Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הספייס ורסו שלי כבר עברה 6,000 ק"מ וחמישה חודשים. בזמן האחרון היו כמה התייחסויות למכונית בפורום ייעוץ ברכישת רכב, ונראה לי שזו הזדמנות טובה לפרסם סקירה.

תא נוסעים:

במילה אחת: מרווח. בשלוש מלים: מרווח, שחור ולבן. כל החצי התחתון של תא הנוסעים שחור לחלוטין – הכל כולל הכל. החצי העליון (הגג והקורות) בצבע לבן. ישנם כמה סוגים של פלסטיק, וכולם מרגישים מהודקים ואיכותיים למדי. אין קרקושים ואין חלקים רופפים. יש מגוון של תאי אחסון ואפילו מגירה מתחת לכסא הנוסע. יש אפילו תאורה חלשה לרגלי הנהג והנוסע מקדימה שנשארת דלוקה תמיד – דבר נחמד.

יש המון מקום וכשיושבים בפנים מקבלים אשליה שהרכב גדול יותר מגודלו בפועל. הגג הגבוה תורם מאוד לתחושה הזו, ובזכות הגובה הזה ליושבים מאחורה יש שפע של מקום לכתפיים ולראש (בניגוד לאיביזה, לדוגמה, שבה הגג נמוך וקרוב מדי לראש של היושבים מאחור). בתור אדם גבוה (1.95) נוח לי מאוד במכונית, ואפילו יש מספיק מקום כדי שנוסע יוכל לשבת מאחורי במושב האחורי כשאני נוהג – למרות שלא יהיה לו כל כך נוח.

המושבים נוחים למדי ומספקים תמיכה סבירה לגב – יותר טובה מזו שמספקים המושבים של יונדאי וקיה (בדקתי את i35, i25, veloster, ופיקנטו ופורטה – בכולם המושבים טובים פחות או יותר, אך חסרה תמיכה טובה לגב התחתון), אבל פחות טובה מהתמיכה המצוינת שאפשר למצוא בפורד פוקוס.

תנוחת הישיבה גבוהה ובזכותה נוח להיכנס ולצאת מהמכונית, ויש יותר מקום לרגליים מאשר במכוניות אחרות - במיוחד במושב האחורי. בגירסת ה GLI יש גם משענת יד מתקפלת לנהג, ואחת נוספת גם במושב האחורי באמצע. המושבים האחוריים מתכוננים (אפשר להטות אותם אחורה כדי להישען) – מה שמצמצם במעט את תא המטען אך תורם מאוד לנוחות של הנוסעים מאחורה.

מערכת השמע המובנית שמגיעה עם המכונית טובה למדי, והיא כוללת 6 רמקולים. ניתן לנגן דיסקים בפורמט MP3, אבל העיקר הוא שאפשר לחבר זיכרון USB או כבל AUX לטלפון סלולרי. החיסרון במקרה הזה הוא בכך שהחיבורים האלו נמצאים בתא שמעל תא הכפפות, והמיקום שלהם קרוב מדי למכסה שסוגר את התא – כך שאפילו זיכרון USB בגודל סביר ימנע מהמכסה להיסגר כמו שצריך (בעיה שפתרתי באמצעות הכבל הזה).

המזגן מכני, והוא יעיל מאוד גם בקירור וגם בחימום.

סביבת נהג:

כמו בכל טויוטה - קל מאוד לתפעל את הרכב. אין יותר מדי כפתורים, והם ממוקמים באופן די הגיוני. יוצא דופן הוא הכפתור של מחשב הדרך, שנמצא על לוח השעונים מאחורי ההגה ומקשה על תפעול שלו בזמן נסיעה. ההגה די עבה, מצופה עור, ונוח להחזיק אותו. הוא חשמלי ומתקשה לפי המהירות – מה שמקל על תמרוני חניה בתוך העיר ומונע תנודות לא רצויות במהירויות גבוהות. החיסרון של ההגה החשמלי, כמו בכל המכוניות בהן יש אחד כזה - הוא שההגה מרגיש מנותק ואין משוב מהגלגלים. ההגה מתכוונן גם לגובה וגם למרחק, ויש עליו כפתורים לשליטה במערכת השמע ומנופים להעברת הילוכים. ידית ההילוכים ממוקמת גבוה ויש חיווי של ההילוך הנוכחי על לוח השעונים הקריא למדי. באופן כללי המסך שבלוח השעונים והמסך של מערכת השמע נראים קצת מיושנים, אבל הם קריאים וברורים. אין מד טמפרטורת מנוע אלא רק נורת חיווי ירוקה לכך שהמנוע קר, או נורת "נדפקת" למקרה שהמנוע מתחמם. גירסת ה GLI מגיעה עם 4 חלונות חשמל, אך רק לחלון הנהג יש גם אפשרות לפתיחה או סגירה אוטומטית בלחיצה אחת. חיסרון בולט הוא שדה הראיה בפינות הקדמיות של הרכב - קורות A והגובה של הדלתות גורמים לכך שצריך קצת להתאמץ כדי לשים לב לדברים שנמצאים בפינות של הרכב (בעיקר בחניה). זה לא כל כך נורא, אבל מומלץ למי שמתכנן לקנות רכב כזה לבדוק עד כמה זה מפריע לו. פרט לפינות האלו, שדה הראיה גדול מאוד, גם בזכות תנוחת הישיבה הגבוהה.

