Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז אחרי הרבה לבטים ושנה בערך שאני "סוחב" קלאצ' קשה מאוד החלטתי ללכת על קלאצ' SingleMass מחוזק של חברת Luk הגרמנית עם גלגל תנופה קל משקל (כשליש ממשקלו של המקורי).

הערכה כולה נקנתה באי-אנד-איי אצל אלי ואביחי וכמו תמיד יצאתי עם חיוך מרוח שובע רצון על הפנים.

קיבלתי בדיוק מה שרציתי ומה שהבטיחו ואת כל החששות המוקדמות שלי שהתבררו כבדויות ומוגזמות הם הפריחו מייד.

כל הסיפור לקח פחות מ7 שעות עבודה עם מקצועיות ושירות אדיב וחם מנועם והיימן במוסך יוסה.

אז המון תודה לכולם, באמת שהיה תענוג.

מבחינת התוצאה הסופית:

- מעולם הקלאצ' ברכב הזה לא הרגיש כל-כך רך ולפי התחזית התחושה הזאת צפוייה להישאר זמן רב מאוד (עד כ100,000 ק"מ בממוצע).

- הפחתה של 2/3 ממשקל גלגל התנופה ובתור חלק מסתובב במנוע זאת הפחתה משמעותית מאוד - התחושה בפועל היא שהרכב מזנק הרבה יותר מהר מהמקום ומרגיש הרבה יותר קליל באופן כללי בכל חלקי הנסיעה החל מתאוצה ועד לתאוטה.

- משתלם כלכלית: בעוד שבצ'מפיון מוטורס דורשים על קלאצ' חדש מחיר מופקע והזוי לחלוטין שבסופו של יום אתה מקבל קלאצ' DualMass סטנדרטי שכשיישחק תצטרך להחליף את כל הקיט בחדש ולשלם שוב את המחיר המופקע. בקיט הנוכחי אתה גם משלם הרבה פחות על הכל וגם להבא שהקלאצ' נשחק אתה לא נדרש להחליף את גלגל התנופה מה שמוזיל את ההחלפה בחצי. כדאיות כלכלית גבוהה מאוד למי שמשתמש ברכב ידני בכלל ובפרט למי שנהנה מקצת יותר אקשן עם הרכב ויש סבירות לשחיקת קלאצ' מהירה יותר וזה בכלל מבלי להתחשב ביתרונות שלו ביחס לקלאצ' הסטנדרטי.

התייחסות לשמועות (דברים שנאמרו פה בעבר):

- דובר על רעשים מכיוון המנוע כתוצאה ממשקלו הקל של גלגל התנופה:

הרעשים הם רעשי תמסורת קלים מאוד שניתן לשמוע רק כשהמזגן עובד ורק אם הרכב עומד, בניוטרל והקלאצ' משוחרר. בשאר הזמן לא ניתן בכלל להבחין בהם שהם קיימים. אני מניח שאם רופא אף-אוזן-גרון יצמיד סטטוסקופ למנוע הוא ישמע אותם די טוב, בשאר הזמן פשוט זניח.

- דובר על חוסר גמישות של הגיר וצורך לשלב הילוכים לסל"ד בצורה מדוייקת מאוד ובצורה מהירה מאוד שכן הסל"ד צונח מאוד מהר לרצפה:

יכול להיות שהמצב ככה ברכבים אחרים אבל מי שמכיר את התיבה הידנית של האיביזה MK4 יודע שזאת אחת התיבות החלקות והגמישות ביותר בשוק הרכבים המקביל. אין שום בהילות להחלפת הילוך מהר וההילוכים משתלבים טוב וחלק ללא בעיה וללא קפיצות, הן בהעלאה והן ובהורדה.

- דובר על יכולת בלימת מנוע מוקטנת של הגיר:

נכון במקרה שלי. בגלל המסה הנמוכה של גלגל התנופה המנוע נבלם בהרבה פחות עוצמה ע"י שימוש בהילוך נמוך יותר לבלימת מנוע. מכיוון שאני בכל מקרה נגד שימוש במנוע ובגיר לבלימה ההיבט הזה אינו מפריע לי כלל.

