Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

במהלך השעות האחרונות הפעלתי קצת את הקלבסה והצלחתי לתפעל את התאים האחרונים במוח שלי שעוד לא התנוונו. עלתה לי שאלה שאני אשמח אם מישהו יענה לי עליה.

להלן המקרה:

למר ישראלי יש רכב מסוג X (בוא נאמר מוסטנג). הזמן מראה את אותותיו והרכב מתחיל לחטוף כל מיני ניוונים, אם בפן המכאני ואם בפן הקוסמטי-חיצוני-פנימי.

מכוון שהרכב זקוק למלאי חלפים לא מבוטל, והזמנה של חלקים בודדים (שלעיתים אינם נמצאות רק אצל ספק אחד) גוזלת המון זמן וכסף יצא מר ישראלי לחו"ל ומצא רכב תואם לשלו אשר הוא מושבת מבחינה מכאנית, אך יכול לשמש בתור מחסן חלפים (כמובן שלרכב יש רישיונות מלאים והוא נמכר בהסכמה מלאה).

* האם ניתן להצהיר על כך שהרכב ישמש בתור בתור מחסן חלקים (ובכך לשלם מס נמוך יותר? האם חיה כזו קיימת בים הבירוקרטיה הישראלית?).

* האם המכס הישראלי ייתן ל"גרוטאה" כמו הרכב שיובא להכנס לארץ? (הרי ההיגיון אומר שהרכב לא ינוע יותר ויעודו הוא לא אחר מאשר מחסן חלפים, אז בשביל מה לתת לו מספר רישוי?)

* כמו כן, בנוגע לסיווג הרכב (רמות 1-6) - האם הסיווג מתייחס רק למראה חיצוני? או גם לבחינה מכאנית? בשאלה ששאלתי אני אתפרע לי קצת (:-)) ואומר שהרכב מבחינה חיצונית במצב סביר, לא חסרים ניקלים או כל מיני חלקי קישוט, אך מבחינה מכאנית הוא מושבת (כלומר, חצי מהחלקים במנוע אינם קיימים עוד). האם דרגה כזו קיימת?

* הכותב רואה את עצמו רק כשואל שאלה, ולא בתור מתיימר לייבא רכב (וגם אם ירצה הכותב - שימשיך לרצות! :wink:)

פורסם

לא ניתן להביא רכב שלם כגרוטאה לפירוק !!!

למה? - תפעיל את הקלאבסה ותבין לבד.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ראשית, רכב בארץ זה בעצם רק השילדה. בעיקרון אתה אולי יכול להביא את כל הרכב, פרט לשילדה כגרוטאות מתכת אבל אני חושב שזה יעלה לך הון וחוצמיזה יהיו ברכב המון דברים שאתה לא צריך וסתם תשלם עליהם הובלה ומכס ועל כלום...

ההצעה שלי היא להתמקד: כלומר רשום באופן ממוקד את החלקים שאתה צריך ואי אפשר לתקן בארץ (שיפוץ מנוע אפשר לעשות כאן ואילו מה שנדרש, חוץ מהבלוק, בעצם לא שוקל הרבה וניתן להביא במזוודה). ככה אתה חוסך המון משקל.

אני מציע, אם זה באמת מוסטנג או רכב אמריקאי, סע להרשי ואם זה רכב אירופאי, סע לביוליי ותקנה במקום את מה שאתה צריך. תביא הרבה חלקים במזוודה ואת היתר תשלח. זה בטח עולה פחות מרכב שלם. במקומות האלה אתה יכול לבחור גם בחלקים חדשים, משומשים וכו ואז יש לך את חופש הבחירה (מה שאין לך ברכב שאתה קונה ואז תצטרך בנוסף להביא חלק כזה או אחר, ושלמת פעמיים על הובלה ומכס לאותו חלק...).