בנסיעה:

באופן כללי השיכוך סביר ונסיעה בכבישי ירושלים המשובשים אינה הופכת לסיוט כמו בכמה מכוניות אחרות בהן יצא לי לנהוג. מצד שני, מרגישים שיבושים בכביש – כאלו שמכוניות גדולות יותר מצליחות לשכך. על אף הגובה של הרכב, הוא יציב מאוד ולא צריך להאט יותר מדי בסיבובים. מצד שני, המבנה של הרכב הופך אותו לרגיש יותר לרוחות צד והוא מתנדנד יותר בהשוואה לרכבי סדאן.

בנסיעה רגועה במישור אין רעשים מיוחדים והמנוע שקט למדי, פרט לרעשי רוח שאפשר לשמוע ב 90 קמ"ש ומעלה. כאשר מגיעים לעלייה או ירידה הסיפור שונה, וכאן צריך לשים לב לכך שישנם שני סוגי רעשים: רעשי מנוע ורעשים מהגיר הרציף.

בעלייה צריך לאמץ קצת את המנוע כדי ליסוע במהירות המקסימלית המותרת. אין למנוע בעיה להגיע גם למהירויות לא חוקיות, אבל הדבר יישמע היטב בתוך תא הנוסעים אם לוחצים יותר מדי בעליה. הרעש של המנוע יצטרף במקרים אלו לרעש של הגיר, שנשמע בכל מקרה בעליות ובירידות.

בירידה – ברגע שלוחצים קצת על הבלמים הגיר מפעיל בלימת מנוע. הדבר נוח מאוד ומונע שחיקה מיותרת של הבלמים, אבל כדי לשמור על מהירות נמוכה בירידה תלולה הוא ייאלץ לגרום לרעש חזק למדי.

בתחילת נסיעה, ברגע שעוברים 25 קמ"ש כל הדלתות ננעלות. שומעים קליק חזק שעשוי להבהיל את מי שלא מכיר את הרכב. ישנם כמה אפשרויות לנעילה / פתיחה של הדלתות שאותן אפשר לשנות דרך מחשב הרכב (דוגמה: נעילה כשמשלבים לכל הילוך חוץ מ P, ופתיחה כשמשלבים P, אבל צריך להגיע למוסך בשביל זה). האפשרות שמופעלת כשמקבלים את הרכב היא נעילה מעל 25 קמ"ש, כאשר שתי הדלתות הקדמיות נפתחות כשמושכים את הידית, אבל כדי לפתוח את הדלתות האחוריות ותא המטען צריך לבטל את הנעילה באמצעות השלט או הכפתור שנמצא ליד הנהג.

צריכת דלק:

לפי נתוני היצרן 21.7 ק"מ/לליטר בנסיעה בינעירונית, ו 16 ק"מ/ליטר בתוך העיר. אני גר בירושלים והצריכה הממוצעת בתוך העיר עומדת על כ 14 ומחוץ לעיר הצלחתי להגיע ל 20 ק"מ/ליטר כשאני נוהג באופן רגוע. מחשב הדרך מדייק בהערכות שלו כך שהסטייה ממה שמופיע על המסך לנתונים בפועל (מילוי מיכל מלא, וחלוקת מספר הקילומטרים בליטרים שנכנסו בתדלוק שאחר כך) זניחה, ולכן אפשר להסתמך עליו. יש לציין כי צריכת הדלק ב 4000 הק"מ הראשונים הייתה גבוהה יותר.

תא המטען:

תא המטען מרווח למדי, ובגירסת GLI מגיע עם מדף תחתון שמאפשר להגביה את התחתית כדי לקבל משטח ישר ואחיד למקרים בהם מקפלים את המושבים. אגב, את המושבים ניתן לקפל גם באמצעות ידיות שנמצאות בתוך תא המטען בצדדים. באופן אישי העדפתי להשאיר את המדף למעלה וכך קיבלתי תחתית כפולה: תא קטן נוסף שבו אפשר לאחסן את הדברים שבד"כ משאירים תמיד ברכב, ומעליו תא מטען ריק שנמצא בשימוש רק כשצריך לקחת משהו.

לסיכום:

הספייס ורסו מאוד חסכונית, מרווחת, ויש בה הרבה תאי אחסון. היא נוחה למדי, וכשלא מאמצים אותה יותר מדי היא גם שקטה. באופן אישי, בהשוואה למתחרות שלה היא הייתה המתאימה ביותר בשבילי: חסכונית יותר מניסאן נוט ומסקודה רומסטר, וזולה ומרווחת יותר מהונדה ג'אז. באופן כללי אפשר להגיד שהיא לא מובילה בקטגוריה מסוימת (כמו נוחות המושבים, לדוגמה), אבל לדעתי היא מספיק טובה בכולן.