סיכום:

לפי דעתי, בהחלט שיפור מבורך וכדאי גם בהיבט התנופה (וזאת המילה הכי טובה שמצאתי כדי לתאר את הכוח החדש שנולד) וגם בהיבט הכלכלי לטווח הארוך. יש מספר חסרונות אך לדעתי הם זניחים מאוד לעומת מה שמקבלים בסוף. כל אחד והשיקולים שלו אבל אני באמת שלא רואה סיבה לוותר על זה לטובת אביזר יקר יותר וכבד יותר שמסרס את המנוע שלכם ואם אתם גם ככה לפני החלפת קלאצ' צריך בהחלט לקחת את זה בחשבון.

זהו. מקווה שמיציתי את הנושא שלפי מה שראיתי להרבה אנשים היו שאלות לגביו. אם לא אשמח לענות על שאלות נוספות ובהמשך כשאני אלמד את המערכת החדשה יותר לעומק אני אוסיף עוד אינפוטים, אם יהיו לי...

IMG_3313.jpg

IMG_3314.jpg

IMG_3339.jpg

IMG_3327.jpg

IMG_3327b.jpg

IMG_3328b.jpg

IMG_3328.jpg

IMG_3335.jpg

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

תודה על הסקירה המצויינת,

רק הערה אחת בקשר לזה :

- דובר על יכולת בלימת מנוע מוקטנת של הגיר:

נכון במקרה שלי. בגלל המסה הנמוכה של גלגל התנופה המנוע נבלם בהרבה פחות עוצמה ע"י שימוש בהילוך נמוך יותר לבלימת מנוע. מכיוון שאני בכל מקרה נגד שימוש במנוע ובגיר לבלימה ההיבט הזה אינו מפריע לי כלל.

זה בסדר שאתה נגד אבל מה עושים כשאתה צריך את זה?

אני לא הייתי רוצה לנסוע לצפון ולהרתיח את הבלמים שלי ללא סיבה

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

אתה לא רוצה להרתיח את הבלמים (רפידות שעולות במקרה הרע 700 ש"ח לסט) אבל מעדיף להרתיח את הגיר שעולה פי כמה...?!?!

אני לא סתם נגד זה - הבלמים תפקידם לבלום, גם ביעילות וגם בבטיחות (מערכת שעובדת על ארבעת הגלגלים). הגיר זה לא תפקידו (עובד רק על הגלגלים המניעים) ובגלל זה הוא לא עושה את זה לא יעיל ולא בטיחותי ועל הדרך צובר בלאי שאחר-כך יקר מאוד לתקן.

בקיצור מה שאתה מעדיף לעשות זה:

במקום לחלק את עומס הבלימה על 4 גלגלים ועל מערכת ייעודית בטיחותית שזול (יחסית) להחליף אתה מעביר את העומס ל2 גלגלים (ברוב הרכבים) ולמערכת לא ייעודית למטרה שמאוד יקר להחליף.

קשה לי להבין את החשבון הזה...

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בלימת מנוע היא דרך נכונה ובטוחה לשמור על בלמי הרכב ובשימוש נכון בטח שלא הורסת שום דבר בגיר או במנוע. אני לא יודע מאיפה אנשים מנפיצים את השטויות האלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תרשה לי לשתף אותך בחווייה אישית ממקרה אמיתי:

אני יושב ברכב צבאי של אחי הגדול (רכב ידני) ופתאום נדרשת בלימת חירום.

הנהג (אחי הגדול) במקום ליפול חזק על הבלמים, מתוך הרגל, מתחיל לתפעל בלימת מנוע עם ההילוכים תוך כדי בלימה עם הברקסים.

התוצאה - תאונה קטנה אך מיותרת.

עכשיו בוא נקצין את זה:

הנהג נוהג בסיבובים של הצפון ברכב מסחרי עמוס עם הנעה אחורית.

פתאום כתם שמן על הכביש באמצע הסיבוב.

הנהג מתחיל לאבד אחיזה.

עכשיו תיכנס השאלה האם בטיחותי להוריד הילוך במצב החלקה תוך כדי סיבוב ברכב הנעה אחורית.

התשובה תהיה תמיד - "מה הוא מטומטם? למה שהוא יעשה דבר כזה?"

אבל זה כוחו של הרגל ואם אתה מרגיל את עצמך לשמור על הרפידות במקרים הרגילים, במקרי הקיצון, כמו שקרה לי עם אחי, אתה תטעה מכוחו של הרגל ועלול לסיים בתאונה.

