Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי רכב סזוקי בלנו,אוטומט,שנת 1995. מצבר חדש (כחודשיים).

אתמול הנעתי עם הרכב (אחרי החג) והוא הניע לי. אחרי זה עשיתי סיבוב קצר לעיר (כ30 דקות בעיר) והחניתי את האוטו,חזרתי לאוטו אחרי כשעה וניסתי להניע אך בפעם הראשונה לא הניע. הוצאתי את המפתח ושוב הכנסתי וסובבתי - והניע (לא קורה לי שלא מניע לי לראשונה לעיתים קרובות,אם כי פעמים בודדות ממש זה קרה לי-אולי 3 פעמים בחצי שנה)

אחרי זה, המשכתי לנסוע עוד נסיעה קצרה (כ30 דקות בעיר),החניתי לעוד שעה. חזרתי לאוטו וניסתי להניע- וכלום לא קרה! ניסתי כמה פעמים להניע ולא הניע!

אחרי זה עצרתי מישהו ובעזרת כבלים האוטו הניע מצוין,ונסע ללא בעיות אחרי זה (מבחינת נסיעה,כלומר הוא לא נעצר ולא נכבה המנוע-הכל רגיל.) באותו הזמן נסעתי הרבה (עוד כחצי שעה,נסיעה מהירה) כדי "למלא" את המצבר או לטעון אותו או מה שלא יהיה.

כיום בבוקר הלכתי למוסך (האוטו כן הניע לי לבד) שיבדוק את העניין והוא בדק שיש מצבר חדש,שיש טעינה מעולה. שאלתי אותו מה יכול להיות עוד ?? הוא אמר לי שזה או שיש פריקת טעינה או סטרטר מקולקל.

ואני שואל:

1: פריקת טעינה? הגיוני? הרי האוטו כן עבד אחרי החג והוא נסע טוב, אז אחרי שעה הוא "פרק" הכל? כ"כ מהר?

2:סטרסטר מקולקל? הגיוני? הרי האוטו בסוף הניע עם כבלים אז האם יש קשר בין זה לסטרטר מקולקל?

3: אם כן,מה יכול להיות הבעיה?? אני ממש מודאג,לא מבחינת עלות התיקון אלא מבחינת גילוי התיקון (אני לא רוצה לנסוע ופתאום להיתקע)

אגב,לא יודע אם קשור אבל אוסיף זאת,בדר"כ (לא תמיד) האוטו מגיב להנעה,באיחור-כלומר:מעין הצתה מאוחרת (אני מסובב מפתח,מניע,ואחרי זמן-מה-קטן הוא מתחיל להניע.

תודה רבה על עזרתכם הנדיבה,

מצפה לשמוע תשובות ממביני עניין.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי מה שתואר, הסטרטר כן הסתובב.

ידוע למה הוחלף המצבר?

בעיקרון כשסובבתי את המפתח הוא לא הגיב כלום.אני לא זוכר אם בהתחלה שניסתי היה מעין רעש ראשוני של סטרטר בקטנה..

אגב, משאבת הדלק עבדה מעולה..

המצבר הוחלף מאחר והיה על הרכב מצבר בעל שנה וחצי ולטענת המוסכניק שבדק את זה -המצבר מת חד משמעית ולכן היה נצרך להחליף לחדש. (המוסכניק אמין מאוד. קצת יקר אך לא משקר ולא גוזל ע"פ המלצות של כמה אנשים שהולכים אליו)

פורסם
בעיקרון כשסובבתי את המפתח הוא לא הגיב כלום.אני לא זוכר אם בהתחלה שניסתי היה מעין רעש ראשוני של סטרטר בקטנה..

אגב, משאבת הדלק עבדה מעולה..

המצבר הוחלף מאחר והיה על הרכב מצבר בעל שנה וחצי ולטענת המוסכניק שבדק את זה -המצבר מת חד משמעית ולכן היה נצרך להחליף לחדש. (המוסכניק אמין מאוד. קצת יקר אך לא משקר ולא גוזל ע"פ המלצות של כמה אנשים שהולכים אליו)

אחרי שנה וחצי מצבר לא אמור ללכת, אלא אם כן אתה מחבר אליו מסך LCD 42 אינץ' , מכונת קפה ומקרר.

מצבר טוב יחזיק גם 4 שנים. לך לחשמלאי האמין שלך ובדוק למה המצבר שלך מת בטרם עת.

כמו כן, מזה רעש של סטרטר בקטנה?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם
אחרי שנה וחצי מצבר לא אמור ללכת, אלא אם כן אתה מחבר אליו מסך LCD 42 אינץ' , מכונת קפה ומקרר.

מצבר טוב יחזיק גם 4 שנים. לך לחשמלאי האמין שלך ובדוק למה המצבר שלך מת בטרם עת.

כמו כן, מזה רעש של סטרטר בקטנה?

אם נוסעים הרבה-לטענת המוסכניק שלי-זה יכול להיגרם למצבר להיגמר טוטאלית! מה גם שאני לא יודע איזה סוג זה היה אז בכלל..

אמרת "מצבר טוב" אז אני לא יודע האם שלי היה כזה (למרות שאני חושב שכן כי הרכב היה בבעלות זקן שנטש את האוטו לטובת אוטו אחר אז אני לא מאמין שהוא חאפר..אבל זה המצב)

לגבי הסטרטר,בהתחלה ממש בהתחלה שמעתי מעין רשרוש קטןטן (אם בכלל למען האמת) שזה מנסה להתניע את הרכב ואז - כלום!

