנדה עם בידוד כביש עדיף יותר,רעש המנוע של הפיגו מוחשי יותר בהילוכים הראשונים 1+2,לאחר מכן הוא מתאזן.

p6220047.jpgp6220042t.jpg

תא מטען ונגישות במנוע

p6220003s.jpgp6220004t.jpgp6220006.jpgp6220005u.jpg

ב2 הרכבים אולי חלק יופתעו,ניתן להכניס קניות ממוצעות של 3 נפשות,נבדק כמה פעמים,הסוד של הפיגו הוא תא מטען עמוק,אך זה גורם לכך שהעמסה או הוצאה בתא המטען של הפנדה נוח יותר,והוא גם גדול יותר,ב2 הרכבים גלגל ספייר בגודל מלא.

p6220013.jpgp6220014.jpgp6220012.jpgp6220015.jpg

בדיקת נוזלים ב 2 הרכבים פשוטה,אבל אני חייב לציין שראות הנוזל הקירור בפנדה לא נוחה בכלל,לא רואים טוב את הנוזל,בפיגו הנוזל הרבה הרבה יותר ברור,אישית אני בודק את המפלס עם פנס.

p6220040.jpgp6220037.jpg

צריכת דלק ובטיחות

את צריכת הדלק קשה להשוות כי הם נוסעים במסלולים שונים,אבל לידע כללי,רוב הנסיעות של אבא שלי הם בין מעלות לתפן,שם מתקבלת צריכה של 1-19,אצלי רוב הנסיעות הם ממעלות דרך ראמה לעפולה צריכה בין 17.5-18 לליטר.2 הרכבים אכן מאוד חסכונים.,לפיגו יתרון בבטיחות,4 כוכבים מול 3,ו6 כריות אוויר מול 2.

p6220051.jpgp6220050.jpg

סיכום

p6220049.jpgp6220048f.jpgp6220053.jpgp6220052.jpg

אז הגעתם עד לכאן ראיתם שקשה להציע על מנצחת ברורה,לכול אחד יתרונות משלה ולכן מי שרוצה לקנות אותה כניראה יבחר לפי היתרונות שמתאימים לו.

שנינו מאוד מרוצים מהקניה,הרכבים חסכונים,רוב הזמן אנחנו נוסעים לבד או עם עוד נוסע,לכן אין בעיית סחיבה,הם חדשים והכול במחיר לא יקר יחסית.

מקווה שנהנתם לקרוא כמו לי שהיה כיף לכתוב.8)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה, השוואה טובה.

אני רק לא הולך לקרוא אותה עד שאני לא רואה תמונה עם אבטיח :wink:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מבחן שלא מבייש מגזין רכב. אני מתפלא שמישהו לא עשה השוואה בסגנון הזה בין כל המיני הזמינים בשוק.

כל הכבוד ותודה רבה.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

סחטין על ההשקעה, אהבתי לקרוא :-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

כל הכבוד על המבחן המושקע.

הערה קטנה על הרלבנטיות : לאחר ההוזלה הכללית על כל דגמי פיאט הרי הפנדה החדשה עולה כבר כמו פיז'ו 107, אם לא פחות.

במבחנים רבים בחו"ל נטען לשיפור מהותי ורוחבי ברוב הפרמטרים למול הפנדה הקודמת (שעדיין נמכרת במקביל בארץ) , כך שדומני

שמי ששוקל מיני חדשה יכול בהחלט להעדיף את הפנדה על רוב מתחרותיה.

פורסם

מבחן מעולה! פשוט מעולה!

דרך אגב גם בפיג'ו אפשר להכניס 5 אנשים והכנסתי אפילו מס' פעמים וטענו שלא הכי צפוף מאחור.

הבעיה שאין חגורת בטיחות אמצעית ולכן זה לא אפשרי.

אין צורך בחתימה....

פורסם

למבחן שלך חיכיתי :-)

בסה"כ מאוד נהניתי לקרוא, וברשותך מספר הארות:

1. גם אני וגם אנשים נוספים שמכירים היטב את הפנדה ושהזדמן להם לנסוע בסיטרואן C1 שהסיקור שלי אודותיה התפרסם לפני כשבוע (ושזהה ל-107 של אביך) סבורים שהפנדה זריזה יותר מהסיטרואן, בין היתר בזכות חלוקה עדיפה יותר של יחסי ההעברה בתיבת ההילוכים.

2. לפנדה יש שטח חלונות גדול יותר, מה שמעניק ליושבים בה תחושת מרחב.

3. לכנות את המסך הקטן שיש ב-107 "מחשב דרך" זה עלבון הן למחשבים והן לדרכים :lol: כולה צג קטן שבו יש מונה מרחק, מונה מתאפס, תצוגת מצב תיבת הילוכים ומד דלק. מהבחינה הזאת הפנדה מנצחת בנוקאאוט, עם מחשב דרך אמיתי.

4. נקודה שלא התייחסת אליה: איכות הדיפונים וההרכבה. להתרשמותי, גם כאן הפיאט יוצאת כשידה על העליונה, אבל זה לא מפני שהיא כל כך מצטיינת - זאת פשוט ה-107 שמהבחינה הזאת היא כשלון בל יתואר.

בשורה התחתונה אלו שתי מכוניות חביבות מאוד. הפנדה יותר פרקטית וה-107 תקרוץ יותר לחובב ההגה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תא המטען של הפאנדה נראה פצפון!

אם עגלת תינוק לא נכנסת שם הרכב פוסל את עצמו לזוגות צעירים +1.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

האם הגיר הרובוטי של הפיג'ו דורש תחזוקה כמו בקורולה הרובוטית? (כיוונוני קלאצ', בעיות אמינות? או שזה בכלל גיר אחר?), שאלה נוספת היא הנוחות בנסיעות ארוכות בפיג'ו לעומת הפנדה? (יש לי ניסיון עם פנדה זהה שהשכרתי לשבוע באירופה, ונסעה בקלילות באוטוסטרדות שם, ללא שום בעיות נוחות, בפיג'ו נהגתי בארץ בנסיעת מבחן קצרה וזכור לי לרעה המושב הצר(נ.ב בצעתי נסיעת מבחן קצרה גם בפנדה החדשה ותא הנוסעים שלה הוכ ברמה גבוהה באופן משמעותי לעומת שתי אלה, העיצוב החיצוני לדעתי פחות מוצלח),

נ.ב, אני אשמח אם תוכל להרחיב על עלויות אחזקה של שתיהן- ביטוחים, טיפולים וכו...

• תוכן חדש...