Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני, קטן וחדש עד 80 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מעוניין לרכוש רכב ידני, קטן וחדש לנסיעות בינעירוניות (ולפעמים גם קצת בעיר), כאשר רוב הזמן יסעו ברכב עד 2 אנשים, ולפעמים גם יותר (בעיקר בסופי שבוע).

הדרישות מהרכב הן די בסיסיות - קודם כל שיהיה אמין וחסכוני, הן בדלק והן מבחינת התחזוקה השוטפת, שיהיה בעל יכולות דינמיות טובות (תאוצה סבירה, בלמים טובים ואחיזה) עד כמה שזה אפשרי ברכב במחירים הללו, ואם אפשר אז שיהיה יחסית מרווח/מאובזר, אך זה בעדיפות נמוכה יותר מאשר השניים הקודמים.

רכבים כמו פיקנטו ו-i10 הם קטנים מדי (ולא יתאימו כנראה לנסיעות בינעירוניות ארוכות), והכיוון הוא יותר מכוניות סופרמיני.

ישנם כמה רכבים שאני מתלבט בניהם (אם יש אלטרנטיבות טובות יותר אני אשמח לשמוע):

1. סיאט איביזה 1.4 ידני (73 אלף, אבל הבנתי שיש כל מיני מבצעים) - ביצועים ואחיזה טובים יחסית, השאלה היא מה קורה מבחינת צריכת הדלק. בנוסף, חלק אומרים שהיא מעט מיושנת.

2. סקודה פאביה 1.4 ידני (70 אלף במבצע) - די דומה לסיאט, אם כי עושה רושם שבעלת ביצועים פחות טובים ופחות נוחה.

3. פולקסווגן פולו 1.4 ידני בגרסת 3 דלתות (כ-80 אלף במבצע) - ביצועים טובים יחסית, ואבזור נוסף במסגרת המבצע עבור חבילת "ספורט", וכנראה שצריכת הדלק טובה יחסית, השאלה היא האם יש מרווח ליושבים מאחור וכן מקום בתא מטען.

4. אופל קורסה 1.2 ידני 3 דלתות (78 אלף) - נראית טוב, אך עושה רושם שהביצועים לא משהו, ובאופן כללי פחות טובה מהפולו בגרסת ה-3 דלתות (ותוספת של אלפיים ש"ח).

5. קיה ריו האצ'בק 1.2 ידני (82 אלף) - הכי מרווחת ונוחה כנראה, אבל עושה רושם שהיא עצלה יחסית לסיאט ול-VW, וכנראה שצריכת הדלק לא תהיה נמוכה במיוחד.

פורסם

אני אתייחס רק לדרישות שציינת, כי לכל רכב יש יתרונות וחסרונות בתחומים מסוימים

האיביזה די חסכונית - 13-14 ק"מ לליטר בממוצע, מתנהגת די טוב, אחיזה בהחלט טובה ובסה"כ האוטו בסדר גמור, בנוגע למיושן, לא יודע אם להגדיר אותה מיושנת אבל העיצוב פנים שלה די פשוט.

בנוגע לאחזקה, שים לב שהביטוחים לאיביזה גבוהים יחסית

פאביה-אני מוריד, כי פרט לאיכות פנים טובה יותר, היא נופלת מהסיאט בשאר הפרמטרים

פולו- איכותית יותר מהאיביזה והפאביה, פחות מתנהגת, פחות מהנה, פחות פרקטית (3 דלתות), מרווח סביר לא יותר מזה

אופל-מנוע חלש מדי, אם הייתה מגיעה עם מנוע 1.4/100 היתה אופציה מעניינת, אחרת-לא.

קיה ריו- צריכת הדלק דווקא טובה, הביצועים, ההתנהגות וההנאה פחות, אבל היא בהחלט מרווחת ומרגישה איכותית מבפנים עם עיצוב נאה

הייתי מוסיף למשוואה גם את הסוויפט (רק במידה ונפח תא המטען לא קריטי לך), מה שהיא כן תתן לך זה התנהגות טובה, ביצועים טובים, 3 שנים אחריות לעומת שנתיים בגרמניות, צריכת דלק מצוינת, בטיחותית מאוד

פורסם

תזכור שבסקודה/סיאט/פולקסווגן אתה מקבל רק שנתיים אחריות. גם האחזקה של רכבים אלה לא זולה במיוחד. אם אינני טועה הסקודה והסיאט גם מקבלות ציונים נמוכים יחסית במבחני ריסוק.