לא שמעתי ניסיון כלשהו של סטרסטר! (אני מנסה להניע,מסובב לאט לאט,חצי (משאבת דלק עובדת מעולה) ממשיך לסובב וכלום לא קורה,אין רעשים ולא כלום)

קיצר,אז זה סטרטר נראלכם...???

ואגב,תודה רבה לכל מי שמגיב ועוזר!

פורסם

מצבר (גם איכותי) יכול לדרוש החלפה אחרי שנה וחצי, וזה לא דבר מאוד נדיר.

לגבי התקלה- התקלה יכולה להיות בסטרטר, או בסוויץ'. יתכן ויש צורך להתקין ממסר לסטרור (מגביר סטרטר).

לפעמים ממסר כזה פותר בעיות מהסוג הנ"ל ללא החלפת חלקים נוספים.

פורסם

לגבי התקלה- התקלה יכולה להיות בסטרטר, או בסוויץ'. יתכן ויש צורך להתקין ממסר לסטרור (מגביר סטרטר).

ידידי. בחיים לא קרה לי בכל הרכבים שהיו לי שהלך מצבר אחרי שנה וחצי. למה דבר כזה קורה?

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

סיבות אפשריות לאורך חיים קצר של מצבר, רוב הסיבות חיצוניות ולא קשורות למצבר עצמו:

1. זליגת זרם גבוהה ברכב חונה (בעקבות תקלה או צריכה גבוה של מערכת מיגון למשל).

2. נסיעות קצרות והתנעות רבות ביום.

3. מערכת קול חזקה.

4. מזגן/חימום פועלים כל הזמן, בשילוב נסיעות קצרות ועמידה בפקקים

5. טעניה נמוכה של האלטרנטור.

כל אלו גורמים לכך שהמצבר לא מספיק להיטען לגמרי, מה שבסוף גורם לו להגיע למצב, בו הוא כבר לא יכול לספק זרם התנעה.

6. פגם ייצור או תקלה במצבר עצמו.

פורסם

תודה רבה רבה עזרת לי מאוד! סוףסוף יש לי כיוון...

רק שאלה קטנה ואחרונה,איך אני יכול לבדוק אם הבעיה בסטרטר או בסוויץ או שצריך להתקין ממסר לסטרטור?

ותודה לכל החברים שעזרו ועוזרים.

פורסם

לפי התיאור שלך בהודעה הראשונה, הבעיה היא לדעתי (כמובן כמובן בלי אחריות ובלי לשאת בנזקים ובהוצאות) במצבר ה"חדש" שלך.

לפי סעיף 2, ולפי סוף סעיף 3.

מניע עם כבלים? מניע. זה אומר שאין בעיה בסטרטר אלא במי שאמור לתת לו את הזרם.

גם כשמניע, מניע באיחור? שוב פעם, אין מספיק זרם במצבר כדי להניע בנגיעה.

אז או שהמצבר דפוק מתחילתו, או שיש לך באמת בעיה בטעינה+ זליגת זרם אפשרית.

להערכתי אני שולל בעיה בסטרטר.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
לפי התיאור שלך בהודעה הראשונה, הבעיה היא לדעתי (כמובן כמובן בלי אחריות ובלי לשאת בנזקים ובהוצאות) במצבר ה"חדש" שלך.

לפי סעיף 2, ולפי סוף סעיף 3.

מניע עם כבלים? מניע. זה אומר שאין בעיה בסטרטר אלא במי שאמור לתת לו את הזרם.

גם כשמניע, מניע באיחור? שוב פעם, אין מספיק זרם במצבר כדי להניע בנגיעה.

אז או שהמצבר דפוק מתחילתו, או שיש לך באמת בעיה בטעינה+ זליגת זרם אפשרית.

להערכתי אני שולל בעיה בסטרטר.

ממ מעניין מה שאתה אומר

בעיה בטעינה אין לי כי ראיתי במפורש שהוא בדק עם מכשיר,והיה טעינה מאוד חזקה גם עם אורות וגם עם מזגן!

זליגה אפשרית יכולה להיות? הרי הנעתי בהתחלה ואחרי כמה זמן קצר (כמה דקות) ניסתי להניע שוב?

איך בודקים אם המצבר בסדר? כי עכשיו כשאני חושב על זה הוא הראה לי שיש טעינה טובה ורק אמר לי שהמצבר בסדר..

ואם המצבר ה"חדש" באמת כזה "דפוק" אז זה היה אמור לקרות לי הרבה יותר מפעם אחת ולא רק פעם אחת.. אני כבר לא יודע..

אני בינתיים מחכה ונראה איך יתפתח המצב..

פורסם

שלום חברים,

עדכון (ותקציר למי שלא קרא):

לפני שבועיים האוטו לא הניע משום-מה ולא הצלחתי לאתר את התקלה. המצבר חדש (3 חודשים) ויש טעינה חזקה,הכל מעולה.

הלכתי למוסך לפני שבועיים והוא אמר שהכל תקין והוא לא רואה בעיה. שבועיים זה עבד מעולה.

היום ניסתי להתניע ובפעם הראשונה שניסתי להניע את הרכב לא שמעו כלום (כאילו אין מצבר. כלומר סובבתי את המפתח ואין רעש של סטרטר), אז הוצאתי את המפתח לגמרי,הכנסתי שוב ואז עבד רגיל.

אחרי נסיעה קצרה (כ15 שעה) אני חונה בביתי ובודק את ההנעה- ושוב,בפעם הראשון כלום ובפעם השניה עובד רגיל. (כיבתי וניסתי פעם שלישית ברציפות ועבד רגיל).

אגב, אין קודנית ואין אמבולייזר.

מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה?

תודה למשיבים..

• תוכן חדש...