Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפתחים כאן המון שרשורים בנושא צריכת הדלק, ואמנם חשוב להיות חסכוני, אך יש לשים דברים בפרופורציה. הנה כמה טענות בנושא זה:

1. צריכת הדלק היא רק אלמנט אחד בעלויות החודשיות של הבעלות על רכב, וחלקה בעוגת העלויות נע סביב 1/3 מהעלות החודשית לרכב ממוצע.

2. באופן זה, הפרשים של שני ק"מ לליטר בצריכה בין מכוניות שונות, משפיעים בממוצע על 7% מהעלות החודשית הכוללת, או כ-200 שקלים לחודש בלבד.

3. כך למשל, מכונית ממוצעת שעושה 1:13 ק"מ לליטר תעלה כ-100 שקלים יותר לחודש מאשר מכונית שעושה 1:12 שקלים בחודש. נכון, 100 שקלים זה כסף, אך שימו לב שעלות חודשית כוללת למכונית כזו היא כ-3200 שקלים, כך שאבסולוטית ההפרשים אינם גדולים.

4. כלל אצבע ברור הוא שמי שנוסע הרבה יסבול יותר מצריכת דלק מוגברת והחשיבות של בחירת מכונית חסכונית גדולה עבורו.

אך מי שנוסע עד 20000 ק"מ בשנה (יותר מהממוצע במשק) צפוי להוציא לרוב סכומים קטנים למדי בכל חודש על מכונית עם צריכת דלק מעט גבוהה יותר, מה שמעמיד בפרופורציה במידה מסוימת את החשיבות של צריכת הדלק לעומת אלמנטים כדוגמת מחירי ביטוח זולים (1200 שקלים בשנה יותר לביטוח הם 100 שקלים לחודש) או ירידת ערך צפויה.

5. יותר מכך, מי שקונה מכונית יקרה ונוסע מעט, יפסיד הרבה יותר כסף מגורמים כגון ירידת ערך מאשר מהתעסקות עם חסכון של 2 ק"מ לליטר. לדוגמא, בקניית משפחתית גדולה בעלות של כ-180000 שקלים, ההוצאה החודשית הכוללת עבור נסועה של 15000 ק"מ בשנה היא 3500-4000 שקלים. שני ק"מ לליטר חסכון במקרה זה שווים ערך ל-100-250 שקלים בחודש בלבד.

מצורף צילום מסך של מסמך אקסל המגבה את הטענות הללו ומאפשר לכם להעריך הוצאה חודשית של מכונית לפי מחיר קנייה, כמות נסועה שנתית וצריכת דלק צפויה.

שימו לב שככל שמחיר המכונית כחדשה עולה, וככל שהק"מ השנתי יורד כך החשיבות של צריכת הדלק במכלול ההוצאות על הרכב יורד. בנוסף, ככל שצריכת הדלק טובה יותר כך חשיבות ההפרש יורדת. מכונית שצורכת 14 ק"מ לליטר מול מכונית שצורכת 16 ק"מ לליטר, בנסועה ממוצעת יצרו הבדל של עשרות שקלים בלבד מדי חודש - אחוזים בודדים מהעלות הכוללת של האחזקה.

תהנו

רוני

attachment.php?attachmentid=291844&stc=1&d=1339428532

monthlycostnewcar.pdf

monthlycostnewcar1.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

העלת את הנקודה שקשה לאנשים להפנים אותה, לפעמים עדיף לשלם קצת יותר על דלק ולקבל רכב אמין יותר \ בטיחותי יותר וכו.

כמו שציינת בסה"כ הכללי ההפרש בדלק לא כ"כ משמעותי בנסוע ממוצעת.

לדוגמה הנסועה השנתית שלי היא משהו כמו 12K בשנה, שבוע שעברת קניתי סונטה 2006 2.4 ליטר, אני יוצא מנקודת הנחה שהרכב יעשה לי 1:9 ממוצע(יותר בין עירוני) בינתיים עושה 1:10 :), להבדיל רכב משפחתי אחר שהיה עושה 1:12. בסה"כ השנתי יוצא הפרש של 30 אחוז במקרה הגרוע, לדעתי זה שווה את זה במידה והרכב יפגין אמינות ולפחות אני נוהג על רכב מפנק ומפואר שעולה סביב ה 45K. שבסכום הזה הייתי נוהג על משפחתית חסרת פינוקים

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אפילו פחות מ-30%. עבורך מדובר על הפרש של כ-150 שקל בחודש עבור דלק, כאשר העלויות השוטפות שלך כולל ירידת ערך הן ככל הנראה פי 10 ויותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני חושב שבמקרה הזה הטבלה קצת משקרת, ולא מציגה את השיקול בצורה חדה.