לגבי האצה - הרכבים האלה די 'עצלנים' בסך הכל. אתה תוכל לדעת אם התאוצה מספקת אותך (בעקיפות למשל) בעיקר ע"י ביצוע נסיעת מבחן. לסוויפט יש יתרון בתחום הזה.

ב-75 יש לך פורד פיאסטה. אני אולי קצת משוחד כי בדיוק הזמנתי אחת לעצמי, אבל לטעמי מבחינת התנהגות כביש היא מצוינת ומעלה חיוך על השפתיים. המנוע לא מרגש, אבל בנסיעה בסל"ד גבוה הוא מתעורר קצת לחיים. חסכונית, בטיחותית וחתיכה :wink:

ב-70 יש גם רנו קליאו שלטעמי מרגישה יותר מדי כבדה. היא בטיחותית מאד, מרווחת ונוחה. נראה לי ששווה בכל זאת נסיעת מבחן.

יש עכשיו גם מבצע על פונטו 1.2 ידנית שעולה 69.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

פאביה-אני מוריד, כי פרט לאיכות פנים טובה יותר, היא נופלת מהסיאט בשאר הפרמטרים

הפאביה נופלת מהאיביזה בשני סעיפים בלבד - בטיחות ועיצוב (זה כבר עניין של טעם. אני אישית מוצא את האיביזה כעורה לעזאזל).

בכל קשר האספקטים, לפאביה יתרון ברור ומורגש על האיביזה (איכותית יותר, נוחה יותר, מרווחת יותר, תא מטען גדול יותר והתנהגות עדיפה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תזכור שבסקודה/סיאט/פולקסווגן אתה מקבל רק שנתיים אחריות. גם האחזקה של רכבים אלה לא זולה במיוחד. אם אינני טועה הסקודה והסיאט גם מקבלות ציונים נמוכים יחסית במבחני ריסוק.

לגבי האצה - הרכבים האלה די 'עצלנים' בסך הכל. אתה תוכל לדעת אם התאוצה מספקת אותך (בעקיפות למשל) בעיקר ע"י ביצוע נסיעת מבחן. לסוויפט יש יתרון בתחום הזה.

ב-75 יש לך פורד פיאסטה. אני אולי קצת משוחד כי בדיוק הזמנתי אחת לעצמי, אבל לטעמי מבחינת התנהגות כביש היא מצוינת ומעלה חיוך על השפתיים. המנוע לא מרגש, אבל בנסיעה בסל"ד גבוה הוא מתעורר קצת לחיים. חסכונית, בטיחותית וחתיכה :wink:

ב-70 יש גם רנו קליאו שלטעמי מרגישה יותר מדי כבדה. היא בטיחותית מאד, מרווחת ונוחה. נראה לי ששווה בכל זאת נסיעת מבחן.

יש עכשיו גם מבצע על פונטו 1.2 ידנית שעולה 69.

הפיאסטה יפה יותר, חדישה יותר ומאובזרת יותר אבל בכל מה שקשור לביצועי מנוע, האצות וכו' הפביה עולה עליה משמעותית. גם צריכת הדלק של הפביה עדיפה על זו של הפיאסטה. לגבי מבחני הריסוק, הפביה קיבלה ציון ארבע בדגמים שנבחנו עם ארבע כריות אוויר (ציון 5 ו- 7 כ"א בפיאסטה ) והאחריות היא לשנתיים פלוס שנה שלישית "רצון טוב" שזה מוענק למי שמטפל במוסכים מורשים ובהתאם להוראות יצרן. במבחנים השוואתים שונים שנערכו לא היתה תוצאה אחידה והפביה נצחה במבחן השוואתי שעשו בידיעות אחרונות לעומת אתר (נדמה לי ש"אוטו" אבל לא סגור על זה) הפיאסטה ניצחה. כך או כך, שתיהן בחירות טובות עם יתרונות וחסרונות לכל אחת. הקליאו לא רעה אבל נחותה משתיהן.

