Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי רכב טויוטה יאריס 2009. גיר רובוטי.

(בגדול, רכב לא רע בכלל. מאוד מזדהה עם הסקירה שנתנו פה על רכב זה. דהיינו, רכב חסכוני ונוח. צריך ללמוד אותו)

יש לרכב שלי בעיה בכניסה להילוך.

במעבר מ N להילוך (E או M או R), הרכב לא תמיד מעביר להילוך, משתהה ומצפצף ל 3 שניות, ורק אז מעביר. אפשר להחזיר ל N ולשלב מחדש (זה לוקח שניה), אבל זה לא פתרון.

תדירות: לפחות פעם בנסיעה. אבל, יש לציין שאני, כמו הסוקר שהזכרתי, מחזיר ל N הרבה, כמעט כל עצירה ברמזור. כמו כן, כדרך קבע, נוסע על M.

במוסך אמרו: זו תופעה ידועה ביאריס.

חברים על הכביש: בינתיים, מצאתי עוד שניים שזה קורה להם. ראיתי גם פה מישהו שכתב שזה קורה לו רק בשילוב ל R (לא ראיתי תגובה שם שסיפקה אותי). אחרים לא ידעו על מה אני מדבר. קשה לי להאמין שנהג כלשהו לא מרגיש כשזה קורה.

מצד אחד, בעיניי יש כאן קטע בטיחותי. אם אתה בעלייה וחשבת שהכנסת להילוך, אתה תידרדר ותפגע/תיפגע. כלומר, עכשיו הנסיעה הרבה יותר מטרידה, כי אתה לא תוריד רגל מהברקס עד שלא תוודא שאין צפצוף.

מצד שני, אני יכול להבין, שהרכב מנסה להכניס להילוך ולפעמים לא מצליח. הרכב גם לפחות מתריע על זה בצפצפוף, כלומר, הרכב מתוכנת לתקלה הזו.

אבל, למה לי להכניס ליצרן מילים לפה, כשלאחרים זה לא קורה? האחריות נגמרת עוד חודשיים.

יש למישהו דעה/ניסיון בנושא?

תודות

עוז

פורסם

יש לי קורולה 2008. בעיה דומה מתעוררת (לפעמים) בשילוב ל R.

כרגע זה לא מפריע לי כל כך שאני אתחיל לחשוב על פתרונות.

פורסם

יש שני סיבות לתופעה הזו אני מכיר את הבעיות ברכב הזה(עם גיר רובוטי) מקרוב סיבה אחת היא שהקלאץ הגיע לסוף חייו, סיבה שניה היא שצריך לבצע כיוון לסלונואיד קלאץ ולאחר מכן איפוס ע"י סורק מקורי של טויוטה.

כאשר אתה משלב להילוך E או R ולוחץ על הגז באיזה סל"ד הרכב מתחיל ליסוע?

שימו לב בגיר הרובוטי של טויוטה ישנם 2 קלאצים שמתאימים לרכב, אחד הוא קלאץ מקורי, והשני הוא קלאץ של קורולה ידנית משנת 93 או משהו כזה.

רק קלאץ מקורי בלבד לא להתקין שום קלאץ חליפי אחר, מניסיון עם הרכבים האלו עם גיר רובוטי.

הקלאץ בגיר רובוטי בנהיגה רגילה מחזיק כ 70אלף ק"מ, אם אתם מאיצים חזק בתדירות גבוהה עם הרכב הקלאץ לא יגיע ל 50אלף ק"מ והגלגל תנופה ישחק וידרוש החלפה.

פורסם
שלום,

ברשותי רכב טויוטה יאריס 2009. גיר רובוטי.

(בגדול, רכב לא רע בכלל. מאוד מזדהה עם הסקירה שנתנו פה על רכב זה. דהיינו, רכב חסכוני ונוח. צריך ללמוד אותו)

יש לרכב שלי בעיה בכניסה להילוך.

במעבר מ N להילוך (E או M או R), הרכב לא תמיד מעביר להילוך, משתהה ומצפצף ל 3 שניות, ורק אז מעביר. אפשר להחזיר ל N ולשלב מחדש (זה לוקח שניה), אבל זה לא פתרון.

יש ברשותי גם את הרכב הנ"ל, מאותו שנתון כמו שלך, 32000 ק"מ. הוחלפו אצלו דיסקיות קלאץ' ב13000 ק"מ ומאז הכל שקט. לפי מה שהוסבר לי במוסך יבואן (רייכמן), הקלאץ' בנוי כ"שן מול שן" שלפעמים הן לא משתלבות על הניסיון הראשון. האם זה קורה בתחילת הנסיעה כשמתניעים את הרכב או לאחר שהרכב כבר חם?

תדירות: לפחות פעם בנסיעה. אבל, יש לציין שאני, כמו הסוקר שהזכרתי, מחזיר ל N הרבה, כמעט כל עצירה ברמזור. כמו כן, כדרך קבע, נוסע על M.

פעם בנסיעה נשמע לי מוגזם מדי.גם אני מקפיד על N בעמידה ברמזור/פקק. פחות לחץ על מיסב הקלאץ'.

במוסך אמרו: זו תופעה ידועה ביאריס.

חברים על הכביש: בינתיים, מצאתי עוד שניים שזה קורה להם. ראיתי גם פה מישהו שכתב שזה קורה לו רק בשילוב ל R (לא ראיתי תגובה שם שסיפקה אותי). אחרים לא ידעו על מה אני מדבר. קשה לי להאמין שנהג כלשהו לא מרגיש כשזה קורה.