כשיש דילמה בין רכב שעושה 1:8 לרכב שעושה 1:9 או אפילו 1:10, אז פשוט אין דילמה.... זה בטל בשישים.

אבל אם מתלבטים בין שני רכבים שהצריכה בינהם היא משמעותית יותר, אז חד משמעית זה הופך להיות שיקול חזק ולא אחוזים בודדים כמו שהטבלה מציירת.

לדוגמא:

פולו TSI מול יונדאי i30. שני רכבים בערך מאותה קטג' ואותה עלות, אבל לפי עם יחסים של 1:16 מול 1:11 בהתאמה.

פורסם

סרוניס - אתה מחזק את מה שאני חוזר וכותב בהרבה שרשורים בפורום.

לא פעם נפתחים כאן שרשורים לגבי התלבטות בין רכבי יוקרה שונים כאשר אחד העניינים שמדירים שינה מעיני השואל הוא ההבדלים בצריכת הדלק בין האופציות השונות. אין בזה שום היגיון. עוד 100-200 ש"ח בחודש זה טיפה בים ו-NON ISSUE מוחלט לעומת ירידת ערך של עשרות אלפי ש"ח בכל שנה.

באופן אישי, הקדשתי בעבר משמעות רבה יותר לנושא של צריכת דלק עד ש:

(א) התחלתי להשתמש בחניון הנתיב המהיר (מה שחוסך לי איזה 30 ק"מ ביום - הוריד לי את הנסועה השנתית באיזה 50%!!).

(ב) נוכחתי לדעת (באמצעות חישוב פשוט באקסל) שגם במחיר של 8 ש"ח לליטר זה כסף קטן יחסית.

(ג) נוכחתי לדעת שירידת הערך של רכבים כיום היא גבוהה משמעותית ממה שהיה מקובל בעבר, מה שמגמד עוד יותר את נושא עלות הדלק.

לאור האמור החלטתי שהרכב הבא שלי יהיה 2 ליטר ומעלה.

פורסם
אני חושב שבמקרה הזה הטבלה קצת משקרת, ולא מציגה את השיקול בצורה חדה.

כשיש דילמה בין רכב שעושה 1:8 לרכב שעושה 1:9 או אפילו 1:10, אז פשוט אין דילמה.... זה בטל בשישים.

אבל אם מתלבטים בין שני רכבים שהצריכה בינהם היא משמעותית יותר, אז חד משמעית זה הופך להיות שיקול חזק ולא אחוזים בודדים כמו שהטבלה מציירת.

לדוגמא:

פולו TSI מול יונדאי i30. שני רכבים בערך מאותה קטג' ואותה עלות, אבל לפי עם יחסים של 1:16 מול 1:11 בהתאמה.

הטבלה אכן מציירת שבהבדלי צריכה משמעותיים השיקול מתחזק. לדוגמא, אם אתה נוסע 20000 ק"מ בשנה במכונית קטנה/בינונית ששווה 90000 שקלים והצריכה שלך היא 1:10 מול 1:16, מדובר על 500 שקלים לחודש ו-17% מהעלות החודשית הכוללת. זה משמעותי. אבל במרבית המקרים ההפרשים לא כאלו גדולים. ואגב, מעבר לעובדה שה-i30 היא קטגוריה מעל הפולו TSI, באותה נסיעה אני בספק אם תוציא 1:11 באחת ו-1:16 בשניה. אני משער שההבדל ביניהם יהיה אולי 2-3 ק"מ לליטר.

סרוניס - אתה מחזק את מה שאני חוזר וכותב בהרבה שרשורים בפורום.

תודה, ואני מחזק גם כל מילה שלך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני נדהם כל פעם כשאני שומע על מישהו שמעוניין למכור רכב שנוסע ועונה על הצרכים, רק כדי לרכוש רכב חדש "חסכוני בדלק".

אין כמעט תסריט שבו הפעולה הזו אשכרה חוסכת כסף...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אני נדהם כל פעם כשאני שומע על מישהו שמעוניין למכור רכב שנוסע ועונה על הצרכים, רק כדי לרכוש רכב חדש "חסכוני בדלק".

אין כמעט תסריט שבו הפעולה הזו אשכרה חוסכת כסף...