פורסם

לפאביה, איביזה ופולו אמורים להיות ביצועים דומים וצריכת דלק דומה (אותם מכלולים). ההבדלים ביניהם הם בעיקר איבזור ונוחות.

הקורסה באמת לא רלוונטית במחיר שלה כשהיא עומדת מול הפולו. לגבי האיביזה קח בחשבון שעקב החיבה של הגנבים לרכב פרמיית הביטוח עלתה משמעותית והרבה חברות דורשות גם איתוראן.

הקיה אמנם מרווחת, מאובזרת ואמורה להיות זולה לאחזקה, אבל לטעמי היא פחות נוחה מהפולו והפאביה, ולא מצדיקה את המחיר. בכל מקרה כדאי להשוות בנסיעת מבחן.

מצטרף להמלצה לבדוק גם את הפיאסטה, שעל פניו נותנת תמורה טובה יחסית לאחרות עם בטיחות גבוהה יותר.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

מה עם ניסן מיקרה? אמנם מכוערת אבל עושה רושם שהיא חסכונית ואמינה יחסית למתחרות.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

תודה על התשובות.

ניסאן מיקרה וסוזוקי סוויפט אני פוסל מסיבות כאלה ואחרות, ולכן הן לא חלק מהמועמדות.

אופל קורסה אכן נופלת לאחר השוואה לפולו 3 דלתות שעדיפה ממנה ברוב התחומים, ועולה אלפיים ש"ח יותר, וכנ"ל לגבי הקליאו לאחר השוואה לאיביזה/פאביה.

בכל אופן, הפיאסטה אכן חדשה יותר (ואולי גם יותר מודרנית), אבל היא די עצלה בהשוואה לשאר , ומבחינתי זה קריטריון יותר חשוב מאשר תוספת אבזור (מה גם שיש עוד דברים קטנים כמו זה שהיא מגיעה עם בלמי תוף מאחור).

ההתלבטות היא האם הקיה והפולו שוות את התוספת של 10 אלף ש"ח מעבר למחיר של האיביזה/פאביה, שכן אם לא אז כנראה שההתלבטות תהיה רק בין 2 האחרונות (אישית נראה לי שהפולו לא מצדיקה את ההפרש, שכן פרט לקצת אבזור "ספורטיבי" היא לא עולה עליהן בקריטריון כלשהו, והריו כנראה יותר מרווחת ומאובזרת, אך אני לא בטוח אם יש לי צורך בכך).

פורסם

גדי, נסה לגשש ולחפש לך פאביה 1.4 "ספורט" משומשת בת כמה חודשים - לא חסר כאלה (גם בפורום יש למכירה), והן נסחרות במחיר נמוך / דומה לשל בסיסית חדשה. אומנם תקבל רכב בן כמה חודשים (ש"נקרעו" ממנו הניילונים), אך תקבל אקסטרה משמעותי בסעיף האיבזור.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גדי ,

תחשוב קצת מחוץ לקופסא. יש רכב שלא הבאת בחשבון. הפיאט פנדה החדשה שזה עתה הושקה בגרסא ה"יקרה" עם מנוע

השנה של 2011 - טווין איר טורבו. הרכב גדול ומרווח בהרבה ממכוניות המיני הרגילות - פיקנטו ו - I10. הרכב בעל תכונות מפתיעות.

מנוע חדשני - חזק עם 85 כ"ס כ - 11 שניות ל - 100 קמ"ש ועדיין חסכוני בטירוף - יצרן 1:24 , בפועל 1:17-1:18.

איכות בנייה וחומרים ברמה מרשימה. שלוש שנות אחריות. יבואן טוב עם שירות מצויין.

כרגע יש שבוע הנחות בפיאט ואם תתנהל נכון תקבל הנחה יפה על המחירון שהוא 80,000 ש"ח.

בכל המבחנים בחו"ל קיבל חוות דעת גבוהות ומרשימות .

ראה :

http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Fiat-Panda-TwinAir-2012-CAR-review/

http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/276322/2012_fiat_panda_review.html

http://www.topgear.com/uk/fiat/panda/road-test/driven

אם תבקש נסיעת מבחן על הפנדה עם מנוע הטווין איר תבין על מה מדובר - רכב מעולה.