פורסם

אל תחפש כאן את כוחו של הרגל, כי למעשה ההרגל שלך הוא טעות ולא אני לא בא ללמד כאן אף אחד לנהוג, אבל שימוש נכון בבלמים נעשה בעזרת בלימת מנוע.

נ.ב בירידות של סדום אם בנסיעות בצפון הארץ אם לא תשתמש בבלימת מנוע תמצא את עצמך מהר מאוד ללא בלמים בכלל, אבל שוב אני לא בא ללמד כאן אף אחד לנהוג :roll:

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

Don't shoot, לא מדובר כאן על מקרה חירום (שלמען הסר ספק הפעולה הנדרשת היא לחיצה חזקה ומיידית על דוושת הבלם בכל רכב עם מערכת ABS ומעלה), מדובר כאן על שימוש נכון בבלימת מנוע באופן רגיל ויומיומי בעת נהיגת הרכב.

בירידות ארוכות חובה לשלב הילוך נמוך. גלישה ארוכה לרמזור עם הילוך משולב גם חוסכת דלק, גם שומרת על הבלמים ובו בזמן הבלאי למנוע \ גיר \ ציריות אפסי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מסכים שהגיר היא בכללותה מערכת לשימור מהירות ונגזרת ישירה מכך שצריך להתאים את מהירות הנסיעה הרצוייה להילוך הנבחר (הן בגיר ידני והן באוטומטי) ולכן אני גם מסכים שנסיעה בירידות של סדום בהילוך גבוה שאינו תואם את המהירות הרצוייה זוהי פעולת נהיגה לא נכונה כלל.

הטענה שלי היא שבכדי להאיט את הרכב בין רמזור לרמזור ע"י שימוש בגיר זו פעולה מיותרת שמפעילה עומס וחום על הגיר ועל הקלאצ'.

כדוגמא לכך הקלאצ' הקשה מאוד שהיה לי הוא תוצאה ישירה של חימום והתקררות חוזרים ונשנים של הPreassure Plate ואיבוד הגמישות של הדיאפרגמה כתוצאה מכך. דיסקית החיכוך שלי היתה במצב להמשיך לתפקד לפחות לעוד 20-30 אלף ק"מ אך הפלטה התקשתה מאוד עד לכדי כאבים ברגליים מרחק 10 דקות של נסיעה עירונית. ושוב אני אומר, וזה לא על-פי דעתי אלא על-פי דעתו של בעל המקצוע שטיפל בי, שהסיבה להתקשות היא העברת הילוכים מוגזמת (כנראה בתנאים אורבניים) ושינויי טמפ' גבוהים במערכת המצמד.

פורסם

סקירה מעניינת.

אשמח לשמוע על רשמים לאחר שתעבור כמה אלפי ק"מ

מבחינת רעשים, נוחות, ואת תחום הביניים בנסיעה רגילה (הכוונה איך הרכב מאיץ מ-1500-3000 נניח)

נ.ב- לא אהבתי שכל המשקל של המנוע נתמך על הקרטר שמן אבל נו מילא...

ואתה צריך להחליף את האטם חצי ירח שיושב מתחת למותחן מצד ימין של המנוע

פורסם
תרשה לי לשתף אותך בחווייה אישית ממקרה אמיתי:

אני יושב ברכב צבאי של אחי הגדול (רכב ידני) ופתאום נדרשת בלימת חירום.

הנהג (אחי הגדול) במקום ליפול חזק על הבלמים, מתוך הרגל, מתחיל לתפעל בלימת מנוע עם ההילוכים תוך כדי בלימה עם הברקסים.

התוצאה - תאונה קטנה אך מיותרת.

עכשיו בוא נקצין את זה:

הנהג נוהג בסיבובים של הצפון ברכב מסחרי עמוס עם הנעה אחורית.

פתאום כתם שמן על הכביש באמצע הסיבוב.

הנהג מתחיל לאבד אחיזה.

עכשיו תיכנס השאלה האם בטיחותי להוריד הילוך במצב החלקה תוך כדי סיבוב ברכב הנעה אחורית.

התשובה תהיה תמיד - "מה הוא מטומטם? למה שהוא יעשה דבר כזה?"

אבל זה כוחו של הרגל ואם אתה מרגיל את עצמך לשמור על הרפידות במקרים הרגילים, במקרי הקיצון, כמו שקרה לי עם אחי, אתה תטעה מכוחו של הרגל ועלול לסיים בתאונה.