נראה לי שזה אני :? לגבי התופעה הידועה ביאריס-ובכן, לדעתי זה לכל מי שיש לו גיר רובוטי.

מצד אחד, בעיניי יש כאן קטע בטיחותי. אם אתה בעלייה וחשבת שהכנסת להילוך, אתה תידרדר ותפגע/תיפגע. כלומר, עכשיו הנסיעה הרבה יותר מטרידה, כי אתה לא תוריד רגל מהברקס עד שלא תוודא שאין צפצוף.

מצד שני, אני יכול להבין, שהרכב מנסה להכניס להילוך ולפעמים לא מצליח. הרכב גם לפחות מתריע על זה בצפצפוף, כלומר, הרכב מתוכנת לתקלה הזו.

אבל, למה לי להכניס ליצרן מילים לפה, כשלאחרים זה לא קורה? האחריות נגמרת עוד חודשיים.

יש למישהו דעה/ניסיון בנושא?

תודות

עוז

כפי שרשמתי למעלה, הוחלפו לי דיסקיות קלאץ' במסגרת האחריות ב13000 ק"מ ומאז אין בעיות מבחינת העברת ההילוכים השוטפות בנסיעה רגילה. מה שכן ביצעתי ביוזמתי-החלפת שמן גיר בתיבה הרובוטית אחרי שנתיים, יש שיפור בהעברת ההילוכים וגם לא נתקלתי בתופעה שאתה רשמת. הצפצוף בהעברת הילוך לרוורס כשהרכב קר קורה לי אחת לכמה חודשים. ד"א, אני לא יודע מה איתך-אך כאשר אני מכניס להילוך בעלייה/ירידה אני מקפיד לזנק עם ברקס/בלם יד תמיד.

עוד דבר אחד שנזכרתי בו-האם ביקשת שיבצעו לך איפוס לתיבה במוסך באופן יזום ע"י סקנר? כפי שרשם ba323f, צריך לבצע כיוון לקלאץ' במוסך.

על פי הקבלה, עלות החלפת הקלאץ' במסגרת האחריות-1500 ש"ח :shock:

ba323f-מאיפה הנתון שהקלאץ' מחזיק 70 אלף?

בכל מקרה, אני ממליץ לך לקפוץ למוסך ולתעד את כל המקרים הללו על מנת למנוע מצב שבו נגמרת האחריות ו"פתאום" צריך להחליף קלאץ' בעלות של 4 ספרות שלא תמיד נמצאת בכיס.

פורסם

תודה תודה על היחס והעצות.

ba323f,

הרכב ב 50K, והבעיה מלווה אותי מאז שקניתי אותו ב 18K (ואני עוד יד שלישית... אחחחח.... :roll: ). נהגו עליו אזרחים וותיקים בלבד, ואני, שאמנם נוסע, אבל ממש רגוע. זה נראה לי גורם משמעותי בצריכה הטובה (בול כמו שכתב matanfr בסקירה שלו פעם) שהצלחתי להשיג.

מדדתי סל"דים. כשאני ב N הוא על 800. בשילוב להילוך הוא עובר ל 1000.

לגבי כיוון הסולונואיד, לקחתי. תודה. אשתדל להזכיר את זה לבעל המקצוע, למרות שאני די מדקלם.

matanfr,

כן, זה יכול לקרות תמיד. אפילו, בפוקס לא נורמלי, זה קרה לי בפעולה הראשונה שעשיתי אחרי הנעה, כשאיש מוסך היה איתי ברכב. הוא שמע, רשם, ואכן עשו איפוס לגיר. התלונה שלי ל-א מופיעה בדו"ח, רק שעשו איפוס גיר.

שמחתי לשמוע שהיתה לך אותה הבעיה והיא נפתרה על ידי החלפת דיסקיות. זה גם די מסביר את הרנדומליות של העניין. לחלק מהדיסקיות אין תיאום מושלם.

פרקטית, איך אני דורש את זה? זה לעניין להציע פתרון כשאני לא בעל מקצוע? האם זו זכותי במסגרת האחריות?!

פורסם

פרקטית, אתה לא יכול "לדרוש" את זה אלא אם המוסך רואה שבאמת אין שום ברירה אחרת. אצלי איפוס קלאץ' לא עזר אחרי כמה פעמים שהייתי במוסך ולכן החליטו להחליף את הקלאץ'. ייתכן שפשוט החליפו את הדיסקיות לדגם עמיד יותר שפחות נשחק בשימוש שוטף כי פשוט אצלי הבעיה לא חזרה יותר אחרי למעלה מ20 אלף ק"מ של נסיעה שכללה הרבה פקקים.

הבעיה היא אחרת-מכיוון שנשארו "רק" חודשיים לאחריות, אני לא חושב שהם כל כך ישמחו להחליף זאת על חשבונם ולאחר מכן להתעסק מול היבואן/יצרן בהחזר העלויות. כך או אחרת, שב להם על הווריד כמה שצריך על מנת שכשתיגמר האחריות הם לא יוכלו לנפנף אותך. שמור כל פירוט של ביקור במוסך על מנת שאם תצטרך להחליף קלאץ' "באורח פלא" בתשלום מצידך תוכל להראות להם שבמסגרת האחריות התקלה עדיין המשיכה ולכן הם מחוייבים להמשיך לטפל בה עד לפתרונה המלא על חשבונם.

• תוכן חדש...