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כמה תשובות:

1. המכס לא נתקל ברכב שנכנס ברמה 6 ( חלקי חילוף), ובמשרד התחבורה (חגי אסף) לא מאשרים רשיון ייבוא לרכב ברמה 6. (הם לא חייבים לדעת מה הרמה של הרכב,ולא צריך להגדיל ראש ולהצהיר על רמת הרכב). מס נמוך יותר, כי הרכב רמה 6 ? שכח מזה, אתה משלם בהתאם למחירון המכס לרמה 6.

2. הסיווג מתייחס רק למראה החיצוני של הרכב. ה"מכני" לא מעניין אף אחד. כמובן שאם יש ניקלים מנקרי עינים, תמצא דרך להוריד \ לכער אותם. כנ"ל לגבי פנים הרכב, ריפודים יפים וכולי.. יש דרכים ללכלך אותם, בקלות אפילו..

באופן אישי, השאלה שלך, אם להביא רכב לחלקי חילוף או לנסוע ולרכוש את החלקים היא טובה. זמידה מסויימת זה מאוד תלוי, מה אתה צריך, וכמה חלקים אתה צריך. מה גם, איך אתה עושה את זה, כי אם הכל נעשה בשלט רחוק, הרי שהוצאות טיסה+לינה לא זולות.

כך בחשבון, שאם אתה מביא רכב במצב קטסטרופה, אתה יכול להעמיס עליו מלא חלקי חילוף. כך אני עשיתי, ואני משוכנע שאם היתי שולח את זה, זה היה עולה לי הרבה מאוד.

לא הייתי פוסל את האופציה של ייבוא רכב, ואפילו הייתי חושב על האופציה הזו ברצינות.

מקווה שעזרתי

מאיר

פורסם

אם אני זוכר נכון מהמאמר של נמרוד רחמימוב על יבוא ה LTD, לא ניתן ליבא לארץ רכב שאין לו "טסט" ב "ארץ מולדתו".

זה מוריד מהפרק יבוא של גרוטאה לפירוק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

2. הסיווג מתייחס רק למראה החיצוני של הרכב. ה"מכני" לא מעניין אף אחד. כמובן שאם יש ניקלים מנקרי עינים, תמצא דרך להוריד \ לכער אותם. כנ"ל לגבי פנים הרכב, ריפודים יפים וכולי.. יש דרכים ללכלך אותם, בקלות אפילו..

תודה רבה על התשובה המפורטת! :mm_yeah:

(בהנחה שהרכב עבר טסט בארצו, והושבת באותה שנה)

אז אם הבנתי נכון מדבריך, ניתן ליבא רכב, שבאמבטיית המנוע שלו יש רק... אויר?

ושוב תודה רבה לכל מי שענה! :mm_yeah:

פורסם
אם אני זוכר נכון מהמאמר של נמרוד רחמימוב על יבוא ה LTD, לא ניתן ליבא לארץ רכב שאין לו "טסט" ב "ארץ מולדתו".

זה מוריד מהפרק יבוא של גרוטאה לפירוק.

לא צריך טסט, צריך רק רישיון רכב/אישור בעלות מוסב על שמך. המטרה היא לבדוק שהרכב שלך ואין כל ענין בתקינותו המכאנית כפי שכתב מאיר.

ולפרופסור ואנדורה הנכבד - מה בדיוק אתה מתכוון לייבא? או שבשלב זה רק את האויר שבתא המנוע?

:wink:

נמרוד

פורסם
ולפרופסור ואנדורה הנכבד - מה בדיוק אתה מתכוון לייבא? או שבשלב זה רק את האויר שבתא המנוע?

:wink:

נמרוד

אני שוקל לייבא צמיגים רדיאלים Made in US עם ניחוח אמריקאי אשר לא יכנס אליהם אוויר של ארץ הקודש (משהו סטייל הלגאסי GL שהייתה שייכת לאביך) :wink:

ברגע של רצינות, זה סתם עניין אותי. תודה.

• תוכן חדש...