מה הקשר בין בלימת חירום ששם האינסטינקט הוא לדרוך על דוושת הבלם בכל הכח ובלימה בירידה ארוכה? הא??

לי נראה שאתה מנסה להצדיק את הרכישה שלך ועל הדרך עלול להטעות הרבה קוראים תמימים.

שיהיה ברור לכולם שבלימת מנוע היא פרוצדורה תקינה לגמרי, לא גורמת לשום בלאי מואץ וגם הכרחית בירידות ארוכות!

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אני לא צריך "להצדיק" את הרכישה שלי בפני אף אחד. אני מבסוט לאללה על הרכישה שלי ואני לא שם קצוץ אם זה מעניין אותך או מישהו אחר או לא.

פרסמתי את הרשמים שלי (שקשורים מעט מאוד לבלימת מנוע) כדי לעזור לאנשים אחרים להחליט ושכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

אף אחד לא דיבר על בלימת מנוע בירידה ואם תקרא את כל ההודעות לפי הסדר עד הסוף אתה גם תבין את זה לבד - חבל שאתה מפזר הערות מבלי לקרוא את הדברים...

דובר על בלימת מנוע בין רמזורים בנסיעה עירונית - שוב - אני מפנה אותך לקרוא את כל ההודעות לפני שאתה רץ בהאשמות כאלה ואחרות...

ודרך אגב, האינסטינקט שלך אולי הוא ללחוץ על הדוושת בלם בכל הכוח (והוא נכון) אבל לא כולם ככה ואם תוסיף עוד כמה סימני שאלה בהודעה שלך לא ישנה את זה בכלל

יום טוב.

פורסם

ערב טוב חברים.

אני חושב שכולכם אומרים אותו דבר,אבל אתם פשוט לא מקשיבים אחד לשני וחבל.

גם כשאני הייתי צעיר,לימד אותי מורה הנהיגה "לעצור בעזרת ההילוכים " בין רמזור לרמזור.

כבר אז לא הבנתי את חוסר ההגיון שבדבר ,כי האטה במרחק קצר בעזרת ההילוכים ,שוחקת את הקלאץ,הגיר ועצם ההתעסקות בבחישת ההילוכים,מסיחה את דעתך מהנעשה מסביבך, התועלת בה מועטה ביותר ולדעתי האישית אף מיותרת.

אז מתי כן נדרש שימוש בהורדת הילוכים לצורך בלימה?

התשובה היא חד משמעית:

כאשר אתם נוהגים ברכב בירידה ממושכת ,מומלץ ואף חובה להאט את מהירות הרכב בעזרת ההילוכים ,בכדי למנוע התחממות יתר של מערכת הבלימה וכתוצאה מכך -לאיבוד בלמים מוחלט!

כפי שבוודאי שמתם לב,הדגש נמצא על המילה "ממושכת " ורק שם צריך להשתמש בתמסורת ההילוכים בכדי לבלום או להאט את הרכב.

ולפותח התרד:

סיקור מעניין ,ממצה ושובר מיתוסים ממקור ראשון!

כן יירבו.

פורסם
סקירה מעניינת.

אשמח לשמוע על רשמים לאחר שתעבור כמה אלפי ק"מ

מבחינת רעשים, נוחות, ואת תחום הביניים בנסיעה רגילה (הכוונה איך הרכב מאיץ מ-1500-3000 נניח)

נ.ב- לא אהבתי שכל המשקל של המנוע נתמך על הקרטר שמן אבל נו מילא...

למי שלא רואה את התמונות מלמעלה,המנוע מחובר למתקן הנקרא "גשר עליון" ,אותו רותמים למנוע מלמעלה ותפקידו להחזיק את משקל המנוע לפני הורדת גיר או לפני פירוק תושבות מנוע.

אבל,נו מילא.....

פורסם

הכל טוב ויפה וגם ידוע...

בתמונות שהעלתם, לפחות אני, לא רואה את הכלי היעודי לרתימת המנוע, במקרה והמנוע נרתם מלמעלה אין צורך לגבות גם מלמטה, בתמונה רואים את שריטות התמיכה בקרטר..

אבל אם אמרת שהשתמשו, כנראה שאתה יודע.

פורסם

אודה לך אם תמחיש (בעזרת סימון על התמונה או כל דרך אחרת) על מה מדובר מכיוון שאיני בקיא... ודי שברתי את הראש למצוא את האטם שאתה מתאר :oops:

• תוכן חדש...