אז זהו, שבאמת לא מובן לי העניין. אנשים עושים חישובים של כול פרט ברכב החל מצריכת דלק ועד לעלות טסט, אבל משום מה את הפרט החשוב ביותר ברכב חדש שזה הירידת ערך, פשוט לא מתייחסים אליו.

בדיוק כמו הבחור שפתח נושא לא מזמן שהוא נדהם שה-GTI שלו ירדה ב-30 אלף שקל במחירון...

פורסם

ישנם אנשים שמתחילים לדאוג למכירת הרכב עוד לפני שהם קנו אותו,

יש אנשים שכן לוקחים בחשבון סעיף ירידת ערך,

ויש אנשים אשר לגמרי מפרידים בין השקעה ראשונית ברכישת הרכב לבין הוצאות שותפות.

אני לוקח את עצמי כדוגמה - נסיעה של קצת מעל 30 אלף בשנה למשפחה של 6 נפשות.

במקום ג'מפי יכולתי לקנות מזדה MPV ששומרת טוב יותר על המחיר (כנראה) וליהנות ממיניוואן בגודל מלא ומפנק.

אבל, לפי הטבלה של רוני, ההפרש בהוצאות דלק חודשית אצלי היה בסביבות 1000 ש"ח לטובת ג'מפי.

הרכב אצלי כ 3 שנים.

לא נראה לי, שההפרש בירידת ערך בין שני הרכבים האלה ב 3 השנים האחרונות היה 36 אלף ש"ח, כי לפי מה שאני רואה ביד 2, זאת ירידת ערך כללית של סיטרואן שלי.

ובגלל כל זה, נראה לי, אמשיך עוד שנים רבות עם הג'מפי הזאת, כי איני רואה מחליפה לחבילה של מרחב פנים ענק+הוצאות דלק נמוכות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מי שנוסע סביבות 15K בשנה ועובר ממשפחתית רגילה לרכב כמו גרנדה פונטו ידנית, יבזבז 1071 ליטרים במקום 1500 ליטרים - צריכת דלק של 1:14 במקום 1:10.

זה 7714 ש"ח בשנה...או 642 ש"ח בחודש.

גם אם מוכרים את הרכב הישן וצריך להוסיף עוד כסף בהלוואה בשביל לקנות אחד חדיש יותר - זה עדיין משתלם...כי אמנם הוצאות הדלק התחלפו בהוצאות מימון - אבל הוצאות המוסך וכמובן רמת הרכב והבטיחות שלו הם שדרוג משמעותי.

(כל זה בהנחה והבנאדם לא מוכר משפחתית חדישה בהפסד ניכר כדי לעבור לרכב חסכוני יותר)

פורסם

תלוי כמה אתה מוציא על שדרוג הרכב וכמה זמן אתה מתכוון להחזיק את הרכב החסכוני יותר.

אני לפעמים פשוט נטרף מזה שאנשים מוציאים שלוש עשיריות בכדי לנהוג ברכב חסכוני יותר בזמן שיקח להם למעלה משלוש שנים להחזיר את החסכון בדלק בכדי לכסות על ההפרש.

רוב האנשים האלה סביר להניח שלא יחזיקו את הרכב למעלה משלוש שנים - בפועל, לא חסכו שום דבר.

ירדו ברמת הרכב.

נתקעו עם רכבים שהם לא ממש רוצים להראות בו.

והכי גרוע עם קטגוריית המיני זה שחלק גדול מאלו שרוכשים אותם מגלים שהרכב קטן מידי לצרכים שלהם ואז מוכרים אותו.

סרוניס - תודה רבה על השרשיר.

בעיניי הדברים הכי כואבים ברכב זה אובדן הערך ואמינות מכאנית.

אם מראש אתה קונה רכב חדש או פשוט משדרג רכב כי הגיע הזמן - זה המקום והזמן הנכון להתחשב בצריכת הדלק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש מספר אנשים לא מבוטל, שהפכו קרן השתלמות שלהם למקור מימון של רכב חדש.

כל 6 שנים הם מחליפים את הרכב.

חשוב מאוד להם שההוצאות החודשיות על הרכב, בעיקר הדלק, יהיו כמה שיותר נמוכות.

לכן הם לא כל כך לוקחים בחשבון ירידת ערך, כי לא רואים אותה כל חודש בתדפיס של כרטיס אשראי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כן, אבל את חוסר סילוק המשכנתא הם רואים יופי.

כמובן - יש אנשים שאין להם משכנתא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...