פורסם

סקירה מצוינת ואני פחות או יותר מסכים כמעט עם כל מילה. את המהנדס "שהגלה" את ה-USB לפינה חשוכה בתא הכפפות (כך זה גם ביאריס) הייתי מפטר לאלתר:)

יש דברים שיכולים להפריע להרבה אנשים כמו המראה המיושן והפשוט של מערכת השמע, לוח המחוונים ותפעול מערכת המיזוג, אך לי בעיקר הפריע זה רעש המנוע בהאצות, לא שזה שונה במיוחד משאר דגמי טויוטה, לכולן אותו רעש מנוע צורמני.

פורסם
סקירה מצוינת ואני פחות או יותר מסכים כמעט עם כל מילה. את המהנדס "שהגלה" את ה-USB לפינה חשוכה בתא הכפפות (כך זה גם ביאריס) הייתי מפטר לאלתר:)

יש דברים שיכולים להפריע להרבה אנשים כמו המראה המיושן והפשוט של מערכת השמע, לוח המחוונים ותפעול מערכת המיזוג, אך לי בעיקר הפריע זה רעש המנוע בהאצות, לא שזה שונה במיוחד משאר דגמי טויוטה, לכולן אותו רעש מנוע צורמני.

תודה רבה. :wink:

הרעש של המנוע באמת לא נעים, אבל בנסיעה רגועה כמעט ולא מגיעים למצבים ששומעים אותו.

בנוגע למראה הפנימי - נראה לי שחלק גדול מהאנשים שקונים מיקרוואן מחפשים פונקציונליות ולא עיצוב, כך שלרובם זה לא ישנה..

פורסם

תודה רבה על הסיקור, אינפורמטיבי ועזר לי מאד.

מהתרשמות שלך, האם אתה חושב שרכב כזה יכול להתאים לבחור רווק שגר בשאר ישוב (ליד קרית שמונה), עושה נסיעה שבועית של קרית שמונה חיפה משם לנצרת משם שוב לחיפה ואז חזרה לקרית שמונה. ופעם בחודש נסיעה של קרית שמונה - אשדוד - קרית שמונה?

אני כיום עם מיצובישי כריזמה 99 1600 סמ"ק אוטומטית, ומבסוט אש עליה כי היא כמעט לא עושה בעיות, שם דלק ונוסע, הבעיה היא שהיא אוכלת דלק בתיאבון רב ובנסיעות האלה זה מורגש לי טוב טוב בכיס. מה שכן לבחור יחיד היא נותנת הרבה כח ומפנקת.

אתה חושב שעם הספייס ורסו לא תהיה בעיה לעשות תנסיעות האלה, שהנסיעות לאשדוד וחזרה עם חברה שלי וכלב קטן? ה1300 סמ"ק ו99 כ"ס לא יעשו לי תמוות בנסיעות כאלה? ברור לי שיש חסכון גדול בדלק, וזה מה שאני מחפש, אבל האם הרכב הזה מתאים לנסיעות ארוכות ומספיק חזק בשביל לעשות את זה שנים, או שהרעש ונוחות הנסיעה יעשו לי את המוות עם הזמן?

תודה!

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רק עכשיו שמתי לב לתגובה שלך..

בעיקרון, לא אמורה להיות בעיה לרכב לעמוד בנסיעות האלו. נכון שיש לו "רק" מנוע 1.33 ו 99 כ"ס, אבל זה מספיק בין היתר בגלל שהרכב עצמו קל יחסית. בעיקרון - את הרעש תשמע רק בהאצה / יציאה מרמזור, וגם זה רק אם תלחץ חזק כדי לצאת מהר. בשיוט במהירות 100 המנוע נמצא על פחות מ 1,500 סל"ד בדרך כלל, כך שהוא בכלל לא מתאמץ.

במיצובישי שלך יש מנוע עם 113 כ"ס שעבר כמה שנים ומן הסתם איבד כמה סוסים מתוך ה 113 שהיו לו (דבר טבעי בכל מנוע). לכן, אני לא חושב שתרגיש ירידה בכוח הזמין. כמו שאמרתי קודם - המנוע אמנם קטן, אבל המכונית קלה...

בשורה התחתונה אני לא חושב שאמורה להיות בעיה לרכב לעמוד בנסיעות ארוכות על בסיס קבוע. בשיוט המנוע על סל"ד נמוך מאוד, והמושבים מספיק נוחים בשביל נסיעות ארוכות. אבל אם אתה נוסע לבד רוב הזמן והשיקול העיקרי הוא חיסכון בדלק - למה לא לקנות C3 דיזל?

• תוכן חדש...