פורסם

היה מבצע על האיביזה ב69 אלף אבל הוא נגמר בסוף מאי. הם בקרוב יביאו מכונית מיני(Siat MII) ככה שלפחות לפי מה שהם טוענים לא יהיו עוד מבצעים על האיביזה והמחיר שלה הוא 73+

פורסם
תודה על התשובות.

ניסאן מיקרה וסוזוקי סוויפט אני פוסל מסיבות כאלה ואחרות, ולכן הן לא חלק מהמועמדות.

אופל קורסה אכן נופלת לאחר השוואה לפולו 3 דלתות שעדיפה ממנה ברוב התחומים, ועולה אלפיים ש"ח יותר, וכנ"ל לגבי הקליאו לאחר השוואה לאיביזה/פאביה.

בכל אופן, הפיאסטה אכן חדשה יותר (ואולי גם יותר מודרנית), אבל היא די עצלה בהשוואה לשאר , ומבחינתי זה קריטריון יותר חשוב מאשר תוספת אבזור (מה גם שיש עוד דברים קטנים כמו זה שהיא מגיעה עם בלמי תוף מאחור).

ההתלבטות היא האם הקיה והפולו שוות את התוספת של 10 אלף ש"ח מעבר למחיר של האיביזה/פאביה, שכן אם לא אז כנראה שההתלבטות תהיה רק בין 2 האחרונות (אישית נראה לי שהפולו לא מצדיקה את ההפרש, שכן פרט לקצת אבזור "ספורטיבי" היא לא עולה עליהן בקריטריון כלשהו, והריו כנראה יותר מרווחת ומאובזרת, אך אני לא בטוח אם יש לי צורך בכך).

סתם שאלה אחי למה אתה פוסל את הסוייפט? אם אתה שואל אותי אני הייתי הולך עליה...

פורסם
גדי ,

תחשוב קצת מחוץ לקופסא. יש רכב שלא הבאת בחשבון. הפיאט פנדה החדשה שזה עתה הושקה בגרסא ה"יקרה" עם מנוע

השנה של 2011 - טווין איר טורבו. הרכב גדול ומרווח בהרבה ממכוניות המיני הרגילות - פיקנטו ו - I10. הרכב בעל תכונות מפתיעות.

מנוע חדשני - חזק עם 85 כ"ס כ - 11 שניות ל - 100 קמ"ש ועדיין חסכוני בטירוף - יצרן 1:24 , בפועל 1:17-1:18.

כרגע יש שבוע הנחות בפיאט ואם תתנהל נכון תקבל הנחה יפה על המחירון שהוא 80,000 ש"ח.

ראה :

http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/Fiat-Panda-TwinAir-2012-CAR-review/

http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/276322/2012_fiat_panda_review.html

באופן די מצחיק אין עדיין נסיעות מבחן על הפנדה טווין אייר. הם מציעים לעשות על ה 500 בינתיים אבל זה רעיון די סתמי.

פורסם
גדי ,

ראה :

למען האמת לא שמעתי על המנוע הזה אלא רק על המנוע הרגיל (1.2 ליטר) שלפי מה שכתבו מרגיש די עצל. בסך הכל נשמע כמו עסקה לא רעה, אז אני אבדוק גם את הפנדה.

היה מבצע על האיביזה ב69 אלף אבל הוא נגמר בסוף מאי. הם בקרוב יביאו מכונית מיני(Siat MII) ככה שלפחות לפי מה שהם טוענים לא יהיו עוד מבצעים על האיביזה והמחיר שלה הוא 73+

אני מאמין שאפשר להוציא הנחה קטנה, למרות שגם כ-73 אלף זה בסדר מבחינתי במידה והרכב שווה את המחיר.

סתם שאלה אחי למה אתה פוסל את הסוייפט? אם אתה שואל אותי אני הייתי הולך עליה...

זה ישמע אולי כמו סיבה מפגרת, אבל משום מה אני לא ממש מתחבר לרכב הזה. מה גם שהוא אומנם רכב טוב, אבל לא מדובר במשהו מיוחד בסופו של דבר.

• תוכן חדש...